| נשלח ב-18/6/2025 00:09 |
|
| |
הציונות היא כמו דאעש
אחד ממנהיגי יהדות איראן תקף את ישראל: "הציונות היא כמו דאעש"
חכם יונס חמאמי, מראשי הקהילה היהודית בטהרן, גינה את ישראל בשידור חי בטלוויזיה האיראנית, טען כי הציונות אינה מייצגת את היהדות והשווה אותה לארגון הטרור הרצחני הוא אמר: "אנו יהודים המאמינים בתורתנו הקדושה. מכול וכול אנו לא מאשרים את הממשלה של ישראל. אנו דורשים שלום לכל העולם, לכל יושבי ארץ הקדושה". בסיום דבריו יושבי האולפן מחאו כפיים.
בריאיון בערוץ 3 האיראני, דיבר חכם חמאמי נגד הציונות. הוא גינה את "הציונים וממשלת ישראל, שעושים פשעי מלחמה והורגים חפים מפשע בעזה ובלבנון".
בטלוויזיה האיראנית ציינו כי "חכם חמאמי התייחס לתורה האמיתית של היהדות, הוא רואה בציונות סטייה מהדת היהודית ומדגיש כי פשעי המשטר הציוני סותרים את העקרונות הדתיים של היהדות". הדברים נאמרו בתוכנית "מחפל", אחת מתוכניות הטלוויזיה הפופולריות ביותר באיראן. בתוכנית דנים המשתתפים בנושאים שונים עם נקודות מבט מגוונות. בריאיון הוא הדגיש כי "היהדות כדת פועלת לפי תורת משה, נביא האלוהים, ומתנגדת ביסודה ליהירות ולדיכוי".
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2025 23:12 |
|
| |
| עומדבפרץ כתב: |  | יש הלכה. לפי ההלכה מצווים למסור נפש על מנת לא לעבור עבירות. אתה קורא לזה: החשמונאים שהקריבו עשרות אלפי יהודים (לא טעות)
לפי ההלכה אסור לעשות פעולות שמוגדרות כעבירה על דת אפי' בשביל שיהיה מדינה, לזה אני קורא: ציונות גרוע מדעאש. גדול המחטיאו יותר מן ההורגו. ההגדרות ההלכתיות הן לא נזילות, לא משתנות, לא השתנו ולא ישתנו.
|
|
כל חרדי שמשרת בצבא, הוא עובר על דת?
החיילים בחטיבת חשמונאים, שחיסלו 4 מחבלים, הם עוברים על דת?
לשרת בצבא היום במסלולים החרדים, זה לא לעבור על דת !
צריך לאכוף ביתר עוז את ההנהגות החרדיות,
כדי שהחיילים חרדיים יוכלו לשרת בצבא בלי להתמודד עם ניסיונות ביראת שמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2025 18:57 |
|
| |
יש הלכה. לפי ההלכה מצווים למסור נפש על מנת לא לעבור עבירות. אתה קורא לזה: החשמונאים שהקריבו עשרות אלפי יהודים (לא טעות)
לפי ההלכה אסור לעשות פעולות שמוגדרות כעבירה על דת אפי' בשביל שיהיה מדינה, לזה אני קורא: ציונות גרוע מדעאש. גדול המחטיאו יותר מן ההורגו. ההגדרות ההלכתיות הן לא נזילות, לא משתנות, לא השתנו ולא ישתנו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2025 18:47 |
|
| |
החשמונאים שהקריבו עשרות אלפי יהודים (לא טעות)
כדי שתהיה פה מדינה יהודית על פי ההלכה,
למה הם עשו את זה?
תקרא לזה איך שאתה רוצה.......
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2025 18:43 |
|
| |
ידידי, סלח לי, אבל אתה לא מבין את הנקודה. ציונות היא ערך. ערך שבשבילה אדם עושה או לא עושה דברים. הדברים שאותם הוא עושה או לא עושה הם נגד התורה. לכן לא אכפת להם שתאכל כשר, שתשמור שבת, שתניח תפילין, העיקר יהיה לך בראש ערך. בו תראה מה קרה למזרחי אחרי כמה עשרות שנות ציונות, הם מוכנים להקריב את מיטב בניהם ובנותיהם על המזבח הזה שנקרא מדינת ישראל. מה שנקרא "מעביר בנו ובתו למולך" המודרני. לולי הערך הזה שנקרא מדינת ישראל הם לא היו מוסרים את בניהם ובנותיהם להריגה. (אני לא מדבר כרגע אפי' על הריגה רוחנית, נטו גשמית) על מזבח מדינת ישראל וחוקי המלחמה המשפטיים שנגזרים מחשיבה מעוותת של השמאל הפרוגרסיבי, מתו מאת חיילים בשנה האחרונה. זה בגלל שלאנשים יש ערך למשהו שהוא לא התורה. עכשיו זה משנה אם הם אוכלים כשר או לא? האם מתירים להם לשמור שבת או לא? (כמובן שכל מי שיודע מבין שגם הדברים האלמנטריים האלו אין בצבא, אבל אני מדבר מזוית אחרת)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2025 18:31 |
|
| |
| עומדבפרץ כתב: |  | הרשה לי לחלוק עליך. היא קיימת נושמת ובועטת, נכון שבצורה אחרת, אבל היא קיימת. זה לא רק שנאת דת, הם משקיעים ים כספים ומשאבים, מכוני מחקר שלמים על מנת לשנות את החרדים מבפנים. זה ציונות. נכון שהיום אין להם בעיה שתאכל מצה, תנענע לולב, או תשמור שבת, ופעם הם נלחמו גם נגד זה, אבל המטרה שלהם בסוף להחדיר לחרדים ערך ששמו ציונות, שבסופו של דבר יכרסם גם בשמירת המצוות ולימוד התורה.
|
|
ואם ציונות יהיה לשמור מצוות כהילכתן?
ואם ציונות זה להקים ישיבות?
צריך לראות לא מה ההגדרה שהם קוראים לזה, אלא מה באמת הם עושים,
כשהייתי בצבא לא היה לחרדי אוכל כשר למהדרין !
הייתי הולך לקנות אוכל בחוץ או מביא מהבית......
היום כשחרדי מבקש אוכל כשר למהדרין,
כמעט תמיד הוא מקבל את זה,
שלא לדבר שיש היום כמה מסגרות לחרדים בצבא,
אחד מהם ממש מנוהל תוך הקפדה על יראת השמים של החיילים.
(זה עדיין לא מה שצריך לתת לחיילים חרדים אבל לא רחוק מזה)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2025 18:02 |
|
| |
מי? הרב קוק? למה אתה צריך שיגידו לך? היום רואים את זה בפועל. אז הוא אמר את זה בבחינת חכם עדיף מנביא.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2025 17:55 |
|
| |
ואם הרב מבריסק אמר, אז מה זה מחייב אותי? היו מספיק גדולים שלא סברו כמותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2025 17:32 |
|
| |
הרשה לי לחלוק עליך. היא קיימת נושמת ובועטת, נכון שבצורה אחרת, אבל היא קיימת. זה לא רק שנאת דת, הם משקיעים ים כספים ומשאבים, מכוני מחקר שלמים על מנת לשנות את החרדים מבפנים. זה ציונות. נכון שהיום אין להם בעיה שתאכל מצה, תנענע לולב, או תשמור שבת, ופעם הם נלחמו גם נגד זה, אבל המטרה שלהם בסוף להחדיר לחרדים ערך ששמו ציונות, שבסופו של דבר יכרסם גם בשמירת המצוות ולימוד התורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2025 17:16 |
|
| |
| עומדבפרץ כתב: |  | לצערי הוא צודק לגמרי.
הרב מבריסק אמר שמטרת הציונות היא לעקור תורה מהם ישראל, היום כבר לא צריך הוכחות לזה. בגמרא כתוב שגדול המחטיאו יותר מן ההורגו. אמור מעתה ציונות גרועה וחמורה יותר מדעאש. כמובן שאין הדברים אמורים על אנשים ספציפיים, אלא על התנועה שנקראת ציונות. שכחנו שהציונים לא הסכימו להציל יהודים בשואה? שכחנו שהם הטביעו את אלטנלה? שכחנו שהם גזזו פאות לתימנים ומכרו אותם כמו תרנגולים תוך התעללות מחפירה במשפחות? שום דבר לא השתנה מאז ועד היום. כמעט שכחנו שרק לפני שבוע הם הצביעו על חוק שכל חרדי שלא מתגייס, לא יקבל שום הטבה מהמדינה, לא הנחה על רכישת דירה, לא הנחה בארנונה, לא רשיון נהיגה, לא יכול לצאת מהארץ, פחות ממסתנן סודני מדרום תל הביב.
|
|
הציונות שהייתה בתקופת הרב מבריסק איננה קיימת בכלל,
נשארו סתם שונאי דת,
חסרי היגיון ותוחלת, שלאט לאט נעלמים מעל במת ההיסטוריה,
כיום רוב הציבור היהודי, בעד לימוד תורה,
בעד מסורת יהודית,
מעד שיהיו ישיבות שלומדים בהם תורה.
בתנאי שהם באמת לומדים תורה לשמה.
את אותו חלק של הציבור החרדי,
ששונא את המדינה,
שמנסה לנצל אותה בכל מה שרק אפשר,
את אותו חלק שחושב שרק החוג/חסידות/ ישיבה שלי שווה,
וכל היתר לא שוים כלום,
אותם הם שונאים, וזה לא שנאת דת,
על אף שמנסים לעשות את זה שנאת דת.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2025 17:04 |
|
| |
לצערי הוא צודק לגמרי.
הרב מבריסק אמר שמטרת הציונות היא לעקור תורה מהם ישראל, היום כבר לא צריך הוכחות לזה. בגמרא כתוב שגדול המחטיאו יותר מן ההורגו. אמור מעתה ציונות גרועה וחמורה יותר מדעאש. כמובן שאין הדברים אמורים על אנשים ספציפיים, אלא על התנועה שנקראת ציונות. שכחנו שהציונים לא הסכימו להציל יהודים בשואה? שכחנו שהם הטביעו את אלטנלה? שכחנו שהם גזזו פאות לתימנים ומכרו אותם כמו תרנגולים תוך התעללות מחפירה במשפחות? שום דבר לא השתנה מאז ועד היום. כמעט שכחנו שרק לפני שבוע הם הצביעו על חוק שכל חרדי שלא מתגייס, לא יקבל שום הטבה מהמדינה, לא הנחה על רכישת דירה, לא הנחה בארנונה, לא רשיון נהיגה, לא יכול לצאת מהארץ, פחות ממסתנן סודני מדרום תל הביב.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2025 00:37 |
|
| |
אחינו כל בית ישראל הנתונים בצרה ובשביה... המקום ירחם עליהם ויוציאם מצרה לרווחה...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2025 07:03 |
|
| |
הוא רב, צריך להישאר למען הקהילה שנותרה שם.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2025 06:13 |
|
| |
פועל כהלכה, זה לארוז דברים ולעלות לגור בארץ. במקום להישאר במקום בו עליו להלל ולשבח את גדולי שונאינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2025 03:16 |
|
| |
הוא פועל כהלכה. תחת סכנה הוא חייב לומר את הדברים ונתפלל שלא יפגע שום יהודי היל"ת באיראן.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2025 02:22 |
|
| |
ומה הוא מכוון כשהוא מתפלל שלוש פעמים ביום, "ולירושלים עירך ברחמים תשוב"? כשהוא מייחל לביאת המשיח, שרק יהודים ישלטו בימות המשיח בארץ ישראל. "ולהסיר שיקוץ שומם" מהר הבית. האם חמינאי יודע על כך שלזה הוא מייחל? האם זה מסתדר להם?
|
|
|
|
|