כל יום יומיים נוחת בשטיבלעך שבכל עיר ירושלמי תורן, נעמד על יד ארון הקודש, באמצע שיר של יום, והזריזים, עוד לפני זה,ומתחיל לדרוש במונולוג ארוך, ומי התיר להם להפריע באמצע התפילה ? ואז אותו סיפור, חותני מחתן את הילד השביעי, ההורים לא מתפקדים עקב בעיות נפשיות, וגם עקצו אותו ועל ידי זה הוא נפל לחובות כבדים, ומי שיכול לתת מאה שקלים הכלה תתפלל עליו ביום חופתה,
מעניין שרק הירושלמים מחתנים את הילד השביעי, וזה נהיה דרך חיים לחתן על חשבון כלל ישראל, ושאר החסידים והליטאים לא מחתנים ? ואף על פי כן לא הולכים לדרוש דרשות באמצע התפילה,
המושג של לנסוע לחו"ל להכנסת כלה קיים כבר עשרות שנים בכל המיגזרים, אבל הדרשות והעלונים זה מושג חדש יחסית השמור רק לירושלמים,
חבר'ה, זה לא עובד יותר, כמה כבר אפשר לאסוף כשעשרות ומאות עושים את אותו דבר, תתחילו לחשוב על מקור הכנסה יותר מקורי, תלמדו מקצוע ותביאו פרנסה, אני מניח שנציגיהם פה בפורום יקללו שאני מדבר כמו חילוני שמדבר על ללכת לעבוד, אכן, אם זה מגיע לקיבוץ נדבות, אין היתר לשבת וללמוד, זה בכלל לא כבוד ויושר להכריז אבא שלי לומד כל היום ויש לו 14 ילדים ואין לו לחם לאכול, נכון שהמשכורות והעבודות שיש לציבור החרדי להציע זה לא משהו, אבל זה אחרת אם בן אדם מביא מהכולל 2000 ש"ח, או שהוא מלמד שוחט סופר סת"ם וכו' ומביא 9000.
שלא לדבר על החילול השם שזה עושה כשהם לא פוסחים על בתי הכנסת של הדת"לים והמסורתיים מעדות המזרח
והפלא המיוחד הוא על מי שקשור להאי עמוד החסד של הדור הקודם, רבי יואל מסטמאר, שלא שאל שום שאלות ולא נדנד עם שום קטרוגים וערעורים - בכל דבר צדקה ששמע, לא התפלסף ולא התעצל - אלא הושיט בעצמו את ידו ופיזר הון רב כידוע לכל, ואף הטיף והדריך לחסידיו בכל אתר ואתר ללכת בדרך זו, מה הוא אף אתה. ואיך יש פרי באוש בערוגתו
אין לשער ואין לתאר את כוח הצדקה שהשריש רביה"ק מסאטמאר זי"ע בקרב תלמידיו וחסידיו, אבל אם שמת לב הנידון באשכול היה שזה לא דרך לבנות את צורת החיים על שנור, ומי לנו גדול מהרבי מסאטמאר שלימד וחינך את כל אנשי שלומו ללכת לעבוד הן ביגיע כפיים, והן במסחר, ואפילו כולל הוא לא רצה לייסד בתחילה עד שהציבור גדל ובשלו התנאים לכך, שמעתי פעם ממרן הרב ואזנר זצ"ל שהיה לו ויכוח על זה בשעתו עם הרבי מסאטמאר, אבל אם השנים הוא התחיל להבין אותו, בראותו אנשים שאין להם פרנסה מסודרת מתעסקים בהשקעות מפוקפקות ומפילים אחרים אתם, וביותר ההסתמכות על גמ"חים ועל חובות אינסופיים שמביאים לפעמים לבחינת 'לוה רשע ולא ישלם'
נשלח ב-18/12/2024 19:08
ידועה אמרתו של הדברי חיים מצאנז "אני מוכן לתרום לאלף עניים, שמא אחד מהם נמצא עני כשר, אתה לא מוכן לתרום לאלף עניים כשרים שמא יימצא ביניהם עני אחד שאינו הגון".
נשלח ב-18/12/2024 15:37
והפלא המיוחד הוא על מי שקשור להאי עמוד החסד של הדור הקודם, רבי יואל מסטמאר, שלא שאל שום שאלות ולא נדנד עם שום קטרוגים וערעורים - בכל דבר צדקה ששמע, לא התפלסף ולא התעצל - אלא הושיט בעצמו את ידו ופיזר הון רב כידוע לכל, ואף הטיף והדריך לחסידיו בכל אתר ואתר ללכת בדרך זו, מה הוא אף אתה. ואיך יש פרי באוש בערוגתו
נשלח ב-18/12/2024 15:05
עצם_הענין
בונדמן כתב:
והיום הגיע צ'אלמער עם ניגון חדש ' יהודים יקרים, ישנו ישוב חדש ליד חיפה בשם חריש, והיהודים החרדים שם ממש מתייסרים בעוני, ואין להם ממה לעשות את השבת, ולכן הקמנו עמותה לעזור לחרדים של חריש לעשות שבת וחג, אנא, היו אתם הנחשונים שמצטרפים לעזור לעיר החדשה חריש ותרמו בעין יפה'
שוין, מושג חדש, עד היום ידענו על עניי אר"י, מהיום יש את עניי חריש, עשרים ירושלמים מתולדות אהרון הלכו לגור שם וכבר יש עמותה, מעניין איך עושים את השבת בישוב החדש הר יונה או פוריה בטבריה, זה גם בכיוון של חיפה.
במקום קטן אין הבור יכול להתמלא מחולייתו. אבל לא חייבו אותך לתרום....
תוקן על ידי עצם_הענין ב- 18/12/2024 15:28:38
נשלח ב-18/12/2024 14:15
והיום הגיע צ'אלמער עם ניגון חדש ' יהודים יקרים, ישנו ישוב חדש ליד חיפה בשם חריש, והיהודים החרדים שם ממש מתייסרים בעוני, ואין להם ממה לעשות את השבת, ולכן הקמנו עמותה לעזור לחרדים של חריש לעשות שבת וחג, אנא, היו אתם הנחשונים שמצטרפים לעזור לעיר החדשה חריש ותרמו בעין יפה'
שוין, מושג חדש, עד היום ידענו על עניי אר"י, מהיום יש את עניי חריש, עשרים ירושלמים מתולדות אהרון הלכו לגור שם וכבר יש עמותה, מעניין איך עושים את השבת בישוב החדש הר יונה או פוריה בטבריה, זה גם בכיוון של חיפה.
נשלח ב-12/12/2024 00:38
לא מענין אף אחד באיזה בית כנסת אתה מתפלל וכמה מתפללים חרדים יש שם, שים לב שרק עניתי לך על שאלתך ששאלת למה באים קבצנים חרדים לבית הכנסת שלך, ועניתי לך שאתה בעצם מתפלל בבית הכנסת שלהם, כך הגענו לדבר על איזה סוג בית הכנסת.
נשלח ב-11/12/2024 18:04
אני עונה לך כי אני מכבד אותך. לכל השאלות שלך יש תשובות, או בהגיון הבסיסי או בדברים שעתבתי קודם, ולא פעם אחת. אני מציע שנעצור כאן ותיכנס לדיון הזה עוד שבוע ותקרא את כל ההודעות, ותשאל את עצמך מה גרם לכך שלא ראית לבד את התשובות לשאלות שלך (אתה לא צריך לענות לי, תענה לעצמך זה יותר חשוב). כתבתי שנהיה כזה דיון מוזר בשאלה איפה אני מתפלל ולמה וכמה אני תורם ואיך, אני לא מבין איזו תועלת יש לדיון הזה. נניח שתדע מי אני, איפה אני מתפלל, למה דווקא שם, האם יש שם רוב חרדי או לא (כתבתי כמה פעמים שאני באמת לא יודע מי הרוב, אני כן יודע מה הצביון של המקום. אבל בינתיים כבר פעמיים טענת שאני אמרתי שהרוב הוא כזה כך או כך), וכל מה שתרצה לדעת עליי ועל היקף התרומות שלי והמטרות וכו. מה זה יעזור לדיון מתי איך ולמה ואיפה מקבצים נדבות?! זה באמת נראה כמו לופ שנכנס לכאן ורק צריך מישהו בוגר שיחלץ ממנו.
נשלח ב-11/12/2024 01:36
1. משפחות 15 ילדים זה חרדים ירושלמים בדרך כלל, למה אתה מיתמם פתאום? דתיים בדרך כלל לא עוברים גם במשפחות גדולות את ה7-8 2. כל טענה שלך היא שהם מגיעים לקהילות "שלכם", ואז אמרת שהם באים לבית הכנסת שלך שהוא עם "צביון חרדי" אבל לא כולו חרדי, עכשיו קברת סופית את הטענות שלך, כשאתה פתאום אומר שגם הרוב שם חרדים.., אז הנה התשובה לקושיותיך, הרוב אצלכם חרדים, לכן הקבצנים החרדים באים לשם. 3. בעצמך כתבת כאן, הכל עוד באשכול "שהורי ה15 יתנו להורי ה15 ילדים", "וכי מה זה ענייני שיש לאבא שלו 15 ילדים; האנכי הריתי את כל העם הזה אם אנכי ילידיהו, כי תאמר אליי שאהו בחקיך?! - אם קשה לו, שלא יוליד 15 ילדים, או שישלח אותם לאימוץ. רוב הציבור לא עשיר ואף אחד לא אישר שהוא יוליד ואנחנו נממן!!" האם בכל זה התכוונת שאתה תתן להם צדקה, בנוסף להורי ה15 ילדים שיתנו להם גם הם?
אני לא חותר לשומקום עם ה"קלוץ קאשעס", שים לב שאני לא מנהל פה דו שיח עם עצמי, אני עונה לך. מצידי הענין מוצה, אלא אם כן יש לך עוד קאשעס איכותיים לומר.
נשלח ב-10/12/2024 20:53
אנא עזור לי לגלות: 1. מנין לך שקהילות שאין לכל משפחה 15 ילדים אינן חרדיות? 2. כשאני כותב שאינני יודע באחוזים, כמה חרדים וכמה לא חרדים; איפה כתוב כאן שרובם לא חרדים? 3. כשאני כותב שהם מצידם לא אמורים לאסוף כסף בטענה זו כשלעצמה, באיזו זכות אתה טוען שאני אמרתי שאין שום הצדקה לתת לאף אחד מהם? או שאני לא נותן להם בכלל? 4. גם אם נניח שכל מה שכתבת משקף משהו שאמרתי, האם זה אומר שאני היחיד מבין חבריי? האם זה אומר שאני לא נותן לאף אחד? - אני רק מסב את תשומת ליבך, אבל באמת אני לא מבין לאן אתה חותר עם הקלוץ קאשעס האלה, מה אתה מנסה להוכיח מזה?!
תוקן על ידי הדיבוק ב- 10/12/2024 20:56:01
נשלח ב-10/12/2024 14:56
הדיבוק כתב:
מצד שני אני כן מצפה שאנשים נורמליים לא יחיו רנדומלית ופתאום יבקשו ממני כסף (ה"ממני", משמעו תמיד- קהילות שבהן אין כ"כ 15 ילדים... תוציאו אותי מהמשוואה)
כאן העלית תמיהה למה הם באים לקהילות שבהן אין כ"כ 15 ילדים, מכאן ניתן להבין שהם באים לבתי כנסת לא חרדיים, כי מה זה קהילות לא חרדיות? בתי כנסת לא חרדיים! עכשיו הבאת לכאן סיפור די מורכב, בית הכנסת בצביון חרדי, אבל רובו אינו חרדי (ועדיין הוא בצביון חרדי..) ולפי דבריך הציבור שאינו חרדי תורם להם יותר, "הכסף הגדול מגיע מהם", למרות טענותיך שאתה / אתם לא אמורים לפרנס אותם. מה זה אומר, שאתה היחיד מבין חביריך שלא תורם כי "שהורי 15 יפרנסו הורי 15", אבל חביריך כן נותנים יותר מחרדים שבבית הכנסת. איזה סיפור מורכב..
נשלח ב-10/12/2024 07:28
לא זכור לי שתמהתי על כך שקבצנים מגיעים לשטיבל חרדי (ואני גם לא תמה אם הם מגיעים לשטיבל לא חרדי). לשאלותיך הבאות, בעיר מעורבת אין המון שטיבלך ואנשים הולכים לאיפה שיש מנין, השטיבל הגדול שלנו הוא בעל צביון חרדי וזה חלק גדול מהמתפללים (לא בדקתי באחוזים). כשמגיע קבצן, הכסף הגדול לא מגיע אליו מחרדים מיינסטרים. אם הקבצן מגדיל ראש והולך לעוד בתי כנסת, הוא בדרך כלל יילך לחסידים או לקהילות מסוימות שאינן חרדיות (קשה לאפיין את אותן קהילות, אבל יש מקומות שיש לאנשים לב רחב והם תורמים). מקווה שסיפקתי הסברים לכל דבר שקשור לחיי ופועלי, ותודה על ההתעניינות!
נשלח ב-10/12/2024 04:25
הדיבוק כתב:
אני לא אמור להתייחס לתוויות שמדביקים לי. בכל מקרה אם עושה לך טוב, אני מתפלל כל בוקר בשטיבל חרדי בעירי ויש שם הרבה קבצנים שונים ומשונים, ורוב מי שתורם להם אינו חרדי.
עכשיו שום דבר כבר לא מובן לי אתה מגיע לשטיבל חרדי, ותמה על קבצנים חרדים שמגיעים לשטיבל חרדי? ואיך השטיבל חרדי אם רוב התורמים להם אינם חרדים? האם רוב המתפללים אינם חרדים? למה הוא נקרא אם כך שטיבל חרדי?או שאתה בא לומר שהחרדים אינם תורמים ורוב התורמים אינם חרדים?
נשלח ב-9/12/2024 20:42
אני לא אמור להתייחס לתוויות שמדביקים לי. בכל מקרה אם עושה לך טוב, אני מתפלל כל בוקר בשטיבל חרדי בעירי ויש שם הרבה קבצנים שונים ומשונים, ורוב מי שתורם להם אינו חרדי. בנוסף מניסיוני בעיר שלי (עיר מעורבת), הקבצנים מגיעים לכל מקום שתורמים להם, וזה בדרך כלל לא הקהילות החרדיות... (זה לא מקטרג ומגדיר אף אחד, רק מציג נתונים ששמתי אליהם לב)
נשלח ב-9/12/2024 19:18
כל מי שמתכסח איתך כאן קורא לך מזרחיסט, ואף פעם לא יצאת בהכחשה..