בית פורומים בחדרי חרדים

החרדים בישראל 2024: צניחה בילודה, זינוק בשימוש באינטרנט

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/12/2024 08:38 לינק ישיר 
החרדים בישראל 2024: צניחה בילודה, זינוק בשימוש באינטרנט

דוח חדש חושף: הלחצים הכלכליים משנים את החברה החרדית • פריון הילודה - בשפל של 43 שנה • שיעור הבעלות על דירות צנח ל־65% • התרחב הפער בשכר הגברים החרדים לעומת החילונים
המכון לאסטרטגיה ומדיניות חרדית פרסם היום את דוח מצב החברה החרדית לשנת 2024, המצביע על תמורות דרמטיות בחברה החרדית. הדוח, שחיברו ד"ר איתן רגב ויהודית מילצקי, חושף כי הלחצים הכלכליים המתגברים מאיצים שינויים משמעותיים באורחות החיים של הציבור החרדי, הבאים לידי ביטוי בתחומי החינוך, הדיור, התעסוקה והדיגיטציה.

הנתונים מראים כי בסוף 2024 מתגוררים בישראל כ־1.26 מיליון חרדים, המהווים כ־12.5% מהאוכלוסייה. אחד הממצאים המפתיעים הוא הירידה החדה בפריון הילודה של נשים חרדיות, שהגיע לשפל של 43 שנה - 6.1 ילדים בממוצע למשפחה.
על פי התחזיות העדכניות, חלקם של החרדים באוכלוסייה ב־2065 צפוי להיות נמוך משמעותית מההערכות הקודמות ולעמוד על כ־22%-20%.
בעשור האחרון נרשמה הגירה שלילית משמעותית מערי הגרעין החרדיות, כאשר כ־75 אלף חרדים עזבו את ירושלים וכ־42 אלף את בני ברק. במקביל, קלטה העיר בית שמש כ־40 אלף חרדים בתקופה זו. הדוח מצביע על מגמה של התיישבות חרדית בערי הפריפריה, כאשר בחלק מהערים הפכו החרדים לרוב משמעותי באוכלוסייה.

בתחום הדיור נרשמה מגמה מדאיגה: לראשונה מזה שבע שנים נרשמה צניחה בשיעור הבעלות על דירות בחברה החרדית, מ־69% ל־65%. במקביל חלה עלייה משמעותית בשיעור נוטלי המשכנתאות, שהגיע ל־43%.
המחיר הממוצע לדירה שרוכשות משפחות חרדיות זינק ב־14% והגיע ל־1.6 מיליון שקל, כאשר החזר המשכנתא הממוצע עלה ב־11% והגיע לכ־3,840 שקל בחודש.
מהפכת התעסוקה
בתחום התעסוקה מסתמנות מגמות מעורבות: שיעורי התעסוקה של צעירות חרדיות בגילי 24-20 הגיעו לשיא של 89%, ואילו בקרב הגברים החרדים הצעירים באותם גילים חל גידול פי שלושה מאז 2005, מ־10% ל־30%. עם זאת, שיעור התעסוקה הכללי של גברים חרדים נותר נמוך יחסית ועומד על 54%.

הפערים בשכר בין גברים חרדים לגברים יהודים שאינם חרדים ממשיכים להתרחב - שכרו של גבר חרדי עומד כיום על פחות מ־50% משכרו של גבר יהודי שאינו חרדי, לעומת 70% ב־2005. לעומת זאת, שכרן השעתי של נשים חרדיות הגיע ל־73 שקלים - גבוה ב־11% משכרם השעתי של גברים חרדים.

שינויים משמעותיים

הדוח מצביע על שיפור מסוים במצבם הכלכלי של משקי הבית החרדיים. בין השנים 2022-2014 גדלה ההכנסה הממוצעת נטו מעבודה של משק הבית החרדי ב־57%, לעומת גידול של 46% בהכנסות מעבודה של משק בית יהודי שאינו חרדי. במקביל, חלה ירידה בהישענות על קצבאות ותמיכות ממשלתיות, כאשר שיעור העוני בקרב חרדים ירד מ־53% ב־2014 ל־39% ב־2022.
בתחום החינוך נרשמת מגמה משמעותית: החינוך הממלכתי־חרדי הכפיל את גודלו והגיע לכ־8% מכלל התלמידים החרדים. במקביל, בערים רבות בפריפריה גדל במהירות מספר התלמידים החרדים, שהפכו לרוב באזורים כמו צפת (64%), גבעת זאב (61%), נתיבות (55%), ערד (54%), אופקים (49%) וקריית מלאכי (46%).

