| נשלח ב-10/11/2025 20:12 |
|
| |
למי יש חלק בעולם הבא לפי דברי הרב משה אהרון פינקוס .?????
הבחור הטוב עבר לישיבה של הר' לייבל - הר"מ זעק: "צריך לקרוע קריעה"הלם בישיבה בביתר עם עזיבתו של אחד הבחורים לישיבה במבשרת ציון של הר' דוד לייבל. הר"מ בישיבה הגרמ"א פינקוס נשא שיחה בפני הבחורים וזעק: "הבחור הזה אין לו חלק לעולם הבא. כל הישיבה הזאת אין להם חלק לעולם הבא. לוקחים ישיבה ובונים בתוכה עוד דברים שהם לא התורה, הם מאבדים את העולם הבא שלהם". האזינו להקלטה
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2025 20:46 |
|
| |
לך בטח אין
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2025 22:18 |
|
| |
אינך מכיר לא את שבילי דשמיא ולא את שבילי דנהרדעא, עדיף שלא תחלק ציונים ועולם הבא לא לרב דלעיל ולא לכותבת דלעיל
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2025 22:53 |
|
| |
שיזהר שלא ייעשה הבגד כולו קרעים
תוקן על ידי שאגתשביט ב- 10/11/2025 22:53:37
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2025 23:27 |
|
| |
משנה סנהדרין פ"י מ"ב: "שלשה מלכים וארבעה הדיוטות אין להם חלק לעולם הבא"... פירוש הרמב"ם: "אולם זכר אלה לגודל מעלתם בחכמה, ושמא יחשוב החושב כי לרוב חכמתם וזכות התורה שהיו יודעים אותה ידיעה גדולה יש להם חלק, לכן הודיענו שיסודי האמונה נתקלקלו אצל הנזכרים, ונסתפקו בקצתם, ולפיכך נדחו מחיי העולם הבא"...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2025 09:51 |
|
| |
ראש ישיבה(שמפני כבוד הפורם לא אצטט את שמו המאוד לא צנוע)שאפאחד לא שמע עליו, חולק מבלי להניד עפף על משנה. נו עם שם כזה למה נצפה?
משנה א כָּל יִשְֹרָאֵל יֵשׁ לָהֶם חֵלֶק לָעוֹלָם הַבָּא, שֶׁנֶּאֱמַר (ישעיה ס, כא) "וְעַמֵּךְ כֻּלָּם צַדִּיקִים לְעוֹלָם יִירְשׁוּ אָרֶץ, נֵצֶר מַטָּעַי מַעֲשֵֹה יָדַי לְהִתְפָּאֵר". וְאֵלּוּ שֶׁאֵין לָהֶם חֵלֶק לָעוֹלָם הַבָּא: הָאוֹמֵר: אֵין תְּחִיַּת הַמֵּתִים מִן הַתּוֹרָה, וְאֵין תּוֹרָה מִן הַשָּׁמַיִם, וְאַפִּיקוֹרוֹס. רַבִּי עֲקִיבָא אוֹמֵר: אַף הַקּוֹרֵא בִּסְפָרִים הַחִיצוֹנִים, וְהַלּוֹחֵשׁ עַל הַמַּכָּה וְאוֹמֵר: "כָּל-הַמַּחֲלָה אֲשֶׁר-שַֹמְתִּי בְמִצְרַיִם לא-אָשִֹים עָלֶיךָ, כִּי אֲנִי ה' רֹפְאֶךָ" (שמות טו, כו). אַבָּא שָׁאוּל אוֹמֵר: אַף הַהוֹגֶה אֶת הַשֵּׁם בְּאוֹתִיּוֹתָיו. ברטנורא משנה א כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא. אפילו אלו שנתחייבו מיתה בבית דין מפני רשעתן, יש להם חלק לעולם הבא. ועולם הבא האמור כאן הוא העולם הבא אחר תחיית המתים, שעתידים לחיות ולעמוד בגופם ובנפשם חיים נצחיים, כחמה וכלבנה וככוכבים, כדמייתי בגמרא בהאי פרקא, מתים שעתידים לחיות אין חוזרין לעפרן. והעולם הבא אין בו לא אכילה ולא שתיה ואע"פ שיש בו גוף וגויה, אלא צדיקים יושבין ועטרותיהן בראשיהן ונהנין מזיו שכינה. ומפני שאין כל ישראל שוין בו, אלא הגדול לפי גדלו והקטן לפני קטנו, משום הכי קתני יש להם חלק. האומר אין תחיית המתים מן התורה. בגמרא קאמר, וכל כך למה, תנא, הוא כפר בתחיית המתים לפיכך לא יהיה לו חלק בתחיית המתים. ומכאן אני מוכיח שעולם הבא האמור במשנה זו אינו העולם שהנשמות מונחות בו בזמן הזה, אלא העולם של תחיית המתים כדפרישית. אפיקורוס. שמבזה תלמידי חכמים. וכל שכן המבזה התורה עצמה. בספרים החיצונים. ספרי מינים, כגון ספרי אריסט"ו היוני וחביריו. ובכלל זה הקורא בספר דברי הימים של מלכי נכרים ובשירים של עגבים ודברי חשק שאין בהם חכמה ולא תועלת אלא איבוד זמן בלבד. והלוחש על המכה. וברוקק בלבד הוא דאין לו חלק לעולם הבא, לפי שאין מזכירין שם שמים על הרקיקה. וההוגה את השם. של ארבע אותיות כמו שהוא נכתב.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2025 11:19 |
|
| |
הוא גם צועק שם טענה, שהמשמעות של "ישיבה", זה בהכרח שכולה לימודי קודש, ולכן הכנסת לימודי חול זה "צלם בהיכל". אבל רוב הישיבות קטנות בארה"ב, משלבות לימודי חול. וקוראים להם ישיבה (לפעמים מתיבתא). וכמאחר והוא נולד להורים שעלו מארה"ב, הייתי מצפה ממנו לדעת את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2025 11:36 |
|
| |
אל דאגה כמו שהוא יודע מהי מתיבתא בארצות הברית הוא לא יודע עוד כמה דברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2025 13:50 |
|
| |
הקלות שאותו פ.צ מוחק עולם הבא של אחרים סותרת את המשנה שמונה במספרים את אלה שאין להם,
ככלל "כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא"
רק אלה שהמשנה מונה אין להם,
בא פ.צ וקובע שאין להם ומה שהמשנה מונה אין לה על מי לסמוך עפ"ל
הלזה רב ייקרא?
הלזה תלמיד חכם ייקרא?
יאבדו אלף כמוהו ואלף רבותיו בעלי מחלוקת
ואל יאבד תג מדברי חכמי המשנה
תוקן על ידי ben_nahum ב- 11/11/2025 13:51:06
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2025 15:15 |
|
| |
| ben_nahum כתב: |  | הקלות שאותו פ.צ מוחק עולם הבא של אחרים סותרת את המשנה שמונה במספרים את אלה שאין להם, ככלל "כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא" רק אלה שהמשנה מונה אין להם, בא פ.צ וקובע שאין להם ומה שהמשנה מונה אין לה על מי לסמוך עפ"ל הלזה רב ייקרא? הלזה תלמיד חכם ייקרא? יאבדו אלף כמוהו ואלף רבותיו בעלי מחלוקת ואל יאבד תג מדברי חכמי המשנה
|
|
חתיכת עם הארץ דאורייתא. אני לא מבין למה אתה יוצא נגד רב פוסק הלכה, ומתקיף אותו בהלכה, הרי זה התחום שלו..
אם קרית לא שנית אם שנית וגו'.. אתה מוזמן ללמוד את כל פרק ג' מהלכות תשובה של הרמב"ם, שם הוא מוסיף עשרים וארבעה שאין להם חלק לעולם הבא עשרים וארבעה!! לא אחד. אותו אחד שמדובר כאן עליו יכול לענות על כמה וכמה מהתנאים האמורים שם, לדידו של הרב פינקוס - "המבזה תלמידי חכמים" "המחטיא את הרבים" תנוח דעתך.
יודגש שאני לא מכיר בכלל את פרטי הענין ומהות אותה ישיבה, ואני לא מכיר את הרב, אני רק בא להעמיד אותך על עמרצותך הגדולה, כאילו רק מה שמנוי שם במשנה אין לו חלק לעולם הבא, הא ותו לא. אתה גם בטח מכיר כבר בעל פה את הציטוט שאני מצטט לך כאן בכל פעם שאתה מבזה תלמידי חכמים - שאין לו חלק לעוה"ב.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2025 16:51 |
|
| |
הרב משה אהרון פינקוס הוא בנו של הרב פינקוס שהיה באופקים ??
ועסק בקירוב ובחסד והיה תלמיד חכם גדול ??
מעניין מי יודע חשבונות שמים ?,??
ומי יש חלק בעולם הבא ומי אין חלק בעולם הבא ????
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2025 08:39 |
|
| |
האיש עם שם גס איננו תלמיד חכם לפי כל הגדרה
אדם שכל ימיו למד כמה סוגית בנשים נזיקין ועוד קצת הלכות שבת הוא החושבער בעלבוס לא יותר,
אל תספר לי על תלמידי ותלמידי תלמידיהם של בעל המחלוקת
עמרצים גמורים באיצטלה של תלמידי חכמים
ואצטט תלמיד חכם "גיאווה גיאווה גיאווה"
יבטלו אלף כמהו ואל יפגע אחד מישראל.
| איש_חשוב כתב: |  | הקלות שאותו פ.צ מוחק עולם הבא של אחרים סותרת את המשנה שמונה במספרים את אלה שאין להם, ככלל "כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא" רק אלה שהמשנה מונה אין להם, בא פ.צ וקובע שאין להם ומה שהמשנה מונה אין לה על מי לסמוך עפ"ל הלזה רב ייקרא? הלזה תלמיד חכם ייקרא? יאבדו אלף כמוהו ואלף רבותיו בעלי מחלוקת ואל יאבד תג מדברי חכמי המשנה
חתיכת עם הארץ דאורייתא. אני לא מבין למה אתה יוצא נגד רב פוסק הלכה, ומתקיף אותו בהלכה, הרי זה התחום שלו..
אם קרית לא שנית אם שנית וגו'.. אתה מוזמן ללמוד את כל פרק ג' מהלכות תשובה של הרמב"ם, שם הוא מוסיף עשרים וארבעה שאין להם חלק לעולם הבא עשרים וארבעה!! לא אחד. אותו אחד שמדובר כאן עליו יכול לענות על כמה וכמה מהתנאים האמורים שם, לדידו של הרב פינקוס - "המבזה תלמידי חכמים" "המחטיא את הרבים" תנוח דעתך.
יודגש שאני לא מכיר בכלל את פרטי הענין ומהות אותה ישיבה, ואני לא מכיר את הרב, אני רק בא להעמיד אותך על עמרצותך הגדולה, כאילו רק מה שמנוי שם במשנה אין לו חלק לעולם הבא, הא ותו לא. אתה גם בטח מכיר כבר בעל פה את הציטוט שאני מצטט לך כאן בכל פעם שאתה מבזה תלמידי חכמים - שאין לו חלק לעוה"ב. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2025 09:37 |
|
| |
מדהים!!!
הרב פינקוס סך הכל אמר את האמת הצרופה, והוא חוטף כאן עליהום מכמה חרדקי"ם.
לא יעזור כלום, ההיסטוריה מוכיחה שרק מי ששמר על התורה בטהרתה הצליח, ומי שהתפשר בכל מיני פשרות, ד' ישמרנו לאן הגיעו ילדיו.
כמובן, שכשזה ח"ו קורה, התירוץ הפשוט הוא "ירידת הדורות".
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2025 11:45 |
|
| |
אז למה אתה מתפשר רח"ל ומבקר פה באתר?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2025 16:13 |
|
| |
| timobl כתב: |  |
מדהים!!!
הרב פינקוס סך הכל אמר את האמת הצרופה, והוא חוטף כאן עליהום מכמה חרדקי"ם.
לא יעזור כלום, ההיסטוריה מוכיחה שרק מי ששמר על התורה בטהרתה הצליח, ומי שהתפשר בכל מיני פשרות, ד' ישמרנו לאן הגיעו ילדיו.
כמובן, שכשזה ח"ו קורה, התירוץ הפשוט הוא "ירידת הדורות". |
|
חרדקי''ם ???... ראינו את פרות הביאושים של החינוך והדרך העקומה של אנשי הפלג ואת גזל הזמן ועוגמת הנפש שגרמתם לא פלא שיש הרבה שעזבו את הדרך שלכם אחרי שהם לא התיצבו לבקש דחיה והיו בכלא .....היו כאלו שנהיו חילונים בגלכם
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2025 16:32 |
|
| |
כל הששאבניקים מגיעים מהחוגים שלכם!
|
|
|
|