| נשלח ב-21/8/2025 19:39 |
|
| |
הבעקיטשע של האדמו"ר ר' יואליש מסאטמר נמכר ב 50 אלף דולר
באתר אי ביי נמכר אתמול ביום ההילולא של כ"ק האדמו"ר מסאטמר בסכום בלתי נתפס של 50 אלף דולר, זה בטח אחד הגבאים הגנבים שחושב שיש התיישנות על עוון גניבה.
תוקן על ידי טרנוד ב- 21/08/2025 19:55:12
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2025 20:26 |
|
| |
אם זה אפשרי אשמח לעשות לעסקת ברטר. לקבל את הבעקיטשע תמורת השלייקס של הסבא משיפולי.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2025 20:30 |
|
| |
השלייקעס לא יחזיקו לך את המכנסיים ולא ימנעו מהקאנטשיק לנחות על הזיצער.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2025 13:28 |
|
| |
מי אומר שזה נגנב? אני בעצמי מכיר יהודי שיש לו אחד מהמלבושים החשובים שהגיע אליו בהיתר לכתחילה, ואני יודע אפילו איך. ולגבי השלעיקעס (אזוי שרייבט מען עס, ס'איז או עכט אידיש וואט) של השפאלער זיידע, אם יתברר בבירור שאכן הוא ממנו, תרויח על זה הון רב.
הענין לאו דווקא ענין מיסטי או סגולי, אלא קטע היסטורי לחובבי הנוסטלגיה והעתיקות.
ואם היה קשר עם בעל החפץ הוא מובן הרבה יותר, מחזיר רגשית את החיבור במידה מסוימת. ואגב, בגד של צדיק כבר מופיע בירושלמי שזה מסוגל לקבלת תפילות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2025 14:37 |
|
| |
| פלנטה כתב: |  | | ולגבי השלעיקעס (אזוי שרייבט מען עס, ס'איז או עכט אידיש וואט) של השפאלער זיידע, אם יתברר בבירור שאכן הוא ממנו, תרוויח על זה הון רב. |
|
מאחר והטקסט שלי היה בעברית, אז כתבתי את המילה באיות העברי = שלייקס. באידיש כותבים: שלייקעס, ולא כפי שאתה כתבת בטעות.
ולגבי אותנטיות החפץ. אם יש לך ספק בכך, אז דע לך, שברשותי תיעוד מצולם שבו רואים בבירור כיצד הסבא משיפולי מסר לי את החפץ במו ידיו הקדושות.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|