פוסט ויראלי על המגזר החרדי: המנגנון שלה מתופעל על ידי רשעים. חסידויות מסוימות פועלות כנסיכויות רשע
הפוסט של עוז סימינובסקי:
רשע הוא לב. הוא סנטר. הסנטר של הרשע שולח זרועות לכל מקום, אבל הבעיה היא שהלב רשע. זו בעיה מהותית.
אני חושש מאוד לכתוב על המגזר החרדי. לא כי אני מפחד מאדם. להיפך אין קל מלצאת על החרדים בפייסבוק, זו לא גבורה בכלל.
דווקא לכן אני חושש. כי אין לזה קונטרה. אני חושב כל הזמן על דבר אחד: במעיינות בגולן וחופים נפרדים בכינרת אנחנו משלימים זה לזה מניין. חרדים וסרוגים. אין לאף אחד מאיתנו הסמכות לחתוך את זה ולנדות אותם, להוציא אותם מכלל ישראל. צריך להיות זהיר איתם כי עם ישראל זה פיקדון יקר מאיתנו שהופקד בין השאר בידינו.
אבל מהעבר השני בכל פעם שאיזה גולדקנופף תורן נותן שפריץ אקראי של רשע ספונטני, והזעם של הציבור עולה, מתפזר לפה ולשם ושוכך במהירות, אני מרגיש חייב להציב מולנו את העובדות ואת ההוגנות.
צריך לאחוז במורכבות הזאת, לזכור ולשנן שעל אף הכל הם עם ישראל. שאנחנו עדיין משלימים איתם מניין ומקבלים עדות שלהם וכשרות שלהם והתורה לא נעשית לשתי תורות.
ואחרי ההקדמה הזאת.
החברה הדתית לאומית היא חברה טובה עם בעיות. החברה החילונית היא חברה טובה עם בעיות. גם המסורתית.
החברה החרדית אינה חברה עם בעיות. היא חברה שהמנגנון שלה מתופעל על ידי רשעים, ועומדת על יסודות של רשע בלעדיהם לא היתה קיימת. וזה לא משנה שבתוכה הרבה מאוד אנשים טובים. ושנותרו בה מעלות גם בתחום הקהילתי והחברתי. תכונות טובות לא מפצות על מנגנון מכונן של רשע.
נזכיר את גולדקנופף. למי אכפת שהוא רוקד לצלילי שלטון הכופרים שמכופרים. גולדקנופף הוא אירוע הרבה יותר גדול. גולדקנופף הוא עשיר גדול שעשה הון בעזרת הניצול המחפיר והמזעזע ביותר שיש של העובדות החלשות ביותר במגזר החרדי. כולל לפטר את סייעות הגנים ולהחזיר אותן לעבודה בקביעות, כדי שלא יהיו זכאיות כחוק לפנסיה.
כי כך החברה הזו פועלת.
העלמת מס בחברה החרדית היא גאווה. רשתות אדירות של בעלי עסקים גנבים, שמעלימים את מלוא המס מאחיהם בעם ישראל בעוד הם יולדים בבית חולים ונוסעים על כבישים ומוגנים על ידי שוטרים. גם גניבה וגם הפקרות מוחלטת כלפי הכלל והצורך שלו במיסים.
גזענות מחרידה בין אחים יהודים היא סמל סטטוס. לא רק כלפי יוצאי ארצות האיסלאם, גם כלפי סתם כהים. יש מכסות לספרדים במוסדות, כמו שהיה בחצי האפל של המאה העשרים, ליהודים. ספרדים מושפלים מבוזים ומדוכאים בצורה המחרידה ביותר באופן ממוסד ומאורגן בחברה החרדית. זה לא שוליים וזה לא בטעות. זו אמונה תמימה ואנטי-יהודית בגזע נחות וגזע נעלה. אי אפשר לספור את העדויות שסופרו לי על זה.
חסידויות מסוימות פועלות כנסיכויות רשע בפני עצמן. גור, החסידות של גולדקנופף עצמו, היא כת מטורפת בה מוכים הפורשים עד זוב דם ברחוב, בתי כנסת מושחתים ומחוללים בהוראת האדמור, חנויות של פורשים מהחסידות נהרסות וילדים בכמה מקרים נחטפו על ידי החסידות. כן כן. החברה החרדית מעוצבת בידי רשעים, שרואים ויודעים את כל זה, פרט לפרט. מכות הרצח מצולמות. החטיפות ידועות. הכללים הסוטים והמעוותים של החסידות מוכרים לכולם. אבל גור מובילה בעולם החרדי ובעלת כח אדיר בפוליטיקה. אז כת רשע מטורפת מנהיגה את המגזר החרדי בכנסת ובממשלה. האם יש שם ביקורת על זה? דיון? לא. במגזר החרדי הערך היהודי הזה בוטל. ביקורת תנדה אותך, אם אתה ליטאי. אם אתה חסיד גור, תקווה להשאר בחיים.
