| נשלח ב-5/5/2026 12:56 |
|
| |
האם לרבי אלימלך בידרמן יש דרך לחזור בתשובה?!
בעוד שהרב עמד וצווח ככרוכיה: "עולם עולם": זעקו כל השאר בליבם זעקה אילמת שהסיוט שלהם ייפסק כבר, מדובר במי שמתגוררים במקום ומוגדרים כחסרי ישע לכל דבר ועניין: חולים וזקנים מופלגים ותינוקות של בית רבן ולא רק !! איש לא ינקה את הרב בידרמן מ"הזוועה שיצא מהמקום הזה" : לעמוד עד אור הבוקר ולחזור על אותו הדבר שוב ושוב תוך כדי, כאמור, שגוזלים את שנתם של זקנים חולים וקשישים וכו', על זה אין תשובה תרתי משמע וגם לא כפרה. מקווה שבאשכול הזה קיימתי את "מצוות התוכחה".
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 05/05/2026 13:41:43
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2026 15:02 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | זה בסדר אתה לא צריך להסביר את הבדיחה כולם הבינו, אנחנו לא טמבלים. רק אל תגיד ש"לא לגלגתי רק התבדחתי".. |
|
שוב פעם!
אתה מנסה לפרש אותי!
ולכוון את מה שלא התכוונתי...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2026 03:19 |
|
| |
זה בסדר אתה לא צריך להסביר את הבדיחה כולם הבינו, אנחנו לא טמבלים. רק אל תגיד ש"לא לגלגתי רק התבדחתי"..
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2026 19:35 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | סתם שאלה: האם פותח האשכול "מהול" ???
בבריתה!?!1;
ניוטרל?
|
|
רואים היטב!
שאתה עם שכל ב...
כתבתי זאת בהומור!
היות ומספרים שמדובר באישה שכותבת בשם בעלה או יחד עימו!
אז עקצתי את מי ששאל על מהול!
ולכן שאלתי, האם זה בבריתה...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2026 19:33 |
|
| |
יש לי בביתי. סט של פירושים על פרשות השבוע. שנקרא שמם, מאורה של תורה.
מאת שמוא-ל ירושלמי.
ובהשגחה פרטית. כשחפצתי לומר דבר תורה בשולחן שבת.
נפתח לי. על פרשת ויקרא.
ששם מובא כך!
נפש כי תחטא.
ביהודי סתם נאמר נפש כי תחטא.
כי הוא לשון ספק.
יתכן שי'הודי יכשל בחטא.
אבל בנשיא נאמר אשר נשיא יחטא לשון ודאי, כי לא יתכן שנשיא לא יחטא. הנשיאות מביאה לידי עוון! (בשם ספר תולדות יצחק.)
אשר נשיא יחטא אמר אשר ולא אם כמו בכהן וקהל שהעוון מצוי אצל נשיא כמו שנאמר ורם לבבך ושכחת את ה' וגו' שעל ידי הגדולה אדם עלול ליפול לגאווה ולחטוא! (פה כתוב בראשי תיבות דב"א. לא כתוב מה הראשי תיבות בפתיחה לסט...)
הרי לכם. שזה שבן אדם, הוא גדול במעלה.
לא הופך אותו. למלאך ושרף!
אדרבא! כל הגדול מחבירו וכו'...
וכמו שאמר הגאון מווילנה. למגיד מדובנא. שחשב שהיצר הרע שלו (הגאון מווילנה.) ממש קטן...
רק אצל הגוים! הגדולים שלהם, חושבים שהם צדיקים ומושלמים!
אך אין דבר כזה!
כי אנו בעולם התיקון! והמלחמה, הינה עד הסוף של האדם!
ואם מישהו סבור, שהוא כבר מתוקן ומושלם.
שיקרא לחברא קדישא...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2026 19:19 |
|
| |
| ניוטרל כתב: |  | סתם שאלה: האם פותח האשכול "מהול" ???
בבריתה!?!1; |
|
ניוטרל?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2026 19:17 |
|
| |
| שאגתשביט כתב: |  | | זה באמת מדהים. במוצאי יום כיפור בונים סוכה בשתים בלילה שאנשים עייפים מהצום. |
|
זה יכול לקרות, לאו דווקא.
במוצאי יום כיפור...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2026 17:14 |
|
| |
זה באמת מדהים. במוצאי יום כיפור בונים סוכה בשתים בלילה שאנשים עייפים מהצום.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2026 16:49 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | יהודים עושים שמחות לג בעומר בכל מקום עד שעה מאוחרת ממש בלילה, בכל מקרה יש דרך איך מבקרים, לא עושים כותרת על רב פלוני שיחזור בתשובה, חוצפה יסגי. האשכול הזה נשמע יותר נסיון נואש נוסף של מישהו לקושש צומי, בדרך הפחות נעימה, מעצבנים ומקבלים תשומת לב.איך שהאשכול הזה " נשמע לך" וכנראה רק לך, זה העניין שלך ורק שלך ואולי, בזמנך הפנוי עשה חשבון נפש מדוע אתה חושב כך וד"ל . לגוף העניין, נכון הוא הדבר, יהודים תמיד היו עורכים שמחות ומדורות בל"ג בעומר. במקרה הזה, מדובר במשהו חדש, וחדש: "אסור מן התורה": מעולם לא הייתה הילולת ל"ג מתקיימת בפורמט כזה ובשעות כאלה: מעמידים אוטובוסים מכל רחבי הארץ מפה אתה גם למד את עוצמות הרמקולים שהקהל הזה מצריך ועוד מוסיפים מדיליה "עולם עולם" ובכך עוד מעצמים את ההפרעה למסכנים וכו' שהיא בלאו הכי גדולה מאוד: נסמכים למקום מגורים של חולים וגלמודים וכו' להפריע להם עד נצנוצי בוקר -ראשוניים . היכן החמלה והרגישות לסבל של האחרים!? נאדה גורנישט?! הרי מדובר לכאורה במי שמציג את עצמו כל השנה כאדם רגיש לזולת ולחולים, ומשכך מנסה להתרים עבורם כסף באמצעות הפלטפורמות השונות כדי להקל מעליהם את מצוקתם: מה קורה פתאום נעלמה לה הרגישות לזולת?! ולעזאזל כל המסכנים שבשמם ולמענם הוא פועל כל השנה?! האם באמת הכול ביזנס וכבוד?!.לא מספיק לדגלם את ר' שלומקה מזוויל בענייני המקווה. ובה בעת, לשכוח אולי "לא שמע" איך ר' שלומקה זצוק"ל התנהג עם החתולים וכ"ש ובן בנו של ק"ו עם אנשים וכמה היה נזהר שלא לצערם. |
|
חברה המנרמלת.
פגיעה בזולת. בעבור מצוות!
כמו לבנות סוכה ב2 בלילה!
או להפעיל שואב אבק ברעש.
ב2 בלילה! כי אבק זה חמץ!
מנרמלת לעשות מדורה על חשבון הסובב!
ואחר כך מתפלאים, על הטילים שנפלו בבני ברק!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2026 16:46 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | תצפה לתגובות מעין אלו של קונסול וניוטרל..
ר' ישרא-ל סלנטר. הוא כלום עבורך!
טוב לדעת!
בין אדם לחברו זה כלום עבורך!
טוב לדעת!
אל תגיד שאתה עד כדי כך כזה אידיוט. לא שמת לב שדיברתי כאן עליך? לגלגת כאן מקודם ללך תדע, וכתבתי ללך תדע שלגלגתם עליו בגלל הסגנון הפוגע שלו. עכשיו אתה הוא זה שבא לדבר על מידות ור' ישראל סלנטר? אתה הנושא כאן.. |
|
היכן מצאת, שלגלגתי על לך תדע!?!
הנך מנסה לפרשן אותי, בצורה עקומה!?!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2026 12:14 |
|
| |
גם אם מותר פורמלית, מותר לדון האם ההתעלות הרוחנית שווה את ההפרעה לבית האבות, לתינוקות ולאמהות בשכונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2026 11:32 |
|
| |
שאלה לחברי הפורום, האם באמת מותר לעשות כזה דבר? גם לו נניח שהשכנים התרצו, האם מישהו שאל אותם? למיטב הבנתי לא כולם חסידים, ובסנהדריה המורחבת רובם ליטאים שלא כל כך ששו בדבר הזה, וגם לא היה מה לראות מהמרפסות,אני לא מדבר על בית האבות ששם ברור לי שהזקנים לא כל כך שמחו, שאלה לי, האם מותר לעשות כזה דבר, ואם כן, מקור להיתר הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2026 04:05 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | נו טוב, ברור שבמירן זה כך אבל, במקום רגיל, וכ"ש ליד מוסד של חולים?!אין לזה מקום! רק בגלל שהציבור חושב שזה דבר נעלה הוא השתתף אך, כך פועל היצר: לתת לאדם לחשוב שהוא עושה מצווה ותכלס הוא מחטיאו. על כך כבר אמרו חכמים: "הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות" עוצמת הביקורת היא פונקציה לעוצמת החטא, ובייחוד שמדובר בהתנהגות שאחרים יחשבו לאמץ אזי התגובה חייבת להיות עוצמתית וללא פשרות! לסוג התגובות באשכול? אני לא מתרגש מתגובות כאלה ואחרות, ואני מקווה בשבילך שגם אתה לא לוקח ללב מהחברים בפורם שמכנים אותך: "איש חשוך"
הצבעתי על כך שהציבור הצביע כאן ברגלים, ברחובות עזרת תורה וצאנז, כולם עמדו במרפסות ונהנו עד השעות המאוחרות של הלילה, אין מרפסת שלא היתה מלאה בדיירי הבית ובקרוביהם שבאו גם להנות, וניתן לראות את זה בתמונות ובסרטונים. אני אכן איש חשוך! אני מהחרדים הישנים החשוכים, אני גאה להיות כזה, ובז לכל קידמה, בלורית ופריקת עול, ובהחלט רואה כמחמאה כל מי שקורה לי חשוך, העתיד שלנו וגם העבר!! |
| כל הכבוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2026 15:11 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | | נו טוב, ברור שבמירן זה כך אבל, במקום רגיל, וכ"ש ליד מוסד של חולים?!אין לזה מקום! רק בגלל שהציבור חושב שזה דבר נעלה הוא השתתף אך, כך פועל היצר: לתת לאדם לחשוב שהוא עושה מצווה ותכלס הוא מחטיאו. על כך כבר אמרו חכמים: "הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות" עוצמת הביקורת היא פונקציה לעוצמת החטא, ובייחוד שמדובר בהתנהגות שאחרים יחשבו לאמץ אזי התגובה חייבת להיות עוצמתית וללא פשרות! לסוג התגובות באשכול? אני לא מתרגש מתגובות כאלה ואחרות, ואני מקווה בשבילך שגם אתה לא לוקח ללב מהחברים בפורם שמכנים אותך: "איש חשוך" |
|
הצבעתי על כך שהציבור הצביע כאן ברגלים, ברחובות עזרת תורה וצאנז, כולם עמדו במרפסות ונהנו עד השעות המאוחרות של הלילה, אין מרפסת שלא היתה מלאה בדיירי הבית ובקרוביהם שבאו גם להנות, וניתן לראות את זה בתמונות ובסרטונים. אני אכן איש חשוך! אני מהחרדים הישנים החשוכים, אני גאה להיות כזה, ובז לכל קידמה, בלורית ופריקת עול, ובהחלט רואה כמחמאה כל מי שקורה לי חשוך, העתיד שלנו וגם העבר!!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2026 15:01 |
|
| |
| ניוטרל כתב: |  | | זה לא הסיפור!
כי צריך שעון מעורר!
אך מי שצריך שעון מעורר, שיצלצל לו 10 פעמים בשעה. הוא במצב קשה!
כי כולם אומרים זאת. אך אף 1 לא מתעורר מעצמו!
וכמו שנאמר. כשיש דין למטה, אין דין למעלה!
ולהפך! וכשהדין הינו מלמעלה, זה יכול להיות לא נחמד...
ואחר כך שואלים מדוע קרה כך!
(ראה את פרוש רע"ב. על ונפרעין מן האדם מדעתו. ושלא מדעתו!)
אז כמו שמשתמשים בשעון מעורר.
כך משתמשים ביהודי מעורר, על בין אדם לחברו. שעל זה בורא עולם מקפיד יותר!
ובמיוחד, אצל אנשים. הנקראים בשם צדיקים וכדו'... |
|
אבל גם בזה יש בעיה, כי כל אחד רק מנסה לעורר את הזולת, וכך נוצר מעגל של מעוררים בלי שאף אחד יתעורר. תעורר אתה את עצמך, לךתדע יעורר את עצמו, ר' מיילך יעורר את עצמו, וכך נתקדם
|
|
|
|
|