התבקשתי לפרסם ע"י חבר
קריאה גלויה לכל מי שיכול לעזור לתושבי ביתר עילית לצאת מהשבי ע"י חברת האוטובוסים קוים עילית - סניף ביתר (=האוטובוסים מסומנים באות ב' מאחורה).
אנחנו תושבי ביתר עילית, שלא כמו שאר הערים החרדיות שהחליפו בתדירות את חברת האוטובוסים המשרתת אותם. אנחנו תקועים עם חברת קוים עילית למעלה מחמש עשרה שנה, ולכן כנראה אנחנו תקועים עם אוטובוסים לא כשירים לנסיעה. בשונה משאר כל הערים החרדיות שנוסעים באוטובוסים חדישים ותקינים. אנחנו תקועים עם רוב אוטובוסים ישנים ומקרטעים ממש פחד ופיקוח נפש לנסוע עמם.
רוב האוטובוסים של סניף ביתר הם ישנים ומקרטעים והם בשירות למעלה מ-15 שנה ונסעו למעלה מ-850,000 ק"מ. הריפוד לא במצב תקין החלונות דופקים בעת נסיעה בין עירונית, ומודבקים בצורה לא מקצועית עם דבק שחור לא מזוהה. חלק מתריסי החלונות שבורים או חסרים. חלק ניכר מהכיסאות שבורים או מעוקמים וכך גם ידיות הכיסאות. קפיצים לא תקינים, שמקפצים כל הדרך וכל מהמורה בכביש מורגשת שבעתיים בכיסא הנוסע, שמקפץ בצורה לא פופורציונלית בהשוואה לאוטובוסים חדשים.
ועל כולנה המצב המכני של האוטובוסים שהוא בכי רע בלשון המעטה, כל נסיעה באוטובוס צריך להתפלל שתגמר בלי תקלה והשבתת האוטובוס באמצע הכביש, וסיכון הנוסעים בירידה לשולי הכביש עד שיבוא המושיע. עולים לאוטובוס ומייד בתחילת הדרך מתחילים האותות והצפצופים בלוח המערכת של הנהג שמורים על תקלות במנוע להישמע בקול. לפעמים הנהג מסתדר ובקושי מגיע לעיר, ואז מוריד את הנוסעים בכניסה לעיר ומודיע בפאתוס: האוטובוס תקול, או במצב הגרוע כמו שתיארתי לעיל מוריד את הנוסעים באמצע הדרך, כבר כמה פעמים יצא לי להיתקע בכביש ירושלים ביתר, או בכביש 1, או בכביש נס הרים, שזה ממש סכנת נפשות לרדת באמצע הכביש הסואן או המסוכן.
פניתי לחברה אין ספור פעמים על הנושא אבל תכל'ס בשטח המצב ממשיך כמו שתואר.
אמנם יש לציין שכ-15% מהאוטובוסים הבינעירוני הם חדישים, וכ-35% בעירוני. כמו"כ הם די עומדים בלוח הזמנים (חוץ כשמתקלקל להם אוטובוס). אמנם כשנוסעים בהם באוטובוסים החדישים רואים מה זה כיתרון האור מהחושך, מה זה לנסוע באוטובוס תקול ומקפץ וחלונותיו דופקים והכיסאות עקומים, או לנסוע באוטובוס חדיש ונעים בלי תקלות ובלי קיפוצים.
אני מסתכל בקנאה על כל האוטובוסים של החברות האחרות המשרתות את הציבור החרדי, אוטובוסים חדישים ומפוארים, נוסעים בנוחות נסיעה חלקה. כמו חברות: דרך אגד, אגד, אפיקים, סופרבוס, נתיב אקספרס, בית שמש אקספרס, תנופה.
אפ' אותה חברה קווים עילית סניף מודיעין עילית יש להם אוטובוסים חדישים ונוחים (מסומנים מאחורה באותיות - מ ע). רק סניף ביתר כנראה עקב הוותק שהם נמצאים בביתר סובל מאוטובוסים לא ראויים לנסיעה. תמיד שיש חברות שמתגברים את הקו אני נושם לרווחה שאז מקבלים אוטובוס חדיש ונוח לנסיעה.
אני פונה לכל מי שיכול לעזור לתושבי ביתר עילית להיגאל ולצאת לחרות ולקבל אוטובוסים ראויים לנסיעה, אנא עיזרו לנו לצאת מהסאגה הבלי נתפסת ולקבל תחבורה נאותה ל90,000 תושבי ביתר ואלפי האורחים הבאים לביתר עילית.