בית פורומים בחדרי חרדים

הוצאות מטורפות לתמונות חלאק'ה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/5/2026 19:03 לינק ישיר 

באופן כללי יש לתמונות הללו - לפחות לחלקם - ערך חינוכי שלילי לגמרי, צילומים עם שפעת התלתלים והתסרוקות המיוחדים של גלי שיער בלונדיניים כאילו יש בזה איזה ערך - כדברי הנזיר מן הדרום יפה עיניים וטוב רואי וקווצותיו תלתלים. שהסתכל בבבואה שלו ואמר: רשע! לא היית צריך להתגרות בדבר שאינו שלך, הרי אני עתיד להיעשות עפר, רימה ותולעה. לכן עליי לגלחך לשם שמיים - אלא שכאן מנציחים את זה בתמונות.
אם כבר הע"ז של צילומי הניו-בורן - שלטעמי גם הם סרי טעם ברובם - שגם מחירם מרקיע שחקים, לפחות לא לוקה בעניין החינוכי מעבר לבזבוז ראוותני וחשש לעין הרע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2026 20:46 לינק ישיר 

להגיד שערך הכסף ירד זה לא קשור למשכורת אלא לאינפלציה, שיעור מבוא בכלכלה, אם המשכורות גדלות אבל המחירים של הכל נשארים אותו דבר הערך של הכסף נשמר.
היה אינפלציה ואכן יש דברים שעלו יותר ועלו פחות ולזה יש מדד, שמחיל בתוכו גם את השכירויות שאכן עלו אבל ממש לא בפי 4 (לצורך הענין דירה שעולה היום ברמת שלמה 5,000 לא הייתה 1,200 לפני 20 שנה) ישנם מקומות ספיציפיים בהם המחירים עלו מאוד, ולזה בא המדד לעשות סדר, לבדוק עליות במחירי פירות וירקות, ובמחירי הבשר ובמחירי השתיה וכדו', והמדד הזה שמחיל את כל סל המוצרים שכולל הלבשה והנעלה (חולצת פורור עולה 130 האם לפני עשרים שנה חולצה אלקמט עלתה 30 שקל? האם קפיטה שעולה היום 1100 עלה 225? ) וכולל גם ירידה בגלל היבוא מסין במוצרים מסויימים, אני לא מכיר מוצר שעלה פי ארבע אולי חוץ משכירות ברוממה.....
וסך הכל המדד של כל סל המוצרים עלה ב43 אחוז זה הכל, ולעומתו מחיר הדירות שלא כלול בסל (רק השכירות שהיא כן כלולה) עלה בהרבה יותר, וזה כל הטענה, למצוא חברה שנסגרה זה לא חכמה (סופר דרינק) אבל גם היום יש שתיה זולה, וגם ארסי שהוא לא יקר בסקירה קלה עולה 4- 5 ש"ח והוא לא עלה 1 לפני עשרים שנה.
ורכב אין שום קשר לזה שיש רכב חדש כל שנה, אם הכסף נשחק ברמה של 400-500 אחוז כמו שכתבת עלות הרכב הייתה אמורה לעלות פי ארבע, כי המוצרים והמשכורות שמשמשות לבניית הרכב מייצגות סכום אחר לגמרי, כי היום 160,000 זה אותו סכום של 40,000 לפני עשרים שנה לשיטתך ואין לזה שום קשר לרכב חדש ודגם חדש, הפוך אם אתה אומר שהמחיר עלה רק בארבעים אחוז בעשרים שנה (זו אכן העליה) יוצא שמחיר הרכב לשיטתך ירד ריאלית בשמונים אחוז........
בקיצור בלבול שכל של מי שחושב שהמיסים מהסופר דרינק הם ממנים את המדינה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2026 03:08 לינק ישיר 

שוב אתה מביא מוצרים ספציפיים שלא עלו פי ארבע, ושוב אני עונה לך שלא "כל" המוצרים עלו פי ארבע. תמיד תמצא דברים שלא הכפילו את עצמם פי ארבע.
דירות ברמת שלמה לא עולות 5000, אלא 7-8 אלף, במרכז ירושלים שכר דירה לפני 20 שנה היה בדולרים - 500$ לדירה ממוצעת של 4 חדרים, היום זה 8-10 אלף ש"ח.
כמובן מצאת בקבוקים זולים שגם כיום עולים 5 ש"ח, אבל הממוצע הוא 8 ש"ח, וזה שאתה מחפש ומביא לכאן מוצרים מסוימים שלא עלו פי 4 אינם משקפים את המציאות שרוב הדברים כן עלו פי 4.
מחיר חליפה אכן היה 200 ש"ח והיום 800 ש"ח.
לא יודע איך ומה בדיוק בא המדד לשקף, אני מביא את המציאות כמות שהיא, ואין לך מה להביא מוצרים בודדים שלא עלו פי 4.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2026 10:03 לינק ישיר 

אין לי מה להתווכח שאתה לא מביא מוצרים רלוונטים המדד משקף את כלל המוצרים והבאתי לך עשרות דוגמאות, נכון ששכירות במרכז ירושלים אכן כך עולה אבל זה המוצר היחיד שהבאת בכל הויכוח הארוך שעלה כ"כ הרבה, באופן כללי נראה ליש אתה מתבלבל בכמה עשרות שנים, דירה לא עלתה ברוממה לפני עשרים שנה 500 דולר, אני בעצמי השכרתי דירה במיקום הרבה פחות טוב במצב דפוק בהרבה יותר כסף, וכן חליפה לפני עשרים שנה לא עלתה 200 שקל, חליפת בגיר עלתה לפני 20 שנה ואני זוכר בדיוק שקניתי עלתה 600 ש"ח ולתתי"ם היה מבצעים של 450 היום לתתים זה 690 הפער הרגיל שאנחנו מדברים עליו, אני זוכר בG&G לפני עשרים שנה (אז התחתנתי בערך ואני זוכר טוב את המחירים) קפיטע עלתה למעלה מ700 שקל, וכובע בורסולינו לפני עשרים שנה עלה 850 שקל והיום 1190 היינו העליה שכלה הזמן מדברים עליה, אתה מחפש ומוצא בקושי מוצר אחד וכותב שהכל עלה פי 4-5 אז חבל על הויכוח, אני חושב שהכל עלה פי עשרים כי  ככה השכנה שלי החליטה ושכירות לפני 20 שנה עלתה שקל, זו רמת הויכוח אז שיהיה בהצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2026 14:21 לינק ישיר 

מהפךבחררה כתב:
אין לי מה להתווכח שאתה לא מביא מוצרים רלוונטים המדד משקף את כלל המוצרים והבאתי לך עשרות דוגמאות,
עשרות דוגמאות? אולי שתים למשל? כפי שאמרתי לך, אתה מביא מוצרים בודדים, של חברות מסוימות וזה רמת הויכוח
נכון ששכירות במרכז ירושלים אכן כך עולה אבל זה המוצר היחיד שהבאת בכל הויכוח הארוך שעלה כ"כ הרבה, באופן כללי נראה ליש אתה מתבלבל בכמה עשרות שנים, דירה לא עלתה ברוממה לפני עשרים שנה 500 דולר, אני בעצמי השכרתי דירה במיקום הרבה פחות טוב במצב דפוק בהרבה יותר כסף,
אתה מנהל איתי את הויכוח הזה במקביל בכמה אשכולות, חלקם בטעות כנראה, עניתי לך כבר באחד האשכולות שאני מדבר על לפני 30 שנה ולא 20, וגם הסברתי שם שלא דייקתי במדויק, ולא הלכתי לבדוק בדיוק באיזה שנה זה היה, כי הנושא לא היה כל כך רלוונטי, וזאת כי רק ביקשתי לציין שהמחירים עלו פי 4 וערך הכסף ירד פי 4 בכמה וכמה תחומים, לא ידעתי שמישהו כאן הולך לנהל איתי ויכוחים ארוכים, לפני 30 שנה, צלמת עלתה 400 ש"ח, דירה בשכירות עלתה 500$ בעצמי שילמתי כך שכירות וזה היה הנורמה המקובלת, ודירה עלתה 200 אלף דולר.
וכן חליפה לפני עשרים שנה לא עלתה 200 שקל, חליפת בגיר עלתה לפני 20 שנה ואני זוכר בדיוק שקניתי עלתה 600 ש"ח ולתתי"ם היה מבצעים של 450 היום לתתים זה 690 הפער הרגיל שאנחנו מדברים עליו, אני זוכר בG&G לפני עשרים שנה (אז התחתנתי בערך ואני זוכר טוב את המחירים) קפיטע עלתה למעלה מ700 שקל, וכובע בורסולינו לפני עשרים שנה עלה 850 שקל והיום 1190 היינו העליה שכלה הזמן מדברים עליה, אתה מחפש ומוצא בקושי מוצר אחד וכותב שהכל עלה פי 4-5 אז חבל על הויכוח, אני חושב שהכל עלה פי עשרים כי  ככה השכנה שלי החליטה ושכירות לפני 20 שנה עלתה שקל, זו רמת הויכוח אז שיהיה בהצלחה.
אז בכובעים והחליפות שאתה קנית היה ככה, ובכובעים והחליפות שאני קניתי היה כמו שאני אמרתי, שוב אתה כותב כאן על מוצרים של חברות מסוימות, קפיטע עולה היום 700 ש"ח, ואתה אומר שלפני 20 שנה זה עלה ככה, תלוי כמובן באיזה חברה, הויכוח הזה לא יסתיים אי פעם, אתה קנית חברת בגיר, היה יקר כבר אז והם לא העלו מאז יותר מידי? שיהיה לך לבריאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2026 20:30 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
אני זוכר לפני 20 שנה, מחיר ממוצע של צלמת טובה היה 450-500 ש"ח (גם אז אגב רטנו כולם על המחירים הגבוהים)
אם מחשבים את המדד, זה יוצא בערך 2000 ש"ח היום.

על זה היה הויכוח ושיהיה בהצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2026 20:37 לינק ישיר 

אם לא שמת לב, התייחסתי לזה גם בתגובה האחרונה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הוצאות מטורפות לתמונות חלאק'ה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.