אחד הממצאים המשמעותיים ביותר נוגע למהפכה הדיגיטלית בחברה החרדית: שיעור המשתמשים באינטרנט הגיע לשיא של 71%, כמעט הכפלה בהשוואה ל־2014, אז עמד על 39%. עם זאת, השימוש ברשתות חברתיות נותר מוגבל, כאשר רק 39% מהחרדים משתמשים בווטסאפ, לעומת 88% בקרב יהודים שאינם חרדים.
"הדוח מעיד על שינויי עומק משמעותיים בחברה החרדית", אומר אלי פלאי, נשיא קרן פלאי ומייסד המכון לאסטרטגיה ומדיניות חרדית. "הלחצים הכלכליים מובילים לתמורות מהותיות בדפוסי החיים של הקהילה החרדית, והדבר מקבל משנה תוקף לנוכח האתגרים שמציבה מלחמת חרבות ברזל".

פרופ' שי שטרן, ראש המכון, מסכם כי "מדינת ישראל נמצאת בצומת הכרעות חשובה ביחסיה עם החברה החרדית. הנתונים המהימנים שאנו מספקים חיוניים לקביעת מדיניות מושכלת ולבניית תוכניות ארוכות טווח שיענו על האתגרים העומדים בפנינו".

www.israelhayom.co.il/news/local/article/17056417

https://news.walla.co.il/item/3715378

תוקן על ידי על_הדרך ב- 30/12/2024 08:45:42

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2025 16:30 לינק ישיר 

רעיונוביץ כתב:
יש מקומות שאני לא ממליץ לחרדים ללמוד כמו באוניברסיטת רייכמן,

ששם ממה שאני מכיר יש בעיה לחרדים ללמוד.

אבל באוניברסיטה העברית בהרבה מקצועות אין שום בעיה לחרדים ללמוד.

מהניסיון המועט שלי, לרבות היכרות עם אנשים בגילים, מקומות לימוד ותחומי עניין מגוונים אני חוש שאין לזה כללים. יש אנשים שלימודים ריאלים יקיימו בהם "פן אשבע וכיחשתי", ויש אנשים שלימודי כלכלה והייטק יכירו להם את תאוות העוה"ז ויש אנשים שלימודי יהדות ורוח יחשפו אותם לשאלות שונות ומשונות. מאידך, יש איזשהו חלום חינוכי, שדמות הבוגר תהיה זו שיכול להתמודד עם מקסימום אתגרים ולא שקול עלה נידף מפיל אותו. למעשה זה מאוד תלוי בבן אדם, בבגרות הנפדית שלו ומכאן למגוון ההשפעות החיצוניות שיש במהלך הלימודים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2025 12:39 לינק ישיר 

התבלבלת לגמרי ידינו החשוב שאגתשביט, הנושא כאן הוא יציאה ללימודי אקדמיה, שיצאו נגדה כל גדולי ישראל.
על אינטרנט מסונן לעומת זאת יש אישורים של כל הרבנים מלבד הרב זילברברג.

אולי תקרא שוב את מהלך האשכול והתגובות כאן מחדש.
מה שרעיונוביץ כתב, וכנראה ראית רק את התגובה שלו, זה שיש חרדים שבשבילם אינטרנט הוא סכנת חיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2025 10:58 לינק ישיר 

איש חשוב עינינו הרואותשנכנסת לאינטרנט, אתה עדיין בו, ונשמע שאתה עדיין חרדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2025 01:04 לינק ישיר 

כפי שעניתי לך מקודם, נכון יש הרבה שיצאו משם ונשארו חרדים כמו שהם
יש גם הרבה שיצאו משם חרדים מודרנים במקרה הטוב.
ועל כך שאלתי אותך, האם היית מסכן את חייך הגשמיים ונכנס למקום שאולי לא תצא משם חי
כי אני מבין שלסכן את עתידך הרוחני לא ממש מטריד אותך, כי "הרבה יצאו משם בחיים".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2025 21:47 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
רעיונוביץ, לא היית אומר ככה על מקום של סכנה גופנית, מקום בו נכנסים אנשים, חלקם יוצאים בחיים חלקם לא.
האם היית נכנס למקום כזה?

יש לא מעט חרדים שלהיכנס לאינטרנט זה בשבילם סכנת חיים..............

המציאות היא שיש הרבה מאוד חרדים שנכנסו לאקדמיה ונשארו חרדים,

יש הרבה אחים ואחיות חרדים, שהם קיבלו תואר אקדמי ומקצוע שיש בו אינסוף שאלות הילכתיות,

ונשארו חרדים כמו שהם נכנסו,

ובמקצוע הזה יש הרבה חילונים וגם הרבה מאוד ערבים,

ויש משמרות לילה..... ובכל בית חולים יש היום אחים ואחיות חרדים.

יש מקומות שאני לא ממליץ לחרדים ללמוד כמו באוניברסיטת רייכמן,

ששם ממה שאני מכיר יש בעיה לחרדים ללמוד.

אבל באוניברסיטה העברית בהרבה מקצועות אין שום בעיה לחרדים ללמוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2025 15:57 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
לגבי התגובה האחרונה שלך, אני באמת חושב שהרבה שלך להבנת הנקרא היה פושע ממש: 1. כתבתי כל הזמן לימודים אקדמיים אבל לא כתבתי תואר אקדמי, כי אין הבדל בוויכוח הזה בין אם מדובר באוניברסיטה שמחלקת תארים או מכללה ומכון וכדו שמחלקים תעודות כלשהן. זו הייתה החלוקה מבחינתי. אבל שוב, גם אם הייתי מדבר על תואר אקדמי עדיין הייתי צודק. לגבי המורים כתבתי "ככלל" = כלומר, בדרך כלל מורים (מכל המגזרים) לומדים תואר אקדמי, והסיבה היא שזה שווה להם לדירוג השכר שלהם. בעבר החינוך העצמאי היה דורש שילמדו במכללות ספציפיות, וזה כדי שיהיו פחות מורים עם תואר וככה לרשת יישאר יותר כסף... כיום גם זה לא נכון. עובדתית, המכללות מפוצצות במורים חרדיים, וגם הרבה מנהלים ורבס בחיידרים לומדים תואר בחינוך (לידיעתך, מנהלי חיידרים וגם לא מעט ראשי ישיבות קטנות, לומדים תואר שני, כדי לקבל דרגת שכר גבוהה. אני מכיר כמה וכמה!!). אלו עובדות, כדאי שפשוט תתקשר למכללות למורים ותברר. 2. דיברתי על גברים, דיברנו בלשון זכר. אין מסלולים לגברים בסמינרים של בית יעקב. אנא קרא לפני שאתה מגיב. 3. ברור שדיברתי על חרדיים, קח את כל האקדמאים וזה ייצא כמות גדולה. גם אצל חילוניים אם תיקח רק את העודים תצא עם כמות קטנה, אבל עודים ועוסים ומטפלים ורוחים ועוד ועוד, זה הרבה אנשים. 4. אני מדבר על עיתונים כמו משפחה וכדו. עובדתית חרדיים קוראים אותם ואם מכון לב והאופ וכדו מפרסמים שם, כנראה שאנשים מגיעים, קאפיש?

בדיוק מה שאני אומר על הרבה שלך, אלא שאותו הייתי ש במאסר עולם.
1. "כתבת לימודים אקדמאיים ולא תואר אקדמי".
אבל השינוי שבאה בתגובה האחרונה היה "לימודים בסגנון אקדמאי", שזה משהו מענין וחדש שנוצר תוך כדי שהקלדת אותו, ובכל מקרה לא מה שאמרת כל הזמן.
אפשר לשחק עם משחק המילים הזה ולומר על כל דבר "אה זה גם 'לימודים בסגנון אקדמאי"'..
ושוב הלכת על כלל המורים החילונים בארץ, כשכבר כתבתי לך בתגובה הקודמת שהנושא כאן הוא מלמדים בחיידרים.
מכאן ברחת שוב לכיוון מנהלי תת"ים, אבל לא דיברנו על מנהלי תתי"ם שהם מרשים לעצמם מה שהם לא מרשים למלמדים.
ודא עקא שכמה מנהלי תתי"ם חרדיים יש? וכמה מהם הולכים למכללות? הכנסת גם את התתי"ם של קנאי מא"ש? כמה מנהלים מצאת? 50? 100? כשאנחנו מדברים על עשרות אלפים, ואולי מאות אלפים לפי דברים שיש 40% מהציבור החרדי שלומדים לימודים אקדמאים..
2. לא ציפיתי שנצטרך לכתוב כאן נוסח מרב מיכאלי "מנהלות ומנהלים", תכל'ס, הפעם סטית לחלוטין מנושא הויכוח, הרי הנושא הוא שראיית חשבון אינה דורשת לימודים אקדמאיים כטענתך, הבאתי ראיה שבסמינרים החרדיים לומדים ראיית חשבון, התשובה שלך כל כך מגוחכת שמדובר בגברים או נשים.
3. אני לוקח את כל העוד"ים והמטפלים (שכבר ציינתי שכל כך מעטים הם הפסיכולוגים והמטפלים החרדים שהלכו ללמוד את זה באקדמיה, לספור על כף היד..) איפה ה40% שלך..
4. אם להמודיע יש אחוז הפצה די נמוך, כמה יש כבר למשפחה?
אגב, משפחה יצאה לא מזמן בפרסומת אחת ללימודים אקדמאיים, ויצאה קול זעקה גדולה נגדם, אל תקרא לזה "הרבה פרסומת בעיתונות החרדים, לימודים אקדמאיים הם מוקצה של ממש ברחוב החרדי.
סיכומו של ענין, לימודים אקדמאיים נחשב בציבור החרדי לגרוע יותר מגיוס, בעיקרון, מי שהולך ללימודים אקדמאיים נחשב לרוב לחרדי מודרני ולא לחרדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2025 15:40 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
אפשר להבין מדבריך שלא רק שבישיבה שלך למדו את הנודע ביהודה, אלא גם אתה זוכר אותו..
תביא את תוכן דבריו שאתה רוצה לצטט, כי הפרק הזה ארוך. זו לא תשובה כ"כ ארוכה, ודאי לא ביחס לתשובות של הנודע ביהודה. בגדול הוא מתיר להסתכן בשביל פרנסה, ע"פ הפסוק כי אליו הוא נושא את נפשו (אגב כבר ריה"ל בסוף ספר הכוזרי, מדבר על כך שאנשים חווים סכנות משמעותיות בשביל פרנסתם).

האם אתה בטוח שהוא מדבר על מקרה כמו שציינתי? 100 אנשים יוצאים לעבודה לפרנסה, שליש או חצי מהם מתים שם, ואתה אומר שהנודע ביהודה אומר "לכו על זה"?
ועזוב את זה שההלכה מתירה אם היא מתירה, אני שואל האם היית הולך לעבודה כזאת למרות ההיתר ההלכתי שזה לא נקרא שאתה מאבד עצמו לדעת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2025 07:31 לינק ישיר 

לגבי התגובה האחרונה שלך, אני באמת חושב שהרבה שלך להבנת הנקרא היה פושע ממש: 1. כתבתי כל הזמן לימודים אקדמיים אבל לא כתבתי תואר אקדמי, כי אין הבדל בוויכוח הזה בין אם מדובר באוניברסיטה שמחלקת תארים או מכללה ומכון וכדו שמחלקים תעודות כלשהן. זו הייתה החלוקה מבחינתי. אבל שוב, גם אם הייתי מדבר על תואר אקדמי עדיין הייתי צודק. לגבי המורים כתבתי "ככלל" = כלומר, בדרך כלל מורים (מכל המגזרים) לומדים תואר אקדמי, והסיבה היא שזה שווה להם לדירוג השכר שלהם. בעבר החינוך העצמאי היה דורש שילמדו במכללות ספציפיות, וזה כדי שיהיו פחות מורים עם תואר וככה לרשת יישאר יותר כסף... כיום גם זה לא נכון. עובדתית, המכללות מפוצצות במורים חרדיים, וגם הרבה מנהלים ורבס בחיידרים לומדים תואר בחינוך (לידיעתך, מנהלי חיידרים וגם לא מעט ראשי ישיבות קטנות, לומדים תואר שני, כדי לקבל דרגת שכר גבוהה. אני מכיר כמה וכמה!!). אלו עובדות, כדאי שפשוט תתקשר למכללות למורים ותברר. 2. דיברתי על גברים, דיברנו בלשון זכר. אין מסלולים לגברים בסמינרים של בית יעקב. אנא קרא לפני שאתה מגיב. 3. ברור שדיברתי על חרדיים, קח את כל האקדמאים וזה ייצא כמות גדולה. גם אצל חילוניים אם תיקח רק את העודים תצא עם כמות קטנה, אבל עודים ועוסים ומטפלים ורוחים ועוד ועוד, זה הרבה אנשים. 4. אני מדבר על עיתונים כמו משפחה וכדו. עובדתית חרדיים קוראים אותם ואם מכון לב והאופ וכדו מפרסמים שם, כנראה שאנשים מגיעים, קאפיש?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2025 07:21 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
אפשר להבין מדבריך שלא רק שבישיבה שלך למדו את הנודע ביהודה, אלא גם אתה זוכר אותו..
תביא את תוכן דבריו שאתה רוצה לצטט, כי הפרק הזה ארוך.
זו לא תשובה כ"כ ארוכה, ודאי לא ביחס לתשובות של הנודע ביהודה. בגדול הוא מתיר להסתכן בשביל פרנסה, ע"פ הפסוק כי אליו הוא נושא את נפשו (אגב כבר ריה"ל בסוף ספר הכוזרי, מדבר על כך שאנשים חווים סכנות משמעותיות בשביל פרנסתם).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2025 01:58 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
דיברתי כל הזמן על לימודים בסגנון אקדמי, כלומר לימודים בסגנון מדעי (לא יהודי-דתי) עם דרישות ידע באנגלית ומחקר וכדו', ניסיתי לא להתייחס לשאלה אם צריך תואר אקדמי. למרות שאני חושב שגם אם הפרמטר הוא תואר אקדמי, גם בזה אני אצדק. לידיעתך, 1. במדינת ישראל, מורים ככלל לומדים תואר אקדמי; 2. שום רואה חשבון לא למד בסמינר של בית יעקב, סתם קטע מגדרי מוזר כזה; 3. יש הרבה יותר עודים ועוסים והייטקיסטים וכו ממה שאתה חושב; 4. לא הבנתי מה אכפת לי אם הגדוילים אסרו את המקומות האלה (זה גם לא נכון אבל נניח), הרי עובדתית אתה רוצה להוציא את האופציה הזו ולהפחית בהיצע איזה אחוז נכבד, ובמצב כזה לא תהיה מספיק עבודה לכולם ובוודאי שחלקן עבודות לא ככ מכניסות וכו. זו הטענה המקורית.

כתבת את המילים המפורשות "לימודים אקדמיים", ולא "לימודים בסגנון אקדמי", אל תשכח שהתגובות כולן עדיין כאן.
1. מצד אחד אתה מדבר על חרדים, ומצד שני אתה מדבר פתאום על "כלל המורים לומדים תואר אקדמי", שזה כמובן לא כולל חרדים בכלל, כי איזה חיידר חרדי יכניס לשעריו מלמד שלמד תואר אקדמי, הרי גם את הבנים שלו לא יכניסו לחיידר..
2. אז הנה קבל חדשות.. יש כבר 30 שנה מסלולי ראיית חשבון בעשרות סמינרים של בית יעקב, ובנות סמינר חרדיות יוצאות משם עם תעודת רואה חשבון.
3. השמטת את המילה עודי"ם "חרדיים", לא רק שאין הרבה כאלו, כמעט ואין.
אתה מחפש עו"ד חרדי, ומוצא בודדים ממש.
4. שוב איבדת את ההקשר, שים לב למהלך התגובות, טענת שבעיתונות החרדית יש הרבה פרסומים על לימודים אקדמאיים, על זה עניתי לך שהפרסום היחיד שיש בעיתונות החרדית זה של גדו"י נגד לימודים אקדמאיים, איך למען השם נכנס לכאן עכשיו דיון האם איכפת לך מה גדו"י אומרים.. הנושא הוא פרסום בעיתונות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2025 01:51 לינק ישיר 

תביא את תוכן דבריו שאתה רוצה לצטט, כי הפרק הזה ארוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2025 20:55 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
רעיונוביץ, לא היית אומר ככה על מקום של סכנה גופנית, מקום בו נכנסים אנשים, חלקם יוצאים בחיים חלקם לא.
האם היית נכנס למקום כזה?
יש מצב שבישיבה החסידית לא למדו נודע ביהודה תנינא יו"ד סימן י?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2025 20:37 לינק ישיר 

האם היית נכנס למקום כזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2025 18:06 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
איכשהו, מבלי לדעת או לפרט את הסיבה, לימודי אנגלית מתמטיקה ואחר כך אקדמיה מסתיימים תמיד בירידה עצומה ברוחניות, הבנאדם לא אותו בנאדם.
לכן עדיף לוותר על משכורת גבוהה, כדי שלא להפסיד אפילו טיפה אחת של יראת שמים, ולהישאר אותו יהודי.
וזאת מבלי להתייחס עדיין לירידה של הדור הבא של הצאצאים.
אפשר להיות מלמדים, מגידי שיעורים, סופרי סת"ם, או עצמאיים, אקדמיה אינה מתאימה לרוח ואורח חיים חרדי.

לימודי אנגלית ומתמטיקה לא גורמים לשום ירידה ברוחניות,

יש מאות אלפי יהודים חרדים בחו"ל שיודעים אנגלית והם יראי שמים,

לימודי מתמטיקה מלמדים את האדם,

לראות עד כמה הקב"ה ברא את העולם בצורה מתוחכמת,

(אותי אישית זה חיזק ביראת שמים, מבינים מהר מאוד שיש מנהיג לבירה) 

זה בעיקר מלמד את האדם לחשוב בצורה לוגית ! בהיגיון ישר !

כי שניים ועוד שניים, תמיד יהיה ארבע ולא משנה איזה סברא תמציא.

הנה נתון חשוב !

בשנת תשפ"ב קיבלו 4700 בוגרים של החינוך החרדי תואר אקדמי ! 1100 גברים 3600 נשים

בכל שנה המספר עולה,

רעיונוביץ יקר, אל תכעס אבל הויכוחים איתך הם לפעמים כמו ויכוחים בין סבתות, כתבת פה כמה משפטים, כולם נכונים, אבל לא ענית כלום בעצם.
נתפסת כאן בטרחנות לנושא לימודי אנגלית ומתמטיקה, והתעלמת ממילה אחת חשובה - אקדמיה, הרי כתבתי "מסלול אנגלית מתמטיקה ואחר כך אקדמיה מורידים את החרדי מחרדיותו", עשית לעצמך עבודה קלה ושכחת את המילה "אקדמיה".

לקינוח כתבת ש4700 חרדים סיימו בהצלחה לימודי אקדמיה, אבל לא כתבת וגם אינך יודע כמה הם חרדים עכשיו.

יש היום אלפי חרדים שיש להם תואר אקדמי,

והם נשארו חרדים בדיוק כפי היו ערב לימודי התואר,

מניסיון שאני מכיר,

יש מקומות שבהם אתה רואה ירידה רוחנית בלימודי התואר,

ויש מקומות שאתה לא רואה ירידה רוחנית,

צריך לדעת לאן ללכת, וצריך לדעת להתמודד עם ניסיונות,

צריך הרבה עקשנות, וצריך לדעת לא אחת להתמודד עם בדידות,

כי יש מעט מאוד חרדים בלימודים אקדמאיים, במוסדות חילוניים,

אבל בסוף, כמעט תמיד, העקשנות משתלמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2025 14:23 לינק ישיר 

דיברתי כל הזמן על לימודים בסגנון אקדמי, כלומר לימודים בסגנון מדעי (לא יהודי-דתי) עם דרישות ידע באנגלית ומחקר וכדו', ניסיתי לא להתייחס לשאלה אם צריך תואר אקדמי. למרות שאני חושב שגם אם הפרמטר הוא תואר אקדמי, גם בזה אני אצדק. לידיעתך, 1. במדינת ישראל, מורים ככלל לומדים תואר אקדמי; 2. שום רואה חשבון לא למד בסמינר של בית יעקב, סתם קטע מגדרי מוזר כזה; 3. יש הרבה יותר עודים ועוסים והייטקיסטים וכו ממה שאתה חושב; 4. לא הבנתי מה אכפת לי אם הגדוילים אסרו את המקומות האלה (זה גם לא נכון אבל נניח), הרי עובדתית אתה רוצה להוציא את האופציה הזו ולהפחית בהיצע איזה אחוז נכבד, ובמצב כזה לא תהיה מספיק עבודה לכולם ובוודאי שחלקן עבודות לא ככ מכניסות וכו. זו הטענה המקורית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > החרדים בישראל 2024: צניחה בילודה, זינוק בשימוש באינטרנט
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext