בית פורומים בחדרי חרדים

ההסתה וההסטה של ח"כ דן אילוז

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/5/2026 16:44 לינק ישיר 
ההסתה וההסטה של ח"כ דן אילוז

הנה מה שכתב חבר הכנסת מהליכוד, שכל מה שכתוב כאן, זה פשוט הסתה נגד החרדים (בלי שקרים קשה להסית נגד החרדים)  וכדי שזה יהיה הסתה מוצחת,  מסיטים את המבט מהמציאות הקיימת, אל משהו דימיוני שלא קיים, מישהו זוכר שכל החרדים אחרי שבעה באוקטובר רצו בהמוניהם להילחם עם החילונים וגדולי ישראל מנעו מהם? אף אחד, כי זה עובדתית שקר מוחלט ! ! ! אלא מאי, החילונים באותם ימים, הרגישו שהחרדים איתם יחד, כי החרדים סייעו במה שיכלו, ועדיין מסייעים במה שהם יכולים, והיום , אחרי חודשים של הסתה נגד החרדים אפשר לספר ולשקר ללא הגבלה.

אותו הדבר בכלכלה, יש מסגרות חרדיות שבהם חרדים יכולים ללמוד באקדמיה בצורה חרדית, יש מעט מאוד מסגרות שכאלה, במעט מאוד תחומים, ממש מעט מאוד, אז איך יהיה חרדי פיזיקאי, איך הוא יהיה מהנדס אלקטרוניקה? איך הוא יהיה מהנדס כימיה? איך הוא יהיה קונסטרוקטור ? (מתכנן הנדסת בניין) ( אגב - יש עשרות רבות של חרדים (לא טעות) הנדסאים קונסטרוקטורים ) האפשרויות לרכוש השכלה לחרדים מאוד מאוד מצומצמות ! ! ! מאיפה הם יתרמו כלכלית למדינה כשהיא לא נותנת להם לרכוש השכלה?

תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 15/05/2026 16:57:30

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2026 03:48 לינק ישיר 

לא הבנתי את הקשר למה שכתבת כאן.
דיברנו כאן על "בעלי בתים"?
דיברנו על לימודי חול בתוך ישיבות.
ה"בעלי בתים" האלו שהבאת, למדו בישיבות ללא לימודי חול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2026 00:33 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
ירידת הדורות כל כך עצומה בכל דור, ואתה עוד מדבר על לפני 100 שנה...
העובדה היא שלפני 100 שנה למדו בקלם לימודי חול, שדרך אגב זה היה תלמוד תורה, והצעירים נשארו בתמימותם וביראת שמים שלהם והקימו בתים לתפארת
והעובדה היא גם, שכיום ישיבות המשלבות לימודי חול, ויש כמה כאלו, מגדלות חרדים מודרנים.
כמובן לא ממש יכאב לך אם המושג חרדי ייכחד מהעולם וכולם יהיו חרדים מודרנים, רק שגם הצד השני צריך להסכים לך, אי אפשר לבנות שידוך בלי הסכמת שני הצדדים, מבחינתך חרדי מודרני הוא יהודי טוב, מבחינת החרדים, בן שהופך להיות מודרני גורם לאבל.

מה שזכור לי בישיבה הקטנה,

כל הבחורים שהיו לומדים ביום שישי אחרי הצהריים,

או בשבת אחרי האוכל,

היו תמיד בחורים מבתים של בעלי בתים,

דווקא אלו מבתים של פרומערס,

היו הולכים לישון או לפטפט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2026 15:39 לינק ישיר 

ירידת הדורות כל כך עצומה בכל דור, ואתה עוד מדבר על לפני 100 שנה...
העובדה היא שלפני 100 שנה למדו בקלם לימודי חול, שדרך אגב זה היה תלמוד תורה, והצעירים נשארו בתמימותם וביראת שמים שלהם והקימו בתים לתפארת
והעובדה היא גם, שכיום ישיבות המשלבות לימודי חול, ויש כמה כאלו, מגדלות חרדים מודרנים.
כמובן לא ממש יכאב לך אם המושג חרדי ייכחד מהעולם וכולם יהיו חרדים מודרנים, רק שגם הצד השני צריך להסכים לך, אי אפשר לבנות שידוך בלי הסכמת שני הצדדים, מבחינתך חרדי מודרני הוא יהודי טוב, מבחינת החרדים, בן שהופך להיות מודרני גורם לאבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2026 07:42 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

בישיבת 'קלם' למדו לימודי חול, יצאו משם הרבה מאוד גדולי תורה,
תלוי איך מלמדים את לימודי החול.
מה שהיה לפני מאה שנה, לא עובד היום, ותחסוך ממני להסביר למה.

