| נשלח ב-26/3/2025 00:00 |
|
| |
רבי שאול יש לנו תורה ושולחן ערוך
מהתורה למדנו שגם בבכור של האתון יש קדושה וצריך לפדות אותו, כדי שנוכל להשתמש בו : אנו מצווים לזכך את החומר :זה שאנחנו לא צריכים להתנהג כתרנגולים עוד לא אומר שאנו צריכים "לאכול ולדרוס" וכן, את השמונה בגדים לאחסן בארון ולא להיכנס איתם למיטה: תמיד "בוויכוחי" עם momeir, אני כותבת שלא להתפתות ממתק שפתיו של הראש ישיבה, כי עסקינן במי שבא מגור ואין ספק שעם הזמן הוא ימשיך את כל מה שגור מייצגת, ואם לא הוא, אז האחרים שיבואו בעקבותיו, אבל הנה: אשר יגרנו הגיע מוקדם מהצפוי
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2025 16:33 |
|
| |
חבל
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2025 21:30 |
|
| |
עד שכבר יש ניק שגם תומך בגור וגם זקוק לכדורים, בדיוק אותו פספסו...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2025 19:21 |
|
| |
| momeir כתב: |  | לא מכבודי להתווכח אתך, כי בסיפור הזה אתה נמשל לבן המלך שהתחפש לאינדיק, כמובן לאחר שהיית בעבר אליהו הנביא. מסתבר שלא רק שאין לך הבנת הנשמע, אלא אין לך גם הבנת הנקרא... כבר כתבתי: " אל תקרי ונטמאתם אלא ונטמטם" אני לא כותב אלייך. אלא לחברי הפורום. ובכן בניגוד למה שכתבת, בן המלך לא 'התחפש' לאינדיק. בן המלך חשב והאמין שהוא ממש 'אינדיק'. ר' נחמן רוצה להסביר שגם אם אתה היהודי (בן המלך) חושב שאתה אינדיק (= שקוע ב'עולם הזה') אתה עדיין יכול להיות יהודי טוב. כראוי ל'בן מלך'. כששאלו את הרב אורי זוהר זצ"ל לאיזה מגזר אתה שייך? הוא ענה: 'אני חילוני שמתפלל , חילוני שלומד תורה, חילוני שומר תורה ומצוות' וכו' וכו' ובמילים של ר' נחמן: אתה חושב שאתה 'אינדיק' , אין בעיה. אתה לא חייב להישאר 'ערום' מתורה ומצוות. 'ערום' מחיי קדושה וטהרה. תהיה 'אינדיק' עם בגדים עם 'לבוש יהודי'...עם שאיפות של עבודת ה'. וזה המסר שהגאון הגדול הגר"ש אלתר שליט"א רצה להעביר לתלמידיו. אפשר לחיות 'מתחת לשולחן' (שמרמז על ה'עולם הזה' ) ובמקביל גם לחיות חיים של 'בן מלך', חיים של התגברות על היצר הרע. חיים של שאיפה לקדושה וטהרה. במשל של ר' נחמן 'האינדיק' הוא 'ערום'. אז במוח הטמא והמלוכלך של לך_תדע נוצר על אוטומט אסוציאציה ל'חדר ההורים' . מעולם לא הייתי חסיד גור. אין שום שייכות לקהילת הפורשים. אבל "ככלב(ה) השב(ה) אל קיאו כן הכסיל(ה) שב(ה) על איוולתו(ה)" ועכשיו לך תוכיח שלא... לתבוע דיבה? את מי?. אני בהחלט עוקב בקביעות אחרי השיעורים והדרשות של הגאון הגדול שליט"א במערכת 'קול הלשון'. 'חיכו ממתקים וכולו מחמדים'. הנאה רוחנית ואינטלקטואלית. ממליץ בחום.
תוקן על ידי momeir ב- 30/03/2025 01:21:35 |
| למה שוב אתה רוצה להוכיח לנו שלא למדת בעיון? אתה גם מאמין שהשוכב לצדך בחדר הוא המשיח ולא שהוא חושב כך, אני כותבת מנקודת ראות בריאה, ככל שזה תלוי בך, ניסת גם לאסוף את הביצים של התרנגולת באזור שהאינדיק היה. עכשיו האם אתה חושב, שהכסף הקטארי השפיע על החלטותיו של ביבי? או שהמאכלים האסורים (ע"פ פרסומים שצרך) הם שטימטמו לו את מיינד?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2025 07:49 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | לא כתבתי אישית נגדו, מספיק שאלה שפרשו עמו נושאים dna "גוראי" כדי שהכול יתהפך, הוא עצמו אדם זהב אבל הוא לא ינהל את הקהילה לעולמי עד. גם בעת המחלוקת, המאכרים בקהילה הזו לא חשבו פעמיים על החילול שגרמו עת שיצאו להתראיין לתוכנית טלוויזיה כדי להשמיץ את גור אך, לצופה החילוני, כידוע כולנו דומים וכולנו נכללים במצגת הזו, את הניואנסים הקטנים שקיימים בין גור לשאר הציבור החרדי, החילוני הממוצע לא יקלוט לעולם. דרך אגב, בכלים שעמדו לרשותם ובהתחשב ביחסי הכוחות הפורשים הגיבו מלחמה שערה, וטוב שכך.
יש קצת בעיה עם האמירה שלא כתבת נגדו כשבהודעה הראשונה, שעדיין מככבת בראש האשכול, כתבת במפורש נגדו. לא נגד חסידיו או עסקניו, אלא נגדו אישית. |
| זה ריתחא דאורייתא!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2025 00:57 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | | לא מכבודי להתווכח אתך, כי בסיפור הזה אתה נמשל לבן המלך שהתחפש לאינדיק, כמובן לאחר שהיית בעבר אליהו הנביא. |
|
מסתבר שלא רק שאין לך הבנת הנשמע, אלא אין לך גם הבנת הנקרא... כבר כתבתי: " אל תקרי ונטמאתם אלא ונטמטם" אני לא כותב אלייך. אלא לחברי הפורום. ובכן בניגוד למה שכתבת, בן המלך לא 'התחפש' לאינדיק. בן המלך חשב והאמין שהוא ממש 'אינדיק'. ר' נחמן רוצה להסביר שגם אם אתה היהודי (בן המלך) חושב שאתה אינדיק (= שקוע ב'עולם הזה') אתה עדיין יכול להיות יהודי טוב. כראוי ל'בן מלך'. כששאלו את הרב אורי זוהר זצ"ל לאיזה מגזר אתה שייך? הוא ענה: 'אני חילוני שמתפלל , חילוני שלומד תורה, חילוני שומר תורה ומצוות' וכו' וכו' ובמילים של ר' נחמן: אתה חושב שאתה 'אינדיק' , אין בעיה. אתה לא חייב להישאר 'ערום' מתורה ומצוות. 'ערום' מחיי קדושה וטהרה. תהיה 'אינדיק' עם בגדים עם 'לבוש יהודי'...עם שאיפות של עבודת ה'. וזה המסר שהגאון הגדול הגר"ש אלתר שליט"א רצה להעביר לתלמידיו. אפשר לחיות 'מתחת לשולחן' (שמרמז על ה'עולם הזה' ) ובמקביל גם לחיות חיים של 'בן מלך', חיים של התגברות על היצר הרע. חיים של שאיפה לקדושה וטהרה. במשל של ר' נחמן 'האינדיק' הוא 'ערום'. אז במוח הטמא והמלוכלך של לך_תדע נוצר על אוטומט אסוציאציה ל'חדר ההורים' . מעולם לא הייתי חסיד גור. אין שום שייכות לקהילת הפורשים. אבל "ככלב(ה) השב(ה) אל קיאו כן הכסיל(ה) שב(ה) על איוולתו(ה)" ועכשיו לך תוכיח שלא... לתבוע דיבה? את מי?. אני בהחלט עוקב בקביעות אחרי השיעורים והדרשות של הגאון הגדול שליט"א במערכת 'קול הלשון'. 'חיכו ממתקים וכולו מחמדים'. הנאה רוחנית ואינטלקטואלית. ממליץ בחום.
תוקן על ידי momeir ב- 30/03/2025 01:21:35
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2025 00:32 |
|
| |
נו טוף
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2025 18:42 |
|
| |
לא מכבודי להתווכח אתך, כי בסיפור הזה אתה נמשל לבן המלך שהתחפש לאינדיק, כמובן לאחר שהיית בעבר אליהו הנביא.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2025 16:46 |
|
| |
לך תדע הנכבד, לא חסיד גור אני ולא קרוב אליהם, שמעתי את דבריו של של ר' שאול וקראתי את דבריך , מה אגיד, נשמע פסיכי לחלוטין, מעמדה של מי ששמע את הדברים וקרא אותך, פשוט פסיכי, עכשיו את יכולה לקלל אותי , אבל נראה לי שכל מי ששמע את הדברים וקרא אותך , חושב מה לקחת היום לפני שכתבת מה שכתבת
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2025 03:46 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | | לא כתבתי אישית נגדו, מספיק שאלה שפרשו עמו נושאים dna "גוראי" כדי שהכול יתהפך, הוא עצמו אדם זהב אבל הוא לא ינהל את הקהילה לעולמי עד. גם בעת המחלוקת, המאכרים בקהילה הזו לא חשבו פעמיים על החילול שגרמו עת שיצאו להתראיין לתוכנית טלוויזיה כדי להשמיץ את גור אך, לצופה החילוני, כידוע כולנו דומים וכולנו נכללים במצגת הזו, את הניואנסים הקטנים שקיימים בין גור לשאר הציבור החרדי, החילוני הממוצע לא יקלוט לעולם. דרך אגב, בכלים שעמדו לרשותם ובהתחשב ביחסי הכוחות הפורשים הגיבו מלחמה שערה, וטוב שכך. |
|
יש קצת בעיה עם האמירה שלא כתבת נגדו כשבהודעה הראשונה, שעדיין מככבת בראש האשכול, כתבת במפורש נגדו. לא נגד חסידיו או עסקניו, אלא נגדו אישית.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2025 01:58 |
|
| |
לא כתבתי אישית נגדו, מספיק שאלה שפרשו עמו נושאים dna "גוראי" כדי שהכול יתהפך, הוא עצמו אדם זהב אבל הוא לא ינהל את הקהילה לעולמי עד. גם בעת המחלוקת, המאכרים בקהילה הזו לא חשבו פעמיים על החילול שגרמו עת שיצאו להתראיין לתוכנית טלוויזיה כדי להשמיץ את גור אך, לצופה החילוני, כידוע כולנו דומים וכולנו נכללים במצגת הזו, את הניואנסים הקטנים שקיימים בין גור לשאר הציבור החרדי, החילוני הממוצע לא יקלוט לעולם. דרך אגב, בכלים שעמדו לרשותם ובהתחשב ביחסי הכוחות הפורשים הגיבו מלחמה שערה, וטוב שכך.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2025 01:31 |
|
| |
לך תדע, ברצינות? מעטים המנהיגים בישראל שדורשים מידות טובות, הבלגה, עזרה לזולת, חסד ורחמים כמו הגאון המופלא הזה. ונאה דורש ונאה מקיים, הרי פגעו בו פיזית ונפשית והוא כופף עצמו עם כל גדולתו.
אותו להאשים בגוריות? עולם הפוך!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2025 22:50 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | | הוא בעצם רמז על האינדיק ששם כתונת ובהמשך לבש מכנסיים במילים אחרות הוא רמז איך צריך להיכנס למיטה כדי לקיים את המצווה. |
|
וזו הלכה
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2025 21:42 |
|
| |
לא, אני כותבת עבורך לי לא משעמם
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2025 21:33 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | יא חתיכת סוטה נלוז לא ראיתי שהתרגשת יתר על המידה מאפיקורסות בפורם ר"ל וכו' וכו' גם לא ראיתי שדבריו של ניר שטרן היוו עבורך סמרטוט אדום, רק מה, במקרה הזה, אתה רוצה להשליט את הקו שלך בפורם, כדרכם של חסידי גור הכוחניים בכל מקום שנמצאים: כבר אמרתי בעבר שלא להתרגש ממך, כי אתה מהפורשים שעברת עם הראש ישיבה וזה שוב מוכיח את דברי שהפורשים אמנם עברו עם הראש ישיבה, אבל הם לא השאירו את dna שלהם בגור: הם בשר מבשרה של גור הגדולה ההתייפיפות כלפי חוץ של הקהילה, היא מלכודות פרוסה לעמך הלא כל כך חכמים בלשון המעטה: לאמור, אנו קהילת הראש ישיבה שונים ואחרים ויותר טובים מהם בואו תשתדכו אתנו תרמו לנו ובזה אתה גם נלחמים בגורים וכו'. אם אתה כל כך שומר על כבודם של גדולי ישראל? איך אתה העזת לא פעם לכנות את האדמור מגור בכינוי גנאי הכי גרועים שבעולם?! רק מה , אתה נבל עם דיפלומה ודברי כלל לא מופנים אליך, אלא לחברי הפורם שעוד לא עיכלו עדיין מי המנוול, תרתי משמע בעל הניק momeir. נוסף על כל אלה, אתה גם שונא חרדים מושבע...אם כך, עד מתי תהיה לנו למוקש בפורם החשוב הזה?!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 27/03/2025 21:20:22 |
| משעמם לך בחיים ?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/3/2025 20:57 |
|
| |
יא חתיכת סוטה נלוז לא ראיתי שהתרגשת יתר על המידה מאפיקורסות בפורם ר"ל וכו' וכו' גם לא ראיתי שדבריו של ניר שטרן היוו עבורך סמרטוט אדום, רק מה, במקרה הזה, אתה רוצה להשליט את הקו שלך בפורם, כדרכם של חסידי גור הכוחניים בכל מקום שנמצאים: כבר אמרתי בעבר שלא להתרגש ממך, כי אתה מהפורשים שעברת עם הראש ישיבה וזה שוב מוכיח את דברי שהפורשים אמנם עברו עם הראש ישיבה, אבל הם לא השאירו את dna שלהם בגור: הם בשר מבשרה של גור הגדולה ההתייפיפות כלפי חוץ של הקהילה, היא מלכודות פרוסה לעמך הלא כל כך חכמים בלשון המעטה: לאמור, אנו קהילת הראש ישיבה שונים ואחרים ויותר טובים מהם בואו תשתדכו אתנו תרמו לנו ובזה אתה גם נלחמים בגורים וכו'. אם אתה כל כך שומר על כבודם של גדולי ישראל? איך אתה העזת לא פעם לכנות את האדמור מגור בכינוי גנאי הכי גרועים שבעולם?! רק מה , אתה נבל עם דיפלומה ודברי כלל לא מופנים אליך, אלא לחברי הפורם שעוד לא עיכלו עדיין מי המנוול, תרתי משמע בעל הניק momeir. נוסף על כל אלה, אתה גם שונא חרדים מושבע...אם כך, עד מתי תהיה לנו למוקש בפורם החשוב הזה?!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 27/03/2025 21:20:22
|
|
|
|
|