| נשלח ב-18/12/2024 18:49 |
|
| |
הנקמה על עיכוב הקבורה של רבי אשר דויטש זצ"ל הגיעה
״עשו לינץ ברב של הישיבה״: אירוע אירוע חריג היום בישיבת פוניבז' בבני ברק נגד אחד מרבני הישיבה בעקבות החלטת אביו: רקע אירוע בעקבות החלטת הרב כהנמן מנהל הישיבה שסרב שלשום לתת קבר בבית העלמין בבבו לרב אשר דויטש המנהיג הירומי שנפטר. בנו של הרב יוסף כהנמן הגיע לחדר השיעורים של הישיבה למסור שיעור שם חיכו לו תלמידי הלג המכונים 'המחבלים' וביצעו בו לינץ' במשך דקות ארוכות וחסמו את הדלתות והחלונות כדי למנוע מתלמידי הישיבה מהצד השני 'השונאים' לחלץ את הרב. לבסוף הוזמנה משטרה וכוחות הצלה שפינו את הרב ותלמידים נוספים למקום אחר. צילום אל גורדו. ואוו. חילול השם. https://t.me/danielamram3/27704
תוקן על ידי על_הדרך ב- 18/12/2024 18:49:19
תוקן על ידי על_הדרך ב- 18/12/2024 18:50:10
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2024 21:49 |
|
| |
| suki_104 כתב: |  | מה הסיבה שלא דורשים את פינוי הקבר שנגזל? הרי ברור שזה אמור להיות אינטרס של כל הצדדים מלבד הלהוטים למלחמות. |
|
אאל"ט היחידים שרוצים שיפנו את הקבר הם אלו שלהוטים למלחמות (וזו גם הסיבה שקברו במקום שייצור מריבות). שים לב איך כולם נהיו שקטים, והקרביים נשארו משועממים...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2024 21:43 |
|
| |
מה הסיבה שלא דורשים את פינוי הקבר שנגזל? הרי ברור שזה אמור להיות אינטרס של כל הצדדים מלבד הלהוטים למלחמות, שכן להשאיר אדם במקום גזול גם אם משהו חושב שזה מקדש ש"ש וכדו' - זה נזק בלתי הפיך לנפטר. ובוודאי שהקבורה נעשתה שלא על פי המנהג וכמו שנתפרסם.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2024 22:57 |
|
| |
דבר נוסף שכדאי לבדוק, יתכן שאין משמעות לנתון הזה. "נשירה" בשפה הסוציולוגית, משמעה עזיבה של מוסד לימודי (נושרים הם בדרך כלל אלו שנשרו ללא כל חלופה). ברור שהמקומבנים נשארים רשומים במוסדות הכי טובים, אבל זה כמובן לא מעיד עליהם כלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2024 21:49 |
|
| |
אני מציע לבדוק הקבלה בכל הקהילות השורשיות. בדרך כלל ילד ממשפחות האצולה, לא משנה אם זה אם זה הנכד של ראש ישיבת מרכז הרב, או הבן של מפקד הפלמח, יש להם הרבה מה להרוויח בלהישאר בפנים והם לא יפרשו (בהקשר החרדי הכרתי כמה שבנערותם לא הלכו בתלם, אבל כשקצת התבגרו והבינו שיש להם ירושה כלכלית-מעמדית חזקה מאוד, הם מיד חזרו לשחק אותה צדיקים ועד היום הם משחקים אותה). תראו בעצמכם עכשיו, בין האחים לנשק וכדו, כמה היכרות יש להם עם העולם הדתי/חרדי/ימני?! זה הכל בגלל שמי שקרוב לצלחת לא פראייר לעזוב אותה. זה לא רלוונטי לשום דיון, ולענ"ד גם לזה יש פג תוקף עוד דור או שניים
תוקן על ידי הדיבוק ב- 24/12/2024 21:54:17
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2024 21:22 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | אכן כן, בציבור החרדי השורשי הנשירה לא עוברת את ה3%. (יש סוג של "נשירה" בתוך הציבור החרדי השורשי, משמרני מאוד לקצת פחות שמרני והיא מגיעה לאחוזים הרבה יותר גבוהים. כנראה סביב ה20%) |
|
בתופעה הזו יש גם הפוך ... וגם זה גבוה מאוןד
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2024 19:08 |
|
| |
אכן כן, בציבור החרדי השורשי הנשירה לא עוברת את ה3%. (יש סוג של "נשירה" בתוך הציבור החרדי השורשי, משמרני מאוד לקצת פחות שמרני והיא מגיעה לאחוזים הרבה יותר גבוהים. כנראה סביב ה20%)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2024 01:06 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | אנסה לעשות לך סדר ואולי תבין למה אתה לא מבין (וזה באמת בסדר גמור): יש הרבה מאוד נתונים על נוער חרדי, והם ממש לא מחמיאים. הבעיה היא שאין דרך ליצור מדדים נורמלים במגזר החרדי, כי אלו מדדים שונים מבציבור הכללי. לדוגמה, אומרים שיש נשירה גדולה במגזר החרדי, אבל חלק מהנתונים הם של תלמידים שעברו לישיבות שלא מוכרות במשה"ח או שהרישום איטי ומבולבל (בשונה ממוסדות ממשלתיים, בישיבות יכול לקרות מצב ששוכחים לרשום תלמיד), או שתלמידים הולכים לישיבה חדשה שאין לה עדיין סמל מוסד וכדו' (גם זה לא קיים במוסדות ממשלתיים, כי מוסדות ממשלתיים המדינה פותחת במכרז לפי צרכי המקום, לעומת ישיבות שנפתחות לפי רצונם של המייסדים וכדו'). דוגמה נוספת, שיש מסגרות ותקציבים שמיועדים לנוער בסיכון, ומוסדות שונים יגדירו את עצמם כך כדי לקבל תקציב. או שההגדרה "חרדי" תשתנה ותכליל קהילות מסורתיות עניות שמטבע הדברים יש שם יותר נשירה ו/או עבריינות. עד כאן לגבי נתונים של הלמ"ס. אני מדבר איתך לא על נתונים שלהם אלא על נתונים שלי. אני עבדתי עם נערי קצה, כלומר כאלה שכבר הפעילים בקהילה פחות מתעסקים איתם, ולכן הכרתי גם את הנתונים של הרשויות וגם את היחסים בין נערי קצה חרדים לכאלה שאינם חרדים, ואני אומר לך שיש הרבה בעיות גם אם לא תספור את כל ההטיות, ולהיפך המוסדות החילונים וכדו כבר למדו איך לנהל את הנוער שלהם וכיום הנוער החרדי נמצא בכל ג'יפה שתרצה ובכל רשימה שחורה שתרצה, הרבה מאוד מעבר לאחוזשלו באוכלוסייה. אלו עובדות שאני אומר לך אחרי שנפגשתי עם הרבה אנשים והחזקתי הרבה דפים בידיים עם נתונים של חרדים וחילונים. עכשיו אתה אומר שהחרדים הנושרים עושים מה שכל החילונים עושים, זה שוב אמירה ילדותית, כשנער מחלל שבת או שיש לו חברה, זה מה שעושה כל חילוני אבל לא על זה אני מדבר. להיפך, החילוני בדרך כלל לומד איך לעשות את מה שהם קוראים אהבה בלי לסכן או להזיק לאף אחד, וחרדים הרבה פעמים לא מבינים מה ההבדל בין שז"ל לאונס וכדו'. בכל מקרה לגיטימי לא להכיר את הנתונים, אבל רח בחשבון שאתה טועה בנתונים. |
|
1. בזמן שאתה רואה את הציבור החרדי מבחוץ ומנסה להבין או לתפוס אותו, לפי נתונים שראית ושמעת, אני כאן בתוכו, בפנים ואומר לך - בקהילה בה אני נמצא, (חסידי) המונה אלפי משפחות, וכן בקהילות גדולות נוספות אותן אני מכיר לא סתם מקרוב אלא ממש נמצא בהן הרבה, ואין סודות בכלל כידוע, מספר הנושרים קטן מאוד, בין 1% ל3%. לא אתייחס כאן לספרדים ולכמות הנשירה שם, יש לי עליהם מספיק טענות ומענות.
2. הייתי סולח לטעות שעשית, כשאתה מדבר על עבירות של חילול שבת וכדו', אבל הרי התייחסתי במיוחד על אלו בעיות אני מדבר, אלכוהול סמים, גניבה וכדו', וזה נראה כאילו אתה קורא ברפרוף את הנכתב כאן. בכל מקרה, נחזור לגופו של ענין, הנוער הנושר החרדי, מתנהג כמו נוער חילוני טיפוסי פרוע רגיל, אלכוהול סמים (100% מתוך הנוער החילוני צורך סמים ואלכוהול!) אלימות מילולית וגופנית, זה ברמה נמוכה יותר, גניבה מחנויות ואפילו מבתים, ולכן אני חוזר ואומר, הנוער הנושר החרדי, הוא לא בגלל החינוך החרדי אלא למרות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2024 22:29 |
|
| |
מחאה: הדיבוק הינו נושא ספרים מובהק בקיא בכל נושא ועניין וזיקתו לחרדים אינה תלויה בדבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2024 19:46 |
|
| |
מצטער יקירי, הייתי שמח להתייחס לדבריך אבל יש רמות שקשה לי לרדת אליהן. תבורך
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2024 19:03 |
|
| |
אצל חילונים אין נוער נושר כי הכל בנורמה. כל נער מתבגר הוריו מתירים לו לעשות ככל העולה על רוחו, לאן הוא יכול להתדרדר? סמים זנות אלכוהול הכל הרי חופשי שם. אצלנו ישנה נשירה וב"ה היא מטופלת ע"י המוסדות המתאימים ולא ע"י מי ש'נדבק' לציבור החרדי ומופיע כאן כ''מטפל בנוער נושר''...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2024 18:16 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | רק מזכיר שלדיאלוג שלא נגמר יש תמיד שני שותפים. שוב כתבת הרבה מילים, אבל מספרים אין. אתה עסוק עם נוער שוליים, ורואה הרבה מהם, אבל נתונים לא הבאת. גם אני לא הבאתי מספרים, כי אין לי, וגם אין דרך למדוד כי הלשכה לסטטיסטיקה לא מצאה לנכון עד היום שזה דבר מספיק חשוב למדוד, (או שהם ראו שהתוצאות דלות מידי..) נישאר אם כך אם זה שאתה טוען שזה "מאוד הרבה", אני טוען שזה קצת, ובטח הרבה הרבה פחות יחסית באחוזים ממה שקורה בנוער החילוני הפרוע, שלמרבה האבסורד נוער שולים חרדי, מתנהג כמו נוער ממוצע חילוני, שצורך הרבה סמים ואלכוהול, מתפרע ברחוב, ואילו נוער השולים החילוני, זה אלו שהידרדרו ממש לפשע. כל מה שכתבתי עד כאן זה מענה לטענתו של מומאיר ש"החינוך החרדי הוא זה שגורם לנוער השולים להתדרדר". |
|
יקירי, ככה נראה דיון כשלא מבינים מה הנושא. אנסה לעשות לך סדר ואולי תבין למה אתה לא מבין (וזה באמת בסדר גמור): יש הרבה מאוד נתונים על נוער חרדי, והם ממש לא מחמיאים. הבעיה היא שאין דרך ליצור מדדים נורמלים במגזר החרדי, כי אלו מדדים שונים מבציבור הכללי. לדוגמה, אומרים שיש נשירה גדולה במגזר החרדי, אבל חלק מהנתונים הם של תלמידים שעברו לישיבות שלא מוכרות במשה"ח או שהרישום איטי ומבולבל (בשונה ממוסדות ממשלתיים, בישיבות יכול לקרות מצב ששוכחים לרשום תלמיד), או שתלמידים הולכים לישיבה חדשה שאין לה עדיין סמל מוסד וכדו' (גם זה לא קיים במוסדות ממשלתיים, כי מוסדות ממשלתיים המדינה פותחת במכרז לפי צרכי המקום, לעומת ישיבות שנפתחות לפי רצונם של המייסדים וכדו'). דוגמה נוספת, שיש מסגרות ותקציבים שמיועדים לנוער בסיכון, ומוסדות שונים יגדירו את עצמם כך כדי לקבל תקציב. או שההגדרה "חרדי" תשתנה ותכליל קהילות מסורתיות עניות שמטבע הדברים יש שם יותר נשירה ו/או עבריינות. עד כאן לגבי נתונים של הלמ"ס. אני מדבר איתך לא על נתונים שלהם אלא על נתונים שלי. אני עבדתי עם נערי קצה, כלומר כאלה שכבר הפעילים בקהילה פחות מתעסקים איתם, ולכן הכרתי גם את הנתונים של הרשויות וגם את היחסים בין נערי קצה חרדים לכאלה שאינם חרדים, ואני אומר לך שיש הרבה בעיות גם אם לא תספור את כל ההטיות, ולהיפך המוסדות החילונים וכדו כבר למדו איך לנהל את הנוער שלהם וכיום הנוער החרדי נמצא בכל ג'יפה שתרצה ובכל רשימה שחורה שתרצה, הרבה מאוד מעבר לאחוזשלו באוכלוסייה. אלו עובדות שאני אומר לך אחרי שנפגשתי עם הרבה אנשים והחזקתי הרבה דפים בידיים עם נתונים של חרדים וחילונים. עכשיו אתה אומר שהחרדים הנושרים עושים מה שכל החילונים עושים, זה שוב אמירה ילדותית, כשנער מחלל שבת או שיש לו חברה, זה מה שעושה כל חילוני אבל לא על זה אני מדבר. להיפך, החילוני בדרך כלל לומד איך לעשות את מה שהם קוראים אהבה בלי לסכן או להזיק לאף אחד, וחרדים הרבה פעמים לא מבינים מה ההבדל בין שז"ל לאונס וכדו'. בכל מקרה לגיטימי לא להכיר את הנתונים, אבל רח בחשבון שאתה טועה בנתונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2024 17:12 |
|
| |
| אפגעהיטן כתב: |  | שאגת שביט כתב: המילה לינץ' נשמעת לי קצת מוגזמת |
|
צודק בהחלט. לינץ' משמעו עשיית דין בלא משפט, בעוד שכאן ביהמ''ש אמר את דברו
\
תוקן על ידי עצם_הענין ב- 22/12/2024 17:14:25
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2024 16:05 |
|
| |
| שאגתשביט כתב: |  | | המילה לינץ' נשמעת לי קצת מוגזמת |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2024 16:02 |
|
| |
לא הבנתי מה הדיון הזה על ״נוער שוליים״, מדובר בבחורים מישיבת פונוביץ׳. זה לא אמור להיות ״נוער שוליים״.
אלה אמורים להיות הדור הבא של גדולי ישראל. על אלה אני בוכיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2024 14:30 |
|
| |
רק מזכיר שלדיאלוג שלא נגמר יש תמיד שני שותפים. שוב כתבת הרבה מילים, אבל מספרים אין. אתה עסוק עם נוער שוליים, ורואה הרבה מהם, אבל נתונים לא הבאת. גם אני לא הבאתי מספרים, כי אין לי, וגם אין דרך למדוד כי הלשכה לסטטיסטיקה לא מצאה לנכון עד היום שזה דבר מספיק חשוב למדוד, (או שהם ראו שהתוצאות דלות מידי..) נישאר אם כך אם זה שאתה טוען שזה "מאוד הרבה", אני טוען שזה קצת, ובטח הרבה הרבה פחות יחסית באחוזים ממה שקורה בנוער החילוני הפרוע, שלמרבה האבסורד נוער שולים חרדי, מתנהג כמו נוער ממוצע חילוני, שצורך הרבה סמים ואלכוהול, מתפרע ברחוב, ואילו נוער השולים החילוני, זה אלו שהידרדרו ממש לפשע. כל מה שכתבתי עד כאן זה מענה לטענתו של מומאיר ש"החינוך החרדי הוא זה שגורם לנוער השולים להתדרדר".
|
|
|
|
|