|
|
| נשלח ב-28/1/2025 11:32 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | | במידה וביכולתה הכלכלית של האישה לשפות את בעלה לשעבר אזי התביעה העצמאית של הילדים למזונות לא הייתה מוגשת מלכתחילה, בקיצור, יותר זול לא להתגרש ולחיות בשלום... |
|
מזונות מופרכים לא נתבעים בשל קושי כלכלי של האם, תרשה/י לי לגחך. זול יותר לא להתגרש, אבל בחזרה לנושא לשמו התכנסנו- אם נכתבת כתובה, משמע חושבים גם על תרחישי סיום הנישואין, ולכן יש להביא גם את זה בחשבון.
סליחה מפותח האשכול על הסטת הנושא, והרבה מזל טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2025 11:54 |
|
| |
אמנם הסטנו קלות את האשכול מכוונת פותח האשכול, אבל לא במידה רבה, כי הא בהא תליא: אם יש קשיים ממשיים טרום חתונה, לפעמים מומלץ לעשות חושבים מחדש... כי הגנים "המשובחים" לא מתפוררים בדרך אל הבית החדש, והיו דברים מעולם- שהטריגר למחלוקת בין בני הזוג הצעיר פרץ כתוצאה מחילוקי הדעות שהיו בין המחותנים טרם החתונה וכו'
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 28/01/2025 12:09:14
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2025 20:23 |
|
| |
מצדר, יצא לך לקרוא את רש"י בראשית ו,ו?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2025 22:36 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | מצדר, יצא לך לקרוא את רש"י בראשית ו,ו? |
|
ראיתי עכשיו, אם אתה מתכוון לרעיון של שעת חדוותא ושעת אבל, כאמור - חז"ל שתיקנו את הכתובה בדיוק בעת השמחה, כנראה לא ראו את זה ככה...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/1/2025 23:19 |
|
| |
גם זוגות שחותמים על הסכם קדם נישואין וכדו (לתשומת ליבך, הרבה קולמוסים השתברו בדיון אם ההסכמים האלה מותרים לפי ההלכה), ההסכם לא נעשה מתחת החופה... עכשיו שמחים ומהצד מסדרים מה שאפשר. ולגבי טענתך שהנשים הן שיוזמות גירושין, כמגומני שהסיבה היא בדיוק בגלל זה, שהגבר מפסיד הרבה כסף ואבהות בגירושין, כך שהחשש של חזל שלא תהא קלה בעיניו לגרשה, מועיל מאוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2025 09:10 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | גם זוגות שחותמים על הסכם קדם נישואין וכדו (לתשומת ליבך, הרבה קולמוסים השתברו בדיון אם ההסכמים האלה מותרים לפי ההלכה), ההסכם לא נעשה מתחת החופה... עכשיו שמחים ומהצד מסדרים מה שאפשר. ולגבי טענתך שהנשים הן שיוזמות גירושין, כמגומני שהסיבה היא בדיוק בגלל זה, שהגבר מפסיד הרבה כסף ואבהות בגירושין, כך שהחשש של חזל שלא תהא קלה בעיניו לגרשה, מועיל מאוד. |
|
אתה יודע להסביר לי במה שונים מהותית הסכמי קדם נישואין מאשר כתובה? האם היא עצמה לא הסכם קדם נישואין? אני יודע שגם ה"מזרוחניקים" שעושים דברים חדשים והתאמות נדרשות לדעתם, למרות זאת אין להם את האומץ להכניס את זה ישירות לתוך הטקסים המקובלים, אבל זה לא אומר שלא הגיוני לעשות גם את זה מתחת לחופה בדיוק כמו כתובה כאמור.
לגבי החשש של חז"ל, להלן הגמרא בגיטין ממנה משתמע שאם האישה מוציאה את הבעל, ההיגיון אומר שהיא כן אמורה לשלם כתובה.
(דהיינו - מכריחה את הבעל לגרשה כמו שנפוץ מאוד היום בביה"ד הרבני, וכמובן שגם פה נשתברו קולמוסין רבים בשאלה האם גיטין אלו אינן "גיטין מעושין", לדעת ה"גדוילים" יש חשש גדול שכן).
וכ"ת כי היכי דכי מפיק לה איהו תקינו לה רבנן כתובה מיניה כי נפקא איהי נמי ליתקני ליה רבנן כתובה מינה ת"ש אשה יוצאה לרצונה ושלא לרצונה והאיש אינו מוציא אלא לרצונו אפשר דמשהי לה בגיטא:
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 29/01/2025 09:10:09
תוקן על ידי מצדרביעי ב- 29/01/2025 09:13:23
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2025 22:28 |
|
| |
אני מסכים איתך לגבי רוח ההלכה, הבעיה היא שההלכה כצורתה לא תומכת ברעיון הזה. לשאלתך מה הבעיה בהסכם קדם נישואין, אז יש שתי בעיות עיקריות ממה שאני יודע: 1. שיש שם היתכנות של יצירת גט מעושה, 2. שברגע שיש הסכם כבר אין חשש שתהא קלה בעיניו לגרשה. זו הסיבה וברור מקום לשאול איך תורה נצחית הורתה על בעיה שהתוקף שלה הפוך היום, אולם לענ"ד זו שאלה תיאורטית פילוסופית (אגב לאחרונה י"ל תשובה שלי שיש בה סעיף ארוך על הנושא הזה - לא בהקשר של כתובה והסכם קד"נ, אני סומך על חברי הפורום שבגאונותם ימצאו אותו מיד ייוכלו ללבן אותו כדרכה של תורה, ולו מתוך התשוקה המטומטמת לאאוטינג :) אבל לך באופן אישי, אשלח את המאמר או את את הפרק אם רק תרצה). בכל מקרה, יש על זה הרבה תשובות ודיונים, ואולי דבר ראשון, לפני שמחדשים הסכמים שונים ומשונים לעומת ההלכה, צריך פשוט להחיל את ההלכה שמה שקנתה אשה קנה בעלה. עכ"פ כמדומני יש כבר תשובות ומסמכי הסכם שמתאימים להלכה, ובמקום שיש חשש לגזל של אחד המחותנים ו/או של החתן או הכלה עצמם, שומר נפשו לא ייתן סכומי עתק בלי לבטח אותם...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2025 00:48 |
|
| |
תסכם מראש מי יקח את מתנות הכסף בחתונה. מה גובה המוזיקה בחתונה, אין עניין להזיק לשמיעה של המחותנים וכו'. מתי יסתיים החתונה והשבע ברכות. מי הם נותני השירות בחתונה ובעזרת נשים.. וכן לגבי ההזמנה והנסיעה לחתונה. איפה לערוך את החתונה. לגבי שבת חתן וכו'. ובאופן כללי, האם לצמצם או לנהוג ברחבות או בדרך האמצעי, וכן האם יש אצלכם תקנות
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2025 00:51 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | אמנם הסטנו קלות את האשכול מכוונת פותח האשכול, אבל לא במידה רבה, כי הא בהא תליא: אם יש קשיים ממשיים טרום חתונה, לפעמים מומלץ לעשות חושבים מחדש... כי הגנים "המשובחים" לא מתפוררים בדרך אל הבית החדש, והיו דברים מעולם- שהטריגר למחלוקת בין בני הזוג הצעיר פרץ כתוצאה מחילוקי הדעות שהיו בין המחותנים טרם החתונה וכו'
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 28/01/2025 12:09:14 |
|
מותר לנו להתנהל בעין טובה לגבי דרישות המחותנים. יש אנשים אסרטיבים/עניים וכו'
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2025 00:54 |
|
| |
מי שרוצה להתגרש אז שיגיש כתובה לאישה והסכם ממון, וינסה לריב על כל פיפס.
מתחתנים באוירה טובה ובנפש חפיצה
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2025 12:14 |
|
| |
זה בדיוק מה שאתה הצעת. השאלה מה רבי נתן היה אומר על זה? (לחסידים שבינינו, תבגקו מה זה "שעבודא דרבי נתן")
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2025 12:18 |
|
| |
ולגבי כל הכותבים כאן שיסכמו מראש ויחתימו וכו. אני מכיר כמה וכמה סיפורים שבסופו של דבר אחד הצדדים (לרוב דווקא זה שדרש להחתים!!) רימה וגנב כסף, ועוד כסף שהיה מיועד לזוג הצעיר... צריך להבין שהמחותנים (בעיקר הצד שיש לו) שמחים מאוד ביום החתונה ולא רוצים לריב, וכאן הגנבים מוצאים מקום לנצל. (אכתוב כאן עצה אחת שלא הכרתי מי שניסה אבל הייתה פותרת לפחות שני אירועים שהכרתי: לדרוש מראש שפתיחת הכספת תהיה במעמד שני הצדדים ולעדכן על כך את בעל האולם, ולהביא צד שלישי ניטרלי - עו"ד וכדו - שאצלו יושלש הכסף ללפחות חודשיים ממעמד החתונה)
|
|
|
|
|