החברה החרדית מכשירה ומקדמת ומגינה מערכתית על הפושעים הגדולים ביותר בתולדותיה, כמו המפלצת אליעזר ברלנד שם רשעים ירקב. אדם שעל שמו רשומים עבודה זרה, גילוי עריות ושפיכות דמים, לא כביטוי אלא אורגינל. אנשי הכת שלו מקורבים לראשי מפלגת הרשע החרדית אשכנזית והם עושים מה שאפשר כדי להקל עליו ולקדם אינטרסים של בני החסידות שלו.
וזה לפני שדיברנו על הפשע שמציק לנו יותר מכל, כי הוא גם נוגע לנו וגם לא טורח להיות מוסתר. פשע הבגידה הנורא ביהודים הנרצחים והמחוללים. ראשי סדום החרדית מסרבים לסכן את אחרוני יושבי הפיצוציות ושולי השוליים של הנושרים, כיון שהבטלנים שלא מסתדרים בישיבות הם מכונות כסף עבור המגזר החרדי. מקבלים עליהם תקציב כפול, גם מהדתות וגם מהרווחה והם מוחזקים בקייטנות עתירות כסף עם חוגים ואטרקציות כדי שרק יהיו איפשהו ולא יהפכו חלילה לאנשי מלאכה כפי שציוו המשנה, הגמרא, הפוסקים. הם לעולם לא אומרים את הסיבות האמיתיות להשתמטות, כי מי שחי כגנב אנוס לחיות גם כשקרן. הם משקרים וממציאים עולם תיאולוגי חדש ומופרך על הגנה מיסטית של לומדי התורה שאין לה דוגמה באף פרק מדברי הימים של עם ישראל. ואת כל הבטלנים שירושלים כולה מכירה מהפיצוציות, מהמשחקים של ביתר והזיצים למיניהם בעיר העתיקה - הם מכנים "עולם התורה" מתוך ידיעה ברורה ששמונה עשר מנדטים יכולים לקנות לך שקר מוסכם ומציאות חלופית.
ולבסוף - הסתה מחרידה כנגד שאר הציבור. עולה בכם כעס כלפי הפוסט הזה? חשים שהוא פוגעני מידיי כלפי החרדים? הציצו בבקשה במיטב הקריקטורות של המאיירים הכי גדולים ומוכרים במגזר החרדי, בעיתונים הכי מוכרים שלהם. חילונים וסרוגים מצויירים כמפלצות, כילדים נרקומנים שהולכים לבתי הספר עם סכינים. אלימים, חצופים ומטילי אימה. אין לי כח לצרף לכם את הקריקטורות האלה כי כבר עשיתי את זה לא פעם.
ואי אפשר לסבול את הטיעון הנגדי המביך והמטופש "יש שם המון ארגוני חסד". גם לחיזבאללה ולחמאס יש ארגוני חסד ולמעשה לכל חברה דתית, קיצונית ומרושעת ככל שתהיה, יש ארגוני חסד למכביר. לא כך מסבירים חבורה ששולטת במגזר שלם ומנהיגה אותו לדרך המבוססת על גניבה, שקר, עינוי החלשים, בגידה בנרצחים ועזות מצח מהגהינם.
כן. יש שם לימוד גמרא רציני. לא אכחיש את זה. זה כרטיס המחילה שלהם לכל פשע בעולם, ישיבות מפוארות עם לימוד תורה רציני. ואכן, תפקידנו כשומרי תורה ומצוות לחזק את לימוד התורה הציוני ולהפסיק את החילול השם בו יש צורך בחברה שמנהיגיה הם העתק של נבואות ירמיהו מבית ראשון כדי שתהיה תורה בעם ישראל.
החברה הזאת גדלה מהר יותר משאר החברות בישראל ולא צריך לימודי ליבה כדי להבין ששאר העם לא יוכל לשאת אותם עוד זמן רב. הרי זה פשוט. כל עוד יוכלו להמשיך לא להתגייס ולא לעבוד (בלבן) - הם לא יתגייסו ולא יעבדו וגם לא ילמדו. אבל לאכול הם יצטרכו. העוני יתרחב ואיתו הסיוע מהמדינה (מי זה המדינה? אלה שכן עובדים) ולא ניתן יהיה לפרנס את כולם. זה לא איום של השבעה באוקטובר. זה איום של התפוררות מדינת ישראל וגלות נוספת. מדברים פה על קונספציות? ממשלת ישראל, ממשלה שכל חבר שני בה מסתובב עם ראיות לכך שהזהיר עוד מששת ימי בראשית על האסון המגיע מעזה - הממשלה הזאת הולכת אל מגמה של חורבן בראש מורם בנפש חפצה ובזריקת האשמות כלפי מי שיאמר על כך מילה. מקהלת ועד השמאל הקיצוני כל כלכלני ישראל מזהירים שהגדילה החרדית יחד עם הסירוב לשינוי הם קרחון קטלני בדרכה של הספינה הישראלית. מי שיורק ככה על סכנה קיומית מסוג אחד - אמור לשכנע אותי שאכפת לו מסכנה קיומית מסוג שני?
אורח החיים החרדי הוא יצירה של משלם המיסים הישראלי. משלם המיסים מאפשר לחברה הפסדית כלכלית להתקיים. ביום שהציבור הציוני יפסיק, ממלכת הרשע הזאת תהיה חייבת לבנות את עצמה מחדש ולמצוא לעצמה ריפוי. זה חטא ופשע שלנו. אם לא נתקן אותו בהקדם, המצב הפוליטי ייקח אותנו מעבר לנקודת האל חזור. ואז נתגעגע להיות מדינה מתפקדת שמה שמוציא אותה מדעתה זה שר רוקד לצלילי שיר.
הפרדה מגדרית= הפרדה בין מגדרים, הפרדב דתית= הפרדה בין דתות. מהגמ' בגיטין ברור שלא לשחות גברים ונשים ביחד (נעזוב לרגע את ההבדל בין הבריכות של אז לימינו), אבל גם ברור שלא היה מיסוד של הפרדה כזו (אם היו בריכות נפרדות והגמ' מגנה רק את מי ששוחה עם גברים, זו יכלה להיות הוכחה דווקא נגד ההפרדה בבריכות). אתה מבין בשכל שהבריכות המעורבות יכולות לגרום לקשרים בעייתיים בין גברים לנשים, ועם טיפה יצירתיות (של השוחים בבריכה!), אתה יכול להבין שבדיוק מאותה סיבה צריך לפחות להפריד בבריכות בין יהודים לגויים. אני אפילו יכול לדמיין איזה פוסק צרפתי מוכר, שמתיר בריכות מעורבות ליהודים העיקר שיהיו ביחד ויימנעו נישואי תערובת :)
תוקן על ידי הדיבוק ב- 03/04/2025 23:34:11
נשלח ב-3/4/2025 22:59
לא. חשבתי שאתה מדבר על הפרדה בין יהודים לערבים. יש מצב שחוסר ההבנה בינינו נובע כי יש כאן שני נושאים שהתערבבו.
בכל אופן גם אם אין תקנת חז"ל זה אסור כך משמע להדיא גם בגמרא בגיטין הנ"ל.
נשלח ב-3/4/2025 20:58
התוס' שואל שאלה ונותן 3 תשובות שזו אחת מהן, אם זה היה כ"כ פשוט רש"י לא היה מסביר פשט מוקשה וזו הייתה התשובה המידית. נכון? לא הבנתי את החלק השני, לדעתך הפרדה הנהוגה כיום בבריכות היא תקנת חז"ל?
נשלח ב-3/4/2025 20:04
במקרה הפשט שלי כתוב להדיא בתוספות.
איך שכלית אתה מסיק שצריך הפרדה בחופים? ולמה אתה מכנה זאת הפרדה דתית?
נשלח ב-3/4/2025 10:03
קלעפער כתב:
שו"טא דמר לא ידענא. אם אתה מדבר על היקש שכלי ולא על הלכה, אז אתה מסעים שאפשר להחליט החלטות כאלה על בסיס היגיון, אז עזוב את לא תחנם ופת פלטר וכו ותחשוב שחשובה הפרדה דתית בבריכה כמו שחשוב להצביע ג/שס/מרצ.
אני אכן לא מקבל שמצוה להצביע ג...
אנא קרא את הודעתי והודעתך. אנחנו אוחזים עכשיו בשלב שאתה שואל אם ניתן להסיק בשכל ואני עונה לך שלהסיק בשכל - לא כמצוה או גזרה - ודאי אפשר וזה נחמד, והבאתי לך דוגמה מהכרוזות להצביע ג. האם אתה חושב שהרב שך והסטייפלר לא היו בסדר שהם המליצו להצביע ג?
נשלח ב-3/4/2025 10:00
קלעפער כתב:
מקופיא, נראה שהפוסקים כן הביאו להלכה. (שאלת הגמרא היא שאם מדובר עם בני אדם אפילו אדם רע יגרש ואינו צריך לומר, כך הפשטות)
עצם התיאור הזה מוכיח שמבחינת חזל לא היה קיום להפרדה מגדרית בבריכות וחופים, והעניין בגיטין אין לו משמעות הלכתית אלא יותר עצה טובה (וחשובה ונכונה בהחלט!). לגבי ההסבר שלך בשאלת הגמרא, בוא נאמר שאם רשי ותוס לא חשבו ככה אז אולי יש מקום לחשוב על הסבירות שלו? (אני יכול להסביר לך את זה גם בסברא, אבל נראה לי מיותר)
נשלח ב-3/4/2025 09:57
השאלה היא מה המשמעות ההלכתית של "מצוה לגרש", בדיוק בשביל זה הפניתי אותך לשו"ע ונו"כ בסימן קטז ס"ד
נשלח ב-3/4/2025 01:28
עיינו שם בסימן קי"ט סעיף ד' ובביאור הגר"א שם סק"א, ובפירוש נפסק להלכה שהעוברת על דת מצוה לגרשה
נשלח ב-2/4/2025 22:46
הדיבוק כתב:
אז הנה יש לך הוכחה שיש סמך לדעתו מלימוד חזל מהתורה. יישר כח שענית לעצמך
זה לא עובד כך. אתה לא יכול לגזור מאיסור סעודה יחד לשיתוף בחוף. בשביל זה צריך חז"ל. נראה לי שזה די פשוט.
זו לא גזרה. (מרגע שהבאת בעצמך שהרעיון הזה כן נכון והגיוני ע"פ התורה, את כל השאלות שלך על ההפרדה מערבים תשאל על ההפרדה המגדרית)
לגזור=להסיק. לא מלשון גזירה.
שו"טא דמר לא ידענא. אם אתה מדבר על היקש שכלי ולא על הלכה, אז אתה מסעים שאפשר להחליט החלטות כאלה על בסיס היגיון, אז עזוב את לא תחנם ופת פלטר וכו ותחשוב שחשובה הפרדה דתית בבריכה כמו שחשוב להצביע ג/שס/מרצ.
אני אכן לא מקבל שמצוה להצביע ג...
נשלח ב-2/4/2025 22:45
הדיבוק כתב:
בונדמן יקירי, המושג "עוברת על דת יהודית" מופיע במשנה כתובות ז,ו ומפורט דם בגמ'. לא מוזכרת שם רחיצה עם גברים וזה גם לא קשור, כי אין שום חובה לגרש אישה שעוברת על דת משה/יהודית, וכפי שכתבת בצדק (ולא שמת לב שאתה סותר את עצמך), שחילוני אפילו חייב בכתובה ואין לו אפשרות לטעון את טענה זו, וה"ה לליטוואק שאשתו הולכת עם פאה (למרות שהיא עוברת על דת משה ויהודית, תרתי משמע). הנושא דל שחיה עם גברים מקורו בגמ' שלהי גיטין, שכולה דברי אגדה בעיקר על דעת בית שמאי, וגם השו"ט מוכח שזה אגדה ולא הלכה. בקיצור, איך זה באמת לצאת עם הארץ? שתף אותנו!
מנין לך שזה לא להלכה?
