בית פורומים בחדרי חרדים

הסבר ונמק גם ביבי וגם השמאל !!!!!!!!!!!!!!! אכתי עבדי אחשורוש אנן.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/3/2025 21:33 לינק ישיר 
נשתנו העיתים.

הדיבוק כתב:
גם נטו"ק נהנים מכבישים ובריאות וכו', הנושא הוא עד כמה משתתפים במהלכים של המדינה עצמה. נטו"ק למיניהם טוענים שלא באים בשום מגע מצידם, אלא אם כן יש נושא אקוטי (כמו צורך משמעותי להשיג תמונה של הגאב"ד בסוד שיח עם איזה נת"צ). החרדים הקלאסיים אומרים אנחנו מכירין בקיומה של המדינה אבל לא מתלהבים, מבקשים קצת ונותנים קצת. זה בגדול. כמובן שאפשר להתווכח על התפיסה הזו או לבחון את הרציונל והגבולות שלה (בזמנו פתחתי אשכול על מהות "המיינסטרים החרדי", ועד כמה שזכור לי כמעט הלכו שם מכות), אבל זו בגדול התפיסה. זה לא נראה לי אוכלי שולחן איזבל ולא אנשים שנהנים ממשהו שהוא פסול למהותו (כי לכאורה הם לא חושבים שהוא פסול באופן מהותי), אלא איזושהי תפיסת ביניים קצת אחרת

עובדתית, עד המהפך של 1977 . היה נח"ל חרדי של חרדים 'נורמטיביים'. בנוסף, חרדים  אחרי הנישואים שרתו בצבא כקרביים שרות מקוצר (במה שנקרא הייה 'שלב ב') זה הייה נחשב לגיטימי מלכתחילה.
מאידך, לא עלה על דעתם של העסקנים החרדים  להיות חלק מ'הרשות המבצעת'. גם כי אגודת ישראל במקור הייתה תנועה אנטי ציונית וגם בגלל הביקורת הנוקבת של ה'ויואל משה ' זצוק"ל על ההתחברות לרשעים. 
אחרי המהפך של 1977, מנחם בגין  הכניס את החרדים לממשלה ל'רשות המבצעת'  הם נכנסו בהתחלה רק כ 'סגני שרים' ולאחמ"כ כ'שרים' על מלא.  מאידך, קורה דבר מוזר, מאז  'המהפך' המיינסטרים החרדי מקצין יותר ויותר לכיוון האנטי ציוני. לא רק שלא רואים כמעט חייל חרדי 'נורמטיבי' , אלא השרות בצה"ל הפך להיות אביזרייהו דע"ז. ההתייחסות למדינה היא שלילית לחלוטין.  'בשלטון הכופרים אין אנו מאמינים'.
לטעמי, זו צביעות!
אני " השייגעץ " שואל: מדוע החרדים " פוסחים על שני הסעיפים"  ? 
או שהמדינה היא כפירה, אביזרייהו דע"ז, מרידה במלכות שמיים וכו' ואז לא משתתפים בבחירות ובוודאי שלא דורשים תקציבים 'יחודיים' ותפקידים בממשלה ב'רשות המבצעת'. 
או שהחרדים הם חלק מהמדינה ואז הם גם שרים בממשלת ישראל, אבל גם מתפללים לשלומה, לשלום חייליה, ומי שלא לומד בישיבה ראוי שישרת (במסגרת חרדית) למען כלל ישראל. . 

תוקן על ידי momeir ב- 16/03/2025 21:35:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2025 02:17 לינק ישיר 

זה לא סוד שאני "מתעבת" את momeir' יחד עם זאת, לא אתכחש לאמת שבדבריו ולדחותם על הסף, כמובן שבזמן הזה כשמבקשים לקבוע מכסות לומדי תורה ועוד מרעין בישין, מעשיו משולים למעשה עמלק. אבל יש בדבריו הרבה מן האמת והצדק ,אבל זה לא הזמן לבגוד במחנה החרדי, ובייחוד שכלפי חוץ העמדה החרדית מגובה בדעת תורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2025 07:07 לינק ישיר 

מומיר, קרו הרבה דברים מאז סוף שנות ה70. אני חושב שהדבר הכי משמעותי היה גל התשובה, שהגדיל מאוד את כמות החרדים ובעיקר את הפנאטיים שביניהם, וכמובן שהוא איפשר את המחלוקות הפנימיות שיצרו הקצנה אצל כל הצדדים שרצו להיות יותר חריידים. החרדים דאני מכיר לא התגייסו לשלב ב ולא לשום דבר גם לפני שנות ה70, ככל שחלפו השנים היה פחות צורך בלגיטימציה לאוכלוסיות מתגייסות ולהיפך גבר הרצון ליצור קהילות שמורות יותר (יהיה מי שיאמר: עניות ותלותיות יותר). אני מעריך שמכאן השינוי. לגבי שרים וסגני שרים לפני המהפך, תזכיר לי בבקשה מי היה שר הסעד הראשון של מדינת ישראל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2025 16:18 לינק ישיר 

קראתי שוב את הודעתו של מומיר ואני חוזר בי מדבריי. הוא שאל שאלה מהותית ואני עניתי תשובה סוציולוגית. לגבי כל אדם, למה הוא מצד אחד נוהג כך ומצד שני כך, כל אדם חכם אמור לשאול ולענות לעצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הסבר ונמק גם ביבי וגם השמאל !!!!!!!!!!!!!!! אכתי עבדי אחשורוש אנן.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.