בית פורומים בחדרי חרדים

נתתם הו"ק לצדקה - תעקבו אחר החשבון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/3/2026 19:36 לינק ישיר 
נתתם הו"ק לצדקה - תעקבו אחר החשבון

התכתובת דלהלן פורסמה בקבוצת ששואלים שאלות לעורכי דין, ומקבלים ייעוץ משפטי ראשוני
*

שלום,

לפני כשנתיים, אמא שלי (בת 75) הסכימה לתרום לאיחוד הצלה 100 שקלים לחודש, למשך שנה.

היום עברתי איתה על פירוט האשראי שלה ונחרדתי לגלות שמחודש מרץ 2024 (מאז שנתנה להם את פרטי האשראי שלה עבור התרומה),

חייבו אותה 85 (!!!) חיובים שונים, כאשר כל אחד מהם בין 100-125 ש"ח (סה"כ מעל 9,000 ש"ח).

במספר חודשים הראשונים (מאז מרץ 2024) היה חיוב יחיד בחודש, ולאחר מכן כל חודש התווספו עוד ועוד חיובים.

בחודשים האחרונים זה כבר הגיע ל 6 (!) חיובים שונים כל חודש.

חסמנו כמובן את הרשאת החיוב שלהם, אך אשמח לדעת מה ניתן לעשות ואיך ניתן לבדוק שהם לא עושים זאת לאנשים אחרים?

אני חושש שהם שומרים את פרטי הכרטיס, ומדי פעם פשוט מחייבים אותו כאוות נפשם...

תודה רבה.

*

Michael Avram Adv

אם כל החיובים הם לטובת איחוד הצלה אני מציע שתפנה אליהם ותברר, נראה לי כמו טעות.

אם הם יסרבו להשיב את הכסף, לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות

‏השב

חבר אנונימי בקבוצה

Michael Avram Adv תודה על התגובה,

הפוסט הנ"ל נכתב לאחר שבוצעה שיחה עם איחוד הצלה והם ניסו להתנער מהטענות. עוד יותר מזה, הם רק ניסו לשכנע אותנו לא לבטל את הרשאת החיוב בכרטיס...

‏*

Penina Beer

בוקר טוב,

שמי עו״ד פנינה ביר, יועצת משפטית ומנהלת המחלקה המשפטית בארגון איחוד הצלה.

חשוב לי לברר את הנושא שאת מעלה, לבצע בדיקה וטיפול בעניין. אשמח לקבל את הטלפון הנייד שלך בהודעה פרטית או לקבל ממך מייל עם פרטיך ופרטי אמך לכתובת המייל: [email protected] ואצור עמך קשר.

השב

חבר בקבוצה

Penina Beer תודה, שלחתי לך מייל

השב

Michael Avram Adv

·

Penina Beer,

בוקר טוב עו"ד ביר,

ראי תגובתו של השואל להודעתי. נשמח לשמוע כי הנושא טופל והכסף הוחזר לאמו

‏השב

Penina Beer

Michael Avram Adv תודה רבה, אני בקשר איתו והנושא בבדיקה.

‏השב

*

השב

Michael Avram Adv

אל חבר בקבוצה,

נשמח לקרוא שלאחר הטיפול של עו"ד ביר, הנושא טופל לשביעות רצונכם והכסף הוחזר לחשבונה של אמך

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/3/2026 08:14 לינק ישיר 

הגיע לתיבה האישית
*

אין  צורך  להשקיע הרבה   מאמץ.  רק  לאיים  על  גורם  שפועל  באופן  שכזה  ו/או  מחויב  להחזיר  כספים  ולא  מחזיר  באופן  מיידי (  צריך  רק  להקליט  את  שיחת  הטלפון  ולתעד  את   מועד  השיחה  במדויק  תאריך שעה  ודקה  של  תחילת  השיחה  וכן  של  סיומה  ולבקש  לאחר  מכן  מחב'  האלפון  פרוט  שיחות לאותו  חודש/שבוע  כאסמכתא)  ולהודיע  לנציג  הארגון/חברה/עסק  כי  באם  תוך  שבוע   הכסף  לא  יוחזר  במלואו  כולל  כל  החיובים  הנלווים  מ חב'  האשראי/הוראת קבע בבנק,  תוגש  תביעה  יצוגית  בסכום  עתק  אך  סביר  ,  כרגיל  הם  מתחילים  לשקשק  ומחזירים  את  הכסף  ומבטלים  כל  הוראת קבע  כולל  אישור  דיגיטלי.  ע"פ  החוק, והם  מ ודעים  לכך,  כי  קיימת  אפשרות  חוקית  באם  הדרישה   מוצדקת,  להטיל  עיקול  על  כספי  הארגון/עסק  דבר  שכרגיל   מכניס  אותם  ללחץ. 
רק  לאחרונה עסק  מסוים( במקרה הזה  עסק למתן שרותי רפואה  כגון  לקיחת בדיקות מעבדה  מהבית  ו/או  אספקת  תרופות  עד  הבית ) 
גבה ממני  תשלום  באשראי  עבור  שרות ( מאושר  חוקית)   שלא  קיבלתי,   ניסו  להתחכם איתי  בשיחה הטלפונית  במגמה  לא  להחזיר  את  הכסף,  וברגע שהודעתי להם  כי  תוגש תביעה יצוגית   ובמקביל תלונה למשרד הבריאות  בדרישה לשלול מהחברה את  הזכות  למתן שרותי רפואה )  האיום  עשה  את  שלו  ותוך  24 שעות  הכסף  בתוספת  אגרות   עמלה  הוחזר  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2026 14:34 לינק ישיר 

רק בהעברה בנקאית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2026 07:49 לינק ישיר 

מריח כמו שיטת 'מצליח'

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > נתתם הו"ק לצדקה - תעקבו אחר החשבון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext