בית פורומים בחדרי חרדים

רה"מ נתניהו: האמירה של הרב יצחק יוסף פסולה וראויה לכל גינוי. ח"כ סעדה קורא למשטרה לחקור

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/12/2024 17:16 לינק ישיר 
רה"מ נתניהו: האמירה של הרב יצחק יוסף פסולה וראויה לכל גינוי. ח"כ סעדה קורא למשטרה לחקור

*לשכת ראש הממשלה:*
האמירה של הרב הראשי לשעבר יצחק יוסף פסולה וראויה לכל גינוי.
לא נקבל גילויי סרבנות מכל צד שהוא.
t.me/amitsegal /41102

משה סעדה
כשאני מסתכל על גיבורי ישראל הקדושים, ביניהם גם חובשי כיפות רבים, בני תורה ומעש שמסרו את חייהם גם כדי שהרב יוסף יהיה יכול להמשיך למסור את שיעורו השבועי באין מפריע - אני נדהם מעומק הניתוק ומתבייש שכך שם ה׳ מתחלל. 

אמירתו של הרב יוסף היא חמורה ומפלגת, ומעבר לחילול ה׳ העצום שהיא גורמת היא מביאה לכאב לב למשפחות הנופלים. 

אני קורא לרב יוסף לחזור בו מדבריו באופן אישי ופומבי ולא דרך הודעות דוברות מעורפלות. 
זוהי עת אחדות וכל רגע שהאמירה המקוממת והמפלגת הזו נשארת באויר היא חרפה.
https://x.com/MosheSaada1/status/1868200366350709064

יניר קוזין
ח"כ משה סעדה קורא בגלצ (הילה ויניר הבוקר) לחקור את הרב הראשי לשעבר יצחק יוסף על האמירה הזאת.
[ישי כהן: מנהיגה הרוחני של ש"ס הראשון לציון הרב יצחק יוסף: גם מי שבטלן אסור לו ללכת לצבא]

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2024 00:19 לינק ישיר 

ייש"כ על הרעיון המלמד זכות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2024 00:18 לינק ישיר 

אוסף של שטויות

מה שיש להרב יצחק אין כלל בהרב דוד, הרב דוד לא מיועד כלל למקום גבוה, הוא נחשב רב עסקן וחברמן, לא מוערך בשום ציבור בכוח תורתו, ובמובן מסוים אפשר לומר שהפעם הספרדים בחרו רב ראשי כמו שהאשכנזים בחרו עד היום, היינו איש עם קשרים וזהו, לעומת הספרדים שעד היום השתדלו להעמיד אחד מליגה א' מבחינתם.

הרב יצחק בעיניי רבים הוא ממשיך האבא ואף שברור שהוא לא ברמה הגבוהה של האב אבל הוא הצליח במה שהרבה היו חולמים להצליח, וזה שהספרים שלו ממלאים כמעט 2 מדפים ברוב בתי הספרדים ובכל בתי בכנסיות של עדות המזרח, ובתכלס בלי שיגידו בקול הרי שרוב הציבור הספרדי נוהר לפי פסקיו, כך שמעמדו איתן מאד.

מצחיק מאד לצרף את הרב סלים שהוא אמנם ראש ישיבה חשוב וותיק אבל גם רוב בוגרי ישיבתו לא רואים בו איזה מנהיג או משהו בסגנון, ולמשל הרב זעפרני עוקף אותו מזמן בקרב בני תורה ואברכים.

הסיפור עם ההכתרה להבנתי יותר הפריע להרב יצחק השתתפותו של הרב מאזוז שאותו הוא רואה כמערער את פסיקות אביו אבל אני לא מעודכן בנתיים לפרטים הקטנים מה באמת היה, כי ידוע לי שניסו להביא אותו עד הרגע האחרון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2024 00:16 לינק ישיר 

היעדרות האח רבי יצחק מהטקס נראית אדרבה כבאה מתוך רצון לתת לאחיו את הבמה כמי שמוכתר מכוח עצמו ולא שהוא מאציל לו מהודו . 

תוקן על ידי עצם_הענין ב- 16/12/2024 00:16:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2024 00:03 לינק ישיר 

עושה רושם שהמלחמה של הרב יצחק יוסף באחיו היא לא רק הלבשת הגלימה אלא הרצון שלו להיות אחרון מבני המשפחה שמכהן כראשון לציון כדי שהנוכחי לא ישכיח אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2024 23:34 לינק ישיר 

על הדרך, זה נשמע כמו פרשנות שנועדה למלא כמה עמודים ולהצדיק את נוכחות הפרשן. הראש"ל לשעבר נושא שובל של אמירות מהסוג הזה, הפעם הוא לפחות לא סילף שום הלכה ולא זלזל באף גאון אשר כגובה ארזים גובהו. ובלי קשר, לגבי הקרבות בין האחים (בהנחה שיש), המציאות היא שתמיד הראש"ל לשעבר יותר מכובד מהנוכחי וכולם (לא רק ברבנות הראשית) מחכים להיות לשעברים ולהתחיל לפלוט אמירות חכמות סטייל משה לדור ואמיר השכל. עם זאת, בגלל ששני האחים האלה כבר מוכרים היטב לציבור, שום פעולה שהם יעשו אין בכוחה לרומם אותם מעבר לערך הנוכחי שלהם ולא יכולה לבזות אותם יותר ממה שהם מבוזים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2024 23:20 לינק ישיר 

הפרשנות של מירב סבר קצת מרחיקת לכת הדברים נאמרו בשיעור מבחן פרטי בבית של הרב וכשהוא התבטא תקליטו אותי הכוונה לומר לבחורים החסידים שישבו שם שהוא לא חושש להביע את דעתו שאנשים שהולכים לצבא עלולים להתקלקל כפי הדוגמה שהוא מביא שלענד יותר מעניינת ואכמל

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2024 23:16 לינק ישיר 

עוד אחת מרב סבר

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2024 23:00 לינק ישיר 

הקרב על הגלימה: זו הסיבה להתבטאות השערורייתית של הרב יוסף

מרב סבר. ישראל היום 15/12/2024, 13:54, עודכן 15/12/2024

מי שלא נמצא בסוד העניינים עשוי לחשוב שמדובר בעוד אמירה קיצונית של הרב יוסף נגד השירות הצבאי, אך הדרמה האמיתית מתרחשת בזירה אחרת
למעשה, אין חידוש בדבריו של הרב יוסף. עמדתם של רבני ש"ס, כולל של הרב משה מאיה, הרב משה צדקה ואחרים הייתה ונשארה שאסור להתגייס לצה''ל, איסור שחל מבחינתם גם על מי שלא לומד בישיבה, כאשר הנימוק הוא פחד מ"חילון", הפיכה מיהודי-חרדי ליהודי-חילוני.
בנוסף, לאחר אמירתו הקודמת של הרב יוסף על כך שניצחנו במלחמה "בזכות בני הישיבות" ולא בזכות הרמטכ''ל, ועל כך שבמידה ויגיעו צווי גיוס על הציבור החרדי לרדת מהארץ - אמירות שעוררו סערה, הזיקו לציבור החרדי ולמפלגת ש"ס, הבין הרב יצחק יוסף את הנזק שבדבריו והקפיד להשמיע אמירות המחזקות את החיילים ולדבר בשבחם.
אז מה קרה כעת?
מתחת לפני השטח מתחולל קרב יצרי בין שני בני הרב עובדיה יוסף ז''ל, הרב הראשי לשעבר יצחק יוסף, והרב הראשי הנוכחי דוד יוסף. המתיחות בין שני הבנים שררה לאורך מערכת הבחירות הארוכה והמתישה לרבנות הראשית, והגיעה לשיאה בעת ההכתרה של הרב דוד יוסף. הרב יצחק יוסף לא נכח בהכתרה של אחיו, למרות שקיבל את תפקיד הכבוד לחבוש לאחיו את המצנפת על ראשו. הסיבה? הרב יצחק יוסף זעם על כך שמי שהוזמן גם כן לאירוע ההכתרה וקיבל את התפקיד לענוד לרב דוד יוסף את הגלימה, הוא הרב אברהם סלים, ראש ישיבת מאור התורה וחבר מועצת חכמי התורה, שמזוהה עם בני התורה הספרדים ובני הישיבות הספרדיות
לרב יצחק יוסף היסטוריה ארוכה של איבה עם הרב סלים. הרב יוסף כועס עליו שביזה, לטענתו, את אביו הרב עובדיה יוסף וציער אותו. הרב סלים מצידו התנגד למינויו של הרב יצחק יוסף כחבר מן המניין במועצת חכמי התורה, ואף הטיל וטו על הרצון למנות אותו לראש מועצת חכמי התורה בנימוק שהוא אינו מתאים להוביל את בני התורה הספרדים, אלא מתאים לעם שבשדות (כלומר - לפשוטי העם). הסכסוך הגיע לשיא, כאמור, באירוע ההכתרה של הרב דוד יוסף, אותו החרים האח הרב יצחק, בשל הכבוד שניתן לרב סלים, שהחרים בתורו את הרב יצחק יוסף. מבולבלים? בצדק.
התוצאה היא שהרב יצחק יוסף מנסה לקבע את עצמו כמנהיג הספרדים ואף פועל על מנת להאפיל על כהונתו של אחיו, הרב הראשי הנוכחי, שעוטה גם הוא את הגלימה היוקרתית. חדי עין הבחינו במשפט החשוב ביותר בדבריו של הרב: "זה מוקלט? תקליטו". הרב יצחק יוסף העביר את המסר לאנשי ש"ס בצורה חדה וברורה. תנסו להדיר אותי? תקבלו אותי מככב בכותרות העיתונים.
.
www.israelhayom.co.il/judaism/article/16968580

תוקן על ידי על_הדרך ב- 15/12/2024 23:05:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2024 22:23 לינק ישיר 

לא שמעתי שחקרו עד היום את סרבני חיל קפלן הצפונבונים לסוגיהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2024 22:15 לינק ישיר 

הדיבוק התוארים המבזים מיותרים כאן

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2024 20:33 לינק ישיר 

לא ממש ברור מכאן מה אמר תוגת אימו, אפשר תמליל ברור?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > רה"מ נתניהו: האמירה של הרב יצחק יוסף פסולה וראויה לכל גינוי. ח"כ סעדה קורא למשטרה לחקור
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext