ישראל פורוש הוא עסקן טוב אבל, להסביר את העמדה החרדית לתקשורת החילונית הוא פחות מתאים
חבל שמכול החרדים מצאו לנכון למנות את ישראל פורוש להופיע ולדברר את דבר המערכה בתקשורת החילונית. הזירה התקשורתית היא לא פחות קריטית למאבק החרדי מהזירה הפוליטית.
נשלח ב-22/8/2025 15:59
יש הבדל גדול מאוד בין להתערב בחיים החילוניים, לבין להתערב על הפרהסיא הציבורית, דהיינו, תחבורה ציבורית בשבת, חנויות פתוחות בשבת וכדו' האם חרדים התערבו פעם לחילונים בתוך מה שקורה בבתי המרזח שלהם? פרהסיא פירושה הגדרת מדינת ישראל כיהודית, מבלי להתייחס למה הפרט עושה כל אחד בביתו.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 22/08/2025 16:00:04
נשלח ב-22/8/2025 14:23
למה החרדים מתערבים בחיים החילונים בזמן שאין לנו ערבות עליהם - גם אני לא מבין.
נשלח ב-22/8/2025 13:32
פלנטה כתב:
באופן כללי, שום הסברה ואפילו הכי מקצועית לא תעזור לשכנע או אפילו להבין את ציבור החרדי, כשם ששום הסברה בעולם לא תועיל למדינת ישראל לאומות העולם (אולי ל5 דקות וגם רק אחרי שבזבזו את מראות הזוועות של 7/10). גם ה'אוהדים' מהגוש האמוני שכל כך 'מתרגשים' מהם הם ידברו בעד הציבור החרדי רק כי יש בהם תקווה שסוף סוף יתחולל השינוי, הטיפשות של חרדים מסוימים להתחבר להם ולהתחנף להם - היא אירוניה מרה. ולגופו של נידון דידן, ה'מסבירן' הזה הוא לא פחות מבושה ילדותית.
כאן אתה צודק, אף פעם לא יוכלו החילונים לבין את החרדים. גם אחרי שיתגייסו, לא יבינו אותם, למה חרדים מתערבים להם בפתיחת חנויות בשבת בערים שלהם, ולמה כופים הכשר, ולמה אתם שונים, ולמה אתם ככה וככה. הם יבינו את החרדי רק אחרי שהוא יסיר כיפה, ייראה ויתנהג ממש כמוהם. אגב, החרדים גם לעולם לא יבינו את החילונים, אין הסברה בעולם שתתן לחרדים להבין או טיפה להכיל את משנת החילונים.
נשלח ב-22/8/2025 12:27
.
תוקן על ידי פלנטה ב- 22/08/2025 13:13:40
נשלח ב-22/8/2025 12:24
באופן כללי, שום הסברה ואפילו הכי מקצועית לא תעזור לשכנע או אפילו להבין את ציבור החרדי, כשם ששום הסברה בעולם לא תועיל למדינת ישראל לאומות העולם (אולי ל5 דקות וגם רק אחרי שבזבזו את מראות הזוועות של 7/10). גם ה'אוהדים' מהגוש האמוני שכל כך 'מתרגשים' מהם הם ידברו בעד הציבור החרדי רק כי יש בהם תקווה שסוף סוף יתחולל השינוי, הטיפשות של חרדים מסוימים להתחבר להם ולהתחנף להם - היא אירוניה מרה. ולגופו של נידון דידן, ה'מסבירן' הזה הוא לא פחות מבושה ילדותית.
נשלח ב-22/8/2025 06:49
כמו האמינות של העסקנים החרדים
נשלח ב-22/8/2025 03:48
חריף_ומקשה כתב:
ביודעי שכמעט הכול שקרים. ביררתי בעצמי עם לא מעט חרדים שהיו במסלולים חרדיים. ולא מצאתי אפילו אחד שייאשר שהיה הפרת הבטחות. כולם אמרו לי שזה סיפורי סבתא של אנשים שלא הסתדרו עם המערכת הצבאית והמפקדים שלהם.
הייתי שואל אותך, מי אמר שאנשים אלו אמינים אבל לפני זה אשאל אותך שאלה אחרת - מי אמר שאתה אמין? יושב וכותב בלי שם, מאחורי ניק, מספר שאנשים אמרו לך. בזמן שאנשים פרסמו מכתבים עם שמם ותמונתם מתנוסס בגאון, וסיפור בפרוטרוט על תלאותיהם בצבא חרדי, אתה בא עלום שם ומספר סיפורים מאנשים בלי שם מצטער על חוסר האמון, אל תספר סיפורים בלי הוכחות של ממש. לא מבין בכלל מה חשבת, תבוא ותכתוב שמישהו סיפר לך וזהו יש לך הוכחה?
נשלח ב-21/8/2025 10:44
מותר לשקר בשביל המטרה
נשלח ב-21/8/2025 08:58
ביודעי שכמעט הכול שקרים. ביררתי בעצמי עם לא מעט חרדים שהיו במסלולים חרדיים. ולא מצאתי אפילו אחד שייאשר שהיה הפרת הבטחות. כולם אמרו לי שזה סיפורי סבתא של אנשים שלא הסתדרו עם המערכת הצבאית והמפקדים שלהם.
נשלח ב-18/8/2025 19:27
לךתדע1 כתב:
רק הטיפשים מסתמכים על שאולזון, שאולזון מחכה לכמה לירות מהמדינה כדי להפסיק להילחם בגיוס, ולשם כך הכול כשר וישר בעיניו-כדרכו בקודש: אם זה לקחת תמונות של חיילים שנוצרו בפוטו שופ ולקרב אחד לשנייה ולספר לכולם שהם נוגעים אחד בשנייה וכו' וכו' מעניין שבחו"ל יש הרבה מאוד חרדים שירדו מהדרך מבלי "להתקלקל בצבא", מה שעוד מעניין איך גדולי ישראל במשך הדורות שלחו לשמד את אלה שלא למדו בכולל או בישיבה.?! ולמעלה מכך, באותם שנים צה"ל אפילו לא הציג מינימום השתדלות בנושא הדת. נחזור לפוחז הדור השייגץ שאולזון: על מה הוא לחם בהרב אויערבאך אם לא על המחלוקות בסוגיית הגיוס.?! אז פתאום הכושי, תרתי משמע, החליף את עורו!? שאתה לא תהפוך לחכם ביום בהיר זה נהיר לי כשמש בצהריים אבל, לא חשבתי שהטיפשות שלך זועקת מכול מילה שלך בפורם ובכלל...אגב, אתה מתאים לשאולזון ככפפה ליד: הוא ממציא שקרים וגם אתה כתבת היום שאני מגןבפורום על האדמור בגור, אשמח שתציג מספר אשכולות שעליהן אתה מסתמך, או כאמור אתה דומה לשאולזון ושניכם לא בוחלים בשום שקר כפי הצטרכותכם באותה זמן כאמור לעיל.
אני אף פעם לא מסתמך על שאולזון, אבל כשהוא מביא מכתב ועליו חתומים חיילים בשמם המלא, אני מסתמך על אותם חיילים שחתמו ופרסמו את המכתב, (אגב מכתבים אלו פורסמו בעוד כמה מקומות) אז מה הקשקוש של "להסתמך על שאולזון" מה פתאום אתה הופך אותו כאן לנושא הענין? ואל תדבר איתי כאן על מי משוגע הפורום שמחליף זהויות כל שניה זכר / נקבה. אני לא הראשון ששאל אותך כאן למה אתה תמיד מגן על גור ולא מוציא מילה רעה אחת נגדם, בזמן שעל כל היתר בפרט נגד ר' שאול יש לך הרבה לומר, ובצורה אגרסיבית. אדרבה, כל מי שטען את זה פעם, מוזמן לבוא ולכתוב כאן.
נשלח ב-18/8/2025 15:52
איש_חשוב כתב:
א. שאולזון הידוע בקנאותו המופלגת נגד הגיוס, הביא המון מכתבים של חיילים חרדים שתיארו בפרוטרוט את הבגידה הנוכלות והשקרים של כל ההבחות שהובטחו להם. תעשה לבד את העבודה ותחפש שם.
ב. חרדים עם סמארטפון שהולכים לקולנוע.. לא יודע למה אתה קורא להם חרדים, אבל בסדר קיבלת, קח אותם לצבא..
ג. הצלת ישראל מיד צר דוגמת שמחת תורה תשפד? או דוגמת כמעט שנתיים של דשדוש בעזה? האם לא מנצחים שם בעזה כי חסר להם את הכמה אלפי חרדים? או שיש כל מיני "עיכובים שונים ומשונים" להצלת עם ישראל מיד צר? כך או כך, אתם תקיימו את המצוה היחידה שלכם מתוך תרי"ג, ישוב הארץ, ואנחנו נקיים את כל היתר, ובא לציון גואל. החרדים שבעו הבטחות צה"ל, ושלחו הרבה מבניהם היקרים לאבדון בדרך לבדוק אם צה"ל מקיים הבטחותיו. עד כאן! אין יותר נסיונות בנפשות יהודים!
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 18/08/2025 04:58:51
רק הטיפשים מסתמכים על שאולזון, שאולזון מחכה לכמה לירות מהמדינה כדי להפסיק להילחם בגיוס, ולשם כך הכול כשר וישר בעיניו-כדרכו בקודש: אם זה לקחת תמונות של חיילים שנוצרו בפוטו שופ ולקרב אחד לשנייה ולספר לכולם שהם נוגעים אחד בשנייה וכו' וכו' מעניין שבחו"ל יש הרבה מאוד חרדים שירדו מהדרך מבלי "להתקלקל בצבא", מה שעוד מעניין איך גדולי ישראל במשך הדורות שלחו לשמד את אלה שלא למדו בכולל או בישיבה.?! ולמעלה מכך, באותם שנים צה"ל אפילו לא הציג מינימום השתדלות בנושא הדת. נחזור לפוחז הדור השייגץ שאולזון: על מה הוא לחם בהרב אויערבאך אם לא על המחלוקות בסוגיית הגיוס.?! אז פתאום הכושי, תרתי משמע, החליף את עורו!? שאתה לא תהפוך לחכם ביום בהיר זה נהיר לי כשמש בצהריים אבל, לא חשבתי שהטיפשות שלך זועקת מכול מילה שלך בפורם ובכלל...אגב, אתה מתאים לשאולזון ככפפה ליד: הוא ממציא שקרים וגם אתה כתבת היום שאני מגן בפורום על האדמור בגור, אשמח שתציג מספר אשכולות שעליהן אתה מסתמך, או כאמור אתה דומה לשאולזון ושניכם לא בוחלים בשום שקר כפי הצטרכותכם באותה זמן כאמור לעיל.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 18/08/2025 16:01:00
נשלח ב-18/8/2025 14:23
momeir כתב:
רק רוצה להבין. נניח, לו יצוייר שתוקם פלוגה חרדית באמת על טהרת הקודש. אוכל עם כשרות מהדרין, מקווה , תפילות במניין בסגנון ישיבתי , בית מדרש, ,שיחות מוסר, שיעורי תורה כל יום, ועדת קבלה שתסנן שבבניקים, ללא חיילות , ללא סמרטפונים, ללא עיתונות חילונית וכו'. והכל מעוגן בפקודות מטכ"ל עם ערבויות וכו' האם במקרה כזה תהיה הסכמה לגיוס של חרדים לצבא?
תוקן על ידי momeir ב- 18/08/2025 14:21:46
נשלח ב-18/8/2025 14:20
כתבתי לו יצוייר ! אז בבקשה בלי טענות שזה לא יקרה...
רק רוצה להבין. נניח, לו יצוייר שתוקם פלוגה חרדית באמת על טהרת הקודש. אוכל עם כשרות מהדרין, מקווה , תפילות במניין בסגנון ישיבתי , בית מדרש, ,שיחות מוסר, שיעורי תורה כל יום, ועדת קבלה שתסנן שבבניקים, ללא חיילות , ללא סמרטפונים, ללא עיתונות חילונית וכו'. והכל מעוגן בפקודות מטכ"ל עם ערבויות וכו' האם במקרה כזה תהיה הסכמה לגיוס של חרדים לצבא?
תוקן על ידי momeir ב- 18/08/2025 14:21:46
נשלח ב-18/8/2025 06:48
שלחו הרבה מבניהם
נשלח ב-18/8/2025 04:58
א. שאולזון הידוע בקנאותו המופלגת נגד הגיוס, הביא המון מכתבים של חיילים חרדים שתיארו בפרוטרוט את הבגידה הנוכלות והשקרים של כל ההבחות שהובטחו להם. תעשה לבד את העבודה ותחפש שם.
ב. חרדים עם סמארטפון שהולכים לקולנוע.. לא יודע למה אתה קורא להם חרדים, אבל בסדר קיבלת, קח אותם לצבא..
ג. הצלת ישראל מיד צר דוגמת שמחת תורה תשפד? או דוגמת כמעט שנתיים של דשדוש בעזה? האם לא מנצחים שם בעזה כי חסר להם את הכמה אלפי חרדים? או שיש כל מיני "עיכובים שונים ומשונים" להצלת עם ישראל מיד צר? כך או כך, אתם תקיימו את המצוה היחידה שלכם מתוך תרי"ג, ישוב הארץ, ואנחנו נקיים את כל היתר, ובא לציון גואל. החרדים שבעו הבטחות צה"ל, ושלחו הרבה מבניהם היקרים לאבדון בדרך לבדוק אם צה"ל מקיים הבטחותיו. עד כאן! אין יותר נסיונות בנפשות יהודים!