| נשלח ב-12/8/2025 18:59 |
|
| |
ריבלין "לראשונה בחיי אני לא בטוח שאלך להצביע בבחירות הבאות"
יעקב ריבלין: אפשר ללגלג על שביתת הרעב של ח״כ פרוש ולשאול כמה הוא שותה והאם הוא גם אוכל קצת בסתר. אבל הוא לפחות מושך תשומת לב לבעית הגיוס ומנסה לעורר את דעת הקהל החרדית . אבל מה עושים יתר החכים? למה רק הרבנים הקשישים הולכים לבקר את העצורים ומחכים בחוץ עד שיאשרו להם? איזה צעד מחאתי נוקטים החכים? . הם לא מובילים שום מאבק אלא צופים מהצד. לראשונה בחיי הבוגרים אני כבר לא בטוח שאלך לקלפי בבחירות הבאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2025 23:19 |
|
| |
ברור שדברים משתנים, אבל החכי"ם החרדים הסכימו לדברים שלמיטב ידיעתי מרחיקי לכת מבחינתם, ובכל זאת בתקשורת זה מותג כישראבלוף.
אותן הסכמות "אחד לאחד" בממשלת מרכז-שמאל תמותג כהישג היסטורי...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2025 20:03 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  | במצב דהיום? אין לי (כמעט) ספק שלא. עברו הימים האלו לפי דעתי.
על מה אנחנו מתערבים, שבפועל ממשלת שמאל-מרכז תאשר אחד לאחד חוק שהיום סווג כ"חוק השתמטות"? ברור שאז התקשורת תמסגר את זה אחרת... |
|
על מה אתה רוצה להתערב? סתם, לא מתערב. אבל הדברים משתנים. לא כל מה שהיה יהיה לעולמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2025 17:10 |
|
| |
לא חושב שהם הרבנים של ריבלין. ואם תגיד שהרב שלו זה הכותל אז מדוע בכלל הצביע להם עד היום? איזה תועלת הוא הפיק מהם ברום שנותיו יותר מאשר מכל אחד מ 120 אוכלי החינם האחרים?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2025 13:53 |
|
| |
וכי אינך יודע שיש גם הרבה רבנים שאוסרים ללכת לבחירות? ועשית ככל אשר יורוך, רק תבחר מי הרב שלך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2025 13:33 |
|
| |
דבר אחד אני לא מבין על נשוא ונושא האשכול. לציבור החרדי מעולם לא היתה זכות בחירה אלא זכות הצבעה בלבד. "ועשית ככל אשר יורוך"! מה השתנה? ההלכה השתנתה? נמצאו היתרים חדשניים ממכון צומת כדי לא לקיים את המצווה הכי גדולה שמוציאה אבל מאבלו וחתן מחופתו?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2025 13:08 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | במצב דהיום? אין לי (כמעט) ספק שלא. עברו הימים האלו לפי דעתי. |
|
על מה אנחנו מתערבים, שבפועל ממשלת שמאל-מרכז תאשר אחד לאחד חוק שהיום סווג כ"חוק השתמטות"? ברור שאז התקשורת תמסגר את זה אחרת...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2025 14:57 |
|
| |
מה הקטע לצטט את מה שכתבתי מבלי להגיב?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2025 14:53 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | במצב דהיום? אין לי (כמעט) ספק שלא. עברו הימים האלו לפי דעתי. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2025 14:49 |
|
| |
במצב דהיום? אין לי (כמעט) ספק שלא. עברו הימים האלו לפי דעתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2025 10:27 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | ואיך זה יעזור שהוא לא יצביע? נניח שהוא הקול הקובע, ואם כן בכך שלא יצביע תקום ממשלת מרכז שמאל שתהיה טובה יותר לחרדים? |
|
יש לך ספק בכך שממשלת מרכז-שמאל תיתן לחרדים כל מה שהם רוצים ומעבר לכך?...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2025 20:53 |
|
| |
ואיך זה יעזור שהוא לא יצביע? נניח שהוא הקול הקובע, ואם כן בכך שלא יצביע תקום ממשלת מרכז שמאל שתהיה טובה יותר לחרדים?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2025 14:21 |
|
| |
ישנם המון בעיות שהנציגים החרדים היו יכולים להקל מהציבור לו רק היו רוצים להשקיע טיפה מזמנם לטובת בוחריהם בכל תחומי החיים ובפרט בתחום התחבורה הציבורית, אבל משום מה הם בוחרים לא להתאמץ כלל עבור בוחריהם והציבור יודע את זה, אבל מה, עד היום הציבור חשב שלפחות בדברים הגדולים כמו בעניין הגיוס הם שומרים על הציבור החרדי אבל אם גם בעניין הגיוס הם לא שווים, אז למה להצביע עבורם?????????
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2025 19:47 |
|
| |
אגב, בחוק שנפסל ע"י הגערר והסלונימר מה היו התנאים?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2025 14:50 |
|
| |
| momeir כתב: |  | אני לא מסכים. אבל לגמרי מכבד ומבין את השיטה של סאטמר (קראתי בציעירותי את ויואל משה). הם לא מבקשים ולא לוקחים תקציבים מהמדינה. הם לא משתתפים בבחירות. הם לא מכירים במדינה כמדינה יהודית על כל המשתמע מכך. " לא מדובשך ולא מעוקצך" . שאר המגזר החרדי הם צבועים! . הם משתתפים בבחירות. הם דורשים תקציבים מהמדינה. הם דורשים שלמדינה יהיה צביון יהודי (מבחינת החילונים זו כפיה דתית! כמו: האיסור על עבודות בשבתות ובחגי ישראל גם לחילונים, האיסור של תחבורה ציבורית בשבת גם לחילונים , הדרישה שחדרי האוכל יהיו כשרים במוסדות הממלכתיים לכ-ו-ל-ם כולל החילונים כמו בצבא , בבתי חולים וכו' ועוד ועוד...) המנהיגות החרדית דורשת מהציבור להשתתף בבחירות. הנציגים הנבחרים של הציבור החרדי מכהנים בכנסת המחוקקת וגם ברשות המבצעת כשותפים לכל דבר על כל שלל התפקידים הבכירם והביצועיים כולל שרים וסגני שרים. הם דואגים יפה יפה לתקציבים מקופת המדינה. הם משתתפים בהחלטות האם לצאת למלחמה. מלחמה שבה יפצעו וימותו חיילים יהודים אבל... כשצריך שהציבור החרדי יתן את חלקו בנטל הבטחוני פתאום זה לא קשור אלינו. ההתנגדות בציבור החרדי לגיוס היא לא רק לתלמידים שלומדים. אלא גם על כאלה שרק רשומים בישיבה. ההתנכדות לשרות הצבאי היא טוטאלית. גם לשרות עם פיקוח של רבנים שהכל יהיה על טהרת הקודש. (צניעות, כשרות מהדרין, תפילות ושיעורי תורה). אם מחר יגיעו מחבלים לישוב חרדי כמו: בית שמש, קרית ספר, מודיעין עילית למי הציבור יפנה? ממי הציבור יצפה שיבואו וימנעו את השחיטה , את האונס והרציחות ?
|
|
גם אילו היית צודק, האם נדרש מחרדים לעזוב את דתם, כדי שהחשבון שלך יסתדר? ראינו במו עינינו איך הצבא מחלן, הוא אינו ערוך לגיס חרדים, הבטיח שיקר ולא קיים.
אבל אינך צודק, לא כל המדינה הולכת לצבא, יותר נכון, מתוך 9 מליון, מחצית אינם מתגייסים מכל הסיבות שבעולם. לכל חלק בעם יש ייעוד אחר, יש למשל כל מיני יאיר לפידים המשמשים ככתבי עיתון או כתבי תקשורת גל"צ וכדו', ויש את הבחורים והאברכים שהם לא ילכו לצבא כי אם לא הם, אין המשך ליהדות, (לא החרדית אלא יהדות בכלל)
שאלת אם מחר יגיעו מחבלים לישוב חרדי מי יציל אותם על אותו כיוון דמגוגי אשאל אותך, אם יצטרכו מחר חילונים לשירותי קבורה נישואין וכדו' מי ישרת אותם? אז מה עכשיו? נגייס חילונים לישיבות והכוללים בגלל זה? או שנשאיר אותם בתל אביב וכל אחד יעשה את תפקידו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2025 14:29 |
|
| |
יזכירו לי כל החכמים דורשי הגיוס, כמה היו ניצלים בשמחת תורה אם החרדים היו מגויסים? ובכן התשובה היא 0, אחרי מה שעברנו בשנתים האחרונות כאשר כל בר דעת רואה שההצלחה ( כמו הרעיון ההזוי של הביפרים, וההצלחה באירן, שגם אתאיסט כנתניהו מודה שרק סיעתא דשמיא עזרה , כמו אף מטוס שלא נפגע,) ואי ההצלחה כפי שקרה בשמחת תורה שכל האמצעים והשכלולים לא עזרו, באופן לא הגיוני, אז אולי מותר לי לפחות כחרדי לחשוב שההצלחה או אי ההצלחה תלויה במצב הרוחני , ולא בשליחת בני למקום שיוצאים ממנו הרבה פחות עם הקב"ה מאשר לפני שנכנסו אליו, ואין לזה כל קשר עם ההערכה למוסרים את נפשם
|
|
|
|
|