| נשלח ב-3/11/2024 12:11 |
|
| |
בנט צדק. ברית האחים עם לפיד מייצגת כנראה את רוב הכיפות הסרוגות
הם כל כך מתאמצים להוכיח זאת, בא נפרגן לבנט שאכן דיבר אמת פעם אחת ויחידה (וההתנצלות לאחר מכן היתה שקרית וצבועה, כשאר התנהלותו), ולשם שינוי ייצג נאמנה את בוחריו.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2024 03:18 |
|
| |
הבעיה של החרדים היא לא אוכל כשר, אלא ההפקרות והאוירה החילונית שיש כיום בצבא.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2024 01:20 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | הבנתי, אתה טוען שלא היה אוכל כשר בצה"ל, ולכן אתה מבקש לשנות את ההסיטוריה ולכתוב בה שחרדים לא התגייסו בהמוניהם עם קום המדינה.. אבל אופס, גם פוטו שופ לא היה, אז מה הם התמונות שיש לכולנו, בהם נראים הסבים שלנו במדי צה"ל? אינך יכול להתמודד עם המציאות שהיתה, התגייסו וזהו. |
|
לא הבנתי אותי... התגייסו למרות שלא היה אוכל כשר (אני בסה"כ עונה לאפולוגוטיקאים שטוענים שבקום המדינה התגייסו כי הצבא היה כשר יותר מעכשיו כביכול, למרות שהמציאות הפוכה)...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/11/2024 14:02 |
|
| |
אפשר לראות היום את המכתב של גדול"י ב'יתד נאמן'. ההוראה היא רק לבני הישיבות והכוללים שלא להתגייס. אין הוראה כזו לבחורים\אברכים שלא לומדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2024 13:11 |
|
| |
הבנתי, אתה טוען שלא היה אוכל כשר בצה"ל, ולכן אתה מבקש לשנות את ההסיטוריה ולכתוב בה שחרדים לא התגייסו בהמוניהם עם קום המדינה.. אבל אופס, גם פוטו שופ לא היה, אז מה הם התמונות שיש לכולנו, בהם נראים הסבים שלנו במדי צה"ל? אינך יכול להתמודד עם המציאות שהיתה, התגייסו וזהו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2024 02:51 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | עם קום המדינה, לא היו כמעט חרדים שלא תפסו נשק והיו בצבא, הסבים של כולנו נראים בתמונות במדי צבא, החרדים לאט לאט נדחקו החוצה כי החילונים הפכו את הצבא למקום מסואב שאינו מתאים לשומרי תורה ומצוות, אילו היינו רוב, היינו אנחנו היום העיקר בצבא, ומנהלים אותה בדרך חרדית. החרדים מתנדבים בכל מקום פי מאה מהחילונים, לצבא, החילונים נגררים בעל כרחם בגלל צו וחוק, החרדים הראו את כוחם בהתנדבות ובמסירות נפש במקומות בהם הם לא נדרשו בכוח ללכת, אתה לא תציג את החרדים כאגואיסטים שרק רוצים שאחרים יעבדו במקומם. המציאות היא שהחרדים נדחקו לאט לאט מהצבא, כי החילונים מעדיפים את הצבא - חילוני. היום הצבא נחשב למוקצה של ממש מחמת מיאוס, אחד המקומות הכי פחות מתאימים לחרדי להתובב בהם, מקומות המטונפים כמו רחוב יפו בירושלים או כל רחוב טיפוסי בתל אביב, ולבוא ולומר לחרדים "למה אינכם מתנדבים לצבא", זוהי צביעות במיטבה. |
|
עם קום המדינה, לא היה אפילו אוכל כשר בצה"ל, על מה בדיוק אתה מדבר...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2024 00:05 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | 2. מה זה לשיטתך "כמעט כולם"? לא מזעזע לשיטתך ש20 חרדים התפקרו בגלל גיוסם? עזבו את הדת העיפו את הכיפה ומחללים שבת?
להעמיד דברים על אמיתותם, מבלי להכנס לשאלה הגדולה, החרדי הזה אמר שהוא היחיד מבין ה200 שחזרו לישיבה ללמוד לא שהם חלילה התפקרו. |
|
המושג "חזרו לישיבה" הוא מוזר ואפילו מחשיד. ככלל חרדים שמתגייסים הם נשואים, כך שלישיבה הם לא יחזרו... ובכלל, לרוב מדובר בכאלה שמעוניינים לצאת לעבוד (לגיטימי, לא?), אז גם לכולל הם לא יחזרו אבל זה בדיוק הצפי. לא היה כל ציפייה אחרת...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2024 22:13 |
|
| |
יש מרחק רב בין חשש שיתמעטו לומדי התורה לבין חשש ש"יכלה עולם התורה לגמרי".
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2024 05:14 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | | שים לב: לא שללתי את הטיעון שיש כיום סכנות רוחניות בצבא. טענתי שלא זו הסיבה שבגינה גדולי התורה שוללים את הגיוס לצבא. כי את הבעיות האלו אפשר לפתור אם מאוד רוצים. ולכן הסיבה שבד"כ כותבים הוא החשש ממיעוט לומדי תורה. |
|
למרבה האבסורד, כתבתי גם את הסיבה הזאת.. הנה ציטוט: ולמה הורו כך רבותינו? כי הצבא מחלן, וכי הצבא יכלה את עולם התורה לגמרי. מסקנה, כדאי לך להתרכז יותר כשאתה קורא תגובות.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2024 04:40 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | 2. מה זה לשיטתך "כמעט כולם"? לא מזעזע לשיטתך ש20 חרדים התפקרו בגלל גיוסם? עזבו את הדת העיפו את הכיפה ומחללים שבת? |
|
להעמיד דברים על אמיתותם, מבלי להכנס לשאלה הגדולה, החרדי הזה אמר שהוא היחיד מבין ה200 שחזרו לישיבה ללמוד לא שהם חלילה התפקרו.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2024 17:52 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | ואולי עוד הבדל, הדלי"ם חיים יותר בכאן ועכשיו ומודעים למה שקורה מסביב, ומבחינתם הדת ומסירות הנפש המובנית בדת אמורה להביא למסירות נפש בפועל, זה קורה בצבא וגם בתרומת איברים. אצל החרדים, הגלותיים, הכל נעטף בעולם כמעט וירטואלי של התורה, מין חומה-בועה שיצרו לעצמם, שם מתקיימים גם חסד ומסירות נפש, ואם מישהו גם גומל חסדים בגופו זה כמובן משובח, אבל הוא כבר עשה משהו 'מעבר'. לקחת יוזזמה לתרום איברים זה קצת מחוץ לאטמוספירה הרגילה שלהם, כך זה גם אצל הד"ל אבל פחות.
לתרום איברים קיים אצל החרדים במידה מרובה פי כמה מאשר אצל החילונים, כל זמן שזה בגדר ההלכה. תרומת כליה הנעשית מחיים, או תרומת מח עצם וכדו' עומדת במקום גבוה מאוד אצל החרדים, ושם רואים האם הם אגואיסטים או לא. לעומת זאת תרומת איברים לאחר מיתה, שנאסר הן משום כבוד המת לפי ההלכה ולפי פסיקת הרבנים והן מהסיבה שלפי ההלכה כשהמוח פועל או במקרים מסוימים אחרים האדם נחשב חי ואסור לקרב את מיתתו, שם הם נמנעים, כך שרואים בבירור שההלכה היא זאת שמונעת מהם את התרומה הזאת. |
|
עדיין גם תרומת כליות נפוצה יותר במעוזים היותר חרדלי"ם מאשר אצל החרדים. אני לא חושב שזה פגם אצל החרדים, הם רחוקים יותר מהעולם בחוץ - עולם המעשה, וכן המדע והרפואה, וזה טבעי, וזה כנראה יכנס יותר ויותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2024 17:48 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | תודה על התגובה המושקעת והפרגון. מעריך מאוד. תמיד שמח לדון איתך. ענייני וישר.
צריך להיות ישרים עם עצמנו. הסיבה שרוב החרדים לא מתגייסים היא כי כך הורו רבותינו. נקודה. זו לא החלטה שמקבל החרדי הפשוט. וזה לא משנה מה חושב או מרגיש החרדי הממוצע. אם הוא בעד או נגד. אפשר לדון למה רבותינו מורים כן, והאם בעתיד זה ישתנה, מתי, כמה ואיך.. אבל התשתית המציאותית לדיון צריכה להיות ברורה. אם מחר גדולי התורה החרדיים יורו להתגייס, אז רוב מוחלט של החרדים רצים על ארבע להתגייס. וכל ההסברים וה"השקפה" ששומעים מהחרדי הפשוט הממוצע יגוזו ברגע בעשן.. לא יהיה לזה שום רלוונטיות. ולכן צריכים להיות קצת יותר צנועים כאשר מתווכים בנושא. אלו הם דברים דקים שההכרעה בהם עומדת על חוט השערה. וכל חוכמולוג שממש רוצה להתווכח, מוזמן ללכת להתווכח עם גדולי התורה של הסרוגים. יאכלו אותו בלי מלח. והוא יאלץ לחזור לתשובה האמיתית והמכרעת שכך הורו לו רבותיו.
אגב, הייתה תקופה, "תור הזהב" של מסלול שח"ר בצה"ל, בשנים 2009-2011, שהייתה בהסכמה שבשתיקה מצד ההנהגה החרדית. אפשר למצוא תמונות של סיום מסכת של חיילים חרדים במסלול שח"ר בביתו של מרן הרב אלישיב זצ"ל. ההוראה שיצאה אז מביתו לשואלים באופן פרטי: "אין בזה איסור" (כותב מידיעה ברורה). בהמשך הכול התהפך, ויצאו מכתבים חריפים מאוד נגד. ואין כאן המקום לדון למה זה קרה ומי האשם בכך. סיפור דומה היה גם עם הנח"ל החרדי, שבתחילה הרבנים עודדו, ובהמשך חזרו בהם. כך שכאמור, כדאי להיות יותר צנועים כשמתווכחים בנושא.
הסרוגים צועקים מתוך כאב, "כשכואב - צועקים". והדבר היחיד שצריך לענות להם הוא: כך הורו לנו רבותינו. אין טעם להוסיף עוד. גם כשהם מטיחים דברים קשים ונראה שכאילו מזלזלים ומוחקים את כל התורה וגמ"ח של החרדים. צריך לנשוך שפתיים ולשתוק. הדבר היחיד שאפשר ואף רצוי לענות הוא: כך הורו לנו רבותינו.
חייב להוסיף משהו, כמובן שיש ד"לים שהדתיות שלהם רופפת למדי, והשפה שלהם היא בכלל שפה חילונית ולא תורנית. אין לנו דיון אמיתי איתם. ויש נטייה לחרדים לברוח ולהתווכח דווקא מולם. זה אתגר קל. צריך להיות ישרים ולזכור שגם הד"לים הכי תורניים מוסרים נפשם בשירות בצה"ל.
בנוגע להבדלים בין סוגי האלטרואיזם, יש לי הרהורים שאצל החרדים יותר משקיעים בלתת דגים ולהשאיר תלוי בקהילה. ואילו אצל הסרוגים משקיעים בלתת חכה ולעזור לכל אחד להיות עצמאי בלי תלות בקהילה. אבל זה אין לזה קשר לנושא הגיוס. אולי קשר קלוש ועקיף. זניח לגמרי.
|
|
הכל השתלם כדי לקבל ממך מחמאות כאלה.. תודה!
אני מסכים עם רוב הדברים. הדברים שלי אמורים בעיקר אל החרדים שמאמצים את ההשקפה הדלי"ת בלא יודעין, קצת קשה לענות לכאלה 'כך הורו לנו רבותינו' כי הם כן מנסים להבין לבד. ואני כן בעד להבין לבד - כל עוד לא תלו זאת רבותינו ב'טעם הכמוס'.. אבל נכון שבויכוח ישירות עם הדלי"ם יש כאן שני צדדים, ושם יש הרבה מקום לטענת הציות והמסורת.
הפעם הנושא היה טענה מצד דתיים בעד להכריח חרדים להתגייס, ועוד יותר - למנוע תקציבים שלא קשורים לעניין. אפשר להבין את הכאב וקשה לרצות אם בשעת כעסו, בפרט שיש קצת צדק בדבריו, אבל אני לא אמור להגיש את הלחי השניה כשהוא חובר לרודפינו-רודפיו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2024 17:13 |
|
| |
שים לב: לא שללתי את הטיעון שיש כיום סכנות רוחניות בצבא. טענתי שלא זו הסיבה שבגינה גדולי התורה שוללים את הגיוס לצבא. כי את הבעיות האלו אפשר לפתור אם מאוד רוצים. ולכן הסיבה שבד"כ כותבים הוא החשש ממיעוט לומדי תורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2024 17:06 |
|
| |
בוודאי שאני כותב בצורה מסובכת ומורכבת. כי זה לוז הטענה שלי שהנושא הוא מורכב ומסובך מאוד. ולעתים ההכרעה בו עומדת על חוט השערה. ועובדה שהיו תקופות שרוב הרבנים החרדיים הסכימו עם המסלולים החרדיים בצה"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2024 16:28 |
|
| |
אגב, בזכותך קראתי את המכתבים האלו לעומק, כאשר הם יצאו זה עשה רעש שיצא מכתב קיצוני מאוד, אך לא התעמקתי בזמנו, כעת התעמקתי והם בבירור לא מייצגים את עמדת גדולי התורה של המיינסטרים החרדי. מוזר לי שלקחו ציטוט חלקי ממכתב של הגר"ע יוסף מלפני כ25 שנה. לא הצלחתי למצוא את המקור. הרי בנו הגר"ד יוסף משתתף ונואם באירועים שמארגנים המסלולים החרדיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2024 13:31 |
|
| |
מכמיר את הלב לראות אותך מחפש תירוצים מן הגורן ומן היקב יש גם אינספור מכתבי רבנים אשכנזים, ובכולם כתוב שהצבא מסוכן לרוחניות. אני לא מבין אותך בכלל, וכי ישנם סיבות אחרות לאי גיוס החרדים? האם אני צריך ללכת לעיין במכתבים שלהם כדי לדעת שזו הסיבה? איך התחיל כאן הויכוח? כתבתי שהסיבה שגדולי ישראל אסרו להתגייס, הוא כי זה מסוכן לרוחניות של המתגייסים. שאלת "מאיפה אתה יודע את צפונות ליבם של הרבנים". ואז התחלתי לחפש מכתבי רבנים, אבל השאלה הזאת שלך היתה די אידיוטית, כי זה ברור לכולם. ועכשיו אני אמור להתחיל להביא לכאן עוד ועוד מכתבי רבנים כדי להוכיח לך שעכשיו זה יום..
|
|
|
|
|