בית פורומים בחדרי חרדים

האומנם -"שקר החן והבל היופי"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/1/2025 12:46 לינק ישיר 
האומנם -"שקר החן והבל היופי"

מיותר לומר שבעולם הגדול, החן והיופי קובעים הרבה מאוד כמעט בכל פרמטר,  אך השאלה שלי היא: האם בציבור החרדי המצב הוא שונה? או שאנו מרמים את עצמנו כשאנו אומרים בלהט הרגע: "שקר החן והבל היופי" ?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2025 08:48 לינק ישיר 

מדינת ישראל היא לא מדינה מהשביעי לאוקטובר  2023 הובהר שמלחמת העצמאות והעצמאות זה כאילו 

אין אפשרות לקרוא מדינה למדינה שלפחות אחד מגבולותיה פרוצים ואין למדינה אפשרות להגן על הגבולות באופן ברור ובטוח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/3/2025 01:46 לינק ישיר 

עכשיו יותר מתמיד אני דנה אותך לכף זכות, לך תדע מאיזה צינור שפע של מדינה ערבית אתה ניזון: כוח הפועל בנפעל זה לא משהו בלי הוכחות, רואים את זה במדיניות הישראלית כשגם הימנים מרימים גבה לנוכח המדיניות שאותה מוביל נתניהו עשרות בשנים. שלא תבין אותי לא נכון, איני מאשימה את נתניהו בקבלת מתת ממדינה זרה, אך מספיק שמי שיושב על אוזנו ניזון מכסף ערבי. פתאום צץ בראש לכל בר דעת את השאלה: מדוע לעזאזל נתניהו מתגלה כיותר שמאלני מהבג"ץ: הבגץ מתחנן תפנה את "חאן אל אחמר" אך נתניהו בשלו ומסרב לפנותה-ועושה שמיניות באוויר לשכנע את הבג"ץ לרדת ממנו. אולי לאחרונה קיבלנו את התשובה מדוע כל כך חשוב לנתניהו לפנות יהודים ולא ערבים?!

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 25/03/2025 02:05:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2025 22:25 לינק ישיר 
לצערנו הרב, בדורנו לשקר יש חן , ולהבל יש יופי.

לך_תדע_1 שאל(ה)
האומנם -"שקר החן והבל היופי" ?
לצערנו הרב, בדורנו לשקר יש חן , ולהבל יש יופי. 
פוק חזי מאי עמא דבר.. 
לדוגמא: לתפירת התיקים השקריים נגד נתניהו יש חן מיוחד! (ובמיוחד אצל פותחת האשכול)
הגב' לך תדע_1  גם בטוחה של'הבל' שהיא שופכת נגד מר נתניהו (כאחרוני האוטואנטישמים הקפלניסטים ימ"ש)  יש יופי מיוחד...
חבל מאוד שהמתחפשת לאישה  לא מציגה  דעות של 'אישה יראת השם'... 

תוקן על ידי momeir ב- 24/03/2025 22:28:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/3/2025 18:47 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:
נכון שאשת חיל הוא על התורה, לפי חז"ל. 
והכוונה הוא אפוא נגד הפלפולים הפנינים והוורטים והרמזים והגימטריאות, שלא בהם אנו רואים את שגב התורה הקדושה, כי אם בהבנה הקדושה העמוקה וההגיונית שיש בה.

אבל רש"י במשלי אומר, שכל פסוקי משלי יש בהם גם את הנמשל וגם את המשל, שאפשר להוציא מהם תובנות לחיים.
ואכן הגר"א מווילנא כתב הנחיות רבות לאשה כשרה בישראל, על פי פרק 'אשת חיל'.

בציבור שלנו, כמעט לכולם ברור כי האופי חשוב מן היופי. 
כשהאופי טוב יש גם מעלה ושלימות ליופי.
יופי וטיפשות, אין להם מקום של כבוד בציבור שלנו, לא בפרנסה, לא במשרות ולא בשום פרמטר כמעט.

השאלה בנוסח 'האמנם' היא שאלה פסולה. כי כולנו מאמינים שהעקרונות הכתובים בתנ"ך הם הנכונים, וגם אם אנחנו אישית לא כל כך מבינים אותם (מה שלא נכון במקרה שלנו), אנו יודעים כי התובנות נכונות מצד עצמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2025 04:52 לינק ישיר 

מזל טוב שנולדת - מה שבטוח...
ושיהיו רק שמחות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2025 00:38 לינק ישיר 

עצם_הענין כתב:
מאחל לך שיתמלאו כל משאלות לבך בקרוב
אמן, בשמחות אצלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2025 00:33 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
משמח לשמוע שיש לרציף מזל טוב. מזל טוב . הדיבוק רק כתב ש"יתכן שהנושא כבר לא רלבנטי לרציף, ואז מגיע לו מזל טוב" . כל התכונות של "משיכה ליופי ולחן" - זה הכל במידה, מה שחשוב זה לחפש מציאת חן. יופי זה יתרון, חן זה יתרון.

