| נשלח ב-11/6/2025 13:18 |
|
| |
האם המודל הגלותי של היהודי החרדי פחות מתאים למדינה יהודית ודמוקרטית?!
מה אתם אומרים, חשבתי שהבעיה של החרדים במדינה היהודית אינה מתמקדת רק בכן לשרת בצה"ל או לא. הבעיה היא הרבה יותר עמוקה מכפי שחשבנו עד היום, לכאורה מסתמן שכדי להמשיך להתנהג במודל "היהודי הגלותי" מומלץ אולי להיות בגלות?!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2025 15:57 |
|
| |
מסתבר
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2025 16:16 |
|
| |
ואכן אנחנו עדיין בגלות. אפילו זועקים ועיר האלוקים מושפלת עד שאול תחתיה למרות שירושלים חיצונית יפה ובנויה כמו ערים רבות בעולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2025 19:22 |
|
| |
היינו כאן הרבה לפני המיידינה, ואם אנחנו לא מסתדרים, אתה מוזמן ללכת ביחד איתם לאוגנדה או ברלין..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2025 19:29 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | | מה אתם אומרים, חשבתי שהבעיה של החרדים במדינה היהודית אינה מתמקדת רק בכן לשרת בצה"ל או לא. הבעיה היא הרבה יותר עמוקה מכפי שחשבנו עד היום, לכאורה מסתמן שכדי להמשיך להתנהג במודל "היהודי הגלותי" מומלץ אולי להיות בגלות?! |
|
מה הכוונה היהודי הגלותי ??..
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2025 22:15 |
|
| |
זה שהוא אדם בביתו ויהודי אדוק בצאתו. מיותר להוסיף שגם בביתו הוא מתנהג ע"פ כללי ההלכה.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 11/06/2025 22:26:50
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2025 08:05 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | זה שהוא אדם בביתו ויהודי אדוק בצאתו. מיותר להוסיף שגם בביתו הוא מתנהג ע"פ כללי ההלכה.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 11/06/2025 22:26:50 |
| מישהו מבין מה כתוב פה?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2025 08:59 |
|
| |
"היה יהודי באוהלך ואדם בצאתך" על אותו משקל רק הפוך, הבנת?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2025 16:05 |
|
| |
אם נסכם את כל מה שכתבת פה, אתה מנסה לומר (בשפה מפותלת ולא מובנת) שחרדים צריכים להיות אדוקים יותר בחוץ, ופחות אדוקים בתוך ביתם, וכל זה כי המדינה לא מתאימה יותר ליהודי הגלותי החרדי?
אני כבר מזמן התייאשתי מרוב כתבי החידות שאתה כותב פה, על פי רוב אני מוותר מראש על פתרונות החידות האלו, כי לא ממש איכפת לי שאני לא מבין מה כותב איזה ניק באיזה פורום, קח עצה ותתחיל לכתוב בצורה ברורה יותר שיבינו מה אתה כותב.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2025 16:12 |
|
| |
טוב, מכירים את אלה שמתקשים להבין את הקצות אז הם תולים את הבעיה במחבר.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 12/06/2025 16:25:22
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2025 00:59 |
|
| |
סבא רבא שלי היה כאן לפני 150 שנה, וגם הוא עסק בשנור בחו"ל לטובת יהודי היישוב בארץ, ובהשתמטות מצו גיוס לצבא הטורקי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2025 19:56 |
|
| |
אוי , כמה שאתה צודק! היטבת להגדיר את שורש הבעיה.
| לךתדע1 כתב: |  | | מה אתם אומרים, חשבתי שהבעיה של החרדים במדינה היהודית אינה מתמקדת רק בכן לשרת בצה"ל או לא. הבעיה היא הרבה יותר עמוקה מכפי שחשבנו עד היום, לכאורה מסתמן שכדי להמשיך להתנהג במודל "היהודי הגלותי" מומלץ אולי להיות בגלות?! |
|
אם " מדינס ישראייל " היא עוד מדינה ככל המדינות של הגויים, אז מה שהייה הוא שיהיה.... אנחנו חיים כאן כי זה 'ארץ ישראל'. אבל אנחנו בגלות. אורח החיים והיחס למדינה היא כמו בגלות. אבל... אם זו מדינה יהודית, אז זה כבר סיפור אחר לגמרי! סאטמר והציונות הדתית , מסכימים שזו מדינה יהודית. אלא שסאטמר סבורים ש'המדינה היהודית' זו 'מרידה' ולכן המדינה היא 'טרייף' גמור... מעכבת את ביאת גוא"צ. ואילו הציונות הדתית סבורים בדיוק להפך. מבחינתם זו ה 'אתחלתא דגאולה'. אבל המיינסטרים החרדי רוקד על כל החתונות. מצד אחד משתתף בבחירות, לוקח תקציבים ותפקידים בניהול המדינה, טוען שבמדינה יהודית חייבים לשמור על ההלכה וכו'. אבל מצד שני לא מתנזר מתפיסת העולם הסאטמרית שיש כאן 'מרידה'....וש'אנחנו' אידאולוגית אנטי ציונים (גם במובן המדיני). החברה החרדית במדינת ישראל גדלה בקצב מהיר.. אי אפשר כל הזמן 'לשבת בצד' באיזה שהוא שלב נצטרך גם לקחת פיקוד... קטונתי מלנבא מה צופן העתיד?
תוקן על ידי momeir ב- 16/06/2025 20:00:43
|
|
|
|
|