| נשלח ב-27/10/2025 11:27 |
|
| |
הפגנה דרדלה
לפי היענות הציבור והעיתונים ההפגנה הצפויה ביום חמישי עתידה להיות דרדלה
ולא הפגנת המיליון כמו שנעשה בעבר וזה מכמה סיבות, חוסר היענות של הציבור, הציבור מותש, אין מי שחושב שההפגנה הזו תפיק תועלת כלשהי.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2025 01:25 |
|
| |
| momeir כתב: |  | muki28 יישר כח. כתבת דברי טעם. ואתה לגמרי צודק. כבר אמר החכם מכל האדם: 'אל תען כסיל כאיוולתו' למה? כי בעל גאיווה שרואה עצמו 'איש חשוב' לעולם לא יודה בטעותו. ובכל זאת חשוב שהגבת. ולו רק כדי כדי למנוע את דיבתם רעה של יהודים יקרים, יראים ושלמים. |
|
תיארת גם את עצמך...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2025 00:40 |
|
| |
| muki28 כתב: |  | | לצערי אתה טועה. אתה כנראה לא מכיר את החרד"לים. הלוואי ומי שהיה מתקלקל היה הופך להיות חרד"ל. אם זה באמת היה כך ההתנגדות לצבא היתה הרבה פחות קשה. הבעיה זה שמי שמתקלקל נהיה דתי סטייל בנט. לא שאני בטוח אם חורא גנב או עכברא גנב, אבל בהחלט מבין את ההתלבטות הלא פשוטה ואת החשש של גדולי ישראל. אני לא מהמגזר הד"לי, אך נחשפתי ללא מעט קהילות לכאן ולכאן. לך תעשה שבת אצלם, למשל בישיבת ההסדר ברמת גן אצל הרב שפירא ותחזור עם תובנות. ולפני שאתה סוקל גם אותי, לא אמרתי שהכל מושלם אצלם (גם אנחנו לא מושלמים), אבל יש בהחלט הרבה מה ללמוד מהם. |
|
אם תדייק בדברי, תראה שהקפדתי לא להכליל, כמו בכל קהילה, יש ויש, אבל בגדול, חרדי שהתקלקל בצבא "רק קצת", לא מחליף את כל השמונה בגדים, נשאר עם השטריימל שפיצים, פאות דקיקות, מכנסים שחורים פיגמה כזה, סמארטפון, וכבר לא רק תורה ותפילה, לזה התכוונתי שהוא נהיה חרד"ל. ובלי להכליל, כפי שציינתי, יש חרדל"ים צדיקים, אולי אפילו כאלו שאין להם סמארטפונים בכלל, רק יושבים ולומדים, אבל אני מדבר על כלל הקהילה.
לאידיוט שקורה לעצמו מומאיר, עם השפה הוולגרית והירידה לפסים אישים בכל תגובה ותגובה, אני מעדיף שלא להגיב. פן ארד לרמה וצורת הדיבור שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2025 17:51 |
|
| |
muki28 יישר כח. כתבת דברי טעם. ואתה לגמרי צודק. כבר אמר החכם מכל האדם: 'אל תען כסיל כאיוולתו' למה? כי בעל גאיווה שרואה עצמו 'איש חשוב' לעולם לא יודה בטעותו. ובכל זאת חשוב שהגבת. ולו רק כדי כדי למנוע את דיבתם רעה של יהודים יקרים, יראים ושלמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2025 17:04 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אתה מייצג כאן בצורה הכי גרועה את החרד"לים, מציג כאן אדם עם שפה גסה, יורד על אנשים אישית כי דעתם שונה, ובעיקר, איזה הסתה קשה נגד חרדים בכל פעם שעולה כאן נושא גיוס, איזו שפה וולגרית, רק כי הם חושבים אחרת ממך, אותו דבר כשעולה נושא ליבה, או עבודה אצל חרדים. אתה מהווה כאן דוגמא לא טובה, וחבל שחרדל"ים עדינים יותר אינם כאן בסביבה.
וכמובן לא ענית שום דבר עניני על המשפט הנכון שכתבתי - כשחרדי מתקלקל, הוא הופך להיות חרד"ל. מה לא נכון כאן? אני לא מדבר על חרדי נושר, אלא מתקלקל, מתקרר, חרדי שנמצא בצבא הופך להיות חרד"ל. לא חייב להיות עם השפה הוולגרית שלך. אולי הוא הופך להיות חרד"ל טוב מנומס ופחות מסית כמוך, אבל חרד"ל. |
|
לצערי אתה טועה. אתה כנראה לא מכיר את החרד"לים. הלוואי ומי שהיה מתקלקל היה הופך להיות חרד"ל. אם זה באמת היה כך ההתנגדות לצבא היתה הרבה פחות קשה. הבעיה זה שמי שמתקלקל נהיה דתי סטייל בנט. לא שאני בטוח אם חורא גנב או עכברא גנב, אבל בהחלט מבין את ההתלבטות הלא פשוטה ואת החשש של גדולי ישראל. אני לא מהמגזר הד"לי, אך נחשפתי ללא מעט קהילות לכאן ולכאן. לך תעשה שבת אצלם, למשל בישיבת ההסדר ברמת גן אצל הרב שפירא ותחזור עם תובנות. ולפני שאתה סוקל גם אותי, לא אמרתי שהכל מושלם אצלם (גם אנחנו לא מושלמים), אבל יש בהחלט הרבה מה ללמוד מהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2025 16:29 |
|
| |
איש חשוב
למה מדרדר? מתעלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2025 16:28 |
|
| |
אתה מתבלבל בין חרדל לדתל...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2025 16:12 |
|
| |
אתה מייצג כאן בצורה הכי גרועה את החרד"לים, מציג כאן אדם עם שפה גסה, יורד על אנשים אישית כי דעתם שונה, ובעיקר, איזה הסתה קשה נגד חרדים בכל פעם שעולה כאן נושא גיוס, איזו שפה וולגרית, רק כי הם חושבים אחרת ממך, אותו דבר כשעולה נושא ליבה, או עבודה אצל חרדים. אתה מהווה כאן דוגמא לא טובה, וחבל שחרדל"ים עדינים יותר אינם כאן בסביבה.
וכמובן לא ענית שום דבר עניני על המשפט הנכון שכתבתי - כשחרדי מתקלקל, הוא הופך להיות חרד"ל. מה לא נכון כאן? אני לא מדבר על חרדי נושר, אלא מתקלקל, מתקרר, חרדי שנמצא בצבא הופך להיות חרד"ל. לא חייב להיות עם השפה הוולגרית שלך. אולי הוא הופך להיות חרד"ל טוב מנומס ופחות מסית כמוך, אבל חרד"ל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2025 07:45 |
|
| |
שאלתי את Gemini (ה AI של גוגל) מה ההבדל בין המגזר החרדל"י לבין המגזר הדתי לאומי?
התשובה:
ההבדל העיקרי בין המגזר החרד"לי (חרדי-לאומי) לבין הדתי לאומי טמון במידת ההקפדה הדתית והיחס לתרבות המודרנית והחילונית, זאת למרות ששני המגזרים רואים את עצמם כחלק מהציונות הדתית ומחזיקים בתפיסת עולם לאומית-ציונית. המגזר החרד"לי מייצג זרם שמרני ותורני יותר בתוך הציונות הדתית.
3;ᥧ עקרונות מרכזיים להבחנה| מאפיין | מגזר חרד"לי (חרדי-לאומי) | מגזר דתי לאומי (הזרם המרכזי) | | הקפדה הלכתית | מחמירה יותר ודומה יותר לזו של הציבור החרדי. דגש חזק על הלכות צניעות (לבוש, הפרדה בין המינים) ולימוד תורה אינטנסיבי. | פתוחה ומתונה יותר, מאפשרת גמישות והקלות מסוימות. | | יחס למודרנה | מסויג ושמרני, שואף להתרחק מצריכת תרבות מערבית/חילונית (כגון אינטרנט לא מסונן, טלוויזיה, קולנוע). | פתוח יותר כלפי תרבות חילונית ומודרנית, ושואף לשלב בין "תורה עם דרך ארץ" (שילוב לימודי קודש ולימודי חול/אקדמיה). | | אידאולוגיה לאומית | לאומיות ימנית ומשיחית יותר. מחזיק בדרך כלל בעמדות ימניות נחרצות בנוגע לארץ ישראל השלמה ולהתיישבות. | ציונות דתית קלאסית/ליברלית, לרוב ימנית אך גמישה יותר מבחינה פוליטית ויכולה להכיל גוונים רחבים. | | שירות צבאי | שירות צבאי מלא או מסלול ישיבת הסדר מתוך תפיסה של קדושת המדינה והצבא. לעיתים הדגש הוא על מסלולים "תורניים" יותר. | שירות צבאי מלא (בנים), שירות לאומי/צבאי (בנות), מתוך שותפות ואחריות למדינה. | | מוסדות חינוך | מוסדות "תורניים-לאומיים" (למשל, ישיבות "קו") המדגישים לימודי קודש והפרדה מגדרית קפדנית יותר. | רשתות החינוך הממלכתי-דתי (ממ"ד), המשלבות לימודי קודש וחול במידה מאוזנת. |
אתה דומה לאנטישמיים העלובים, שבחיים שלהם לא ראו יהודי.אבל הם שונאים יהודים.
תוקן על ידי momeir ב- 02/11/2025 07:50:17
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2025 01:22 |
|
| |
אני מכיר כבר את צורת החשיבה של אנשים מסוגך, פנטזיונר שחי לו בפנטזיות, כשאתה בא להגיב עם כל האמוציות שלך, אתה עוצם עינים שוכח מהחרד"לי הטיפוסי קל הדעת, ומדמיין אי אלו כמה חרד"לים צדיקים - ויש כאלו - שאכן יושבים ולומדים, בעלי מידות טובות, אלא שאתה פתאום מדמיין לעצמך את כולם ככה, אבל לא! תפסיק לפנטז! תתעעורר ידידנו, אני מתכוון לאנשים כמוך.. אתה פושטק קטן יודע היטב איך אתה נראה כחרדל"י, ואני מדבר על הרוב החרדל"י שהם כמוך, קלי דעת, במצוות ובכל דבר שיהדות נודפת הימנה, שונא חרדים בתיאבון, וקופץ שישו ושמחו עכשיו עם החילונים בהסתה נגד חרדים על הגיוס! לא בחינם, כל אימת שמדובר כאן על לימודי תורה מול לימודי לידבה אתה נוטף הסתה פרועה שאתה יונק בתקשורת החילונית. וכל אימת שמדובר בגיוס חרדים אתה קופץ כמו הדיוט ומציג את השיטה האנטי חרדית שלך, אתה לא החרדל"י הצדיק הזה שדמיינת כאן...
בקשר לירידות האישיות עלי, לא ארד לרמה שלך, אלוקים עדי עד כמה אני שומר את עיני ברשת, ושמלבד בחדרי חרדים, בנק, קופ"ח ועוד כמה דברים נחוצים ונקיים איני משוטט ברשת! הייתי יכול לרדת עליך באישי, נשאיר לך את המדמנה הזאת, תהנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2025 22:20 |
|
| |
בושה! תתנצל!
איש חשוב (בפני עצמו) כתב: " השוואה לחרדל"ים אינה במקומה. כשחרדי מתקלקל, הוא נראה פחות או יותר כמו חרד"ל.. בלורית, זקן מגולח וסמארטפון.( סוף ציטוט)
אני מוחה נמרצות על ביזוי של ציבור איכותי של תלמידי חכמים ויראי שמיים. יושב לו בטלן שעות באינטערנט הטמא, ממנה עצמו למוכיח ו'שומר הסף' ליהדות הנאמנה. ה'בעל גאיווה' הזה מרשה לעצמו ובלי להתבלבל לטנף על ציבור איכותי ביותר... חז"ל כבר הזהירו אותנו מ: " הצבועין שדומין לפרושין, שמעשיהן כמעשה זמרי ומבקשין שכר כפנחס". הציבור החרדל"י הוא ציבור של תלמידי חכמים (חלקם מופלגים) שאתה ושכמותך עם כל 'השמוינה בגדים' לא מגיעים לאלפית מיראת השמיים שלהם! בניגוד לחלקים גדולים במגזר החרדי, הם ונשותיהם חיים ולבושים בצניעות, מעבר לאהבת התורה , אהבת ישראל, החיפוש האמיתי של קרבת אלוקים, הציבור הזה (בניגוד לרוב המגזר החרדי) מקדיש מזמנו לכלל ישראל הן ברוחניות והן בגשמיות ובפועל ממש ובמסירות נפש אמיתית וכפשוטו. כשאתה מטנף על היהודים הצדיקים הללו. אתה כפוי טובה להחריד של נעליך מעל רגלך כשאת מדבר על הצדיקים הללו במגזר החרדל"י ! אתה ושכמותך לא מגיעים לאלפית מיראת השמיים והמסירות נפש שלהם לכלל ישראל! תתנצל!
תוקן על ידי momeir ב- 01/11/2025 22:25:43
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2025 22:38 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | כמו שהחילונים יודעים לצטט לחרדים רק רמב"ם אחד מכל התורה, שצריך לצאת לעבוד, ואת כל היתר הם דורסים ברגל גסה, מחילול שבת ועד אחרון ההלכות של הרמב"ם, כך אתה מצטט פסוק ושוכח מה עוד כתוב בתורה "והיה מחניך קדוש".
המלחמה הסתיימה, כבר לא נלחמים בעזה, לא בלבנון, האם החלפתם דיסק? הרי כל הזמן טענתם שיש מלחמה וצריך עוד ועוד מתגייסים.נו? מה עכשיו? התגלה החתול בשק.
השוואה לחרדל"ים אינה במקומה. כשחרדי מתקלקל, הוא נראה פחות או יותר כמו חרד"ל.. בלורית, זקן מגולח וסמארטפון.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 28/10/2025 17:37:18 |
|
הבן אדם שורץ באינטרנט 24/7 נגד הוראת הרבנים המתירים אינטרנט רק לצרכי פרנסה, מכנה אישה חרדית בתואר "פרוצה" רק כי היא חלקה על דעתו הלא חשובה. מכנה בשמות גנאי את כל מי שחושב אחרת ממנו, והוא בא להטיף לנו על "והיה מחניך קדוש". אצלו כל הדת מסתכמת בלבוש וגודל הבלורית. אדם בזוי והזוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2025 13:49 |
|
| |
זה בסדר כולנו יודעים שהציבור שלנו מונה כמעט מליון וחצי נפשות כ"י. אז מה משנה כמה הגיעו, הרי העיקר הוא שאתה סופר בצער רב כל תינוק חרדי שנולד, וכאשר יענו אותו כן ירבה וכן יפרוץ תודה לקל.
אגב, לא מנו עשרות אלפים שגרים באיזורי ההפגנה עצמה, (ומן הסתם גם אירחו בני משפחה רבים) ונשארו בבתים לראות מהחלון או מהמרפסת.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2025 13:22 |
|
| |
אפילו עיתונאי הציבור החרדי שמדווחים את הערכות מארגני העצרת לא טוענים שהיו חצי מיליון. המקסימום שראיתי, זה 400 אלף. אך הרוב דיווחו כי הערכת מארגני העצרת היא שהגיעו כ300 אלף. ההערכה השולטת בכלי תקשורת שאינם חרדים היא שהיו כ200 אלף.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2025 03:53 |
|
| |
איך יכול להיות רבע מליון כשהפלג הירושלמי לא השתתף?
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2025 01:12 |
|
| |
בטוח יש תוכנת AI שמסוגלת לקחת את כל התמונות ופשוט לספור. והאמת, גם בעין רגילה ניתן להקריב תמונות חדות מכל זירות העצרת ולספור. יהיה מאוד מענין לשמוע מספרים מדויקים. מה שבטוח, אילו ננקוט ב"מספרי קפלן", היו 100 מליון חרדים בהפגנה..
|
|
|
|
|