בית פורומים בחדרי חרדים

בושה וחרפה: הרב הראשי לשעבר יונה מצגר חשוד בעבירות מין בקטין

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/2/2025 17:07 לינק ישיר 
בושה וחרפה: הרב הראשי לשעבר יונה מצגר חשוד בעבירות מין בקטין

הרב יונה מצגר חשוד בעבירות מין בקטין. 

דוברות המשטרה:

במסגרת תלונה שהתקבלה במשטרת ישראל, אודות חשד לפגיעה מינית בקטין, מפלג ההונאה של מחוז ת"א פתח בחקירת האירוע והבוקר נחקר חשוד תושב ת"א, בן 71, בחשד למעשה מגונה בקטין מתחת לגיל 16.

בתום החקירה החשוד שוחרר בערבות והחקירה נמשכת.

אוֹף דה רקורד מציין שבשנת 2003 פרסם עיתון מעריב עדויות של 4 גברים שטענו שהרב מצגר הטריד אותם מינית. 

בנוסף, בשנת 2013 פרסמה העיתונאית מזל מועלם שהרב מצגר הטריד מינית חבר טוב שלה ב-2008.

העדויות במקרים האלו לא הבשילו לכדי כתב אישום נגד הרב מצגר.

בשנת 2017 הואשם הרב מצגר בעבירות שוחד ונגזרו עליו 3 וחצי שנות מאסר. 

היום הרב מצגר נחקר במשטרה בחשד לעבירות בקטין בן 1

ותמיד צריך לזכור איך למה ועל ידי מי הוא נבחר, כשהמטרה לא היתה להרבות כבוד שמיים אלא לפגוע בציבור יקר.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2025 22:14 לינק ישיר 

דווקא לא, מי שהוציא את זה זה מישהו שניסו לכפות אותו לתת גט ולדבריו זה שלא כדין...
מסכים איתך שאין לזה  הרבה אפקט...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2025 20:17 לינק ישיר 

המכתבים של הגדוילים יש להם אפקט בערך כמו המבצעים בעזה. אחת לתקופה עושים קצת רעש, כולם משחקים אותה מנצחים וממשיכים הלאה. תן לי לשער שאיזה בי"ד פרטי רצה להשיג עוד כמה תיקים ושילם למאן דהוא שידאג שכל הגדוילים יבכו ל5 דקות, הוא קיבל עוד 100 תיקים ותשקוט הארץ. לא שמענו מאז על ספרי יוחסין או עלייה משמעותית בפנייה לבתי דין פרטיים (למרות העלייה הידועה לך בכמות הגירושין)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2025 22:30 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
בגדול - הסנטימנט החרדי הוא עד ביאת המשיח, בכלל לא להקים "מדינה" (וודאי שהרב זוננפלד סבר ככה).
אם תהיה מדינת "הלכה", ולדעתך החרדים כן יאהבו את זה, עם כל החסרונות (והפחד) ממדינה כזאת, לפחות באופן רשמי מינוי אנשי דת יהיה על בסיס ערכים דתיים, מסכים שגם בזה עצמו יש פחד וסכנה (כפי שאמרו דורשי רשומות על מחלוקת שהיא "לשם שמים" סופה להתקיים...).

הרעיון של הפרטה, אומר שהמדינה תאשר לגופים פרטיים להיות בוררים על בסיס וולנטרי (אני כמובן מדבר על ביה"ד הרבני ש"קרוב" לליבי כידוע, ופחות לכשרות שאני פחות מכיר), והציבור יבחר לאיפה ללכת, ואולי אפילו ישלם מעט על דיונים, וכדוע - שוק חופשי הוא בהרבה מקרים הפיתרון הכי יעיל...

נכון, באופן רשמי גם כיום יש קצת בתי"ד פרטיים, אבל היות ואת עיקר הנפח תופס ביה"ד ה"רבני", אין להם אפשרות כל כך להתמקצעות, נגישות לציבור הרחב ועוד...

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 23/02/2025 10:13:46

הבעיה עם פתיחת האפשרויות, היא שתהיינה אפשרויות להתחתן או להתגרש בכל מקום, וכך לא תדע אם אנשים כשרים לנישואין או אם התגרשו כדמו"י. לכן זה מלכתחילה היה חשוב והנושא הזה מוזכר בסטטוס קוו, כי בסיטואציה אחרת לא היו כמעט אנשים בחזקת כשרות והיו צריכים להחזיק ספרי יוחסין וכו. (לשאר הדברים מלבד נישואין וגירושין, יש הרבה בתי דין פרטיים וגם עליהם כמדומני יש הרבה מאוד לכלוך...)

מעניין, ה"גדולים" גם ככה הוציאו מכתב נגד הגיטין של הרבנות, ככה שלא בטוח שפתרת משהו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2025 22:49 לינק ישיר 

מאירקה, שלח לנו קצת חומר מקורי, או לפחות מראי מקומות..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2025 22:49 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
בגדול - הסנטימנט החרדי הוא עד ביאת המשיח, בכלל לא להקים "מדינה" (וודאי שהרב זוננפלד סבר ככה).
אם תהיה מדינת "הלכה", ולדעתך החרדים כן יאהבו את זה, עם כל החסרונות (והפחד) ממדינה כזאת, לפחות באופן רשמי מינוי אנשי דת יהיה על בסיס ערכים דתיים, מסכים שגם בזה עצמו יש פחד וסכנה (כפי שאמרו דורשי רשומות על מחלוקת שהיא "לשם שמים" סופה להתקיים...).

הרעיון של הפרטה, אומר שהמדינה תאשר לגופים פרטיים להיות בוררים על בסיס וולנטרי (אני כמובן מדבר על ביה"ד הרבני ש"קרוב" לליבי כידוע, ופחות לכשרות שאני פחות מכיר), והציבור יבחר לאיפה ללכת, ואולי אפילו ישלם מעט על דיונים, וכדוע - שוק חופשי הוא בהרבה מקרים הפיתרון הכי יעיל...

נכון, באופן רשמי גם כיום יש קצת בתי"ד פרטיים, אבל היות ואת עיקר הנפח תופס ביה"ד ה"רבני", אין להם אפשרות כל כך להתמקצעות, נגישות לציבור הרחב ועוד...

הבעיה עם פתיחת האפשרויות, היא שתהיינה אפשרויות להתחתן או להתגרש בכל מקום, וכך לא תדע אם אנשים כשרים לנישואין או אם התגרשו כדמו"י. לכן זה מלכתחילה היה חשוב והנושא הזה מוזכר בסטטוס קוו, כי בסיטואציה אחרת לא היו כמעט אנשים בחזקת כשרות והיו צריכים להחזיק ספרי יוחסין וכו. (לשאר הדברים מלבד נישואין וגירושין, יש הרבה בתי דין פרטיים וגם עליהם כמדומני יש הרבה מאוד לכלוך...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2025 19:19 לינק ישיר 

פלדלפי כתב:
פעם פעם כשהעיר הייתה צריכה רב שלחו משלחת של ת"ח לחפש רב 
ופעמים רבות הרב לא רצה לקחת את העול והיו צריכים להבטיח לו בית מדרש מלא ספרים וישיבה על חשבון הקהילה ע"מ שיוכל ללמוד בנחת 
היום שרב רוצה להיות רב הוא מחפש משלחת... הוא משלם בשביל שיריצו אותו... 
כל ידיעה שקיבלתם באיזו קבוצת ווצאפ של ביקור של הרב בפתיחת חנות גרבים ממומנת 
בשביל להיות רב ראשי היום כבר לא מספיק להיות ת"ח או בן של רב לשעבר אלא צריך גם להיות בעל ממון רב 

רק אתמול הייתי בבחירת למועצת הרבנות וסביב כל רב עשרות מלקקי פינכה ויחצנים והכל דילים וקומבינות 

סיפורי מויפסים של ירחון בית יעקב ז"ל. 
כשפעם רצו לבחור רב בליטא הכל היה נראה כמו היום. קרא קצת חומר מקורי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2025 10:13 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2025 10:00 לינק ישיר 

אתה בטוח שהרב זוננפלד היה תומך במדינה ניטרלית לחלוטין? משום מה נראה לי שהוא דווקא ציפה להקמת מדינה דתית סטייל סעודיה... (לגבי הפרטה זה נושא מסובך, תציג איך אתה רוצה שכל העניין ייראה, וננסה לחשוב איך זה יעבוד..)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2025 09:41 לינק ישיר 

הפיתרון לענ"ד הוא כנראה להפריט, כמו בכמעט כל תחום...
דמוקרטיה יצוגית, אבל הערבוב בין דת למדינה מפריע כנראה בראש ובראשונה לדת, ולהבנתי לזה כיוון הרב זוננפלד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2025 09:33 לינק ישיר 

אני חושב שיש גם משהו בעייתי כשהרבנים אליושיב ואפרוסי ונ.גרוסמן שותפים לבחירה הזו. עם זאת, אני מבין שככה עובדים המנגנונים של דמוקרטיה ייצוגית, שמנהיגים ונבחרי ציבור בוחרים את בעלי התפקידים. כל אופציה אחרת נראית לי בעייתית יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2025 04:42 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
מצדר היקר, אין מה להזדהות עם האמירות האלה (בהנחה שזה מיוחס לרב זוננפלד; אני מכיר את זה כבדיחה שנאמרה עם היבחרו של הרב גורן, שהראשון יהיה כהן, השני לוי, השלישי ישראל והרביעי ממזר...). לא מדובר כאן במצב שהציונים ממליכים עליהם אדם רשע על תקן רב. להיפך, הציונים רצו את הרב אריאל שהוא ת"ח גדול ומרביץ תורה ומזכה הרבים. האנטי ציונים נדחפו ודאגו לאינטרסים. זה כמו שתיתן לאנשי עוצמה יהודית לבחור את המופתי או האפיפיור, ברור שהם לא יבחרו אדם ראוי. הבושה היא החוצפה שבכלל מתערבים בנושאים כאלה כשביד השנייה מבזים את הרבנות. ובלי קשר לשום רב ספציפי - אני חושב שברגע שאנחנו רואים את מי החרדים בוחרים את הרב הראשי ואיך בוחרים את ראשי ישיבת חברון ופוניבז', זה מטיל ספק איך בוחרים את חברי מועצת גדולי התורה ואת "גדולי התורה האמיתיים" בכלל...

מצד אחד אני מבין את טענתך. מצד שני כשיוליה מלינובסקי, כרמל שאמה הכהן ורון חולדאי מחליטים מי יהיה הרב הראשי יש פה משהו בעייתי בתוך המערכת הבסיית, תתקן אותי אם אני טועה.
מניח שלכך בין היתר כיוון הרב זווננפלד ככל שאמר את הציוחס לו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2025 07:19 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
מסמכים שקנה את הרבנות בכסף. יש מסמכים כאלו? תוכל להעלות או לכתוב היכן ניתן לקרוא עליהם או לראות אותם? (אם הבנתי נכון אנחנו מדברים על הרב אביגדור ההוא) כן, אם אמצא זאת שוב.
יישר כחך!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2025 07:19 לינק ישיר 

חושב_לעומק כתב:
אני לא מבין למה חוקרים אותו.

היתה תלונה, או אפילו כמה תלונות.

והוא אמר בעצמו שהוא חף מפשע והכל בסדר.

אז הכל בסדר.
הוא פחות נאמן מגולדפריינד???????????
אפילו בג"ץ היה אומר שאם הוא אמר שהכל בסדר אז אין מה לשפוט אותו.

תוקן על ידי חושב_לעומק ב- 21/02/2025 02:38:47

לשבחו של הרב מצגר ייאמר, שבשונה מגולדפיינד שבטח ישב בתיקים שבהם החליטו לסגור לו את התיקים, כשעלו חשדות נגד הרב מצגר הוא די מהר פרש מתפקידו כאב"ד ביה"ד הגדול. אולי באמת צריך לדבר על אלו שמקדמים את גולדפיינד...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2025 02:37 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
מסמכים שקנה את הרבנות בכסף. יש מסמכים כאלו? תוכל להעלות או לכתוב היכן ניתן לקרוא עליהם או לראות אותם? (אם הבנתי נכון אנחנו מדברים על הרב אביגדור ההוא)
כן, אם אמצא זאת שוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2025 02:36 לינק ישיר 

אני לא מבין למה חוקרים אותו.

היתה תלונה, או אפילו כמה תלונות.

והוא אמר בעצמו שהוא חף מפשע והכל בסדר.

אז הכל בסדר.
הוא פחות נאמן מגולדפריינד???????????
אפילו בג"ץ היה אומר שאם הוא אמר שהכל בסדר אז אין מה לשפוט אותו.

תוקן על ידי חושב_לעומק ב- 21/02/2025 02:38:47

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > בושה וחרפה: הרב הראשי לשעבר יונה מצגר חשוד בעבירות מין בקטין
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext