בית פורומים בחדרי חרדים

ילדים וחרדים - טור מכונן על הפחד ברחובות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/5/2026 14:51 לינק ישיר 
ילדים וחרדים - טור מכונן על הפחד ברחובות

ילדים וחרדים | גדליה במייל | בלעדי למנויים לקבוצה

הפחד ברחובות החרדים אמור להפחיד את תומכי ההפחדה הרבה יותר; להיכן הלכה החמלה היהודית ומה המחיר של זה?

1. שגיאה קשה היא להפחיד יצורים עדינים כדי להשיג מטרה, גם אם אתה טכנית יכול ויש לך כוח. כל הורה מתחיל יודע שבדור של היום מה שמוציאים מילד על ידי הפחדות - משולם בטבין ותקילין מתישהו. בטווח הארוך - הפחדות הן גול עצמי.
ההפסד אורב בפינה ומפתיע. אמנם אפשר להתעטף במשפט האלמותי "עשינו מה שיכולנו והכל היה לטובת הילד" כדי להוריד מהגב רגשות אשמה, אך החכם יותר חוסך את הכאב העתידי; הוא מקשיב און ליין לגבולות ההכלה של הילד ובוזק על כל 'הצבת גבול' אהבה עד בלי די. האם זה מה שאנחנו עושים לחרדים?

2. פרסמתי לא מזמן כתבה ארוכה בעיתונות מלב הציבור החרדי. הכותרת המקורית הייתה 'אפקט הפחד'. שליתי את התחושות הקשות והאנושיות שמעבר לפוליטיקה ואינטרסים. שוחחתי עם חבר'ה עדינים שסיפרו לי על הפחד בלב. עצרו רגע. הבה ונצא להפסקת מחול וכפיים לכל מי שתרם את חלקו ליצירת מרחב הפחד הזה בקרב אחינו. אופס, נפלט לי הטיעון העתיק, אמרתי 'אחינו' עכשיו? עזבו 'אחינו', תגידו שהם בן דודים בכלל. השאלה היא אחרת לגמרי: מה זה עושה לנו - כשאנו מתעסקים, בלי משים, בהנעת גלגלי שיניים עזים נגד עדיני נפש, בחורי צעירים ורכים שגדלו באופן מסוים על מצע הסדר היסטורי שהתקיים במשך שנים? אחרי כל ההצעות והדיבורים - פחד זאת השורה התחתונה שהצמחנו מכל הסאגה הזאת. הנחלנו אותו בקרב חפים מכוונות רעות אחרי שהגדרנו את אורח חייהם 'פשע'. האם להפחיד את עדיני הנפש הללו עד מוות זה הפיתרון שלנו כדי לקבל צדק? זה מה שישרת את העם הזה? ככה צה"ל יהיה חזק יותר? נראה לכם שככה בונים משהו בעולם הזה? מי שחושב שדברים טובים יוצאים מהפחדות - שיקום. הילד, כביכול, לא רוצה להיכנס לבית כנסת - אז אתה מפחיד אותו שאלוקים ישים אותו במעצר אם הוא לא יעשה את זה בעצמו? 

3. יש לנו כאן חבורת אנשי צדק, חלקם עם כוונות טובות שהגיון קפוא וחסר סבלנות מדבר מליבם. בלהט למצוא פיתרון מהיר, הם לא לוקחים בחשבון את החמלה הנדרסת כאיסקופת בית כנסת. בהפעלת כוח ופחד על עדיני נפש - לא משיגים דבר. וגם אם נראה שתשיג - את המחיר הבלתי משוער שלום תשלם. הקארמה לא חוזרת ריקם. נער הייתי וגם זקנתי ולא ראיתי בדור הזה אדם שהפעיל כוח והפחדות על מישהו ואשכרה השיג את המטרה שלו לטווח ארוך. דוגמאות יש למכביר ובקצה הקרחון 'אינשי דלא מעלי' שחייהם אינם חיים, משום מה. למרות שכל המטרות שלהם מושגות וכוח וכסף זורם בכיסם למכביר. הצד השווה אצל מפעילי כוח - שזה שאף פעם לא באמת עובד. בהמשך, ההפסד הגדול הוא של מנהלי מפעל ההפחדות. האמת, איני יודע על מי אני מרחם יותר; על המפחדים החרדים בהווה או על הצד השני של המלקטים קארמה שלילית בזריזות ובטוחים שיקבלו שכר כפינחס בעתיד.

הרשמה לגדליה במייל: https://ngedalia.substack.com/

סרטים, ספרים וטורים באתר: www.nadavgedalia.com

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2026 12:27 לינק ישיר 

יפה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2026 16:09 לינק ישיר 

למי יש חמלה? למי שדיבר על שיש להם תורה מעוותת?
למי יש חמלה? למי שסירב להגיד מי שבירך לחיילים אפילו פעם אחת?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > ילדים וחרדים - טור מכונן על הפחד ברחובות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext