| נשלח ב-20/5/2025 21:45 |
|
| |
"כסף על קרן ההסעות"
רוצים לתרום אבל משום מה יש חוסר שקיפות משווע וזה אומר יותר מדרשני.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2025 01:35 |
|
| |
שמעתי אימרה נאה: בפרשת פקודי מוצאים שמשה רבינו נתן פירוט ממש מדויק לאן הלכו כל השקלים של הכסף, "ואת האלף ושבע מאות וכו' עשה ווים לעמודים" לעומת זאת על הזהב אין כזה פירוט, יש כך וכך ככר זהב ועשו מזה את המנורה השולחן וכו'. נשאלת השאלה, הזהב שווה יותר פי כמה, חשוב לנו יותר לדעת לאן הלך כל פירור זהב, ולמה יש פירוט דווקא על הכסף? התשובה: אלו שתרמו זהב, הם אותם אלו האנשים שלא שואלים אחרי זה שאלות לאן הלך כל שקל, אלו הנדיבים בעם, ומי שיש לי לב של נדיב, יש לו גם אימון באחרים. אלו שתרמו את הכסף, הם אותם האנשים שתמיד שואלים לאן הלך כל שקל בדיוק..
ברור צריך פירוט, אבל כשיש פירוט, כמה רוצים לתרום? 5 שקל?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2025 03:02 |
|
| |
אין זה חדש אצלי שאתה עם הגיון בריא לא תמיד צועדים יחדיו. את המנורה עשו מכיכר זהב, כך שהיה פירוט ועוד איך היה, ולמעשה, יד אדם לא נגע בזה, כפי שהקב"ה אמר למשה השלך אל האש וכו'. תכלס, אולי לא קלטת כלום מכותרת האשכול, אבל לא לחינם פתחתי את האשכול "על קרן ההסעות", בימינו, מצד אחד, מתגאים הפוליטיקאים וכו' שמשרד הדתות מתקצב בניית ותיקון מקוואות בעשרות מיליוני שקלים ומאידך גיסא יוצאים השכם והערב לבקש תרומות עבור בניית מקוואות-כאחרון השנוררים בשוק, נראה שמשרד הדתות לא מתקצב בניית מקווה בשדרות אלא בסביון ובהרצליה פיתוח, כי עשו קמפיין מאוד רציני למקווה בשדרות או במקום אחרו לכן חייבים לקבל פירוט כדבעי על הכספים שנתרמים כולל מה הולך עם הכסף שנתרם עבור קרן ההסעות, השקיפות היא חיונית ,בייחוד שבד"כ התורמים הם אברכים תמימים שמקזזים מלחמם הדל כדי לתרום לאותן מקומות, ולא אחת הכסף מוצא את עצמו בשביל אחר: אתה בטח מכיר את הסוגיה שני שבילין אחד טהור והשני טמא וד"ל...עכשיו נצא מתוך הנחה שאתה צודק: ההבדל בין העשיר לעני בתרומות הוא, שהעשיר מזדכה על תרומתו ומקבל את ליטרת הבשר והכבוד שלו כך שבכל מצב מבחינתו התרומה הייתה חשובה עבורו ,באתה המידה, זה גם נכון כשהוא מעביר את כספו למס הכנסה, הוא לא יודע בדיוק מה נעשה בכספו אולי זה הולך לאבטחתו של יאיר נתניהו, אולי לחינוך ילדי ישראל. אבל כאמור זה לא בגלל שהוא נדיב יותר מאחרים, אלא בגלל שאין לו ברירה אחרת...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 21/05/2025 03:29:14
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2025 04:29 |
|
| |
תמהני איך שכחת שעוד עשרות דברים במשכן נעשו מזהב מלבד המנורה שהיתה אכן ככר זהב. הציפוי לקרשים, הציפוי של מזבח הקטורת, של השולחן, ארון העדות, מחתות, ואפילו בבגדי הכהן גדול היה המון זהב, ולא היה שום פירוט לאן הלך הזהב.
רק לדמיין מה היה קורה אילו אתה היית בזמן המשכן. בטח היינו שומעים על שלישית נרגנים - דתן אבירם ו.. לך תדע.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2025 09:36 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | לכן חייבים לקבל פירוט כדבעי על הכספים שנתרמים כולל מה הולך עם הכסף שנתרם עבור קרן ההסעות, השקיפות היא חיונית ,בייחוד שבד"כ התורמים הם אברכים תמימים שמקזזים מלחמם הדל כדי לתרום לאותן מקומות, ולא אחת הכסף מוצא את עצמו בשביל אחר: אתה בטח מכיר את הסוגיה שני שבילין אחד טהור והשני טמא וד"ל...עכשיו נצא מתוך הנחה שאתה צודק: ההבדל בין העשיר לעני בתרומות הוא, שהעשיר מזדכה על תרומתו ומקבל את ליטרת הבשר והכבוד שלו כך שבכל מצב מבחינתו התרומה הייתה חשובה עבורו ,באתה המידה, זה גם נכון כשהוא מעביר את כספו למס הכנסה, הוא לא יודע בדיוק מה נעשה בכספו אולי זה הולך לאבטחתו של יאיר נתניהו, אולי לחינוך ילדי ישראל. אבל כאמור זה לא בגלל שהוא נדיב יותר מאחרים, אלא בגלל שאין לו ברירה אחרת...
|
|
ומי מבקש את הפירוט והשקיפות? אותם אברכים תמימים? האברכים התמימים, ימשיכו להיות תמימים עם ובלי פירוט. ועד כמה שניתן להעריך את הניק היקר לך תדע 1 הוא לא אברך תמים בכלל. והדרא קושיא לדוכתה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2025 10:59 |
|
| |
נכון מאוד, אבל תמיד יש את אלה על סף ההתפקחות ולהם מחויבים לעזור...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2025 11:20 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | תמהני איך שכחת שעוד עשרות דברים במשכן נעשו מזהב מלבד המנורה שהיתה אכן ככר זהב. הציפוי לקרשים, הציפוי של מזבח הקטורת, של השולחן, ארון העדות, מחתות, ואפילו בבגדי הכהן גדול היה המון זהב, ולא היה שום פירוט לאן הלך הזהב.
רק לדמיין מה היה קורה אילו אתה היית בזמן המשכן. בטח היינו שומעים על שלישית נרגנים - דתן אבירם ו.. לך תדע.
|
| התנהגותך בפורם מזכיר לכולנו שדתן ואבירם היו אנשים חשובים מאוד...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2025 12:27 |
|
| |
פראיארים לא מתים!
עד היום, צוחקים אצלינו בבית.
על אנשים שאנו מכירים.
שסיפרו להם.
שר' חי-ים קניבסקי בחיותו, מזכיר בערב יום כיפור שם אחר שם ובקשותיו!
(תורמי קופת הקיר!)
ושאלנו, אם כך,
מתי הוא יגמור!?!
ומה עם תורתו!?!
העיקר מספרים סיפורים...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2025 21:18 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | תמהני איך שכחת שעוד עשרות דברים במשכן נעשו מזהב מלבד המנורה שהיתה אכן ככר זהב. הציפוי לקרשים, הציפוי של מזבח הקטורת, של השולחן, ארון העדות, מחתות, ואפילו בבגדי הכהן גדול היה המון זהב, ולא היה שום פירוט לאן הלך הזהב.
רק לדמיין מה היה קורה אילו אתה היית בזמן המשכן. בטח היינו שומעים על שלישית נרגנים - דתן אבירם ו.. לך תדע. התנהגותך בפורם מזכיר לכולנו שדתן ואבירם היו אנשים חשובים מאוד... |
|
מבלי לפגוע, אבל כולם מכירים את הסגנון שלך, לפגוע להעליב ולבקר בצורה חמורה את רבני דורינו שליט"א זה לא בדיוק מה שהיו עושים דתן ואבירם מידי יום? אני שיא ההיפך מזה, מקבל את דברי מרנן ורנן גדולי הדור שליט"א אפילו יגידו על ימין שהוא שמאל ושומר על כבודם.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2025 22:51 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אני מקבל את דברי מרנן ורבנן גדולי הדור שליט"א אפילו יגידו על ימין שהוא שמאל ושומר על כבודם.
|
|
ומה על האיסור שהוציאו מרנן ורבנן גדולי הדור שליט"א לא לגלוש באינטרנט???
ואל תשאל אותי למה אני גולש. כי בניגוד לצביעות שלך, אני לא מתיימר לציית לכל מה שאומרים גדולי הדור.
תוקן על ידי גרשום ב- 21/05/2025 22:59:15
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2025 01:45 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | אני מקבל את דברי מרנן ורבנן גדולי הדור שליט"א אפילו יגידו על ימין שהוא שמאל ושומר על כבודם.
ומה על האיסור שהוציאו מרנן ורבנן גדולי הדור שליט"א לא לגלוש באינטרנט???
ואל תשאל אותי למה אני גולש. כי בניגוד לצביעות שלך, אני לא מתיימר לציית לכל מה שאומרים גדולי הדור.
|
|
איך אתה נהנה לשאול כל פעם את אותה שאלה ולקבל את אותה תשובה. לא פתחתי אינטרנט לפני שרב התיר לי.
אתה "לא מתיימר" לציית לרבנים? לא מתיימר? כאילו זה איזה צדקות יתירה לציית לרבנים ופוסקים.. זה מינימום כדי להיות חרדי. אם אתה בריש גלי וחוצפה מצהיר שאתה מצפצף על רבנים, תפסיק לצטט פה בדיחות מתרגום גוגל באידיש כאילו אתה "פון אונזערע", (לך תבדוק בגוגל יידיש שלך מה זה אומר..) ותציג את עצמך כמו שצריך.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2025 01:59 |
|
| |
רב התיר לך לגלוש באינטרנט. חחחחחחח.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2025 07:31 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | | רב התיר לך לגלוש באינטרנט. חחחחחחח. |
|
נשמע טענה מצוינת. גם הטענה הקודמת של "מילא אני לא שומע לרבנים, אבל אתה זה הרי אסור לך" מתאים לרמה שלך. שמעת על מושג "טול קורה"? תמיד אתה עושה ככה בחיים? הולך לאחרים ודורש מהם להיות טובים יותר ממך?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2025 07:54 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | רב התיר לך לגלוש באינטרנט. חחחחחחח.
נשמע טענה מצוינת. גם הטענה הקודמת של "מילא אני לא שומע לרבנים, אבל אתה זה הרי אסור לך" מתאים לרמה שלך. שמעת על מושג "טול קורה"? תמיד אתה עושה ככה בחיים? הולך לאחרים ודורש מהם להיות טובים יותר ממך?
|
|
שוב אתה מוכיח את מה שכבר ידוע לגולשי הפורום, שיש לך קשיים בהבנת הנקרא. איך אומרים הילדים? טאמבל. למרבה הצער, זה לא בר תיקון, זו הסיבה שאני כמעט לא מתייחס למה שאתה כותב בפורום.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2025 20:20 |
|
| |
| גרשום כתב: |  |
שוב אתה מוכיח את מה שכבר ידוע לגולשי הפורום, שיש לך קשיים בהבנת הנקרא. איך אומרים הילדים? טאמבל. למרבה הצער, זה לא בר תיקון, זו הסיבה שאני כמעט לא מתייחס למה שאתה כותב בפורום.
|
|
נראה לי שאתה לא מתייחס מאז קראתי לך בעבר טאמבל.. נו, אתה מוזמן להמשיך ליישם את זה ולא להתייחס, אשמח. ואל תשכח לבדוק ב'ויקי' מה זה מוסיקת טראנס (לא להתבלבל עם גוגל טראנס אידיש)
|
|
|
|
|