בית פורומים בחדרי חרדים

"תלחצו עלינו": רבנים מלב העולם הליטאי מדברים על סוגיית הגיוס

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/12/2024 03:07 לינק ישיר 
"תלחצו עלינו": רבנים מלב העולם הליטאי מדברים על סוגיית הגיוס

ראיון שערך יהודה יפרח במקור ראשון. הרבנים התראיינו באנונימיות. מענין שהם תוקפים את החרדים המודרניים, שלא שולחים את ילדיהם לממ"ח למרות שהם עצמם בקושי שומרים משהו ונשותיהם רחוקות מצניעות. www.makorrishon.co.il/culture/800417/

תוקן על ידי קלעפער ב- 09/12/2024 03:07:21

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2024 08:21 לינק ישיר 

תוקן על ידי זמןלכל ב- 27/12/2024 08:21:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2024 08:19 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

כבר כתבתי שאינני בטוח לגבי היותם "רבנים".
אבל מסגנון הדיבור והניואנסים ניכר שמדובר באנשים שחיים היום עמוק עמוק בתוך החברה החרדית.
ויש כאן עיתונאי שנחשב אמין שעומד מאחורי הדברים (עיתונאי שעבד בעבר ברדיו קול חי החרדי).
וזאת בניגוד למעשייה על הקיבוצניקים שפיהם נובע סיסמאות חרדיות ישר מהשטיבעל כמעיין המתגבר.
זה אפעס קצת חשוד..

וגם אני כבר כתבתי, ש"לשעברים" מהציבור החרדי מדברים את כל הניואנסים החרדים, למרות שהם יכולים להיות חילונים גמורים.
זה בהחלט יכול להיות טריק נחמד, מזמינים חרדלשי"ם לראיון אנונימי, ומציגים אותם "הנה גם הציבור החרדי חושב ככה וככה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2024 02:07 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

אבל מסגנון הדיבור והניואנסים ניכר שמדובר באנשים שחיים היום עמוק עמוק בתוך החברה החרדית.
ויש כאן עיתונאי שנחשב אמין שעומד מאחורי הדברים (עיתונאי שעבד בעבר ברדיו קול חי החרדי).
וזאת בניגוד למעשייה על הקיבוצניקים שפיהם נובע סיסמאות חרדיות ישר מהשטיבעל כמעיין המתגבר.
זה אפעס קצת חשוד..

וגם אני כבר כתבתי, ש"לשעברים" מהציבור החרדי מדברים את כל הניואנסים החרדים, למרות שהם יכולים להיות חילונים גמורים.
זה בהחלט יכול להיות טריק נחמד, מזמינים חרדלשי"ם לראיון אנונימי, ומציגים אותם "הנה גם הציבור החרדי חושב ככה וככה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2024 23:56 לינק ישיר 

אגב, גם לפי המעשייה, לא בהכרח כולם קיבוצניקים, בחדר האוכל של קיבוץ מעגן מיכאל יכולים לסעוד גם אורחים מבחוץ תמורת תשלום נאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2024 15:31 לינק ישיר 

שים לב שבתיאור מהקיבוץ יש כל מיני שבבי פרטים שניתן אולי לאושש את הסיפור הזה. יש לך שאלות איך יכול להיות שקיבוצניקים חושבים כך, אז יתכן מצב כזה. המציאות עולה על כל דמיון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2024 11:20 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
על הסיפור של 4 "רבנים מלב העולם הליטאי" שמדברים בסגנון חילוני, לא חשבת שזאת מעשיה נאה למלווה מלכה..
נו, לכל אחד יש את המעשיות מלוה מלכה שלו, אמור לי מה המעשיות שלך ואומר לך מי אתה..

זה אפעס קצת חשוד..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2024 20:03 לינק ישיר 

על הסיפור של 4 "רבנים מלב העולם הליטאי" שמדברים בסגנון חילוני, לא חשבת שזאת מעשיה נאה למלווה מלכה..
נו, לכל אחד יש את המעשיות מלוה מלכה שלו, אמור לי מה המעשיות שלך ואומר לך מי אתה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2024 18:31 לינק ישיר 

כברהיה כתב:
"בואו נדבר על האמת": קיבוצניקים מסבירים למה לא צריך לכפות גיוס על חרדים

חדר האוכל של קיבוץ מעגן מיכאל שקט בשעות אחר הצהריים. יוסי ברנע, שמנהל את אחד המפעלים הגדולים באזור, מערבב בכוס התה שלו. "תקשיב," הוא פותח, "אני שירתתי בצנחנים, הבן שלי עכשיו בגולני, אבל אני חושב שהגיע הזמן להגיד את מה שכולם פוחדים להגיד - לא כולם צריכים להיות חיילים."

"אתה יודע כמה פעמים אמרו לי שאני בוגדת?" מחייכת רונית, שעד לפני רגע הכינה מערכי שיעור בביולוגיה. "אבל מי שמסתכל על המספרים מבין שזה לא כזה פשוט. החרדים חוסכים למדינה סכומי עתק במערכות הרווחה שלהם. הגמ"חים שלהם, קופות הצדקה, העזרה ההדדית - זה הכל כסף שהמדינה הייתה צריכה להוציא אחרת."

"ולא רק זה," מתפרץ אמיר, שזה עתה חזר משדות הכותנה של עין חרוד, "ראיתם מה קורה בבני ברק? בירושלים? יש שם מהפכה שקטה. חרדים נכנסים להייטק, פותחים עסקים, מקימים סטארט-אפים. יש להם יתרון - הם רגילים לחשיבה מופשטת מהלימוד בישיבה."

"אבל זה מיעוט," אני מעיר.

רונית מניחה את כוס הקפה שלה: "גם אצלנו בקיבוץ התחלנו קטן. היום תראה איזו תעשייה יש פה. צריך לתת לתהליכים האלה לקרות בקצב הנכון. כפייה רק תיצור התנגדות."

"ובכלל," יוסי מתרומם מעט מכיסאו, "בוא נדבר על משהו שאף אחד לא מדבר עליו - התיירות. אתה יודע כמה כסף נכנס למדינה בזכות התיירות הדתית? כל הישיבות האלה, המוסדות, בתי הכנסת - זה ענף כלכלי שלם. והחרדים? הם חלק בלתי נפרד מזה."

"אבל מה עם הערך של השירות הצבאי?" אני שואל.

אמיר מחייך: "תראה, אני הייתי מ"פ בשריון. אני מכיר את הערך. אבל יש גם ערך אחר - שמירה על המסורת היהודית. אתה יודע כמה תורה הייתה נשכחת בלי הלימוד האינטנסיבי שלהם?"

"זה מזכיר לי," רונית מתערבת, "יש לנו פה בבית הספר תכנית משותפת עם בית ספר חרדי. היית מופתע לראות כמה דברים אנחנו לומדים מהם על חינוך. הם פיתחו שיטות למידה מדהימות."

"ועוד משהו," יוסי מוסיף, "תחשוב על זה ככה - כל בחור בישיבה זה חיסכון למדינה. לא צריך לממן לו ציוד, אימונים, משכורת. במקום זה הוא לומד, תורם לקהילה שלו, ובהרבה מקרים גם מפרנס משפחה."

"אבל זה לא הוגן כלפי מי שכן משרת," אני מקשה.

"תראה," אמיר מתכופף קדימה, "אנחנו בקיבוץ מבינים משהו על הוגנות. כל אחד תורם לפי יכולתו ומקבל לפי צרכיו. למה זה לא יכול לעבוד ברמה הלאומית?"

רונית מהנהנת: "ודווקא עכשיו, כשיש יותר ויותר חרדים שמשתלבים בתעסוקה, שנכנסים לאקדמיה - דווקא עכשיו לבוא ולכפות גיוס? זה יהרוס את כל התהליך החיובי הזה."

"ויש עוד נקודה," יוסי מוסיף, "החרדים בונים קהילות חזקות. הם יודעים לדאוג אחד לשני. במקום להילחם בזה, אולי כדאי ללמוד מזה?"

"בסוף," אמיר מסכם, מביט החוצה אל השדות המוריקים, "זה עניין של בחירה. אנחנו בקיבוץ בחרנו בדרך חיים מסוימת. הם בחרו בדרך אחרת. כל עוד הם תורמים למדינה - וכמו שאמרנו, הם בהחלט תורמים - למה לכפות?"

רונית מחייכת: "אולי זה מה שהכי חסר בשיח הציבורי היום - היכולת להכיר בזה שיש יותר מדרך אחת להיות ישראלי טוב."

תוקן על ידי כברהיה ב- 24/12/2024 23:54:24

מעשייה חסידית נאה למלווה מלכה.

אך דומני שבעולם האמיתי קשה למצוא קיבוצניקים עם סגנון חשיבה חרדי שמבוסס על אנקדוטות אזוטריות ונרטיבים, במקום להתבסס על נתונים סטטיסטיים ממקורות מוסמכים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2024 17:12 לינק ישיר 

כי הצבא רוצה אותם כמו שהישיבות רוצות את הקיבוצניקים של כברהיה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2024 13:27 לינק ישיר 

למה שאותם 4 "רבנים" לא יתגייסו בעצמם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2024 10:01 לינק ישיר 

תמיד תוכל למצוא את אותם 4 רבנים ו4 קיבוצניקים, שאם רק הם היו מנהלים כאן הכל... (רק קח בחשבון שזה חומר מתכלה, ובכל ויכוח ציבורי תצטרך להחליף את השמינייה הזו ב8 אחרים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2024 04:23 לינק ישיר 

עולם הפוך, חרדים "מלב העולם הליטאי" מדברים נגד אי הגיוס, וקיבוצניקים בעדו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2024 23:52 לינק ישיר 

"בואו נדבר על האמת": קיבוצניקים מסבירים למה לא צריך לכפות גיוס על חרדים

חדר האוכל של קיבוץ מעגן מיכאל שקט בשעות אחר הצהריים. יוסי ברנע, שמנהל את אחד המפעלים הגדולים באזור, מערבב בכוס התה שלו. "תקשיב," הוא פותח, "אני שירתתי בצנחנים, הבן שלי עכשיו בגולני, אבל אני חושב שהגיע הזמן להגיד את מה שכולם פוחדים להגיד - לא כולם צריכים להיות חיילים."

"אתה יודע כמה פעמים אמרו לי שאני בוגדת?" מחייכת רונית, שעד לפני רגע הכינה מערכי שיעור בביולוגיה. "אבל מי שמסתכל על המספרים מבין שזה לא כזה פשוט. החרדים חוסכים למדינה סכומי עתק במערכות הרווחה שלהם. הגמ"חים שלהם, קופות הצדקה, העזרה ההדדית - זה הכל כסף שהמדינה הייתה צריכה להוציא אחרת."

"ולא רק זה," מתפרץ אמיר, שזה עתה חזר משדות הכותנה של עין חרוד, "ראיתם מה קורה בבני ברק? בירושלים? יש שם מהפכה שקטה. חרדים נכנסים להייטק, פותחים עסקים, מקימים סטארט-אפים. יש להם יתרון - הם רגילים לחשיבה מופשטת מהלימוד בישיבה."

"אבל זה מיעוט," אני מעיר.

רונית מניחה את כוס הקפה שלה: "גם אצלנו בקיבוץ התחלנו קטן. היום תראה איזו תעשייה יש פה. צריך לתת לתהליכים האלה לקרות בקצב הנכון. כפייה רק תיצור התנגדות."

"ובכלל," יוסי מתרומם מעט מכיסאו, "בוא נדבר על משהו שאף אחד לא מדבר עליו - התיירות. אתה יודע כמה כסף נכנס למדינה בזכות התיירות הדתית? כל הישיבות האלה, המוסדות, בתי הכנסת - זה ענף כלכלי שלם. והחרדים? הם חלק בלתי נפרד מזה."

"אבל מה עם הערך של השירות הצבאי?" אני שואל.

אמיר מחייך: "תראה, אני הייתי מ"פ בשריון. אני מכיר את הערך. אבל יש גם ערך אחר - שמירה על המסורת היהודית. אתה יודע כמה תורה הייתה נשכחת בלי הלימוד האינטנסיבי שלהם?"

"זה מזכיר לי," רונית מתערבת, "יש לנו פה בבית הספר תכנית משותפת עם בית ספר חרדי. היית מופתע לראות כמה דברים אנחנו לומדים מהם על חינוך. הם פיתחו שיטות למידה מדהימות."

"ועוד משהו," יוסי מוסיף, "תחשוב על זה ככה - כל בחור בישיבה זה חיסכון למדינה. לא צריך לממן לו ציוד, אימונים, משכורת. במקום זה הוא לומד, תורם לקהילה שלו, ובהרבה מקרים גם מפרנס משפחה."

"אבל זה לא הוגן כלפי מי שכן משרת," אני מקשה.

"תראה," אמיר מתכופף קדימה, "אנחנו בקיבוץ מבינים משהו על הוגנות. כל אחד תורם לפי יכולתו ומקבל לפי צרכיו. למה זה לא יכול לעבוד ברמה הלאומית?"

רונית מהנהנת: "ודווקא עכשיו, כשיש יותר ויותר חרדים שמשתלבים בתעסוקה, שנכנסים לאקדמיה - דווקא עכשיו לבוא ולכפות גיוס? זה יהרוס את כל התהליך החיובי הזה."

"ויש עוד נקודה," יוסי מוסיף, "החרדים בונים קהילות חזקות. הם יודעים לדאוג אחד לשני. במקום להילחם בזה, אולי כדאי ללמוד מזה?"

"בסוף," אמיר מסכם, מביט החוצה אל השדות המוריקים, "זה עניין של בחירה. אנחנו בקיבוץ בחרנו בדרך חיים מסוימת. הם בחרו בדרך אחרת. כל עוד הם תורמים למדינה - וכמו שאמרנו, הם בהחלט תורמים - למה לכפות?"

רונית מחייכת: "אולי זה מה שהכי חסר בשיח הציבורי היום - היכולת להכיר בזה שיש יותר מדרך אחת להיות ישראלי טוב."

תוקן על ידי כברהיה ב- 24/12/2024 23:54:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2024 15:41 לינק ישיר 

זמןלכל כתב:
התיאורים לא ברורים בבוקר כן ,  בלילה לא ?  לא ברור מה שאתה כותב , שעתיים כן , שלוש שעות לא  ?
בבקשה כתוב בעברית מדוברת כדי שנוכל להנות מדבריך המעניינים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2024 15:40 לינק ישיר 

איש_חשוב, לא דיברתי כאן על שאלת הגיוס

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > "תלחצו עלינו": רבנים מלב העולם הליטאי מדברים על סוגיית הגיוס
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext