בית פורומים חידושי תורה

חידוש תורה על המצווה הראשונה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/1/2026 19:39 לינק ישיר 
חידוש תורה על המצווה הראשונה

הרב צח מלול אני אמרתי לשיראל אוחנה שהגימטריה של אמיר זה 251 2+5+1=8 כלומר הגימטריה הקטנה של אמיר זה 8 עכשיו אתה תשאל אותי אבל אתה היית אמור לעשות שבעה דברים מסויימים לא שמונה דברים מסויימים התשובה היא שאם הייתי עושה את אותם שבעה דברים מסויימים שהייתי חייב לעשות אותם אז הייתי זוכה בדבר השמיני שזה נכדים כלומר אם אני הייתי עושה את אותם שבעה דברים מסויימים שהייתי חייב לעשות אותם אז הייתי זוכה לקיים את המצווה הראשונה של התורה שהיא מצוות פרו ורבו וגם הילדים שלי היו זוכים לקיים את מצוות פרו ורבו אבל בגלל שאני לא עשיתי את אותם שבעה דברים מסויימים שהייתי חייב לעשות אותם אני כבר לא אזכה לא לילדים ולא לנכדים כך שאני לא אזכה לקיים את מצוות פרו ורבו הרב צח מלול תשים לב שהגימטריה הקטנה של אמיר זה 8 לא 9 כלומר אם אני הייתי עושה את אותם שבעה דברים מסויימים שהייתי חייב לעשות אותם אני הייתי זוכה לדבר השמיני שזה נכדים כמו שאמרתי לך כבר קודם לכן אבל אני לא הייתי זוכה לדבר התשיעי שזה נינים

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2026 21:39 לינק ישיר 

כתוב בספר עמוס בפרק א בפסוק ג כה אמר יהוה על שלושה פשעי דמשק ועל ארבעה לא אשיבנו על דושם בחרוצות הברזל את הגלעד כתוב בספר עמוס בפרק א בפסוק ו כה אמר יהוה על שלושה פשעי עזה ועל ארבעה לא אשיבנו על הגלותם גלות שלמה להסגיר לאדום כתוב בספר עמוס בפרק א בפסוק ט כה אמר יהוה על שלושה פשעי צור ועל ארבעה לא אשיבנו על הסגירם גלות שלמה לאדום ולא זכרו ברית אחים כתוב בספר עמוס בפרק א בפסוק יא כה אמר יהוה על שלושה פשעי אדום ועל ארבעה לא אשיבנו על רודפו בחרב אחיו ושחת רחמיו ויטרוף לעד אפו ועברתו שמורה נצח כתוב בספר עמוס בפרק א בפסוק יג כה אמר יהוה על שלושה פשעי בני עמון ועל ארבעה לא אשיבנו על בקעם הרות הגלעד למען הרחיב את גבולם כתוב בספר עמוס בפרק ב בפסוק א כה אמר יהוה על שלושה פשעי מואב ועל ארבעה לא אשיבנו על שורפו עצמות מלך אדום לשיד כתוב בספר עמוס בפרק ב בפסוק ד כה אמר יהוה על שלושה פשעי יהודה ועל ארבעה לא אשיבנו על מאסם את תורת יהוה וחוקיו לא שמרו ויתעום כזביהם אשר הלכו אבותם אחריהם כתוב בספר עמוס בפרק ב בפסוק ו כה אמר יהוה על שלושה פשעי ישראל ועל ארבעה לא אשיבנו על מכרם בכסף צדיק ואביון בעבור נעליים עכשיו אנחנו נשים לב שהמכנה המשותף של כל הפסוקים שאני הבאתי פה מספר עמוס הם שלושה פשעים הפשע הראשון של אמיר צרפתי זה שהוא לא הביא ילדים לעולם שזה הדבר השביעי והאחרון שהוא היה חייב לעשות אותו מתוך אותם שבעה דברים מסויימים שהוא היה חייב לעשות אותם הפשע השני של אמיר צרפתי זה הדבר השמיני שזה הנכדים של אמיר צרפתי הפשע השלישי והאחרון של אמיר צרפתי זה הדבר התשיעי שזה הנינים של אמיר צרפתי נשים לב גם שכתוב בכל הפסוקים שאני הבאתי פה מספר עמוס ועל ארבעה לא אשיבנו אנחנו לומדים מפה שאם אמיר צרפתי היה לו פשע רביעי שזה הילדים של הנינים שלו אז לא היה לו אפשרות לתקן את אותם שבעה דברים מסויימים שהוא היה חייב לעשות אותם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2026 20:59 לינק ישיר 

הרב צח מלול אני אמרתי לשיראל אוחנה שהגימטריה של אמיר זה 251 2+5+1=8 כלומר הגימטריה הקטנה של אמיר זה 8 עכשיו אתה תשאל אותי אבל אתה היית אמור לעשות שבעה דברים מסויימים לא שמונה דברים מסויימים התשובה היא שאם הייתי עושה את אותם שבעה דברים מסויימים שהייתי חייב לעשות אותם אז הייתי זוכה בדבר השמיני שזה נכדים כלומר אם אני הייתי עושה את אותם שבעה דברים מסויימים שהייתי חייב לעשות אותם אז הייתי זוכה לקיים את המצווה הראשונה של התורה שהיא מצוות פרו ורבו וגם הילדים שלי היו זוכים לקיים את מצוות פרו ורבו אבל בגלל שאני לא עשיתי את אותם שבעה דברים מסויימים שהייתי חייב לעשות אותם אני כבר לא אזכה לא לילדים ולא לנכדים כך שאני לא אזכה לקיים את מצוות פרו ורבו הרב צח מלול עכשיו התחדש לי שאם הייתי עושה את אותם שבעה דברים מסויימים שהייתי חייב לעשות אותם אני הייתי זוכה גם בדבר השמיני שזה נכדים וגם בדבר התשיעי שזה נינים ההוכחה שלי היא ממה שנאמר בספר ויקרא בפרק כה בפסוק כב נאמר שם וזרעתם את השנה השמינית ואכלתם מן התבואה ישן עד השנה התשיעית עד בוא תבואתה תאכלו ישן השנה השמינית זה רומז לדבר השמיני שזה הנכדים שלי והשנה התשיעית זה רומז לדבר התשיעי שזה הנינים שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2026 19:40 לינק ישיר 

https://forums.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=24&topic_id=3387063&forum_id=750

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > חידושי תורה > חידוש תורה על המצווה הראשונה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext