|
|
| נשלח ב-20/5/2026 15:39 |
|
| |
ירידת הדורות כל כך עצומה בכל דור, ואתה עוד מדבר על לפני 100 שנה... העובדה היא שלפני 100 שנה למדו בקלם לימודי חול, שדרך אגב זה היה תלמוד תורה, והצעירים נשארו בתמימותם וביראת שמים שלהם והקימו בתים לתפארת והעובדה היא גם, שכיום ישיבות המשלבות לימודי חול, ויש כמה כאלו, מגדלות חרדים מודרנים. כמובן לא ממש יכאב לך אם המושג חרדי ייכחד מהעולם וכולם יהיו חרדים מודרנים, רק שגם הצד השני צריך להסכים לך, אי אפשר לבנות שידוך בלי הסכמת שני הצדדים, מבחינתך חרדי מודרני הוא יהודי טוב, מבחינת החרדים, בן שהופך להיות מודרני גורם לאבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2026 00:33 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | ירידת הדורות כל כך עצומה בכל דור, ואתה עוד מדבר על לפני 100 שנה... העובדה היא שלפני 100 שנה למדו בקלם לימודי חול, שדרך אגב זה היה תלמוד תורה, והצעירים נשארו בתמימותם וביראת שמים שלהם והקימו בתים לתפארת והעובדה היא גם, שכיום ישיבות המשלבות לימודי חול, ויש כמה כאלו, מגדלות חרדים מודרנים. כמובן לא ממש יכאב לך אם המושג חרדי ייכחד מהעולם וכולם יהיו חרדים מודרנים, רק שגם הצד השני צריך להסכים לך, אי אפשר לבנות שידוך בלי הסכמת שני הצדדים, מבחינתך חרדי מודרני הוא יהודי טוב, מבחינת החרדים, בן שהופך להיות מודרני גורם לאבל. |
|
מה שזכור לי בישיבה הקטנה,
כל הבחורים שהיו לומדים ביום שישי אחרי הצהריים,
או בשבת אחרי האוכל,
היו תמיד בחורים מבתים של בעלי בתים,
דווקא אלו מבתים של פרומערס,
היו הולכים לישון או לפטפט.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2026 03:48 |
|
| |
לא הבנתי את הקשר למה שכתבת כאן. דיברנו כאן על "בעלי בתים"? דיברנו על לימודי חול בתוך ישיבות. ה"בעלי בתים" האלו שהבאת, למדו בישיבות ללא לימודי חול.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2026 17:36 |
|
| |
לי לא יכאב אם המושג ״חרדי״ יעלם. זה מושג חסר משמעות שאין בו כלום ושום דבר. אותי מענין יראת שמים, שמירת מצוות, לא שמות שבטים מטופשים. יהודי של השו״ע.
וירידת הדורות הוא שקר. אין באמת ירידת הדורות.
בישיבת וולז׳ין היו כ 100 תלמידים ואח״כ בשיאה כ 500. מעולם בהסטוריה לא היה עולם ישיבות ולימוד תורה מפותח יותר מאשר היום. מעולם לא היה עושר כזה של ספרי קודש ופריחה של לימוד תורה.
מבחינת יראת שמים, אני יכול לספר שלפני קום המדינה הרבה מאוד צעירים חרדים עזבו את הדת בגלל משיכת האידיאולוגיה הציונית והסוציאליזם, היום זה כבר לא קיים, אף אחד לא הופך חילוני בגלל האידיאולוגיה החילונית.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2026 20:22 |
|
| |
ואתה לא חושב שהחרדים משמרים טוב יותר את גחלת היהדות? אתה רואה את כמות היוצאים בשאלה מהציבור הדתי, 30% פלוס, שמוכיח עד כמה הדרת הדתית פשרנית טעתה בדרכה כשחשבה שאפשר לשלב ככה הכל ביחד ולהישאר דתי. ועדיין אתה אומר אין לך בעיה אם הדרך החרדית היתה נכחדת? נכון שאצל חרדים יש גם יוצאים בשאלה (רוב הנושרים נשארים עם כיפה) אבל האחוזים של החוזרים בשאלה החרדים הוא כמעט אפסי, 3000-5000 יוצאים בשאלה מתוך כמעט מליון וחצי נפשות. 3% בקושי.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2026 20:42 |
|
| |
בציבור החרד"לי והדתי-תורני שיעורי עזיבת הדת, הם נמוכים ודומים לשיעורים במגזר החרדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2026 21:00 |
|
| |
בפרספקטיבה ארוכת טווח אחוז היוצאים מהצבור החרדי היה עצום. תברר אצל בוגרי עץ מהשנים שלפני קום המדינה ובשנים הראשונות של המדינה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2026 01:23 |
|
| |
| שאגתשביט כתב: |  | | בפרספקטיבה ארוכת טווח אחוז היוצאים מהצבור החרדי היה עצום. תברר אצל בוגרי עץ מהשנים שלפני קום המדינה ובשנים הראשונות של המדינה. |
|
אנחנו מדברים על חרדים ועל חינוך תשפ"ו, מילא אם היית הולך 20-30 שנה אחורה, מה קשור 80 שנה אחורה? האם החרדים היו אז בתוך תיבת נח החרדית? האם היו מסודרים כולם בישיבות חרדיות ובחינוך חרדי של היום?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2026 01:50 |
|
| |
האחיכם ילמדו תורה ואתם תתחנפו לחילונים? הנתונים המזעזעים נחשפים! 54% נשירה בציבור הדת"לי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2026 08:19 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | האחיכם ילמדו תורה ואתם תתחנפו לחילונים? הנתונים המזעזעים נחשפים! 54% נשירה בציבור הדת"לי
|
|
אה, כי איזה כתבלב חרדי פרסם את המספר הזה, זה נהיה אמיתי?
זה בערך כמו לסמוך על הפרסומים בעתון הארץ אודות מעשי האונס בחברה החרדית. אותה מידה של אמינות.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2026 08:49 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | האחיכם ילמדו תורה ואתם תתחנפו לחילונים? הנתונים המזעזעים נחשפים! 54% נשירה בציבור הדת"לי
אה, כי איזה כתבלב חרדי פרסם את המספר הזה, זה נהיה אמיתי?
זה בערך כמו לסמוך על הפרסומים בעתון הארץ אודות מעשי האונס בחברה החרדית. אותה מידה של אמינות. |
|
להביא פרסומים של הארץ על אונס בציבור החרדי.. זה לא בדיוק מה שחריף ומקשה ועוד כמה דתלי"ם עושים פה?
אגב, אני מבין שלא נכנסת ללינק לראות מי באמת הכתבלב שפרסם את המספר הזה 54% נושרים מהציבור הדת"לי. כי אם היית בודק היית רואה שזה דווקא עיתון דתי "בשבע" "תחקיר בשבע אייר תשע"ז" והנה הרב אלי סדן, רב דתי לאומי מעיד על 42%-50% של נושרים מהציבור הדתי, פורסם בערוץ 7
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2026 20:22 |
|
| |
אפשר להפריח לאוויר איזה מספרי נשירה שרוצים. ויש מספיק שיש להם אינטרס להאמין. מחרדים וחרד"לים ועד חילונים אנטי-דתיים אבל לפי נתוני הלמ"ס, קבוצת בני 20 ומעלה שמגדירים עצמם דתיים, גודלת בשנים האחרונות באופן עקבי כמעט 3% כל שנה. זה גידול עצום! זה לא מסתדר עם מספרי הנשירה שמפריחים לאוויר. מחקרים רציניים ואיכותיים מדברים על שיעור נשירה סביב ה20%. ואצל החרד"לים והדתיים התורניים המספרים נמוכים יותר ודומים לנשירה בציבור החרדי.
וכדאי לתת את הדעת על כך, שבציבור הדתי, מחיר עזיבת הדת אינו גבוה כמו בציבור החרדי. לא מחרימים אותם, הם ממשיכים לחיות כמעט כרגיל עם המשפחה, לא קשה להם להסתדר בחיים. ולכן מי שנשאר, עושה זאת מבחירה שלו וברצון חופשי. בציבור החרדי, קשה לדעת כמה נשארים כאנוסים ברמות שונות.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 15/06/2026 20:31:26
|
|
|
|
|