בית פורומים בחדרי חרדים

עשרות חרדים חצו ללבנון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/2/2025 10:11 לינק ישיר 
עשרות חרדים חצו ללבנון

עשרות חרדים חצו ללבנון, 4 השליכו אבנים על כוח צה"ל שהגיע לפזר אותם ונעצרו
הארבעה, חלק מקבוצה שהגיעה לקבר רב אשי בגבול, נעצרו על ידי המשטרה לאחר ש"הפרו את הסדר" בזמן שכוח צה"ל הגיע להחזירם לשטח ישראל
עשרות חרדים ניסו להגיע הלילה (בין שלישי לרביעי) שוב לקבר רב אשי שנמצא בשטח לבנון. ארבעה מהם נעצרו לאחר שיידו אבנים לעבר כוח צה"ל שהגיע לפזר אותם. עוד התברר כי כמה מחברי הקבוצה, שהגיעו לאזור באוטובוס מאורגן, הצליחו לחצות לתוך שטח לבנון.
המשטרה מסרה כי הדיווח על החצייה התקבל מצה"ל. "עם הגעת כוח צה"ל לנקודה החלו מספר חשודים מתוך הקבוצה להפר את הסדר ואף השליכו אבנים לעבר הכוח", מסרו במשטרה. "שוטרי המחוז הצפוני הגיעו למקום ולאחר חבירה עם גורמי הצבא, עצרו ארבעה חשודים בחשד לחציית הגבול והפרת הסדר ושאר החשודים הוחזרו על ידי כוח צה"ל לשטח ישראל והורחקו מהמקום".
במשטרה ציינו כי תיבחן החלטה לבקש את הארכת מעצרם בבית משפט השלום בקריית שמונה. עוד צוין כי כל חציית גבול ללבנון אסורה על פי חוק וגוררת עונש מאסר של עד 4 שנים.

בסוף השבוע שעבר חצו לפחות 20 חסידי ברסלב את הגבול ללבנון באזור מתחם הקבר, נכנסו ללבנון בעיצומה של הפסקת האש - והושבו לישראל. כמה מהחסידים נעצרו אז לחקירה. 
קבוצת חסידי ברסלב נכנסו לקבר רב אשי בהר שנאן, שחלקו נמצא בשטח ישראל וחלקו בשטח לבנון. למעשה, עד לנסיגת צה"ל מלבנון בשנת 2000 היה מתחם הקבר כולו בשטח ישראל, אך כיוון שזו הייתה אחת מנקודות המחלוקת בין שתי המדינות, הוחלט להעביר את קו הגבול במתחם, כפי שהציע שליח האו"ם טריה לארסן. למעשה, בשל הקירבה לגבול – גם החלק הישראלי של מתחם הקבר הוא שטח צבאי סגור.
www.ynet.co.il/news/article/r1cqz11mckg

תוקן על ידי על_הדרך ב- 19/02/2025 10:11:29

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2025 13:14 לינק ישיר 

hhaavv כתב:
אין לי שום קשר לכת!
וגם לא לחשין הזה!
רק יש רושם שיש פה כאלו שלועגים לברסלב! בלי הבנה במה דברים אמורים!

של נעליך! "חשין הזה" תכתוב על סבתא שלך. מדובר באחד מגדולי תלמידי החכמים ומעתיקי השמועה של גדולי הדורות הקודמים, ואם אתה לא יודע מיהו - זה לבד מעיד עליך יותר ממשהו.
אסביר זאת שוב! תלמיד חכם! או מעתיק שמועה! לא מדבר אלי! מדבר אלי! בן אדם לחבירו! האנושיות! והוא מה לעשות. לא הכי מזה שבעולם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2025 23:50 לינק ישיר 

ספר לשופט מיהו חשין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2025 23:21 לינק ישיר 

ניוטרל כתב:
אין לי שום קשר לכת!
וגם לא לחשין הזה!

של נעליך! "חשין הזה" תכתוב על סבתא שלך. מדובר באחד מגדולי תלמידי החכמים ומעתיקי השמועה של גדולי הדורות הקודמים, ואם אתה לא יודע מיהו - זה לבד מעיד עליך יותר ממשהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2025 17:01 לינק ישיר 

חדשות ישראל בטלגרם אוריה קשת בפרסום ראשון: צה"ל נערך להכניס מאות חסידים לקבר רבי אשי, שרובו נמצא בלבנון. אחרי חודשים של התכתשויות ומעצרים - הוסכם כי ייכנסו במהלך מבוקר ומאובטח לכבוד ז' באדר. בפיקוד הצפון נערכים למהלך גדול מימדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2025 15:31 לינק ישיר 

אין לי שום קשר לכת!
וגם לא לחשין הזה!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2025 23:45 לינק ישיר 

ביררת בדיוק מה הם עשו ומה זה המקום והאם יש סיכונים להגיע וכדו (מהמעט שידוע לי סביר מאוד שזה לא מקום מסוכן, ודאי לא בזמן הפסקת אש; בעצמי הייתי שם מתישהו בשנים האחרונות), ושאלת אותם למה הם חושבים שהקב"ה כן מרשה? איך הגענו למצב ההזוי הזה, שבקושי חצי כתבה וכבר ברור לנו מי טוב ומי רע ומה צודק ומה לא?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2025 20:00 לינק ישיר 

הקב"ה לא מרשה ועליו הכתוב אומר: באמור להם עם ה' אלה ומארצו יצאו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2025 19:25 לינק ישיר 

hhaavv כתב:
אני מבין מתגובותיך שאתה דווקא בצד שלהם. 
אתה לא מרשה לו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2025 16:14 לינק ישיר 

א. לא טענתי בשום מקום שאני כן מבין.
ב. דווקא שמעתי כמה דברים על זה מפי הגה"צ ר' צבי חשין לפני כמה עשרות שנים. אני עדיין לא מתיימר להבין.
ג. אני מבין מתגובותיך שאתה דווקא בצד שלהם. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2025 16:01 לינק ישיר 

ואתה ממש יודע מה הכוונה לזרוק את השכל:

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2025 17:03 לינק ישיר 

כנראה שרובם בין כה כלולים בקטגוריה של 'אינם אחראים למעשיהם'.
ברסלב המקורית היא דווקא שיא העומק וההבנה, אין לשטחיים מה לחפש שם בכלל.
התמהונים לקחו חצי משפט של 'לזרוק את השכל' בלי להבין ומשתוללים בשם היהדות, בשם החסידות ובשם ברסלב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2025 15:45 לינק ישיר 

זה בגבול לא בלבנון:

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2025 14:10 לינק ישיר 

למה אתה כותב  'עשרות חרדים' ? תכתוב עשרות תמהונים שמשייכים את עצמם לברסלב, תהיה בטוח שזה לא מחסידי ברסלב האותנטיים, 

מה הקשר שלהם לרב אשי מסדר הש"ס ? מתי הם למדו בפעם האחרונה דף גמרא ? 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > עשרות חרדים חצו ללבנון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext