בית פורומים בחדרי חרדים

הבושה עוברת צד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/5/2025 13:23 לינק ישיר 
הבושה עוברת צד

מי שפרע מדור המבול הוא יפרע......

www.ynet.co.il/news/article/rjsyyivlxx

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2025 11:18 לינק ישיר 

מי שפוגע בילדיו הוא הרבה יותר מסוטה,אין לי את ההגדרה המדויקת חולי? משוגע?הכי מתאים מומר להכעיס.

תוקן על ידי רבותי1 ב- 06/05/2025 11:43:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2025 02:39 לינק ישיר 

מה הקשר לאשכול זה של גילוי עריות שאין בהם יחוד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2025 01:10 לינק ישיר 

הפיתרון, עד כמה שניתן להגדיר כפיתרון, הוא ברוח הדברים, הרואה סוטה בקלקולה, יזיר עצמו מן היין, ובמיוחד כל מי שנמצא בעמדה של עזרה למישהוא פגיע, בניגוד למה שרבים חושבים, רבים מהפוגעים הם אנשים נורמטיביים ולא שדים בדמות אדם, שהיו במקומות בעייתיים מבחינת הקרבה לאנשים/ נשים פגיעים ולא עמדו ביצרם, הזהרה לכל אחד מאיתנו, ובדיוק הבנה לחשיבות האדירה של דיני יחוד, חלק משמעותי במהלך הלימודים המקצועיים במקצועות הטיפול מוקדש לדיבור בנושא הזה, ולא סתם..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2025 00:59 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
אם זה מה שהתכוונת, למה לא כתבת את זה בהודעתך הראשונה?!

כבר הסברתי שהנקודה ששמתי עליה דגש היא, על כך שיש אנשים שחושבים שלחרדים אין יצר הרע.
זוהי הנקודה, ולא מצאתי ענין ללכת ולפרט דברים שלא קשורים להדגשה זו.
הדברים ברורים מאליהם.

רבינו, אתה יכול לחשוב ששמת דגש על כל מה שבא לך. עובדתית, כתבת שגילוי עריות הוא נורמה בקרב חילונים. זה גם לא נכון וזה גם נגד הגמ' בערכין, אבל יותר מהכל, כשאתה כותב דבר כזה בפורום פתוח אתה עלול לגרום לחילול ה' שאין כדוגמתו. אם רצית לכתוב מדהו אחר, פשוט אל תכתוב את זה

לא מבין מה רבינו רוצה
הייתי אמור לכתוב שאבא שפוגע בבנותיו זה סטיה?
מה נסגר איתך?
הכל צריך להביא לך עם כפית ישר לפה?
ברור שזה סטיה, מי חושב אחרת.

כתבתי שזה שאדם הוא חרדי, לא אמור להביא באוטומט שהו מתגבר על היצר, ואת זה כתבתי בכלליות, וגם כתבתי במפורש שאני מדבר על כך שבן נחום פותח כאן אשכול על כל חרדי שנתפס
אותו סיפור עם טענתך בקטע על 'נורמה של חילונים', דיברתי כאן נטו על ענין עמידה מול היצר, ולא בדיוק על הסיפור הנוכחי המדבר על פגיעה בתוך המשפחה, אתה קישרת במוח שלך שאני מדבר בדיוק על פגיעות מהסוג הנידון כאן, זה לא הנושא אליו התייחסתי בכלל, וכתבתי מפורשות על כך שבאופן כללי תוקפים חרדי ואומרים לו "אתה חרדי זה אסור לך".

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 06/05/2025 01:09:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2025 00:11 לינק ישיר 

אנחנו שופטים כל אדם בצורה שטוחה, הוא או צדיק נשגב או רשע מרושע. 
והאמת היא שכל אחד הוא גם זה וגם זה. לכל אחד יש יצר טוב ויצר רע לכל אחד יש התמודדויות, וברור שצריך להעניש על המעשים המתועבים של מי שעשה אותם. אבל אי אפשר למחוק את כל מה שהוא עשה בימים אחרים. חז"ל אמרו מצווה לא מכבה עבירה ועבירה לא מכבה מצווה. 
העונש שחייבים לתת לעבריין לא צריך למחוק את הבן אדם מכל וכל, כאילו הוא אף פעם לא עשה דבר טוב. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2025 22:09 לינק ישיר 
דעתי הענייה בנושא רבנים עברייני מין

(הדברים מוקדשים לנפשי התאומה, רבי קלעפער יר"ה.)

אקדים ואומר, שאי שם בעבר הרחוק, התחלתי בכתיבת מאמר ארוך ומפורט על האתגרים והפתרונות בהתמודדות עם תופעת עברות מין בקרב רבנים. לצערי הכתיבה נעצרה מחוסר זמן ולא הושלמה עד עתה, אך אין זה מענייננו כעת.

הטריגר לכתיבת המאמר, היה פרשת הרב טל, שלטעמי הייתה מהמעניינות והמאתגרות בנושא זה, וזאת דווקא בשל גדולתו של הרב טל וקטנותו לכאורה של האירוע. מבחינתי, הרב טל היה שונה, כי כבר לא מדובר באיזה מקובל עטוף מסתורין (כמו חלק גדול מאוד מהנתפסים), אלא בתלמיד חכם קונבציונלי ומוכר. כמו כן, בשונה מסיפורי רבנים שהטרידו את תלמידיהם הצעירים, או מיסטיקנים שמצאו את דרכם לירכתי המאמינות שלהם, כאן היה מדובר במקרה הגיוני יותר, מובן יותר אך עדיין חמור מאוד. אישה הגיעה לרב להתייעץ, הרב עזר לה אך גם נכנס להתמודדות אישית עם יצריו ומחשבותיו.

האתגר שהציב סיפור הרב טל, גילם למעשה את הרובד היותר מסובך של המקרים האלה. הוא לא ייחודי מכל ההיבטים שלו, אבל הוא מרכז את כל הבחינות בסיפור אחד. סיפור הרב טל, מוכיח שהבעיה היא לא ממש אירוע של "רב סוטה" שאפשר לסגור עם כמה קללות והפגנה של 5 פמיניסטיות מתחת לביתו. בנוסף, עכשיו לא נוכל להסתפק באמירות כלליות: "אל תלכו למקובל שרלטן שמורה עליכן לפעול בניגוד למוסר ולהלכה"; "אל תאפשרו לר"מ שלכם ללטף אתכם, גם אם הוא מספר שהוא ממש אוהב אתכם". האירוע של הרב טל, מבהיר יותר מהכל, שרב יכול להיות באמת תלמיד חכם, באמת צדיק, באמת מתפלל ולומד תורה בהנאה ובשמחה שנים על גבי שנים. והכל יכול להתפרץ בפגישה תמימה, הגיונית, עם עצות הגיוניות (בשלב הראשון), עם רצון אינסופי לסייע ולתמוך בכל צורה (ככתוב: אין דבר העומד...).

כאן אני בעצם שואל, לא "מה טוב ומה רע", וגם לא "האם צריך למגר רע". ברור לכל בר דעת, שאנחנו יכולים לשים את האצבע על הטוב והרע, המותר והאסור, ואין ספק שרע הוא פסול וחייב להיפסק. אבל איך מונעים או מפסיקים תופעה כזו, זה כבר מסובך יותר. כשהתפוצצה פרשת הרב עזרא שיינברג, הוא הפך בעיני תלמידיו ל"נביא שקר", "שבתי צבי" ומה לא... אבל עובדתית, הוא חי בצפון עד היום, ואיכשהו שורד. כל עוד לא גזרו עליו תלייה, הוא יישאר איפשהו, וכאדם כריזמטי הוא יסחף אנשים מתישהו. אני לא יודע איך הוא כתלמיד חכם, אבל הרב מוטי אילון, הרב טל, הרב בלומרט... הם בהחלט תלמידי חכמים גדולים מאוד, וגם כריזמטיים ופורצי דרך ומוסרי נפש. האם הציבור יקנה את זה שהם בעצם משיחי שקר והם כולם רוע מכף רגל ועד ראש? (עובדתית זה גם לא עובד. הרב חפוטא והרב יחיאל נחום הלוי, מהשפלים שבעברייני המין, חזרו במהירות לשררה שהיו בה ועד היום נחשבים לרבנים בקהילתם; וזה עוד לפני שדיברנו על כל מיני "חשודים", כמו הבבא ברוך והחלבן, שמעולם לא נחקרו כראוי והמשיכו בפעילותם ללא כל הפרעה). אבל גם אם הציבור יקנה את זה, האם הציבור יכול לחיות עם דואליזם כזה, ומה הן למעשה, הגבולות שלו? האם יש מעשה טוב שאפשר לא לערער אחרי אדם העושה אותו (נניח ללמוד תורה ברצף 15 שעות ולהיות ראש ישיבה 40 שנה), והאם יש מעשה רע שמקעקע כל מעשה טוב שלא ייעשה (נניח, אם אותו ראש ישיבה יחלל שבת). אם יש לזה תשובה פשטנית שמפשרת לכל אדם להכריע בה, אז מתבטלת ברגע זה כל דוקטרינת דעת תורה. כי כל רב שיגיע, אין לי הוכחה שהוא בוודאות לא עבריין מין (ולהזכירכם, לא מעט אנשים הצליחו להסתיר את קלונם למשך כל חייהם; עיינו ערכי טדי קולק, עמוס קינן ועוד). אז נגמרו הסמכויות וזהו. אולי זה מוצדק, אבל אני בספק גדול אם הרבנים ו/או הציבור מעוניין בזה.

אם יורשה לי, מעל במה זו, להציע הסתכלות מסוימת עם פיתרון חלקי לנושא. אני לא חושב שהרב מוטי אילון ישב בגיל 12 ליד גמרא גדולה, שקד ועמל עליה, רק מתוך תשוקה שבעוד כמה עשורים הוא ישתחל למבושיהם של צעירי צאן קודשים. אני גם כמעט בטוח, שלא זה מה שגרם לרב טל או לרב בלומרט ללמוד, לפרסם ולהרצות דברי תורה, ולפעול מתוך מסירות נפש מאוד משמעותית. בפרט שאצל האחרונים, מדובר ברף לא מאוד קיצוני של עברות המין. יותר סביר בעיניי, שהם באמת פעלו בדרך טובים ואורחות צדיקים מתוך כוונות טובות וטהורות, ובמקביל יצר הרע השתלט עליהם והם חטאו בחטאים חמורים וחיללו שם שמים באופן מחפיר. חלוקה בין הדברים, לא מקלה ראש בחומרת החטאים, אבל כשהיא מעמידה את הדברים בפרופורציה, היא מבהירה מה טוב ומה רע מה מותר ומה אסור, ובכלל הרבה יותר קל לדבר על איך לא לחטוא. אם כל אדם שנוהג כמו שנהג הרב שיינברג כלפי חוץ, הוא או צדיק - כי אני טועה, או חוטא - כי מי אמר שהוא לא נוהג כפי שנהג בצנעה; אז אני בעיקר מבולבל. אם אני אומר מה טוב ומה רע ובודק כל הוראה וכל פעולה שלו, קל לי להבין את הסיטואציה, וגם הוראות קטנות מהסוג שנתן הרב טל לעלמה הנבוכה, היו נקטעות במקום - לא כי הרב טל משיח שקר (ולך תוכיח את זה בשלב הראשון), אלא כי ההוראה לא סבירה. וזהו. כמה פשוט לדבר על הדברים עצמם בצורה ישירה!

ועכשיו למציאות. כשפורום תקנה החל בהליך מול הרב מוטי אילון, הייתה גישה דורסנית (לפי תיאורי הרב אילון) והיא הובילה בדיוק לתוצאה הלא רצויה - דיון ציבורי לא נגמר, אם הרב אילון צדיק או רשע. ברור שבהינתן דיון כזה, הרב אילון יכול להמשיך להנהיג קהילה של מי שמאמין בו, ולפגוע כאוות נפשו. יש, אגב, סרט יפה של הרב שרלו שמציין את הבעייתיות הכרוכה בפעילות פורום תקנה (הוא לא בא לשלול את קיומו, אבל עם זאת הוא מציין שיש בעיות רבות). מאידך, כשפורום תקנה פעל, שני עשורים לאחר מכן, מול הרב בלומרט, היחס היה שונה לחלוטין. באותו שלב, הרב בלומרט ידע היטב איך להיפתר מכל הסנקציות שיפעיל הפורום, ואו אז הבינו חכמי הפורום את הבעייתיות האמיתית, והטרמינולוגיה השתנתה לחלוטין. בין היתר, הרב יהושע שפירא אמר שאי אפשר לסמוך על כך שהוא חזר בתשובה, וגם הציע שיהפוך מרב דורש ומסדר חופות, לרב כותב (אגב, אותה הצעה הציעו לרב אילון 20 שנה קודם, אבל עם הרבה התנשאות והשפלה). כמה זה פשוט...

ואולי, אם כל הגישה, תמיד וכלפי כולם, הייתה יותר נקודתית ולא מתלהמת, היה לנו קל יותר לבודד? אולי המסר החינוכי, לרבנים, ועוד יותר לנפגעים הפוצניאליים, יעסטק במה אסור לעשות - ולא במי פויה ורשע וש"צ ולאיודעמה? לי משום מה, ברור שזה ימנע הרבה הרבה פגיעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2025 08:41 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

כבר הסברתי שהנקודה ששמתי עליה דגש היא, על כך שיש אנשים שחושבים שלחרדים אין יצר הרע.
הדברים ברורים מאליהם.

רבינו, אתה יכול לחשוב ששמת דגש על כל מה שבא לך. עובדתית, כתבת שגילוי עריות הוא נורמה בקרב חילונים. זה גם לא נכון וזה גם נגד הגמ' בערכין, אבל יותר מהכל, כשאתה כותב דבר כזה בפורום פתוח אתה עלול לגרום לחילול ה' שאין כדוגמתו. אם רצית לכתוב מדהו אחר, פשוט אל תכתוב את זה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2025 04:05 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
מה שהדיבוק אומר זה שאם אדם גונב ושודד ורוצח כל ימיו יתכן שהוא ירא שמים כי הניח תפילין פעם בשנה וצם ביום כיפור... לא מאמין שהדבר יצא מפי הדיבוק אלא אם נכנס בו דיבוק... זה בעיקר בגלל שהדיבוק יצא ממני :) בכל מקרה הזקקתי לפרוס את משנתי לגבי רבנים שהם עברייני מין, וזה לא על רגל אחת. אשתדל לכתוב הודעה מנומקת בנושא ולפרסמה בהקדם.
אמתין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2025 03:29 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

הדברים ברורים מאליהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2025 03:27 לינק ישיר 

דבר ידוע הוא, וכך גם הסבירו המפרשים "והטמא אשר נגעו בו.. טמא טמא יקרא" מי שיש לו נגע, יקרא כל היום על אחרים טמא טמא.
דהיינו, מי שיש בו נגע מסוים, יודע לזהות אותו היטב אצל השני, שהרי בקי ורגיל הוא באותו חיסרון
והפוסל במומו פוסל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2025 01:11 לינק ישיר 

מה שמחריד בסיפור הזה
(שאגב כשהוא נעצר לפני שנתיים, כולם ידעו על זה גם אם לא פורסם רישמית) 
זאת העובדה שהוא בעצמו יצא בחרב וחנית כנגד ברלנד במילים הכי חריפות שאפשר,
והנה הוא עצמו נאשם בכך  
העולם השתגע לגמרי 
אגב, הבת שלו נשואה ל...... ניחשתם נכון, הנכד של ברלנד ......
הנה כתבה אחת שפורסמה בזמנו איך שדיבר על ברלנד 

www.bhol.co.il/news/774430

תוקן על ידי אניכברחוזר ב- 05/05/2025 01:17:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2025 00:41 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

בדיוק זה למה בן נחום פותח אשכול מסעיר על כל חרדי שנתפס עם יצר הרע, לעומת מעשים שבכל יום אצל החילונים, "בגדר הנורמה"..
ואני אומר את זה גם לך מומאיר, תפסיק להיות מופתע מחדש בכל פעם שחרדי נתפס במעשים מסוג זה, אותו יצר מגיע לכולם, ואותו עונש מגיע כמובן לכולם.

השתגעת??
מדובר פה על אבא שפגע בבנותיו !!
מה הקשר ל"יצר הרע" ?
איך זה "בגדר הנורמה" ???
בגמרא מבואר שאין יצר עריות בין אדם לקרובתו.
וכל אבא שפוי שיש לו בנות יגיד לך שזאת המציאות.

מדובר פה במחלה וסטייה נדירה.

ברור שמדובר במחלה וסטיה, בכל מגזר / דת יש אחוז מסוים של חולים וסוטים, ועדיין יש לו את הבחירה האם לפגוע או שלא, בדיוק כמו שלכל אדם בריא יש את הבחירה שלא לפגוע בנשים.
לא כל סוטה הולך ופוגע אוטומטי, זה כבר תלוי ברמת המוסריות, שהיא נקודה נוספת שאינה קשורה הרבה לסטיות שיש לו.

זה לא היה הנושא עליו דיברתי, אני הצבעתי כאן על הנקודה שבה פונים לחרדי בטענה "אתה רב / אתה חרדי זה אסור לך"
לחרדים יש גם כן יצר הרע / סטיות באחוז מסוים באוכלוסיה, וחז"ל כבר אמרו כל הגדול מחבירו יצרו גדול הימנו, אין כל ספק שלאותו חרדי, כמו לכל סוטה חילוני / ערבי / דתי מגיע עונש חמור, אבל הגישה הזאת שאומרת "הנה גם חרדים עושים כך וכך", היא גישה טועה, במה הוא שונה? נכון, לימדו אותו שצריך להתגבר על יצרו, הכל נכון, אבל כפי שציטטתי - יצרו גדול יותר, תמיד יעמוד כל אדם מול נסיון 50/50 שעליו לגבור עליו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2025 23:55 לינק ישיר 

דווקא הסברא אומרת, שהיצר לבעלי הסטייה החמורה והמתועבה, היא בכפל כפליים, לעומת שאר בני אדם בריאים כלפי שאר בריות.
שכן, אנחנו כשומרי הלכה - הרי מרוחקים רבות מעזרת הנשים. לא נפגשים עמהם בכל צומת קריטית.
רבותינו גם מטיפים לנו להתחסד בעניין זה. חלקנו המשובח לא הולך ולא מסתובב באזורים חילוניים. ועוד המון הרחקות ע"ג הרחקות. הפרדה בים הפרדה אפילו באוטובוס וכו' וכו'.
ם טלפונים חכמים אנחנו המיינסטרים האשכנזי והאברכי נמנעים בעיקר מפני ראיית נשים.

אבל הסוטים הללו, הרי לא מרוחקים מהמקומות שמגרים אותם. הפיתויים נמצאים להם בבית הכנסת ובמקווה, ואפילו בבית הפרטי.
כך שהיצה"ר אין לו רגע של מנוחה שקט.
נכון שעדיין יש להם "בחירה" ורק כך ניתן להבין מדוע מגיע להם עונש חמור, אבל הרמה של הפיתוי גדול כמה וכמה מונים.

ולה' הישועה

תוקן על ידי יוחנןש ב- 04/05/2025 23:58:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2025 23:48 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

בדיוק זה למה בן נחום פותח אשכול מסעיר על כל חרדי שנתפס עם יצר הרע, לעומת מעשים שבכל יום אצל החילונים, "בגדר הנורמה"..
ואני אומר את זה גם לך מומאיר, תפסיק להיות מופתע מחדש בכל פעם שחרדי נתפס במעשים מסוג זה, אותו יצר מגיע לכולם, ואותו עונש מגיע כמובן לכולם.

השתגעת??
מדובר פה על אבא שפגע בבנותיו !!
מה הקשר ל"יצר הרע" ?
איך זה "בגדר הנורמה" ???
בגמרא מבואר שאין יצר עריות בין אדם לקרובתו.
וכל אבא שפוי שיש לו בנות יגיד לך שזאת המציאות.

מדובר פה במחלה וסטייה נדירה.

ברור שמדובר במחלה וסטיה, בכל מגזר / דת יש אחוז מסוים של חולים וסוטים, ועדיין יש לו את הבחירה האם לפגוע או שלא, בדיוק כמו שלכל אדם בריא יש את הבחירה שלא לפגוע בנשים.
לא כל סוטה הולך ופוגע אוטומטי, זה כבר תלוי ברמת המוסריות, שהיא נקודה נוספת שאינה קשורה הרבה לסטיות שיש לו.

זה לא היה הנושא עליו דיברתי, אני הצבעתי כאן על הנקודה שבה פונים לחרדי בטענה "אתה רב / אתה חרדי זה אסור לך"
לחרדים יש גם כן יצר הרע / סטיות באחוז מסוים באוכלוסיה, וחז"ל כבר אמרו כל הגדול מחבירו יצרו גדול הימנו, אין כל ספק שלאותו חרדי, כמו לכל סוטה חילוני / ערבי / דתי מגיע עונש חמור, אבל הגישה הזאת שאומרת "הנה גם חרדים עושים כך וכך", היא גישה טועה, במה הוא שונה? נכון, לימדו אותו שצריך להתגבר על יצרו, הכל נכון, אבל כפי שציטטתי - יצרו גדול יותר, תמיד יעמוד כל אדם מול נסיון 50/50 שעליו לגבור עליו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2025 22:42 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
מה שהדיבוק אומר זה שאם אדם גונב ושודד ורוצח כל ימיו יתכן שהוא ירא שמים כי הניח תפילין פעם בשנה וצם ביום כיפור... לא מאמין שהדבר יצא מפי הדיבוק אלא אם נכנס בו דיבוק...
זה בעיקר בגלל שהדיבוק יצא ממני :) בכל מקרה הזקקתי לפרוס את משנתי לגבי רבנים שהם עברייני מין, וזה לא על רגל אחת. אשתדל לכתוב הודעה מנומקת בנושא ולפרסמה בהקדם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הבושה עוברת צד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext