| נשלח ב-18/12/2025 18:03 |
|
| |
עבריינים או שלא
מדינת ישראל החליטה להגדיר עשרות אלפי איש כעבריינים פליליים, מכיוון שהם יושבים ולומדים. אתמול הם היו ישרי דרך, והיום הם עבריינים פלילים. אחרי זה הם מתפלאים למה מי שהם הגדירו כעבריינים אכן מתנהגים 'כעבריינים' ומתפרעים. מה הם ציפו שיקרה? אני מתנגד לאלימות, אבל אני לא חושב שאפשר לצפות ממישהו שמגדירים אותו כעבריין להיות אצילי ועדין נפש ולהסכים לקבל את הגזירה בשקט ושלווה. אם החלטתם להגדיר אותם כעבריינים, תחשבו לבד מה הם מרגישים, ואתם יכולים לשער בעצמכם מה תהיה התגובה שלהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/12/2025 19:50 |
|
| |
זאת לא המדינה, זה בג"ץ יימח שמו וזכרו לדיראון עולם. (לא שאני מגן על המדינה, אבל הפעם זה לא הם.)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2025 02:31 |
|
| |
בג"ץ זה המדינה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2025 03:00 |
|
| |
גם. בחאן אל אחמד יש פסיקת בג"ץ שצריך לפנות, ואף אחד לא מזיז אצבע כדי ליישם, והסיבה מובנת יש הרתעה חריפה מיישום פסק הדין, הגם שאני אוחז שיש חילול ה' גדול בהתנהגות בהפגנות, אין ספק שידיעת המשטרה כי עצור חרדי שווה מהומות קשות וטרלול המשטרה, הם נשק יעיל מאוד להפסקת הפגיעה במשוש חיינו, ועצם הקריאה הפשוטה גם מצד הקרובים לנו בשמירת מצוות, עריקים לאלו שהם משוש ליבנו היא דבר נוראי , חילול ה' מאין כמוהו, וקטרוג נורא
|
|
|
|
| נשלח ב-19/12/2025 03:10 |
|
| |
התפרעות כבישים כבר מזמן אינו נגד החוק מאז האנשים הנכונים במדינה התפרעו מקפלן ועד איילון, בגיבוי הרבנית היועמשי"ת עם המליצה החדשה "אין מחאה אפקטיבית ללא הפרעה לסדר הציבורי" אמרה אמרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2025 09:20 |
|
| |
צחקתי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2025 09:30 |
|
| |
תמוה על מי שחוגג את ימי החנוכה בו היה "מלחמה" עם חרבות, על גזירות רוחניות
איך הוא קורה למציאות מורכבת וכפויה כזאת "חילול השם" כך דרכה של תורה. כשיש התגוששות בין הרוח לכוח, שהרוח צריך לנהוג גם בכוח, וה' בעזרו בדרך של רבים ביד מעטים. קומץ קטן, כולל צנוע, כנגד אימפרייה מדינית וצבאית ככל שתהיה.
החפץ חיים, דיבר עם האמרי אמת, לצאת במלחמה כנגד הגזירות הפולנים והרוסיים - היבסקציה. הוא אף פירט, ששמע שבגור יש שבע ריבוא חסידים ללחום, והוסיף לו כי בראדין יש לו 500 איש. ממש קבינט צבאי של גדול הדור.
(למעשה היות בפולין עצמה הומתקו הגזירות, האמרי אמת 'ירד מהרעיון'. והח"ח חרה לו כעבור כמה שנים, מדוע לא הצליח לשכנע אותו לצאת במלחמה).
הרי שמדובר בקידוש השם ולא בחילול השם. נולדנו על סיפורים כהנה וכהנה. לא חלמנו שנחזור לזה שוב, אבל חילול השם לקרוא להפגנות כאובות, בזמן כאוב (כשהסעיפים של כולם עלו לקצוות, ולפעמים שלא לעניין, כפי שהיה אולי ביום חמישי בירושלים) - בשם "חילול השם". ההפגנה עצמה, ואלימות גבוהה, תיקרא מעתה קידוש השם.
ואיך אמר בגין על יפי הנפש, ואם הם (אתם) מעקמים את האף, שיהיה עקום!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2026 23:11 |
|
| |
| יוחנןש כתב: |  |
החפץ חיים, דיבר עם האמרי אמת, לצאת במלחמה כנגד הגזירות הפולנים והרוסיים - היבסקציה. הוא אף פירט, ששמע שבגור יש שבע ריבוא חסידים ללחום, והוסיף לו כי בראדין יש לו 500 איש. ממש קבינט צבאי של גדול הדור.
(למעשה היות בפולין עצמה הומתקו הגזירות, האמרי אמת 'ירד מהרעיון'. והח"ח חרה לו כעבור כמה שנים, מדוע לא הצליח לשכנע אותו לצאת במלחמה).
|
|
יש לך מקור לסיפור הזה ?
כי מה שזכור לי, שרק בדיעבד הח"ח נאנח ואמר שאילו היו קמים אפילו מעט אנשים שמוכנים למסור את הנפש לשם שמיים ללא שום כוונה זרה, אז הם היו מצליחים וגזירות הצאר הרוסי היו מתבטלות.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 01/01/2026 23:18:09
|
|
|
|
|