כשהייתי ילד, לימדו לימודי חול, בצורה שאין ברירה אלא ללמוד לימודי חול, והלוואי שלא נצטרך ללמוד..........
כי זה מקלקל את הלומדים לימודי חול.
גם כיום ילדים לומדים לימודי חול, חשבון דקדוק עברית וכו' מי מאיתנו לא למד? באיזה חיידר היום לא לומדים לימודי חול?
המדובר כאן באשכול - בבחורי ישיבות, בלימודי ליבה מלאים - מתמטיקה אנגלית וכו'

אותו הדבר עם לימודי אקדמיה,
אין שום בעיה הלכתית או השקפתית בלימודי מתמטיקה, כימייה ופיזיקה.
צריך להקים אקדמיה חרדית באווירה חרדית, עם הנהגות והשקפה חרדית.
זה בדיוק מה שכתבתי מילה במילה.

מה שהיה לפני מאה שנה עובד גם היום,

מישיבת היישוב החדש יצאו בעבר הרחוק גם גדולי תורה,

תלוי איך מחנכים,

היום עולם הישיבות רעב לזה,

זה רק יועיל ! ! !

יש ישיבות רבות בעולם הליטאי (את החסידי והספרדי אני לא מכיר) שיש תהום בין הצוות לבין הבחורים........

אחד לא מבין מה השני רוצה ממנו ואכמ"ל.

תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 20/05/2026 07:43:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2026 04:17 לינק ישיר 

אבל חלילה לא לשאוף להיות אברך, חס ושלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2026 02:54 לינק ישיר 

רעיונוביץ כתב:

מה שהיה לפני מאה שנה, לא עובד היום, ותחסוך ממני להסביר למה.

כשהייתי ילד, לימדו לימודי חול, בצורה שאין ברירה אלא ללמוד לימודי חול, והלוואי שלא נצטרך ללמוד..........
גם כיום ילדים לומדים לימודי חול, חשבון דקדוק עברית וכו' מי מאיתנו לא למד? באיזה חיידר היום לא לומדים לימודי חול?
המדובר כאן באשכול - בבחורי ישיבות, בלימודי ליבה מלאים - מתמטיקה אנגלית וכו'

זה בדיוק מה שכתבתי מילה במילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2026 00:14 לינק ישיר 

כשלמדתי באקדמיה לא נדרשתי ללימודי אזרחות. זה לא קורס חובה למעט בתארים ספציפיים. בלי קשר בעידן ה AI יש הרבה דיונים חוצי מגזרים אם כדאי כלכלית להוציא תואר. כמובן זה תלוי באיזה מקצוע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2026 00:00 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

להתנגדות  החרדית לרכישת מקצוע אקדמי אין שום קשר לאמונה ולעבודת ה'. 
ברור לכל בר דעת שבדרך הטבע אין שום מציאות שנשרוד כאן ללא רופאים, ללא מהנדסים, ללא ארכיטקטים, ללא כלכלנים וכו' 
ברור לכל בר דעת שבדרך הטבע אילולא צבא,  המוסלמנאצים הארורים ישחטו ויטבחו ביהודים באכזריות, ללא הבדל בין אשכנזים וספרדים, דתיים וחילונים, חרדים ומזוחניקים, חסידם וליטאים, שמאלנים וימניים. כולם דינם נחרץ! 
תתעוררו! תפסיקו להיות בת יענה. 

קודם כל ההתייחסות כאן באשכול, שלי ושל אחרים, היתה בכלל על לימודי ליבה לבני הנוער, דהיינו בחורי ישיבות.
בגיל זה קריטי מאוד, כשבחורי ישיבות חרדים בונים את החיים שלהם ומעצבים אותם, אם ישלבו לימודים אחרים, זה ישנה גם את מהותם, יוריד מהערך הרוחני שלהם, אתה מעמיס על בחור ישיבה רציני עוד סוג של לימודי חול, וזה בא על חשבון ערך רוחני, לימודי תורה, מוסר (ואני לא מדבר על כמה פורקי עול שהולכים לראות כדורגל בפיצוציות, אלא על הרציניים).

אכן אחרי הנישואים, הרבה חרדים הולכים ללמוד אקדמיה, אלא ששם צצים בעיות חדשות, כי המקומות האלו אינם מותאמים לחרדים בכלל, לא הסביבה ולא צוות ההוראה, ואני מניח שנושא זה ישתפר, ובעוד כמה שנים נראה יותר רופאים ועו"ד חרדים.
כרגע הרבנים שדעתם היפך מדעתך, (דעת תורה היפך מדעת בעלי בתים) והם המליצו שלא ילמדו חרדים כרגע אקדמיה כי הם ראו את ההרס שזה עשה לחרדים שעברו בשערים אלו.
אתה מה איכפת לך שחרדים מתקררים ונהיים מודרנים, אתה הרי חי בבועה שלך, ואין לך בעיה עם זה.
אנחנו כמובן נשמעים לרבנים, "שלא תגדלו בסוף כמו מומאיר".. שומרים עלינו הרבנים.

היום יש כאלה שמלמדים לימודי חול, ביחד עם אמונה בקב"ה,

איך הקב"ה ברא את העולם, ואיזה כלים הוא נתן לנו כדי שניישב את העולם,

וכך הילדים מתייחסים אחרת לחלוטין ללימודי חול.

הגדולים היום גאים מאוד בעשרות אלפי חרדים עובדים שלומדים תורה,
www.bhol.co.il/news/1728064

האם הם יזמו לימודי תורה לחרדים העובדים?

ממש לא, ולמה?

ממש לחמו בחרדים העובדים, סגרו להם גנים, סגרו להם בתי ספר,

והיום הם גאים בהם.

יש בעייה רצינית בלימודי אזרחות, ועל זה צריך להילחם מלחמת חורמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2026 02:52 לינק ישיר 

momeir כתב:

ברור לכל בר דעת שבדרך הטבע אין שום מציאות שנשרוד כאן ללא רופאים, ללא מהנדסים, ללא ארכיטקטים, ללא כלכלנים וכו' 
ברור לכל בר דעת שבדרך הטבע אילולא צבא,  המוסלמנאצים הארורים ישחטו ויטבחו ביהודים באכזריות, ללא הבדל בין אשכנזים וספרדים, דתיים וחילונים, חרדים ומזוחניקים, חסידם וליטאים, שמאלנים וימניים. כולם דינם נחרץ! 

קודם כל ההתייחסות כאן באשכול, שלי ושל אחרים, היתה בכלל על לימודי ליבה לבני הנוער, דהיינו בחורי ישיבות.
בגיל זה קריטי מאוד, כשבחורי ישיבות חרדים בונים את החיים שלהם ומעצבים אותם, אם ישלבו לימודים אחרים, זה ישנה גם את מהותם, יוריד מהערך הרוחני שלהם, אתה מעמיס על בחור ישיבה רציני עוד סוג של לימודי חול, וזה בא על חשבון ערך רוחני, לימודי תורה, מוסר (ואני לא מדבר על כמה פורקי עול שהולכים לראות כדורגל בפיצוציות, אלא על הרציניים).

אכן אחרי הנישואים, הרבה חרדים הולכים ללמוד אקדמיה, אלא ששם צצים בעיות חדשות, כי המקומות האלו אינם מותאמים לחרדים בכלל, לא הסביבה ולא צוות ההוראה, ואני מניח שנושא זה ישתפר, ובעוד כמה שנים נראה יותר רופאים ועו"ד חרדים.
כרגע הרבנים שדעתם היפך מדעתך, (דעת תורה היפך מדעת בעלי בתים) והם המליצו שלא ילמדו חרדים כרגע אקדמיה כי הם ראו את ההרס שזה עשה לחרדים שעברו בשערים אלו.
אתה מה איכפת לך שחרדים מתקררים ונהיים מודרנים, אתה הרי חי בבועה שלך, ואין לך בעיה עם זה.
אנחנו כמובן נשמעים לרבנים, "שלא תגדלו בסוף כמו מומאיר".. שומרים עלינו הרבנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2026 02:43 לינק ישיר 

ברכת_החמה כתב:
למי שמסוגל לחיות ככה ולא להרגיש חנוק אני מצדיע לו ואשרי חלקו .גם חסידי גור עם התקנות שלהם מי שמאושר מכך אשרי חלקו ושיבושם לו . אני למשל יעבור שנה שלמה ולא יצאתי לחול אז אני מרגיש חנוק ואין הכוונה לקברי צדיקים .יש באמת ציבור בני עליה שנועדו להיות רבנים ולחיות כמו בני תורה אמיתיים אבל לדעתי זה לא בריא בכלל לרוב הציבור לחיות כך .לדעתי יש איזשהו מינימום של רווח והרווחה שאדם חייב לעצמו ובלי זה החיים יכולים להיות מדכאים ותסלח לי מר חשוב שזה מה שאני חושב על החיים שלך .כמו נחש מרגיש טעם של עפר בכל מה שאוכל .צריך גם איזשהו הנאה גשמית בחיים כדי שתתן אישזהו דבק וטעם לחיים .אי אפשר לחיות כמו רובוט כל היום ולדקלם סיסמאות .זה לא עובד ככה

יהודי חרדי, ואני מדבר על חסידי אותנטי, לא מודרני, או ירושלמי של מאה שערים, בשבילו לצאת לחו"ל זה סוג של ירידה רוחנית, מכאן אתה מבין את ההבדל העצום של האטמוספירה בו הם חיים לבין אלו הפתוחים יותר.
אוסיף אפילו ואומר שגם להיות עשיר - יוריד גם מעט רוחנית את האנשים האלו, למרות שיש כמובן תמיד את אלו שיש להם תורה וגדולה במקום אחד וכו', אבל על פי רוב זה כן מוריד מהרמה הרוחנית.

ומצד שני, את ההנאות הם מוצאים בהוואי הרוחני, אם זה חסיד, חסידים חיים בכלל בטראנס אחד ארוך של הנאה רוחנית, (ואני כמובן לא מדבר על הקוגלים וההרינג..) ואם זה ירושלמים או ליטאים, הם מוצאים את ההנאה בלימוד (לא כולם כמובן, ויש אכן כאלו שנופלים בין הכסאות ולא נהנים מכלום ויוצאים קרחים מכאן ומכאן) ומקיום מצוות.
וכבר ידוע הענין, שככל שהאדם נהנה פחות מהנאות גשמיות, הוא מוצא יותר את הנאותיו מדברים רוחניים.
רק אוכל להעיד כאחד שהספיק להנות משני העולמות, שהנאה רוחנית עצומה פי אלף, ואין צורך להכביר במילים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2026 22:48 לינק ישיר 

ההתנגדות לתואר אקדמי , היא בעיקר בגלל שכל המורים חילונים,

והתלמידים תלויים בהם לקבלת התואר,

חוץ מזה , כדי להתקדם, צריך לעבוד בשיתוף פעולה עם חילונים, ועם גויים,

ובמקום להקים וועדות ולחפש פתרון, וחינוך מתאים איך להתמודד מול הנסיונות,

הכי קל ופשוט, לאסור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2026 21:29 לינק ישיר 
קבל את האמת ממי שאומרה.

אלי_ו כתב:
רעיונוביץ, האפשרות של חרדי שגדל במסגרת חרדית בישראל להיות פיזיקאי היא כמעט אפס.
זה לא רק בגלל שאין אוניברסיטאות בהפרדה אלא בגלל שחרדי לא זכה להשכלה שתאפשר לו להתקבל ללימודי פיזיקה, רפואה או הנדסה.

פשוט בלי לימודי ליבה ברצינות, לא רק לשם תקציב, בלי ללמוד לבגרות 5 יחידות מתמטיקה, בלי רמה גבוהה באנגלית, אין לך בכלל מה לחפש שם.

צריך לומר את האמת, החינוך החרדי מחנך בחורים להיות אברכים בכולל.
בחור חרדי בן 18 לא מסוגל לפתור משוואה עם נעלם אחד, לא מסוגל לפתור בעיות ברמה של כיתה ח בבתי ספר כלליים.  לא מסוגל לקרוא חוברת הוראות באנגלית.

האידיאל הוא להיות אברך עני ואז, כשאין ברירה, לצאת לעבודה שלא דורשת השכלה, אם במקצועות קודש, או כסוג של סוחר או מוכר.

כיום הויכוח הגדול מבחינת הגיוס הוא על חרדים שאינם לומדים.
והטענה אינה ״אם הם ילכו לצבא הם לא ישארו יראי שמים״ אלא ״הם לא ישארו חרדים״.

עם כל הכבוד, יהודים שומרי תורה ומצוות לא פחות מאותם שבבניקים הלכו לצבא במסגרת ישיבות ההסדר, סיכנו את חייהם למען אחיהם בני ישראל, חלקם איבדו רגליים, ידיים או את חייהם והציבור לא מסוגל לראות את החרדים שאינם לומדים תורה יושבים על הברזלים במקום להגיע ולעזור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2026 20:49 לינק ישיר 

ברכת_החמה כתב:
למי שמסוגל לחיות ככה ולא להרגיש חנוק אני מצדיע לו ואשרי חלקו .גם חסידי גור עם התקנות שלהם מי שמאושר מכך אשרי חלקו ושיבושם לו . אני למשל יעבור שנה שלמה ולא יצאתי לחול אז אני מרגיש חנוק ואין הכוונה לקברי צדיקים .יש באמת ציבור בני עליה שנועדו להיות רבנים ולחיות כמו בני תורה אמיתיים אבל לדעתי זה לא בריא בכלל לרוב הציבור לחיות כך .לדעתי יש איזשהו מינימום של רווח והרווחה שאדם חייב לעצמו ובלי זה החיים יכולים להיות מדכאים ותסלח לי מר חשוב שזה מה שאני חושב על החיים שלך .כמו נחש מרגיש טעם של עפר בכל מה שאוכל .צריך גם איזשהו הנאה גשמית בחיים כדי שתתן אישזהו דבק וטעם לחיים .אי אפשר לחיות כמו רובוט כל היום ולדקלם סיסמאות .זה לא עובד ככה
מר חשוב לא חי ככה. הוא רק מנסה לדברר את אלו שחיים ככה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2026 20:42 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2026 16:31 לינק ישיר 

אלי_ו כתב:
ענית תשובה שלא מן הענין.
במה הוא יעבוד?
מלמד? סופר סת״ם? מוכר בחנות? דרייבר?
מלמד! סופר סת"ם! מוכר בחנות! דרייבר!
פשוט תוסיף סימן קריאה במקום סימן שאלה, והכל יסתדר לך..

איך הם יקנו דירה? איך יתפרנסו?
זה פשוט תאמר, יקבלו הנחה בארנונה, יקבלו הנחה למעונות יום, גמ״חים, יהיה בסדר.
לא איך יקנו אלא איך קנו.
פשוט תפתח את החלון תוציא את הראש החוצה מעולם הדמיונות בו אתה חי, בו חרדים הם מסכנים, ותראה שם בחוץ - חרדים קנו דירות וחיים בדירות משלהם, כמדומני שחרדים קונים דירות יותר מחילונים ביחס לגודלם באוכלוסיה.
לא גמחי"ם אלא משכנתאות, אין הנחות למעונות יום, אם אתה מודע למה שקורה היום, פשוט, ניתן להסתפק בשני משכורות של 7 אלף של הבעל והאשה, אם רק רוצים.

אז זהו, ככל שהציבור גדל ב״ה זה לא יוכל להמשיך.
לכך כוונתי שאין הבור מתמלא מחולייתו, אתה לא יכול להמשיך לקבל תמיכות והנחות כשאתה גדול.
כל הדברים האלה עובדים רק כשאתה מיעוט עניים.
תמיכות? אנחנו מדברים כאן על אנשים עובדים, לא על אברכי כוללים, אלו תמיכות בדיוק הם מקבלים?
הם לא חילונים שמקבלים הנחה במעונות יום, אנחנו מדברים כאן על אזרחים סוג ב' שלא מקבלים הנחות במעונות, ולא על תמיכות, מדובר כאן באנשים שבחרו ללכת בדרך אמונתם והפסידו בגלל זה את התמורה למיסים שלהם.

אני רואה בעשורים האחרונים שני ציבורים עניים, החרדי והערבי.
אם אצל הערבים ראית הבנה שאי אפשר להמשיך ככה והם מגיעים לאקדמיה בהמונים, תראה רופאים ערבים, רוקחים ערבים, מהנדסים ועוד, הם הצליחו להוציא עצמם מהעוני, אצל החרדים עדיין לא מבינים את מה שהבינו הערבים.

לערבים אין בעיה שבני נוער ילמדו לימודי ליבה, לחרדים יש בעיה, אם בחורי ישיבות יתחילו ללמוד חצי יום לימודי ליבה, הם לא יהיו יותר תלמידי ישיבות צדיקים שאין להם כלום מלבד ד' אמות של תורה והלכה, אלא עוד סוג של דתיים רק עם פיאות ארוכות וחליפות, ואת התוצאות של אורח החיים הדתי אנחנו כב מכירים..

העובדה שאתה לא מסוגל לענות על שאלות של ילד מהחינוך הכללי בכיתה ח אומרת המון על היכולת שלך להחזיק במשרה מכניסה ונקיה היום.
רק אל תנפנף בידע של ילדי החינוך החילוני, בדיוק השבוע התפרסם על כשלון של 97% של תלמידים החינוך החילוני, "לומדי הליבה", עצוב ומצחיק כאחד

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > ההסתה וההסטה של ח"כ דן אילוז
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext