| נשלח ב-18/6/2025 03:18 |
|
| |
יש למישהו הקלטות של השיעורים שמסר הרבי מגור בארה"ב?
אני מחפש וכל מה שעולה לי זה שיעורים של ר' שאול שליט"א.
הקלטות או לינקים או אפילו בכתובים
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2025 21:09 |
|
| |
לא ידוע לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2025 20:16 |
|
| |
לנוכחי לא היו חברותות בקנה המידה של הרב שטרנבוך?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2025 19:00 |
|
| |
הבית ישראל למד בחברותא עם הרב משה שטרנבוך. כמדומה שאיש לא חולק שהרב שטרנבוך ת"ח.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2025 12:34 |
|
| |
שמרתי אצלי מכתב של א' מחסידי אד"ש לחברו ובו מונה את מופתיו וגדולתו של אד"ש. לצערי איני יכול להעבירו לוורד, ולא אוכל להציגו כאן. בא' המופתים המנויים שם נאמר שאד"ש שמע ממישהו שראה שה'שמועסען' שלו עומדים במדף גבוה יותר מאשר של השפת אמת ושל הפרי צדיק. ואחרי שאד"ש התפלל שיורידו אותם, לא נענה לגמרי אלא שהעמידום באותו מדף... ועוד, אמר אד"ש שבגיל 6 כבר היה בעולם המופתים וכו', ולא היה מרוצה ועלה למעלה יותר לעולמות גבוהים יותר (בניגוד לאדמו"ר הפני מנחם שהיה בדרגה נחותה יותר ולכן עשה מופתים. לזה יש להעיר שאלו שחושבים שסיפורים על גיל שש, אינם ניתנים להזמה (וכגון הגאון המזוז שבגיל שש היה בקי בכל התנ"ך ובכל הטעמים בכל הספרים. ולדעתו מי יוכל להכחיש?), אין זה כך, כי אני למדתי יחד עם אד"ש בחדר בהיותו בגיל שש, בסניף עץ חיים שהיה בשכונת זכרון משה (סמוך לבית אביו), אצל המלמד ר' משה אלפרט הידוע, וייחודו היה רק בכך שהייתה לו מינקת ... יהודי יקר בשם ר' מרדכי כהן, תושב ה'שטעטלאך', שהיה מטפל בו, מביאו ומוליכו, מאכילו ומשקהו ושומר עליו. אולי נדמה לו שזו הסגולה לכל המעלות שהוא מדמיין לעצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2025 11:02 |
|
| |
הלב שמחה ממש לא היה גאון.
הוא כן היה חריף.
אבל ממתי אדמו"ר צריך להיות גאון? או תלמיד חכם? ברגע שילדי האדמו"ר נהיו אדמורי"ם לא שייך שתמיד הבן יהיה תלמיד חכם.
אדמו"ר צריך לדעת להנהיג, ואת זה הוא עושה בהצלחה. ניתן להתווכח על השיטה שלו, אבל למעשה ישנם אלפים רבים שסרים למרותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2025 01:26 |
|
| |
האם קיימת "עדות" מתועדת של גאונותם של הבית ישראל והלב שמחה?
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 22/06/2025 01:30:01
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2025 14:07 |
|
| |
אנו כותבים בכתיבה רבנית. כי אלה הם החומרים שאנחנו לומדים יום יום. תלמוד, רמב"ם, רשב"א ריטב"א קצות החושן שולחן ערוך. אין שם כתיבה עברית עכשווית.
מי שקורא כל היום עברית מדוברת (לא ספרותית), או עברית סלנגית (בווצאפ ובאסמס) גם יכתוב ככה ברגע אמת.
אבל נכון, שיש כאן יהודים ואפילו חרדים, שעולם התרבות וההשקפה שלהם הוא כ"כ שונה, כאילו מדובר בשני עמים.
וחבל, כי בתקופות הרות גורל, מקובל לחזור לשורשים ולמקור הנביעה של חיותנו וקיומנו.
תוקן על ידי יוחנןש ב- 20/06/2025 14:08:11
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2025 13:29 |
|
| |
חלילה זלזול. צימאון לשמוע דברי תורה של הרבי.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2025 13:24 |
|
| |
בושה וחרפה .. אשכול שכל כולו זלזול רדוד ברבנים וגדולי תורה ומנהיגי קהילות בישראל ... פעם היה מושג כזה הנהלה למחוק אבל כנראה כולם נרדמו בשמירה לכן כך הפורום נראה אני ממש לא חס"ג אבל כואב לי לראות של אחד עושה כאן ככל העולה על רוחו ואין פוצה פה ומצפצף אני את חובת מחאתי יצאתי.. ובתפילה ותקווה שהשם הטוב ימחל לכולם
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2025 11:20 |
|
| |
אכן כך, והשאלה היא: מדוע שלא נכתוב בעברית עדכנית, האם דברי תורה שמנוסחים בלשון פחות עדכנית מרשימים יותר אנשים משלנו, לפחות את חלקם? או שזה נועד לתת לספר "נופך עתיק יומין" על כל המשתמע מכך, כמובן שלא ניתן להתעלם שעברית פחות עדכנית רק תועיל למכור את הספרים בחו"ל...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 20/06/2025 11:23:20
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2025 14:28 |
|
| |
הוא גם לא מבין, או עושה עצמו כלא מבין, שבכתיבה תורנית חרדית, בפרט חסידית, לא כותבים בעברית עדכנית
אשה ולא אישה אהרן ולא אהרון היתה ולא הייתה
ועוד ועוד
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2025 13:39 |
|
| |
לאדון הנכבד שלא הבין את העוקץ, כנ' שלא ראית מעולם שמועסן של גור ואינך מודע שזה הנוסח שלהם
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2025 11:37 |
|
| |
אתה בוט אירני? איזו עברית זו? "הגיד? מה רע "השיטה היא להביא את מה שהחידושי הרי"ם כתב/אמר?
| נצל כתב: |  | דפי שמועסען כאלה לא קשה לייצר, כי ב"ה השיטה היא להביא מה שחי' הרי"ם הגיד, ומה שהשפ"א הגיד, מה שהא"א הגיד ומה שהב"י הגיד. ולהתעמק אסור כידוע. |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2025 08:46 |
|
| |
אני דווקא ראיתי הסרטה שהביאו לו מקרופון וביקשו ממנו לדבר וכנראה מרוב ההתרגשות נעלמו לו המילים ...
|
|
|
|
|