בית פורומים בחדרי חרדים

אונאה במחיר המצות עבודת יד ע"פ כל השיטות!!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/4/2026 07:14 לינק ישיר 

חבל שהחסרת את הסוגיה " בבא בתרא" אבל, גם ממה שציטטת לעיל, ברור שיש אונאה במצות עבודת יד, מאחר ואורזים ללקוחות גם מצות ירודות שלא לומר שרופות שבלתי אכילות וגובים עליהן מחיר רגיל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2026 22:21 לינק ישיר 

קשה להתווכח עם מי שכותב\ת ששכחתי את סוגיית "בבא בתרא" לא זכיתי להבין מה הקשר בין הסוגיא ל"מסכת" בבא בתרא. כיון שהסוגיא נמצאת בכלל במסכת "בבא מציעא" בפרק ד' שהוא קרוי בבבלי פרק "הזהב".
אחרי שסיימנו את זה, הנושא שהעלית של מצות שרופות, בהנחה שככה הם עושים והקונה יודע מראש אין שום בעיה, וזו סוגיא במסכת "בבא מציעא" בפרק "המפקיד" ששם כתוב מה מותר להוסיף לכל שמן ויין שקונים שרוצים להוסיף שמרים וכדו', והכל לפי המנהג בסוף, אז אם ככה המנהג הרי מותר, ובין כך ובין כך זה לא קשור ל"אונאה" אלא ל"גזל" כיון שלא נותנים מה שסיכמו עליו, אבל כמו שנכתב למעלה במקרה כזה זה מותר.
ואין ענין ומצוה להשמיץ רבנים. בבקשה תשחרר\י אותם (ברור התכוונתי באלה ש"סוחבים אותם באף").

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2026 02:09 לינק ישיר 

לךתדע1 כתב:
חבל שהחסרת את הסוגיה " בבא בתרא" אבל, גם ממה שציטטת לעיל, ברור שיש אונאה במצות עבודת יד, מאחר ואורזים ללקוחות גם מצות ירודות שלא לומר שרופות שבלתי אכילות וגובים עליהן מחיר רגיל...

החלפת טענות, והבאת טענות חדשות פתאום.. חלק מהמצות שרופות!
כולם יודעים שמצות עבודת יד אינם מושלמות, ותמיד יהיו כמה שרופות או עבות יותר, זה קורה בכל המפעלים של המצות, מהזולות ועד היקרות, זוהי טיבן של מצות יד. אין מצות מושלמות עבודת יד, הציבור מודע לכך וקונה אותם על מנת שהם ככה.
לומר שיש כאן אונאה זה לעשות צחוק מעצמך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2026 12:08 לינק ישיר 

מהפךבחררה כתב:
קשה להתווכח עם מי שכותב\ת ששכחתי את סוגיית "בבא בתרא" לא זכיתי להבין מה הקשר בין הסוגיא ל"מסכת" בבא בתרא. כיון שהסוגיא נמצאת בכלל במסכת "בבא מציעא" בפרק ד' שהוא קרוי בבבלי פרק "הזהב".
אחרי שסיימנו את זה, הנושא שהעלית של מצות שרופות, בהנחה שככה הם עושים והקונה יודע מראש אין שום בעיה, וזו סוגיא במסכת "בבא מציעא" בפרק "המפקיד" ששם כתוב מה מותר להוסיף לכל שמן ויין שקונים שרוצים להוסיף שמרים וכדו', והכל לפי המנהג בסוף, אז אם ככה המנהג הרי מותר, ובין כך ובין כך זה לא קשור ל"אונאה" אלא ל"גזל" כיון שלא נותנים מה שסיכמו עליו, אבל כמו שנכתב למעלה במקרה כזה זה מותר.
ואין ענין ומצוה להשמיץ רבנים. בבקשה תשחרר\י אותם (ברור התכוונתי באלה ש"סוחבים אותם באף").
אכן כך, טעות שלי. הכוונה: לסוגיה ב-"בבא מציעא". 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2026 19:13 לינק ישיר 

אכן כך, אבל אתה טעית בשתי טעויות, אחת שזה בבא מציעא ולא בבא בתרא, והשתים, שכתוב שם בדיוק הפוך ממה שאתה כתבת..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2026 00:03 לינק ישיר 

טוב, אני רואה שבאת היום במצב רוח לחימה וגם "ברוח טובה": אם זה המצב, אוסיף ואומר, שהטעות העיקרית שלי היא:  כשמסבירים ל"ראש קטן" דבר או שניים, לא מומלץ-לחשוב בגדול בסוגיות האלה בשס ופוסקים-ולהשליך מהן כי, אם למדת מעט "בבא מציעא" גם זה לכשעצמו דבר גדול הוא! אז, כאמור, ה"טעות שלי" היא ש"חשדתי בך" שהגעת לדף צ' וכו' ב-"בבא בתרא" ואתה בטח גם יודע את הרשב"ם וכ'ו, נו, נו, זו באמת טעות גדולה שלא ניתן להפריז בה , ביחוד, לאחר היכרותי עמך עידן ועידנים

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 16/04/2026 00:21:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2026 14:43 לינק ישיר 

לךתדע1 כתב:
טוב, אני רואה שבאת היום במצב רוח לחימה וגם "ברוח טובה": אם זה המצב, אוסיף ואומר, שהטעות העיקרית שלי היא:  כשמסבירים ל"ראש קטן" דבר או שניים, לא מומלץ-לחשוב בגדול בסוגיות האלה בשס ופוסקים-ולהשליך מהן כי, אם למדת מעט "בבא מציעא" גם זה לכשעצמו דבר גדול הוא! אז, כאמור, ה"טעות שלי" היא ש"חשדתי בך" שהגעת לדף צ' וכו' ב-"בבא בתרא" ואתה בטח גם יודע את הרשב"ם וכ'ו, נו, נו, זו באמת טעות גדולה שלא ניתן להפריז בה , ביחוד, לאחר היכרותי עמך עידן ועידנים

"הגעת לדף צ' בבבא בתרא, ואתה יודע את הרשב"ם"...
ממשפט זה ניתן להבין, שאתה כן "הגעת לשם", וממש לא חיפשת מקורות והגעת דרך גוגל, אחרי נבירה ברשימת תוצאות מראי מקומות גוגליות.
אשכרה "סוגיא מפורשת בבבא מציעא, אהה.. סליחה בבא בתרא"....
וכל זה בין הספונג'ות ו"הכנת האוכל לבעלי שיחי'".
לא אלך לבדוק את עשרות דיבורי המתחיל של הרשב"ם בדף צ' כדאי לראות מה מצאת בחיפוש-גוגל שלך,אם מצאת משהו אתה מוזמן לשים כאן.

תמהת על הרוח לחימה שבאתי איתו, אילו היית מדבר רק על אונאה במחירי המצות, ניחא, היה כאן דיון מקצועי מעשי, אבל אתה תלית הכל בראש הרבנים, האשכול הזה הוא בכלל על רבנים.. ואז הוספת בחוצפה שאתה לא מדבר בכלל על הרבנים, כי אין להם מושג בכלל מה קורה איתם וסביבם, אתה מדבר בכלל על הגבאים שלהם אלו שמסובבים אותם ומחליטים הכל, גם בעניני הלכה.
חוצפה וגסות רוח של אדם שרומז כאילו אין היום רבנים, יש את הגבאים ואלו מסובבים את הרבנים, ועוד גם בעניני הלכה!!
כשאתה כותב ככה על רבנים, אתה פוגע כאן אישית בחלק מחברי הפורום שרבנים אצלם זה דבר קדוש, ולכן אל תתפלא אם האשכול נסוב גם על כבוד רבנים כפי שהעירו לך כאן חלק מהכותבים.

אם נסכם את דבריך באשכול -
פתחת בטענות על הרבנים ש"נותנים לבעלי המאפיות להרויח מאות אחוזים" (אף מילה על אונאה)
הסבירו לך שכך דרכו של השוק בכל נושא, הטובים יותר לוקחים פי כמה על המוצרים שלהם.

כאן טענת שמדובר באונאה כי זה למעלה משתות, הוסבר לך שלפי ההלכה יכול כל בית מסחר לקבוע את המחירים שלו, וזה המחיר שנקבע בשוק, ומי שימכור את המוצר שלהם ביותר משתות, זה ייקר אונאה

כאן שינית בשלישית את טענותיך, וטענת על מצות שרופות בחלק מאותם מצות יקרות, גם כאן הוסבר לך שיש כמות מסוימת של פגם  שמותר לאדם להשאיר בתוך סחורתו ואינו חייב לברור אותם אם זהו דרך השוק, וכידוע מצות תמיד נמכרות כשחלק סביר וקטן מהם שרוף.

עכשיו הגענו אל הלא נודע, אל הרשב"ם מבבא בתרא דף ט'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2026 23:29 לינק ישיר 
את באה ממקום של חוסר אמון ברבנים. מי סיפר לך שהרבנים לא מנסים ?

בתכל'ס, אני צרכן די רציני של מצות עבודת יד, ו 2 קילו מספיק לי די והותר. לרבים מאתנו מספיק קילו, אפשר לשבוע מעוד דברים, יש בננות, אגסים, גזר, סעודות טעימות, לא חסר לנו, חסדי ה'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2026 15:41 לינק ישיר 

שני קילו לכמה נפשות?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > אונאה במחיר המצות עבודת יד ע"פ כל השיטות!!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.