מדובר בברייתא בגיטין צ:, והראיה שם היא מהפסוק "כי מצא בה ערות דבר" שזו דעת בית שמאי. והגמ' שואלת "עם בני אדם ס"ד?!", ואם הכוונה הייתה שחובה לגרש, לא היה כל מקום לשאלת הגמרא, כי אכן במקרה כזה חובה לגרש. אלא הכוונה שהברייתא אומרת שמצוה לגרש ואין חובה, ועם בני אדם כן תהיה חובה כי זה רגליים לדבר שזנתה תחתיו. (אני כותב לך בהגיון, אבל רש"י שם מסביר את זה בפשטות, וגם התוס כותב דברים דומים ורק מסבך עם סוגיה בסוטה כה. שלא נפסקה להלכה, עיין שו"ע קטז,ד וחלקת מחוקק סקי"ח)
מקופיא, נראה שהפוסקים כן הביאו להלכה. (שאלת הגמרא היא שאם מדובר עם בני אדם אפילו אדם רע יגרש ואינו צריך לומר, כך הפשטות)
נשלח ב-2/4/2025 20:59
איש חשוב, מצטער שאני לא מתייחס לדבריך. הם באמת נשגבים מבינתי
נשלח ב-2/4/2025 20:50
קלעפער כתב:
בונדמן יקירי, המושג "עוברת על דת יהודית" מופיע במשנה כתובות ז,ו ומפורט דם בגמ'. לא מוזכרת שם רחיצה עם גברים וזה גם לא קשור, כי אין שום חובה לגרש אישה שעוברת על דת משה/יהודית, וכפי שכתבת בצדק (ולא שמת לב שאתה סותר את עצמך), שחילוני אפילו חייב בכתובה ואין לו אפשרות לטעון את טענה זו, וה"ה לליטוואק שאשתו הולכת עם פאה (למרות שהיא עוברת על דת משה ויהודית, תרתי משמע). הנושא דל שחיה עם גברים מקורו בגמ' שלהי גיטין, שכולה דברי אגדה בעיקר על דעת בית שמאי, וגם השו"ט מוכח שזה אגדה ולא הלכה. בקיצור, איך זה באמת לצאת עם הארץ? שתף אותנו!
מנין לך שזה לא להלכה?
מדובר בברייתא בגיטין צ:, והראיה שם היא מהפסוק "כי מצא בה ערות דבר" שזו דעת בית שמאי. והגמ' שואלת "עם בני אדם ס"ד?!", ואם הכוונה הייתה שחובה לגרש, לא היה כל מקום לשאלת הגמרא, כי אכן במקרה כזה חובה לגרש. אלא הכוונה שהברייתא אומרת שמצוה לגרש ואין חובה, ועם בני אדם כן תהיה חובה כי זה רגליים לדבר שזנתה תחתיו. (אני כותב לך בהגיון, אבל רש"י שם מסביר את זה בפשטות, וגם התוס כותב דברים דומים ורק מסבך עם סוגיה בסוטה כה. שלא נפסקה להלכה, עיין שו"ע קטז,ד וחלקת מחוקק סקי"ח)
נשלח ב-2/4/2025 19:27
קלעפער כתב:
אז הנה יש לך הוכחה שיש סמך לדעתו מלימוד חזל מהתורה. יישר כח שענית לעצמך
זה לא עובד כך. אתה לא יכול לגזור מאיסור סעודה יחד לשיתוף בחוף. בשביל זה צריך חז"ל. נראה לי שזה די פשוט.
זו לא גזרה. (מרגע שהבאת בעצמך שהרעיון הזה כן נכון והגיוני ע"פ התורה, את כל השאלות שלך על ההפרדה מערבים תשאל על ההפרדה המגדרית)
לגזור=להסיק. לא מלשון גזירה.
נשלח ב-2/4/2025 19:09
הדיבוק כתב:
מנין לך שזה לא להלכה?
נשלח ב-2/4/2025 16:03
הדיבוק כתב:
לא אמרתי שזה לא דאורייתא, אמרתי שאין בידי הכוח לומר שהמטרה בזה היא להרחיק משום חתנות וכדו'
אני שוב מצטט את המילים שלך, עליהם הגבתי: "מוסכם שכל ההרחקות בין ישראל לעמים אין להן מקור בתורה" כתבת את זה בקשר להפרדת ערבים ויהודים בחופים נפרדים, ולא בקשר לחתנות נטו.
איך מכל זה הגעת לתשובה הזאת "אמרתי שאין בידי הכוח לומר שהמטרה בזה היא להרחיק משום חתנות וכדו" מה קשור חתנות, מדובר כאן על הרחקה, שהתורה מלאה במצוות של הרחקה מהם.
ולא ידעתי שאתה קראי! חז"ל למדו כך את הפסוקים, מה זה "אין בידי את הכוח לומר שזה כך"? אם חז"ל קבעו שלא תחנם זה הרחקה, לא מספיק לך? ושחז"ל קנסו בעירובי חצירות את מי שגר בשכנותו של גוי, כדי שלא יגורו ביחד יהודים וגויים באותה חצר בשכנות, לא מספיק לך?