בית פורומים חידושי תורה

דבר תורה על ספר תורה פסול

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/1/2026 01:39 לינק ישיר 
דבר תורה על ספר תורה פסול

הרב צח מלול רציתי לומר לך שאלעד אלעזר אפרים לא מסכים עם החידוש תורה שלי אני מתכוון לאותו חידוש תורה שכתוב בספר שלי שאתה בכבודך ובעצמך זכית להדפיס לי אותו הוא אמר לי את הכלל הידוע דיברה תורה כלשון בני אדם כלומר זה שאני שאלתי את מה שאני שאלתי על אותם פסוקים שמדברים על אותם שבעה אומות שהתורה ציוותה להרוג אותם זאת שאלה מיותרת והיא לא במקום אני אמרתי לו אף אחד לא חייב לי כלום כמו שאני לא חייב כלום לאף אחד אחרי זה אני אמרתי לו אם החידוש תורה הזה היה חידוש תורה של רב גדול בישראל הוא לא היה פוסל את אותו חידוש תורה הרב צח מלול עכשיו אני חשבתי על משהו הכלל דיברה תורה כלשון בני אדם הוא נאמר על מילים כפולות הוא לא נאמר לא על לשון יחיד ולא על לשון רבים כך שהחידוש תורה שלי לא בבעיה בכלל

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2026 02:13 לינק ישיר 

הרב צח מלול שכחתי לומר לך אני אמרתי לאלעד אלעזר אפרים שאם הוא צודק כך שאני טועה וכל אומות העולם שנמצאים בדורות האחרונים הם לא צאצאים של אותם שבעה אומות שהתורה ציוותה להרוג אותם אז אני לא אזכה לחיות עד שנת תת"א כמו שכתוב בהקדמה של הספר שלי שאתה זכית להדפיס לי אותו כך שאני לא אזכה להגיע לגיל 51 וחצי בפסח של אותה שנה אני אמור להיות בן 52 אני אומר את זה כי מה שאני חידשתי על אותם שבעה אומות שהתורה ציוותה להרוג אותם זה מה שתיקן את אותם שבעה דברים מסויימים שהייתי חייב לעשות אותם אני כתבתי את שבעת הסדרים האחרונים של המשנה של התוספתא ושל התלמוד אותם שבעה סדרים הם כנגד אותם שבעה דברים מסויימים שהייתי חייב לעשות אותם בגלל זה אני גם חידשתי על הכלל דיברה תורה כלשון בני אדם שהכלל הזה נאמר על מילים כפולות הכלל הזה לא נאמר לא על לשון יחיד ולא על לשון הרבים אם מה שאני חידשתי עכשיו הוא לא נכון אז יוצא מפה שאלעד אלעזר אפרים צודק במה שהוא אומר ואני חייב לגנוז את הספר שלי אני חייב לגנוז את אותם מאה עותקים של הספר שלי שאתה זכית להדפיס לי אותו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > חידושי תורה > דבר תורה על ספר תורה פסול
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext