בית פורומים חידושי תורה

חידוש תורה על מלחמות רשות ועל מלחמות מצווה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/3/2026 12:27 לינק ישיר 
חידוש תורה על מלחמות רשות ועל מלחמות מצווה

הרב צח מלול אם הספר שלי הוא חידוש תורה אמיתי כמו שאתה ושיראל אוחנה אמרתם לי אז יוצא מפה שכל המלחמות שמדינת ישראל נלחמה נלחמת ותילחם הם מלחמות מצווה הם לא מלחמות רשות אני אומר את זה כי הרמב"ם כתב בספרו משנה תורה בהלכות מלכים ומלחמות שמלחמות מצווה זה מלחמות עם האומה העמלקית ומלחמות עם אותם שבעה אומות שהתורה ציוותה להרוג אותם ומלחמות הרשות זה מלחמות עם כל אומות העולם חוץ מהאומה העמלקית וחוץ מאותם שבעה אומות שהתורה ציוותה להרוג אותם ואני כתבתי בספר שלי שאתה זכית להדפיס לי אותו שכל אומות העולם שנמצאים בדורות האחרונים הם צאצאים של אותם שבעה אומות שהתורה ציוותה להרוג אותם

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2026 00:41 לינק ישיר 

עכשיו אתם תאמרו לי שהרמב"ם כתב בספרו משנה תורה בהלכות מלכים ומלחמות שאם כל אומות העולם רוצים להשמיד אותנו ואנחנו נלחמים בהם במקרה הזה זאת לא מלחמת רשות זאת מלחמת מצווה אז התשובה שלי אליכם היא שאם כל אומות העולם רוצים להשמיד אותנו ואנחנו נלחמים בהם זאת מלחמת מצווה רק אם היה לנו מלך מבית דויד כמו אז בימים ההם שבית המקדש הראשון היה קיים אבל היום בזמנינו שאין לנו מלך מבית דויד זאת לא מלחמת מצווה זאת מלחמה שאנחנו חייבים לעשות אותה רק בגלל מה שכתוב בספר ויקרא בפרק יח בפסוק ה ושמרתם את חוקותי ואת משפטי אשר יעשה אותם האדם וחי בהם אני יהוה רבותינו זיכרונם לברכה אמרו על הפסוק הזה וחי בהם ולא שימות בהם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2026 12:29 לינק ישיר 

https://forums.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=3387063

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > חידושי תורה > חידוש תורה על מלחמות רשות ועל מלחמות מצווה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext