אפעס נראה לי המפלגה הזו שמשהו לא יציב ולא ברור עובר עליה . יום כן יום לא יום למה לא. לא נראה מפלגה רצינית והסיכוי שאחזור להצביע לה קטן. אני מדבר על התנהלות לא על המהות כרגע. ככה לא מתנהלים וככה מבריחים מצביעים.
נשלח ב-24/5/2026 23:23
מניח שהגיעו למסקנה שאין באמת זמן לחקיקה וכל המהלך של קידום החקיקה נועד להרוויח זמן כדי לקיים את הבחירות במועד המקורי. מצד שני, פעם קודמת האשמנו את גור וסלונים בצדק או שלא בצדק, את מי נאשים הפעם?
נשלח ב-25/5/2026 09:57
ברכת_החמה כתב:
אפעס נראה לי המפלגה הזו שמשהו לא יציב ולא ברור עובר עליה . יום כן יום לא יום למה לא. לא נראה מפלגה רצינית והסיכוי שאחזור להצביע לה קטן. אני מדבר על התנהלות לא על המהות כרגע. ככה לא מתנהלים וככה מבריחים מצביעים.
גם המהות לא משהו. נמצאים בעיצומו של נשף הסרת המסכות.
נשלח ב-25/5/2026 13:31
נראה לי גם שהחרדים מפנימים שחוק גיוס שיסדיר אחת ולתמיד את מעמד בני הישיבות הם יקבלו רק בממשלת שמאל וזה הולך ככה . השמאל מבין שאין לו באמת רוב בציבור הישראלי .הדרך שלו לשלוט ולהקים ממשלה זה או קואליציה עם הערבים או אפשרות אחרת. האפשרות האחרת זה להפר כל מיני הבטחות לבוחרים והעיקר יותר זה להקים ממשלת שמאל ולסלק את ביבי מראשות הממשלה .לבנט וגם ללפיד זה לא יהיה קשה מידי ולדעתי אפילו ליברמן יסכים לתת לחרדים את הפטור מגיוס בתמורה לכס המלכות. מה שהחרדים מתחילים להבין שרק אם השמאל בשלטון הם יצליחו להתגבר על המכשול העיקרי והוא הבגץ . הבגץ יסכים לתת לממשלת שמאל בלבד את ההכשר לפטור החרדי ולפחות לקדנציה אחת החרדים צריכים כנראה לתת לשמאל לשלוט כדי לקבל את הפטור הזה כולל הכשר בגץ .עם הימין בשלטון בגץ לא יתן הכשר כזה והחוק יפול כך או אחרת . הימין לא מצליחים לכופף את בגץ וכל הרפורמה המשפטית תקועה וכך החרדים נדפקים וימשיכו להדפק כנראה . זו בכלל לא דעתי האישית לתת לשמאל לשלוט אבל נראה לי שזה הכיוון שהרבנים הליטאיים חותרים אליו.
נשלח ב-25/5/2026 14:04
ברכת_החמה כתב:
וכל הרפורמה המשפטית תקועה
כאן טמון הכל. הרפורמה אינה תקועה, ביבי פשוט לא עושה אותה, אולי כדי שלא יחטוף בחזרה במשפטו המתנהל בידי בית המשפט. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלימה, ואנחנו לא אמורים למסור את נפשינו בשביל עניניו.