סגן השר החרדי אורי מקלב סירב להיות נציג הממשלה בטקס יום הזיכרון לחללי צה״ל בגוש עציון, בטענה כי המקום שמזוהה עם הציבור הדתי לאומי עוין למגזר החרדי. מקלב הוסיף כי הוא מעדיף ללכת ״לכל מקום אחר״ (אברהם פריינד)
נשלח ב-30/4/2025 00:55
אני מנסה לדון לכף זכות. לגמרי מבין מי שחושב שאני טועה ושהתעאוריה שלי לא סבירה. (אגב אני פחות מתכוון שמישהו יתקוף אותו שם. יותר בקטע שיפרסמו אחר כך את הדברים והוא יצטרך להצטדק ולהתנצל ולהסביר את עצמו בכל מיני דרכים עוד יותר הזויות מהניסיונות שלי...)
נשלח ב-29/4/2025 23:04
הדיבוק כתב:
זה לא בדיוק כמו שאתה מציג. ברור שעל הנייר הוא מגיע כחבר כנסת למקום שיש בו הרוגים ונפגעים, ואמור לנאום או משהו כזה. אבל אתה מבין שקשה מאוד לנבחר ציבור להסתכל בעיניים של תושבי גוש עציון ביום כזה. בסופו של דבר, הם מתמסרים ונהרגים (לא רק כחיילים) כשהחרדים בעיקר מנסים להתחמק מכל כניסה ל"מקום" הזה של התמסרות והשתתפות, ולא פעם נשמעים קולות פוסט ציוניים (הם מוקעים מיד, אבל תכלס הציבור ממשיך להתנהג בצורה שמתעלמת מכל זה). וכל הטענות על תיירע ותפילעסס וכו לא ממש עובדים כשאתה מול דתיים שחלקם צדיקים ויר"ש ות"ח לא פחות ממך (וכשזה מקלב באופן אישי, איך נאמר... נהיית חבר כנסת לא מרוב משמרים שעשית...). זה לא אומר שבגלל זה כל החרדים הרגע חייבים לרוץ ללשכת גיוס, אבל זה כן מאוד קשה לעמוד שם, ואם הוא נואם - מה שהוא לא יגיד יוציא אותו לא טוב. ברור שלפני שהוא מגיע, ההצגה היא ש"אנחנו מקבלים כל אחד", אבל בתוך כל זה הוא איכשהו צריך להגיע ולנאום ופה מגיעה השאלה אם זה ימשיך לכבד אחרי שהוא יגיד מילה שמתפרשת לא טוב...
אני הבנתי את הסיפור ואת הדברים של מקלב אחרת לגמרי לא שהוא חושש שיבולע לו שם, אני כמעט משוכנע במאה אחוז שלא היו תוקפים אותו שם. להבנתי הוא עוין את הכיפות הסרוגות ולא רוצה להימצא בטקס אצלם, הוא מעדיף מקומות אחרים (אולי בקפלן?).
הלוואי ואני טועה ואתה צודק, אני כלל לא בטוח
נשלח ב-29/4/2025 17:23
אם הנציגים החרדים יכולים להחליט על מלחמות ועל הקדמת הגיוס לבחורי ישיבות הסדר ותלמידי מכינות, אז שיגלו קצת אומץ ציבורי ויבואו אפילו אם הם יחטפו צעקות.
נשלח ב-29/4/2025 17:13
אני זוכר שבימי מלחמת סיני נצטווינו ע"י ראשי הישיבה בישיבת חברון בגאולה, באזהרה חמורה, שלא לצאת מבנין הישיבה לרחוב, ולא להסתובב מחוץ לישיבה ...! יתכן שסירובו של מקלב נובע מסיבה זו, אלא שא"כ צריך יהיה כפי שכתב כאן מאן דהוא, שהחכי"ם והשרים החרדיים לא יראו את קצה אפם בציבור, לא בריקודיהם ולא בשפלותם.
נשלח ב-29/4/2025 16:26
גרשום כתב:
הדיבוק. מה שאמרת נכון לגבי גוש עציון ובאותה מידה גם למקומות אחרים. אין להם מה לחפש בבתי עלמין צבאיים. תמוה בעיני שהם לא מבינים זאת.
אני לא ככ בטוח שחבר כנסת יכול לדרוש לא להשתבץ בדברים כאלה, כדאי לברר את הפרט הזה. בעיקרון תמיד אפשר ללכת לאיזה בית קברות סולידי בעיר "רגילה" ואולי אף בעיר חרדית (לכאו' יש אירועים כאלה גם בערים כמו בני ברק/אלעד). לחילונים יותר קל להצעג את הרטוריקה החרדית, לדלים זה יותר מסובך ובפרט ביום הזיכרון
נשלח ב-29/4/2025 10:01
כל זה היה אולי נכון כשהחרדים היו חלק מהאופוזיציה ולא לקחו חלק בממשלה ע"פ מצוות מועצת גדולי התורה , אך השנים האלה עברו, והיום, החרדים רודפים אחרי השררה ונוטלים חלק בכל מערכות השלטון ונהנים מכל מנעמי השלטון, וכמובן שגם מכוחם שולחים חיילים למערכה, אז בימים טעונים כמו אלה להכריז מראש אנחנו לא חלק מבתי העלמין הצבאיים?! אין בזה התנהגות שהולמת נבחר ציבור ובוודאי שלא חכמה גדולה...
נשלח ב-29/4/2025 08:50
הדיבוק. מה שאמרת נכון לגבי גוש עציון ובאותה מידה גם למקומות אחרים. אין להם מה לחפש בבתי עלמין צבאיים. תמוה בעיני שהם לא מבינים זאת.
נשלח ב-29/4/2025 07:48
זה לא בדיוק כמו שאתה מציג. ברור שעל הנייר הוא מגיע כחבר כנסת למקום שיש בו הרוגים ונפגעים, ואמור לנאום או משהו כזה. אבל אתה מבין שקשה מאוד לנבחר ציבור להסתכל בעיניים של תושבי גוש עציון ביום כזה. בסופו של דבר, הם מתמסרים ונהרגים (לא רק כחיילים) כשהחרדים בעיקר מנסים להתחמק מכל כניסה ל"מקום" הזה של התמסרות והשתתפות, ולא פעם נשמעים קולות פוסט ציוניים (הם מוקעים מיד, אבל תכלס הציבור ממשיך להתנהג בצורה שמתעלמת מכל זה). וכל הטענות על תיירע ותפילעסס וכו לא ממש עובדים כשאתה מול דתיים שחלקם צדיקים ויר"ש ות"ח לא פחות ממך (וכשזה מקלב באופן אישי, איך נאמר... נהיית חבר כנסת לא מרוב משמרים שעשית...). זה לא אומר שבגלל זה כל החרדים הרגע חייבים לרוץ ללשכת גיוס, אבל זה כן מאוד קשה לעמוד שם, ואם הוא נואם - מה שהוא לא יגיד יוציא אותו לא טוב. ברור שלפני שהוא מגיע, ההצגה היא ש"אנחנו מקבלים כל אחד", אבל בתוך כל זה הוא איכשהו צריך להגיע ולנאום ופה מגיעה השאלה אם זה ימשיך לכבד אחרי שהוא יגיד מילה שמתפרשת לא טוב...
נשלח ב-29/4/2025 02:11
נראה שזה הפוך זה לא "גוב האריות" בגוש עציון היו מקבלים אותו בסבר פנים יפות. וגם התבטא על כך ראש מועצת גוש עציון. זה הוא שלא רוצה להגיע לשם בגלל "אהבת חינם", לא בגלל חשש שיבולע לו שם. הוא כנראה מעדיף (לפחות לפי לשונו כפי שפורסם) ללכת לכל קן צרעות של השמאל, העיקר לא ללכת לחובשי הכיפות הסרוגות.
נשלח ב-28/4/2025 17:23
muki28 כתב:
בהיסטוריה של המדינה יש לא מעט חללים חרדים ל"ע. בפרט בשנים הראשונות לקום המדינה. יחד עם זאת, מי ששיבץ אותו בתקופה הנפיצה הנוכחית ראוי לתואר הרבה יותר ממקלב שעשה את הדבר הנכון אך אולי לא בדרך הנכונה. מצד שני זה שהוא שיבץ אותו ולא את אחמד טיבי למשל מראה יותר על ציניות ורשעות צאשר על טימטום.
זו בדיוק השאלה, מה הפרוצדורה של השיבוץ והבקשות לשינויים, והאם זו הפעם הראשונה שאדם מבקש לשנות את במיקום שלו. יכול להיות שזה נורמלי ואני לגמרי מבין אם מקלב לא היה מעוניין להגיע לגוב האריות, באופן שמה הוא לא יגיד או יעשה, הוא יבזה את עצמו ואת זכר הנרצחים הק'. יתכן שכל זה היה יכול להיחסך, או לחלופין שזה נורמלי שאנשים משתבצים ומבקשים שינוי (והוא אשר אמרתי, שיתכן שזו הוצאת דברים מהקשרם)
נשלח ב-28/4/2025 17:20
שישלחו להם את הרב עדס, שיסביר להם שהחללים נפלו בגלל סמוטריץ...
נשלח ב-28/4/2025 16:53
שישלחו את הרב דוב לנדו שיסביר להם שהבנים שלהם נפלו בגלל תורה מעוותת.
נשלח ב-28/4/2025 16:44
בהיסטוריה של המדינה יש לא מעט חללים חרדים ל"ע. בפרט בשנים הראשונות לקום המדינה. יחד עם זאת, מי ששיבץ אותו בתקופה הנפיצה הנוכחית ראוי לתואר הרבה יותר ממקלב שעשה את הדבר הנכון אך אולי לא בדרך הנכונה. מצד שני זה שהוא שיבץ אותו ולא את אחמד טיבי למשל מראה יותר על ציניות ורשעות צאשר על טימטום.
נשלח ב-28/4/2025 02:04
זה חסד להאשים אותו בטמטום, כי מוטב לאדם שייקרא שוטה כל ימי חייו וגו'.
נשלח ב-28/4/2025 00:57
מקלב הוא איש טוב על פי הידוע, לא מסתבר שהתבטא בצורה כזו.