| נשלח ב-21/1/2025 11:28 |
|
| |
פייגלין: חייבים להחליף את נתניהו!
הח"כ לשעבר מהליכוד: "חייבים להחליף את נתניהו"
י"ור מפלגת זהות משה פייגלין, שכבר הודיע שיתמודד בבחירות הבאות, פרסום סרטון בו הוא מצהיר כי צריך להחליף את נתניהו: "ביד אחת שלח את מיטב בנינו לקרב וביד השנייה סיפק לאויב מים ודלק"
כיפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2025 01:30 |
|
| |
אתה טוב בלהניח הנחות ולהקשות קושיות. אך להנחותיך ביחס לגישתי, גם כלפי האנשים הללו, אין על מה לסמוך.
כן, יש לי שנאה להערצה לאנשים בעיקר ברמה המתקרבת לאמונה משיחית, "אם רק פייגלין היה בראש כל הבעיות היו נפתרות" או " אין על ביבי, הוא מלך העולם, ורק כל השאר אשמים".
אז כשאני כותב באשכול של רעיונוביץ נגד ביבי זה לא בשביל לתקוף את ביבי אלא להציב מראה לצביעות של רעיונוביץ שמבקר כאן הרבה את מעלליו של ביבי מבלי להזכיר את שמו, ולא רק זה אלא מאשים את כל העולם ואשתו. זה נכון גם למצד רביעי ביחס לפייגלין.
באותה מידה שבשבילך חסידי חב"ד או המחבלים יהיו מטרה לחיצך. אתה בצד הנגדי וזה בסדר גמור.
להגיד שכל פעם בכל נושא אני אתקוף את מי שאיני מסכים עימם זה הבל ורעות רוח.
פשוט לא נכון. גם היום אילו הייתי חייב לבחור במי מבין המועמדים לראשות ממשלה בישראל הייתי כנראה בוחר בביבי, בגלל הניסיון והיכולת. למרות שפישל בענק והוא מושחת עד היסוד. כי הוא טוב יותר מלפיד וגנץ. אם כי אני לא יודע הרבה על גאנץ ןיתכן שאני טועה ביחס אליו.
סוף דבר, אין לי ענין, כאמור, להפוך לנושא אז אסיים בזאת, אני לא מכריח איש להתייחס למה שאני כותב, ורבים אכן מדלגים קלילות, תנסה גם אתה ותראה ישועות.
תוקן על ידי קלעפער ב- 24/01/2025 01:31:07
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2025 00:16 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | יש לי הרבה חסרונות, ליטאי אינו אחד מהן. מה שמטיל ספק ביכולת האבחנה שלך. אני באטשי הונגרי.
שאלת למה אני שונא את טראמפ, בשונה מויכוח אידאולוגי עקרוני, וקיבלת תשובה, מה עוד תבקש?
את ביבי איני שונא, כלומר אישית, רק את התנהגותו הביטחונית והפוליטית. בשונה מטראמפ שבאופן אישי יש בי שנאה כלפיו כי הוא איש ירוד ושפל.
אבל אני מקבל שיש אנשים שהתנהגות פסולה, מכוערת וירודה לא מהווה סיבה לשנאה. אני לא שופט ולא מבקר.
אני מגיב לא בגלל הרצון שלי להפוך לנושא אלא כי חשוב לי להציג בפניך מראה. |
|
לגבי ליטאיות, התכוונתי לחינוך ליטאי לעומת חינוך חסידי. לגבי שאר הדברים, ראה נא יקירי, רוב הציבור לא עיוור ולא נוהה אחרי אנשים באשר הם. מהמעט הבחנה וידע סוציולוגי שלי, אני חושב שרוב האנשים שכן מתחזקים עדר מעריצים (כמו הבאבות למיניהם), מדובר באנשים שמראש בוחרים לגור במקומות רחוקים ולחיות בצורה אפופת סוד (אולי חוץ מבבסלי שהיה אומר לך שלום ברחוב בילדותך), והסיבה העיקרית היא שקשה מאוד שכולם יאהבו כל מה שבן אדם עושה. אנחנו מודעים, תאמין לי, לחסרונות של טראמפ וביבי וקלינטון ומודי ולפיד ואבו מאזן. אנחנו (כלומר רוב הציבור) לא מטומטם, וקל מאוד לראות את זה. עם זאת, אנחנו מעדיפים את הטוב ביותר במצב הנתון. לפעמים אנשים שונאים מישהו, לרוב זה לא רציונלי אבל בהינתן מצב מסוים זה לגיטימי. אז אני חושב וככותב ותיק כני מעריך שאתה מסוגל להבין את זה, שאם אתה שונא מישהו בגלל x (לדוגמה, אני מתעב את דרעי בגלל פרשת בראון-חברון), אז אני יודע למה אני שונא אותו ואני משאיר בצד את כל השאר. אבל לפעמים יש הרגשה שאין שום אפשרות לדון או לדבר על כלום שקשור איכשהו לביבי או טראמפ או בנגביר בלי ביקורת מאוד קטנונית ולא תמיד בסגנון בוגר. אז הסברת שאתה שונא את טראמפ כי אתה רואה בו אנס ושונא את ביבי בגלל ככה ואת "חסידיו השוטים" בגלל ככה. תודה רבה על ההצהרת הון, ויאללה נקסט בא נחזור לדבר לעניין. לא כל דבר שקורה קרה או יקרה חייב להתחיל ולהסתיים בעובדה שיש לך איזה חשבון טראמפ על משהו שלא אהבת. גם אני לא כל מילה פוליטית פותח וסוגר ומנתח רק לפי השנאה שלי לדרעי (למרות שברור מאוד איפה ואיך הוא בוחש). שים את האמוציות שלך בצד ותנהל דיון ענייני יקירי. 5 פעמים שאלתי אותך בוריאציות שונות, אחרי שטענת שביבי וביבי וביבי, אז מה אתה הגאון היית עושה? מה ענית, שביבי צריך להתפטר. יופי, הוצאת קיטור על ביבי, לאן אנחנו מגיעים עם זה?! לא הסברת איפה הוא טעה, לא הוכחת איפה איפה היה אפשר לנהוג אחרת. אם אתה פטור מראש מלהציג תוכנית חלופית, למה נראה לך שמישהו אחר יהיה יותר טוב מביבי? תסתכל רק על האשכול המסכן הזה, פייגלין שיש לו באמת חשבון אישי (מוצדק, לטעמי) עם ביבי, כתב עליו מילה. כבר טענת שפייגלין היה צריך להתריע מפני הטבח בשמחת תורה. איכשהו משרתת אותך התפיסה שכולם ידעו מה הולך להיות בכל רגע (כי ככה אתה כועס על ביבי שלא פעל, למרות שברור שהוכ לא עודכן כראוי), ועכשיו יש כאן שאלה על אזאח נחמד עם פנטזיות פוליטיות, למה הוא לא ידע מה שאמור לדעת קמ"ן באוגדת עזה. אתה יכול לשים לב כמה האמוציות משתלטות על השיח? (סליחה ממש על האריכות, מקווה שהייתי ברור. פשוט לפחות בעיניי, כבר אי אפשר לדבר על כלום לאחרונה, ודווקא הייתי רוצה לשמוע עמדות מגוונות!)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2025 23:25 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | שמי: קלעפער בן יענטל דאבשה גענענעדל דריפקע.
על זה אמר הגשש: "אין דבר" |
|
אין דבר העומד בפני הרצון! לא גשש אבל גם לא ממקור יהודי. ( קראתי בעבר מר"ח שמולאביץ שמפרש כך את הפיוט ייחד לב ןגל אבן.)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2025 23:23 |
|
| |
יש לי הרבה חסרונות, ליטאי אינו אחד מהן. מה שמטיל ספק ביכולת האבחנה שלך. אני באטשי הונגרי.
שאלת למה אני שונא את טראמפ, בשונה מויכוח אידאולוגי עקרוני, וקיבלת תשובה, מה עוד תבקש?
את ביבי איני שונא, כלומר אישית, רק את התנהגותו הביטחונית והפוליטית. בשונה מטראמפ שבאופן אישי יש בי שנאה כלפיו כי הוא איש ירוד ושפל.
אבל אני מקבל שיש אנשים שהתנהגות פסולה, מכוערת וירודה לא מהווה סיבה לשנאה. אני לא שופט ולא מבקר.
אני מגיב לא בגלל הרצון שלי להפוך לנושא אלא כי חשוב לי להציג בפניך מראה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2025 10:53 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | שמי: קלעפער בן יענטל דאבשה גענענעדל דריפקע. |
|
על זה אמר הגשש: "אין דבר"
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2025 10:52 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | נראה לך שיש דרך להחזיר את ההערכה שלך? או שזה אירעווערסבילי? אם יש נא תודיעני, בתודה מראש. |
|
בשונה ממך, יקירי, אני משער שבני האדם יש בהם טוב וגם תכונות פחות נעימות ולכן מסתכל על כל פעולה בנפרד. אני לא דבר ראשון שונא מישהו (נניח את ביבי, או עת "חסידיו השוטים") ואז נכנס ללופ אינסופי של להצדיק את למה וכמה אני שונא, ואני יכול ממש לקלל את טראמפ על זה שהנאום שלו לא מתאים עם איזה דעה במשנה. מסתכלים על הפרטים, בעבר היית עוסק בתחומים שאתה יכול להפרות בהם ומאוד החכמת אותנו, וגם הוכחת את התזה שלי שהליטאים יותר נוטים לדבר בהגיון (כאן אני קצת משוחד כמובן). לאחרונה אתה עסוק בלשכנע אותנו שזה מוצדק שאתה שונא מישהו, אני כל הזמן חוזר לקושיא, אם זה מספיק הגיוני (נניח שהוא אנס) למה לחפש עוד סיבות, ואם זה מוצדק מה אכפת לך מה דעתנו... זה הכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2025 10:08 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | למען הדיוק - בבחירות 2019 א' הוא סיים עם 2.74% מהקולות, כשאחוז החסימה היה 3.25% ולכן לא נכנס. יצויין, שבאותן בחירות בנט ושקד גם כן סיימו עם פחות מאחוז החסימה, הם קבלו בערך 138 אלף קולות, והוא קיבל בערך 118 אלף. אני מקווה שאחרי ה-7 באוקטובר, אנשים מבינים שנדרש שינוי, והגיע הזמן להקשיב למי שתמיד צעק "המלך הוא עירום", ולא הקשיבו לו כי היה "הזוי" (משהו שלבושתי גם אני חשבתי כאמור)...
אגב, גם בגין היה נחשב תמיד גורם שולי והזוי, ואחרי מלחמת יוה"כ הגיע המהפך. לא שאני חושב שפייגלין אישית חייב לקבל 52% מהקולות, אבל מותר לו וזאת חובתו להציע אלטרנטיבה ככל שיש לו כזאת.
אתה נתפס על מספרים קטנים, העיקרון הוא שאין תמיכה בעם לרעיון שלו ולדרך שלו, וגם עכשיו אחרי שמחת תורה עדיין אין, ברור שהציבור "היה רוצה להעיף את כל הערבים מכל ארץ ישראל", אבל זה חלום מתוק ורחוק, לבצע את זה אף אחד לא באמת חושב שזה כדאי ואפשרי. כתבתי בכוונה 5-7% תמיכה, מתוך חשבון שמצביעי עוצמה יהודית הולכים מן הסתם עם רוב הרעיונות של פייגלין. |
|
שוב, גם אני חשבתי כמוך לגבי החלום המתוק והרחוק עד ה-7 לאוקטובר, שהוכיח שהמחשבה כאילו נוכל לחיות ב"שקט" יחד היא לא פחות רחוקה... אז אם כבר בוחרים חלום רחוק, אולי כדאי לנסות את הכיוון השני שלכאורה עוד לא נוסה (למעט קצת במלחמת ששת הימים שבשנים שאחריו למיטב ידיעתי ערביי ישראל רעדו כדגים)...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2025 00:58 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | קלעפער, הערכתי אותך בעבר. אני חייב להודות שבתקופה האחרונה אתה ממש מעורר את רחמיי... מקווה שגופנית אתה בסדר. אם תרצה תעביר את שמך ושם אמך לתפילה. (רציתי לענות לך אבל אני חושב שדבריך בכמעט כל נושא לאחרונה, מדברים בעד עצמם, וכל מילה מיותרת) |
|
נראה לך שיש דרך להחזיר את ההערכה שלך? או שזה אירעווערסבילי? אם יש נא תודיעני, בתודה מראש.
להתפלל עלי תמיד טוב ביחוד שגופני אני ודאי לא בטוב, אבל כך נולדתי ואין נעשים ניסים כאלה, שמי לתפילה: קלעפער בן יענטל דאבשה גענענעדל דריפקע.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2025 16:04 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | למען הדיוק - בבחירות 2019 א' הוא סיים עם 2.74% מהקולות, כשאחוז החסימה היה 3.25% ולכן לא נכנס. יצויין, שבאותן בחירות בנט ושקד גם כן סיימו עם פחות מאחוז החסימה, הם קבלו בערך 138 אלף קולות, והוא קיבל בערך 118 אלף. אני מקווה שאחרי ה-7 באוקטובר, אנשים מבינים שנדרש שינוי, והגיע הזמן להקשיב למי שתמיד צעק "המלך הוא עירום", ולא הקשיבו לו כי היה "הזוי" (משהו שלבושתי גם אני חשבתי כאמור)...
אגב, גם בגין היה נחשב תמיד גורם שולי והזוי, ואחרי מלחמת יוה"כ הגיע המהפך. לא שאני חושב שפייגלין אישית חייב לקבל 52% מהקולות, אבל מותר לו וזאת חובתו להציע אלטרנטיבה ככל שיש לו כזאת.
|
|
אתה נתפס על מספרים קטנים, העיקרון הוא שאין תמיכה בעם לרעיון שלו ולדרך שלו, וגם עכשיו אחרי שמחת תורה עדיין אין, ברור שהציבור "היה רוצה להעיף את כל הערבים מכל ארץ ישראל", אבל זה חלום מתוק ורחוק, לבצע את זה אף אחד לא באמת חושב שזה כדאי ואפשרי. כתבתי בכוונה 5-7% תמיכה, מתוך חשבון שמצביעי עוצמה יהודית הולכים מן הסתם עם רוב הרעיונות של פייגלין.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2025 15:13 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | אדם שיש לו 5-7% תמיכה מהעם, מבקש להחליף אדם שיש לו 52% תמיכה מהעם. צריך קודם כל להחליף את העם, ואז יוכל פייגלין להיות ראש ממשלה.
אגב, נראה לנו לפעמים שדעותיו של פייגלין תואמים את דעותינו, אבל תכל'ס יחשוב כל אחד אם באמת היה שם אותו שם בלשכת ראש ממשלה, איזה כאוס היה נוצר אילו באמת היו מטאטאים את כל הערבים החוצה מארץ ישראל, וכו'.
נסחפת קצת עם ה 5-7%. מעולם הוא לא עבר את אחוז החסימה גם כשזה עמד על 2.5%
למען הדיוק - בבחירות 2019 א' הוא סיים עם 2.74% מהקולות, כשאחוז החסימה היה 3.25% ולכן לא נכנס. יצויין, שבאותן בחירות בנט ושקד גם כן סיימו עם פחות מאחוז החסימה, הם קבלו בערך 138 אלף קולות, והוא קיבל בערך 118 אלף. אני מקווה שאחרי ה-7 באוקטובר, אנשים מבינים שנדרש שינוי, והגיע הזמן להקשיב למי שתמיד צעק "המלך הוא עירום", ולא הקשיבו לו כי היה "הזוי" (משהו שלבושתי גם אני חשבתי כאמור)...

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 22/01/2025 08:56:29
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 22/01/2025 08:57:45 |
|
ב"הלא טעיתי בהרבה :)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2025 14:59 |
|
| |
קלעפער, הערכתי אותך בעבר. אני חייב להודות שבתקופה האחרונה אתה ממש מעורר את רחמיי... מקווה שגופנית אתה בסדר. אם תרצה תעביר את שמך ושם אמך לתפילה. (רציתי לענות לך אבל אני חושב שדבריך בכמעט כל נושא לאחרונה, מדברים בעד עצמם, וכל מילה מיותרת)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2025 14:00 |
|
| |
זו בעיה בטרנד הפוליטי משמאל ומימין, הם מתקשים ללא מנהיג משיחי שיובילם לחוף מבטחים...והם מתרסקים על הסלע שוב ושוב אך לא מתעוררים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2025 13:40 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2025 13:00 |
|
| |
כשל בתחזית. גם כשלא רץ בפעל הוא מעולם לא ויתר על חלומו. לא ברור לי מה הקטע של חילופי התגובות הללו.
הבה נסכים שגם אני כשלתי, ואני חוטא בכך שאני מבקר פוליטיקאים שכשלו במה שאני כשלתי בו. נקסט...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2025 09:22 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | אולי לא הבחנת אבל שאלתי הופנתה למעריץ שלו |
|
כתבת שהוא "כשל כמו כולם", וכידוע לך הוא כבר מזמן לא התמודד בבחירות. למה אני לא רואה כאן "שאלה למעריץ שהצביע לו"?
|
|
|
|
|