| נשלח ב-10/7/2025 16:34 |
|
| |
בימים אלו הגידול החרדי מביא ל'יהדות התורה' את המנדט ה8 בסבירות גבוהה מאוד
החישוב הוא די פשוט. הגידול בקולות יהדות התורה הוא בד"כ סביב ה4% לשנה. בבחירות האחרונות קיבלו כ280 אלף קולות, אז אחרי 3 שנים אמורים לקבל כ315 אלף קולות. המודד למנדט צפוי להיות באזור ה42 אלף (המודד למנדט הוא סך הקולות הכשרים לפלגות שעברו חסימה לחלק ל120. בז"ב צפוי להיות כ7.27 מיליון לפי גידול שנתי של כ2.3%. והקולות הכשרים שעברו חסימה בד"כ באזור 70% מבז"ב) כך שבימים אלה ממש 'יהדות התורה' משיגה את רוב המנדט השמיני בזכות התינוקות שנולדו לאמא החרדית לפני 18 שנה.. יש מעט מאוד מקרים שבהם מפלגה קיבלה קולות עודפים בשוווי של רוב מנדט ולא זכתה במנדט הזה בחלוקת העודפים. בדקתי על מפלגות בטווח של 6-9 מנדטים ב30 שנה האחרונות, ומצאתי שזה קרה בכ15% מהמקרים. כלומר, מבחינה סטטיסטית כ85% שישיגו את המנדט השמיני, ומכאן רק ילכו ויעלו עד ביאת גוא"צ.. כמובן שאם הבחירות ייערכו בעוד שנה, אז המדט השמיני מובטח כמעט בוודאות ואפשר יהיה להתייחס אליו כעובדה מוגמרת.
אמנם, למי שזוכר, כבר בבחירות ב2019א' יהדות התורה קיבלה 8 מנדטים, אך ברור שזה לא ייצג את שווים האמיתי. זה היה מקרה חריג באופן קיצוני ואף שנוי במחלוקת. הליכוד עירער שהמנדט שייך לו ובצדק, אך השופט מלצר מרח את העניין עד שלא היה רלוונטי ובטענות שווא סרב לפסוק לטובת הליכוד. ולכן אך טבעי שב4 מערכות בחירות האחרונות קיבלו רק 7 מנדטים.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 10/07/2025 16:35:19
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2025 02:44 |
|
| |
אנחנו נצטט כאן הודעה שכתבנו לך מקודם
| איש_חשוב כתב: |  | זוהי הבעיה, שאין נתונים מדויקים, אם היה כבר הייתי מציג אותם הצבעתי רק על כך שהמספרים כיום גדולים יותר, כי יש כמה עשרות אלפי מצביעים שספציפית בבחירות האחרונות לא הצביעו כי הקהילות שלהם הכריזו שלא מצביעים. אני מעריך שמדובר בעוד מנדט ליהדות התורה, וזה אומר שכיום כל 5 שנים נוסף מנדט, ובעוד 10 שנים יתווספו שני מנדטים בכל 5 שנים. כולם שמים לב שיהדות התורה דורכת בשנים האחרונות וכמעט לא עולה, בעיקר ביחס לגידול הטבעי שהוא הכפלה בכל 15-17 שנים.
|
|
למה שיח החרשים הזה, כתבנו לך את ההודעה הזאת מקודם, ואתה בא ושואל אותנו שוב שאלת תם "מהם הנתונים המדויקים. ושוב מדגיש מה שכתבתי, יחס הגידול הטבעי אצל החרדים - הכפלה כל 15-17 שנה, לא מתבטא בכלל במערכות הבחירות. רחוק מאוד מהתוצאות.
אתה בטח מתפלא למה 'אנחנו' כותבים לך בלשון רבים. אני רק מנסה לחקות אותך, "תן לנו" "נשמח לדון"
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2025 01:29 |
|
| |
אדרבה, הבמה שלך. תן לנו מספרים ברורים מגובים בראיות ונתונים תומכים. נשמח לדון בהם.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2025 18:21 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | | לא לבלבל בין מציאות לבין סיפורים והשערות. ואין טעם לזרוק מספרים מעורפלים. יש הבדל קטנטן בין אלפיים ל50 אלף. נא לתת מספרים פחות מעורפלים, ונא לגבות בראיות ונתונים תומכים. |
|
מה שאצל אחרים מציאות, ידועה וברורה, אצלך סיפורים. יודע למה? כי לך יש מציאות אחת בראש, והיא - מה שאתה רוצה שיקרה, וכל מי שמביא לך עובדות או מציאות אחרת, הופך להיות ל"סיפורים". מה שנקרא אל תבלבלו אותי בעובדות.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2025 14:30 |
|
| |
בטוח שכולם יישארו חרדים?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2025 13:34 |
|
| |
לא לבלבל בין מציאות לבין סיפורים והשערות. ואין טעם לזרוק מספרים מעורפלים. יש הבדל קטנטן בין אלפיים ל50 אלף. נא לתת מספרים פחות מעורפלים, ונא לגבות בראיות ונתונים תומכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2025 01:29 |
|
| |
המציאות לא מסתדרת לך עם הנתונים? אני מביא לך מציאות שידוע לכולם בבירור על הרבה אלפי מצביעים שלראשונה בחייהם לא הצביעו בבחירות האחרונות.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2025 23:07 |
|
| |
נו באמת. זה סיפורי סבתא שלא מסתדרים עם הנתונים. הבאתי כאן את הגרף שהעלייה בקולות בבחירות האחרונות, הייתה בהתאם לצפי של גידול שנתי של כ4%
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2025 02:00 |
|
| |
הנתון הכי חשוב לא מופיע בשום מקום והוא - כמה אנשים לא הצביעו בבחירות האחרונות ליהדות התורה בגלל ה"קול קורא" של כמה אדמורים לא לבחור. טוענים שהקריאה של כמה אדמורים ורבנים שלא לבחור, גרמה למעגל גדול יותר של "מתנדנדים" שלא לבחור, למרות שאינם שייכים לקהילה הזאת. זה נתון שאי אפשר לבדוק, שמעתי בזמנו שהפסידו לכאורה 50 אלף קולות בגלל ה'טענות ומענות' שהיו כנגד יהדות התורה מצד כמה קהילות. כל קהילה וטענותיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2025 23:46 |
|
| |
דווקא יש המון נתונים זמינים. קולות ליהודות התורה בבחירות לכנסת, ה"ויקיליקס" של אגודת ישראל עם פירוט כמה קולות שווה כל חסידות, למ"ס, "השנתון החרדי", ועוד ועוד..
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2025 21:25 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | | איש_חשוב, אתה מוזמן להציג את הנתונים המספריים שבאמתחתך, ואת שיטת החישוב שלך. הבמה כולה שלך. בשביל זה אנחנו כאן. |
|
זוהי הבעיה, שאין נתונים מדויקים, אם היה כבר הייתי מציג אותם הצבעתי רק על כך שהמספרים כיום גדולים יותר, כי יש כמה עשרות אלפי מצביעים שספציפית בבחירות האחרונות לא הצביעו כי הקהילות שלהם הכריזו שלא מצביעים. אני מעריך שמדובר בעוד מנדט ליהדות התורה, וזה אומר שכיום כל 5 שנים נוסף מנדט, ובעוד 10 שנים יתווספו שני מנדטים בכל 5 שנים. כולם שמים לב שיהדות התורה דורכת בשנים האחרונות וכמעט לא עולה, בעיקר ביחס לגידול הטבעי שהוא הכפלה בכל 15-17 שנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2025 18:32 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | | בבחירות הקרובות חלק גדול מהציבור ישב בבית לאחר שהח"כים לא הביאו שום הישג בתחום הגיוס והמעונות והתקציבים והדיור, ההישג ייחיד שיש לדרעי וגפני וגולדקונפף בקדנציה הזאת היא מניעת מינויו של ח"כ אייכלר לשר השיכון, אה, וגם אוכל טוב במתחם 89 בל"ג בעומר, כך שיהדות התורה תגרד 6 מנדטים ביום טוב, אלא אם הם ישלפו שפן טוב לקראת הבחירות |
|
כל בחירות אנחנו שומעים את אותם הטענות, אבל בסופו של דבר החרדים נשמעים ל"קול קורא"\"דעת תורה"\"חוב קדוש"\"לעשות רצון צדיק"
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2025 18:22 |
|
| |
איש_חשוב, אתה מוזמן להציג את הנתונים המספריים שבאמתחתך, ואת שיטת החישוב שלך. הבמה כולה שלך. בשביל זה אנחנו כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2025 15:54 |
|
| |
לכאורה לפי ה'הישגים' בקנדציה הנוכחית - אין לאף אחד נקיפות מצפון על המנדט השלם שלא קיבל נציג.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2025 14:42 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | בדיוק על זה עניתי. עכשיו לוקח כ8 שנים לעלות במנדט, וזה נראה לנו קצב איטי מידי. אבל בהמשך הזמן, קצב העליה במנדטים יתגבר. זה טיבעו של גידול מעריכי. אם נקפוץ כ30 שנה קדימה, אז בערך כל 5 שנים יעלו במנדט. |
|
את המושג גידול מעריכי כולנו מכירים יש לנו חילוקי דעות בנוגע למספרים הקצב כיום הוא עליה במנדט בכל 5 שנים, כשבבחירות האחרונות יש הערכות שבין 30-50 אלף מצביעים פוטנציאליים חרדים לא הלכו להצביע בגלל מחלוקות וחילוקי דעות, ואני מדבר על מצביעים שכן הלכו בבחירות קודמות, מנהיגי קהילות הכריזו בריש גלי שלא להצביע בבחירות. מדובר במנדט שלם שהלך לפח.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2025 10:46 |
|
| |
גדילה לוגריתמית, ולא מערכית זו הנוסחה להעריך את כמות המנדטים בשנים הבאות כי ככל שהציבור גדל יותר יש יותר רבנים, משפיעים ואדמורים שאוסרים את הבחירות. ואני כבר לא מדברת על "תאונות" שמתרחשת מדי מערכות בחירות: אלי ישי, הרב אברגיל אמנון יצחק וכו וכו שעלולים לצוץ בכל מערכת בחירות ושולחים כמות מנדטים גדולה לסל האשפה. בראותי את הרצינות שבו אתם דנים בדבר אז ניתן לחשוב-שאם יהדות התורה תגיע לתריסר מנדטים אזי המשיח בטוח יופיע בשער: אני דווקא רואה שככל שהציבור החרדי ימשיך להתבדל מהמדינה אז לא יהיה ברירה ויתנו ליהודי העולם הגדול זכות בחירה למרות שהם אינם אזרחי הארץ מספיק שהם יצהירו נאמנות. ואילו "יהדות התורה והשבת והחג" ישתדלו אצל הסאטמרים סמיילי באמריקה למלא את החסר
|
|
|
|
|