|
|
| נשלח ב-8/4/2025 01:14 |
|
| |
אין אולי חובה. זה מאוד ראוי לחון ולרחם .
הבן אדם מחמיר כל השנים, זה בושה וצער בשבילו להפסיק עם החומרות, מה גם שיתכן שגם כעת הוא יסתדר איכשהו, זה לא על חשבונך . לא ידוע לי על עניין לבדוק בקרביו של העני . יתכן שיש חובה לאדם להחמיר כפי מנהג אבותיו, שנאמר ; אל תטוש תורת אמך . אם נלך לפי ההגיון הצרוף שלך אז את תאסרי להחמיר בפסח או אפילו לקנות אתרוג מהודר, כל זמן שיש עניים בשוק . יש עניים שהאישה היא נגיד ; פזרנית או הגבר יש לו רכב, או שהם לובשים מותגים, או שהם לא מוצאים חן בעינייך משום מה, אין להם דרך ארץ, הם עקומים בשכל,,, אם תפשפשי אז זה יהיה מגונה, גם הם צריכים להתקיים ולהקים דורות ישרים... כולם יהלומים ויש להם מקום . הייתי מציע לך שתתני סכום מסוים, לא בהכרח סכום גבוה
תוקן על ידי רציף ב- 08/04/2025 01:17:59
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2025 12:20 |
|
| |
| רציף כתב: |  | אין אולי חובה. זה מאוד ראוי לחון ולרחם .
הבן אדם מחמיר כל השנים, זה בושה וצער בשבילו להפסיק עם החומרות, מה גם שיתכן שגם כעת הוא יסתדר איכשהו, זה לא על חשבונך . לא ידוע לי על עניין לבדוק בקרביו של העני . יתכן שיש חובה לאדם להחמיר כפי מנהג אבותיו, שנאמר ; אל תטוש תורת אמך . אם נלך לפי ההגיון הצרוף שלך אז את תאסרי להחמיר בפסח או אפילו לקנות אתרוג מהודר, כל זמן שיש עניים בשוק . יש עניים שהאישה היא נגיד ; פזרנית או הגבר יש לו רכב, או שהם לובשים מותגים, או שהם לא מוצאים חן בעינייך משום מה, אין להם דרך ארץ, הם עקומים בשכל,,, אם תפשפשי אז זה יהיה מגונה, גם הם צריכים להתקיים ולהקים דורות ישרים... כולם יהלומים ויש להם מקום . הייתי מציע לך שתתני סכום מסוים, לא בהכרח סכום גבוה
תוקן על ידי רציף ב- 08/04/2025 01:17:59 |
|
האם זה ראוי לבקש כסף ממי שלא מקיים את המנהגים וחושב שזה הזוי לחלוטין וכל החומרות חסרות הבסיס ההלכתי ????
|
|
|
|
| נשלח ב-10/4/2025 16:06 |
|
| |
זה גולש לאותו ויכוח שהיה לי בזמנו עם אישחשוב, לגבי משפחות מרובות ילדים שנופלות על הציבור. ברור שבדיעבד אתה פוגש בן אדם וליבך נכמר עליו ומה זה בשבילך 3 שקל כדי לשמח את ליבו. השאלה כאן היא המיסוד של זה - האם ראוי לקופת צדקה לבקש כסף עבור דברים כאלה? והאם אדם שתכנן לתת סכום גדול לצדקה (לא 2 שקל אחרי התפילה), ראוי שייתן למטרות כאלה. לענ"ד יש מקום רב לומר שהצדקה הזו היא לא בעדיפות ראשונה
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2025 22:26 |
|
| |
כמו שכבר כתבו כאן זה לא שונה מכל עמותה אחרת שמבקשת כסף מי שמשמח אותו לתרום לחתולים שיתרום יש הרבה חילונים שתורמים לזה מי שמשמח אותו לתרום כדי לשמח יהודים בחג גם אם הן רחמנא לצלן ברמה רוחנית אחרת משלו שיתרום אף אחד לא חייב לתת נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|