| נשלח ב-30/1/2025 17:42 |
|
| |
| טלית_גדול כתב: |  | תמונה מדהימה.
 |
|
בא חבקוק והעמידה על "אחת": וצדיק באמונתו יחיה
תוקן על ידי דווקא_לא ב- 30/01/2025 18:25:29
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2025 16:21 |
|
| |
תמונה מדהימה.

|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2025 10:13 |
|
| |
בסוף שוחררה בחמישי !!!
הבא לטהר מסייעים בידו
אגם התעקשה בשבי במסירות נפש לא לבשל לשובים בשבת וגם אמא שלה קראה כל הזמן לשמור שבת
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2025 09:51 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | ואתה חייב להסביר לי איפה כתבתי שהנהג מטלטל את האמא (ולמה מחען השם זה נראה לך טלטול מן הצד...). יש שם בעיה של טלטול אם היא לוקחת איתה כמה חפצים, ואם זה יותר משתי מיל או שאין עירוב תחומין יש בעיהקטנה נוספת. ראה הודעותיי לעיל |
|
כי לא כתבת "אם היא לוקחת איתה חפצים", ודיברת כאן על טלטול ברשות הרבים. "אם היא לוקחת", ואולי היא לא לוקחת?
טלטול מן הצד, כוונתי שהנהג לא טלטל בידים או בכיסו, אלא נסע ברכב שבתוכו היו דברים. בדיני הוצאה לרשות הרבים, די בכך שתוחבים את הדבר בצורה שונה כדי להתיר את ההוצאה. (אין לסמוך על מה שכתבתי כאן כדי להוציא דברים לרשות הרבים, אלא יש לבדוק כל מקרה לגופו) בעיית עירובי תחומין אינו דאורייתא, ולצורך חולה גם אם אין בו סכנה, אאל"ט מותר. (מדגיש שוב שכל הנאמר כאן, אין להסתמך עליו הלכה למעשה)
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2025 09:40 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | יקירי, כתבתי שהחוברת לא ברורה לי ואשמח שתשלח כאן את המקראה, מה זה 0, מה זה 1 ומה זה 2. אני לא מצאתי. בכל מקרה כתבתי לך שגם ממוצע של 200,000 הוא לכאורה למעחה מ600,000 בני אדם אני מניח שבכל מכונית בממוצע יש יותר מ3 אנשים (אני בספק כמה מכוניות יש בהן אדם אחד, ואל תשכח שעל אוטובוס שובר את המשוואה הזו). אני לא מבין חמה שוב ושוב אתהופך את הדיון מנושא לדיון באדם. אין לי שום דבר בעד או נגד הראשל, עם זאת אני לא בטוח בלמדנותו (את אחיו הכרתי באופן אישי ואני ממש לא הייתי חותם על אמירה כזו כלפיו.) עם זאת כתבתי בדרך כבוד שלכאורה יש מקום לתמוה על הפסק שלו, אתה מאוד רוצה חומר שהוא צדיק וחכם ואסור לי לשאול עליו שאלות? שיערב לך, בשביל זה לא צריך הוכחות, תשיר לו "אליך מרן נשואות עינינו" וזהו. |
|
כתבתי שאין צורך במקראה, ברגע שאתה רואה שהמספרים של 1 ביחד עם 2 שוים בדיוק לשורה של ה0, זה אומר 0 היינו שני הכיוונים. רוב המכוניות נוסעות עם אדם 1 בלבד, הבאתי גם על זה הוכחה שיש בהרבה מהכבישים מסלול של 2+ אנשים ברכב, ורוב המכוניות אינם נוסעים בו. מה שכתבתי שהראשל"צ למד מן הסתם יותר מאיתנו, ובירר גם את הנתונים עם החטופה ואמה יותר מאיתנו, נכתב כי חלק מהכותבים כאן כתבו שברור להם שהוא טעה, מה שמפליא איך אדם בא להתווכח עם רב, שעה שהוא למד מן הסתם הרבה פחות ממנו. לשאול את הרב על מה הסתמך פסקו תמיד אפשר, אבל לומר בוודאות שהוא טעה, ולהתווכח על פסקו?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2025 07:35 |
|
| |
ואתה חייב להסביר לי איפה כתבתי שהנהג מטלטל את האמא (ולמה מחען השם זה נראה לך טלטול מן הצד...). יש שם בעיה של טלטול אם היא לוקחת איתה כמה חפצים, ואם זה יותר משתי מיל או שאין עירוב תחומין יש בעיהקטנה נוספת. ראה הודעותיי לעיל
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2025 07:33 |
|
| |
יקירי, כתבתי שהחוברת לא ברורה לי ואשמח שתשלח כאן את המקראה, מה זה 0, מה זה 1 ומה זה 2. אני לא מצאתי. בכל מקרה כתבתי לך שגם ממוצע של 200,000 הוא לכאורה למעחה מ600,000 בני אדם אני מניח שבכל מכונית בממוצע יש יותר מ3 אנשים (אני בספק כמה מכוניות יש בהן אדם אחד, ואל תשכח שעל אוטובוס שובר את המשוואה הזו). אני לא מבין חמה שוב ושוב אתהופך את הדיון מנושא לדיון באדם. אין לי שום דבר בעד או נגד הראשל, עם זאת אני לא בטוח בלמדנותו (את אחיו הכרתי באופן אישי ואני ממש לא הייתי חותם על אמירה כזו כלפיו.) עם זאת כתבתי בדרך כבוד שלכאורה יש מקום לתמוה על הפסק שלו, אתה מאוד רוצה חומר שהוא צדיק וחכם ואסור לי לשאול עליו שאלות? שיערב לך, בשביל זה לא צריך הוכחות, תשיר לו "אליך מרן נשואות עינינו" וזהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2025 01:22 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | 210 אלף מכוניות, נכון, זה גם מה שאני מצאתי. ההוספה שלך "210 אלף לכל כיוון", זה טעון בדיקה.. ניתי לינק ונחזה.
מצאתי בגוגל איזה קונטריס דמתקרי "ספירת תנועה בדרכים לא-עירוניות", יש שם כל מיני מספרים וחישובים ומהמעט שהצלחתי להבין יש שם חישוב של כל צד. יתכן שטעיתי. רק שים לב שלכו"ע מדובר ברכבים ולא באנשים, כך שגם 200,000 זה באזור 600,000 |
|
מצאתי את הקונטריס שלך..
www.cbs.gov.il/he/publications/DocLib/2021/1843_sfirot_tnuah_2020/h_print.pdfהפלא ופלא, איך "במעט שהצלחת להבין", הבנת בדיוק הפוך ממה שכתוב. אני מצרף כאן תמונה, סימנתי בריבועים את הקטעים הרלוונטים, ניתן לראות בבירור בטבלה שכתוב תחת הכותרת "כיוון", כיוון 0 היינו שני הכיוונים, ואז כיוון 1 הוא לצד דרום וכיוון 2 הוא לצד צפון, וכפי שניתן לראות שאם מחברים את שני הכיוונים 1-2 שניהם שוים ביחד למה שכתוב בכיוון 0. מכאן אתה למד ששני הכיוונים ביחד 215.000. רוב הרכבים אינם בעלי 2+ נוסעים, בדיוק בגלל זה עושים להם נתיב מיוחד של 2+ אגב, יש רק מקטע קצר בכביש 4 שנוסעים בו 215 אלף ביום, לאורך כל הכביש הממוצע הוא 100 אלף בלבד, נקטת איפה בקטע כביש קצר מאוד בארץ, שיש בו את סכום הנוסעים המרבי ביום, ובגללו באת לומר "שמא הם יסעו ברשות הרבים, ונמצא הנהג מטלטל את האמא ברשות הרבים", אגב, זה אפילו לא טלטול מן הצד.. טוב נראה שמיצינו את הויכוח, אין לדבר סוף, העיקר שהראשל"צ למד מן הסתם יותר משנינו, ואם הוא פסק כך, מי אנחנו שנבקר אותו. 
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2025 22:18 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | סליחה על הנצלו"ש, וסליחה שלא התעמקתי בכל הדיון באשכול.
אבל מנצל את ההזדמנות, לסחבק נולד פעם תינוק למזל טוב שעה לפני שבת, לאחר כניסת השבת הוא עלה במעלית עם אשתו דאז ויחד עם האחות הדתייה, כשהציע לעלות במעלית שבת אמרה לו האחות ש"כשהיא עובדת בבית החולים אין לה זמן לחכות לזה".
סחבק סמך עליה (וגם זכר שבאופן כללי רוח ההלכה אומרת ש"אם יש ספק- אין ספק") והצטרף איתם לעלייה במעלית הרגילה כאמור, האם עליו לעשות תשובה או שפעל נכון?
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 29/01/2025 10:12:25 |
|
נראה לי שסחבק כבר התחרט מספיק על האירוע הזה (הייתי מוסיף סמיילי מחייך, אם זה היה מצחיק...)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2025 22:17 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | מצאתי נתונים של שנים שעברו, והמספר אינו עובר את ה200 אלף.<
ניסיתי לחפש נתונים, האמת היה קצת מסובך, אבל ממה שהבנתי מדובר על בערך 210,000+ מכוניות לכל כיוון בכביש (סהכ בסביבות 430,000 מכוניות), כך שבבני אדם זה בטח עובר את ה600,000 בקלות
210 אלף מכוניות, נכון, זה גם מה שאני מצאתי. ההוספה שלך "210 אלף לכל כיוון", זה טעון בדיקה.. ניתי לינק ונחזה. |
|
מצאתי בגוגל איזה קונטריס דמתקרי "ספירת תנועה בדרכים לא-עירוניות", יש שם כל מיני מספרים וחישובים ומהמעט שהצלחתי להבין יש שם חישוב של כל צד. יתכן שטעיתי. רק שים לב שלכו"ע מדובר ברכבים ולא באנשים, כך שגם 200,000 זה באזור 600,000
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2025 16:58 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | אם לאחות מותר לעלות במעלית הרגילה בשל לחץ העבודה שבאופן כללי נוגע גם בפיקוח נפש, והיולדת צריכה אותה ואותי - לכאורה יש צד להתיר. לא? לגבי צמצום חילול השבת למינימום - לא יודע איך להגיד את זה, אבל לא ראיתי שמקפידים על כך בבית החולים, למרות שיש שם פיקוח רבני, שוקלים את הילד ועושים את כל הבדיקות כרגיל כולל כתיבה רגילה וכו'. היה זכור לי שיש סוג של היתר ברגע שעוסקים באופן כללי בפיקוח נפש, אז לא צריך להתמקד בכל פרט.
אבל אולי אינני זוכר נכון... |
| אתה שואל "אם לאחות מותר": מי שלא מועסק בביה"ח אינו יכול לרכוב על היתר שקיבלו צוות המועסקים, ככל שקיבלו היתר כזה, אבל לך אסור, כי אתה לא בתפקיד: מי שבתפקיד מותר לו לנסוע לביה"ח בשבת ולחזור בשבת, לך זה אסור! שוב, אם אשתך מבקשת שתתלווה אליה ואין לה "עצבים" (או שיש לה עצבים ) שתגיע אליה במעלית השבת זה משהו אחר, אבל זה הרי לא המצב! אשר לפעולות בביה"ח בשבת יש בתי חולים בהנהלה חרדית ששומרים על צביון בית החולים ומעסיקים ערלים לצורך העבודה: השקילה הכתיבה וכו' . דרך אגב, שלא תסיק מהתשובה שלי שאין בעיה להשתמש עם מעלית שבת לשיטת כל הפוסקים, יש מתירים לעלות ולא לרדת וכו'
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 29/01/2025 17:52:47
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2025 14:55 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | מצאתי נתונים של שנים שעברו, והמספר אינו עובר את ה200 אלף.<
ניסיתי לחפש נתונים, האמת היה קצת מסובך, אבל ממה שהבנתי מדובר על בערך 210,000+ מכוניות לכל כיוון בכביש (סהכ בסביבות 430,000 מכוניות), כך שבבני אדם זה בטח עובר את ה600,000 בקלות |
|
210 אלף מכוניות, נכון, זה גם מה שאני מצאתי. ההוספה שלך "210 אלף לכל כיוון", זה טעון בדיקה.. ניתי לינק ונחזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2025 12:19 |
|
| |
אם לאחות מותר לעלות במעלית הרגילה בשל לחץ העבודה שבאופן כללי נוגע גם בפיקוח נפש, והיולדת צריכה אותה ואותי - לכאורה יש צד להתיר. לא? לגבי צמצום חילול השבת למינימום - לא יודע איך להגיד את זה, אבל לא ראיתי שמקפידים על כך בבית החולים, למרות שיש שם פיקוח רבני, שוקלים את הילד ועושים את כל הבדיקות כרגיל כולל כתיבה רגילה וכו'. היה זכור לי שיש סוג של היתר ברגע שעוסקים באופן כללי בפיקוח נפש, אז לא צריך להתמקד בכל פרט.
אבל אולי אינני זוכר נכון...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2025 11:50 |
|
| |
היולדת לא ביקשה והאחות המתלווה סיפקה לה את "הסחורה" ואין נראה לי שלאחר הלידה מדובר עדיין בפיקוח נפש, מקסימום בספק פיקוח נפש ,כך שאם זכרוני אינו מטעני? לכולי עלמא מדובר בדחויה וצריך לצמצם את החילול שבת למינימום האפשרי, כי גם עם מעלית השבת מגיעים ליעד.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 29/01/2025 11:56:45
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2025 11:15 |
|
| |
אז לדעתך זה היה איסור, למרות שהיולדת הייתה במצב של פיקוח נפש, ואז להבנתי כל מה שמסביב הוא בגדר של דחויה/הותרה?
|
|
|
|
|