האם התחתנת / התארסת?
אל תדאג לא יהיה לך אאוטינג מזה, מאוד הרבה אנשים התארסו והתחתנו בשנים האחרונות..
שיהיה לכולנו מזל טוב . אני מעדיף להשאר חסוי, אמנם הסיכוי שמישהו עלה עלי הוא אפסי, בכל זאת עדיף לי להשאר בלי סימנים מזהים, ואז אם אצטרך אז אוכל לחשוף ואולי גם לתקוף . אם צריך אז אני חושף פרטים וסימנים . זה כללים ידועים שטוב לו לאדם להתנהג בפורום . תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2025 23:08 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
דומני שהגר"א מסביר ששקר החן והבל היופי אשה יראת ה' היא תתהלל גם בהם. כלומר שיופי הוא שקר אם הוא עומד בפני עצמו.

קרלינער כתב:
יש שהשקר עטוף בחן וההבל נחזה כיופי ואז רק ע''י יראת ה' ניתן להבחין בדבר

יישר כוחכם !
פירושים נפלאים !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/1/2025 09:34 לינק ישיר 

חבל שזה חדש, זה היה צריך להיות מזמן (אם רק היה לנו מספיק רבי פרידות בשביל זה...). ושים לב שזה כמעט תמיד בשביל אנשים מאותו פלג במגזר החרדי, שבמקום ללמוד עיון בישיבה עושים דברים אחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2025 11:19 לינק ישיר 

חדש, בחדרי עם פירוש רש"י

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2025 08:23 לינק ישיר 

כתבתי ש(ממה שאני מבין, ע"פ הודעה בפורום אחר,) אולי לרציף כבר אין משמעות בחיפוש אחר יופי פנימי/חיצוני וכדו, וכאן המקום לברכו שיהיה לו מזל טוב. (כלומר, רציך התחתן, ולכן אני מאחל לו שיהיה לו מזל טוב בעתיד). עד כאן דבריי. רציף השיב, שהוא הבין מדבריי שיש לו מזל טוב. (הוא הבין שיש לו מזל טוב בגלל ש../ולכן הוא התחתן). עד כאן דבריו. עניתח, שממש לא בטוח שזה שהוא התחתן זה סימן או סיבה לכך שיש לו מזל טוב. אני רק איחלתי לו שבעתיד יהיה לו מזל טוב עם נישואיו וילגיו וכו. (כל מי שנשוי כמה ימים, יודע שהנישואין בעצמם הם חלק קטן מאוד מהאושר וההצלחה, והעיקר הוא העבודה במסגרת הזוגיות וגידול הילדים והפרנסה וכו', וזה יכול לשנות הכל לטוב ולרע). זה ההבדל בין מה שהוא כתב למה שאני כתבתי. אני כבר סקרן לדעת איך תבין את ההודעה הזו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2025 08:16 לינק ישיר 

תודה שהדגמת את דבריי דלעיל. בגלל שאני חייב לך, אענה לך בהודעה הבאה:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2025 01:30 לינק ישיר 

דיבוק, תמיד אתה נופל על הבנת הנקרא של השומעים אותך.
תראה את המילים שכתבת -
"אולי רק בעבר, וכאן המקום לברכך במזל טוב, אושר ועושר"
לא כתבת "ואם כן אברך אותך במזל טוב, אושר ועושר", אלא "וכאן המקום לברך"..
מי שקורא את דבריך דעתו נוטה להבין שאתה מברך אותו כאן ועכשיו.

ואגב, ידוע שיש הבדל בין שמיעה לקריאה, כי חסרים הצלילים של המילים הנאמרות.
אתה צריך להתבטא יותר בבירור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2025 19:38 לינק ישיר 

תודה שהזכרתם לי שוב שבפורום בחדרי ****. אין הבנת הנקרא מינימלית. אולי אדע מתישהו איפה כתבתי שרק אם רציף התחתן יש לו מזל טוב? מתי בכלל כתבתי שיש לו מזל טוב? נהפוך הוא, כתבתי שאני מאחל לו שיהיה לו מזל טוב...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2025 16:58 לינק ישיר 

רציף כתב:
משמח לשמוע שיש לרציף מזל טוב. מזל טוב . הדיבוק רק כתב ש"יתכן שהנושא כבר לא רלבנטי לרציף, ואז מגיע לו מזל טוב" . כל התכונות של "משיכה ליופי ולחן" - זה הכל במידה, מה שחשוב זה לחפש מציאת חן. יופי זה יתרון, חן זה יתרון.

האם התחתנת / התארסת?
אל תדאג לא יהיה לך אאוטינג מזה, מאוד הרבה אנשים התארסו והתחתנו בשנים האחרונות..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > האומנם -"שקר החן והבל היופי"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext