|
|
| נשלח ב-2/11/2025 17:04 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אתה מייצג כאן בצורה הכי גרועה את החרד"לים, מציג כאן אדם עם שפה גסה, יורד על אנשים אישית כי דעתם שונה, ובעיקר, איזה הסתה קשה נגד חרדים בכל פעם שעולה כאן נושא גיוס, איזו שפה וולגרית, רק כי הם חושבים אחרת ממך, אותו דבר כשעולה נושא ליבה, או עבודה אצל חרדים. אתה מהווה כאן דוגמא לא טובה, וחבל שחרדל"ים עדינים יותר אינם כאן בסביבה.
וכמובן לא ענית שום דבר עניני על המשפט הנכון שכתבתי - כשחרדי מתקלקל, הוא הופך להיות חרד"ל. מה לא נכון כאן? אני לא מדבר על חרדי נושר, אלא מתקלקל, מתקרר, חרדי שנמצא בצבא הופך להיות חרד"ל. לא חייב להיות עם השפה הוולגרית שלך. אולי הוא הופך להיות חרד"ל טוב מנומס ופחות מסית כמוך, אבל חרד"ל. |
|
לצערי אתה טועה. אתה כנראה לא מכיר את החרד"לים. הלוואי ומי שהיה מתקלקל היה הופך להיות חרד"ל. אם זה באמת היה כך ההתנגדות לצבא היתה הרבה פחות קשה. הבעיה זה שמי שמתקלקל נהיה דתי סטייל בנט. לא שאני בטוח אם חורא גנב או עכברא גנב, אבל בהחלט מבין את ההתלבטות הלא פשוטה ואת החשש של גדולי ישראל. אני לא מהמגזר הד"לי, אך נחשפתי ללא מעט קהילות לכאן ולכאן. לך תעשה שבת אצלם, למשל בישיבת ההסדר ברמת גן אצל הרב שפירא ותחזור עם תובנות. ולפני שאתה סוקל גם אותי, לא אמרתי שהכל מושלם אצלם (גם אנחנו לא מושלמים), אבל יש בהחלט הרבה מה ללמוד מהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2025 17:51 |
|
| |
muki28 יישר כח. כתבת דברי טעם. ואתה לגמרי צודק. כבר אמר החכם מכל האדם: 'אל תען כסיל כאיוולתו' למה? כי בעל גאיווה שרואה עצמו 'איש חשוב' לעולם לא יודה בטעותו. ובכל זאת חשוב שהגבת. ולו רק כדי כדי למנוע את דיבתם רעה של יהודים יקרים, יראים ושלמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2025 00:40 |
|
| |
| muki28 כתב: |  | | לצערי אתה טועה. אתה כנראה לא מכיר את החרד"לים. הלוואי ומי שהיה מתקלקל היה הופך להיות חרד"ל. אם זה באמת היה כך ההתנגדות לצבא היתה הרבה פחות קשה. הבעיה זה שמי שמתקלקל נהיה דתי סטייל בנט. לא שאני בטוח אם חורא גנב או עכברא גנב, אבל בהחלט מבין את ההתלבטות הלא פשוטה ואת החשש של גדולי ישראל. אני לא מהמגזר הד"לי, אך נחשפתי ללא מעט קהילות לכאן ולכאן. לך תעשה שבת אצלם, למשל בישיבת ההסדר ברמת גן אצל הרב שפירא ותחזור עם תובנות. ולפני שאתה סוקל גם אותי, לא אמרתי שהכל מושלם אצלם (גם אנחנו לא מושלמים), אבל יש בהחלט הרבה מה ללמוד מהם. |
|
אם תדייק בדברי, תראה שהקפדתי לא להכליל, כמו בכל קהילה, יש ויש, אבל בגדול, חרדי שהתקלקל בצבא "רק קצת", לא מחליף את כל השמונה בגדים, נשאר עם השטריימל שפיצים, פאות דקיקות, מכנסים שחורים פיגמה כזה, סמארטפון, וכבר לא רק תורה ותפילה, לזה התכוונתי שהוא נהיה חרד"ל. ובלי להכליל, כפי שציינתי, יש חרדל"ים צדיקים, אולי אפילו כאלו שאין להם סמארטפונים בכלל, רק יושבים ולומדים, אבל אני מדבר על כלל הקהילה.
לאידיוט שקורה לעצמו מומאיר, עם השפה הוולגרית והירידה לפסים אישים בכל תגובה ותגובה, אני מעדיף שלא להגיב. פן ארד לרמה וצורת הדיבור שלו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/11/2025 01:25 |
|
| |
| momeir כתב: |  | muki28 יישר כח. כתבת דברי טעם. ואתה לגמרי צודק. כבר אמר החכם מכל האדם: 'אל תען כסיל כאיוולתו' למה? כי בעל גאיווה שרואה עצמו 'איש חשוב' לעולם לא יודה בטעותו. ובכל זאת חשוב שהגבת. ולו רק כדי כדי למנוע את דיבתם רעה של יהודים יקרים, יראים ושלמים. |
|
תיארת גם את עצמך...
|
|
|
|
|