בית פורומים בחדרי חרדים

ואז התעורר הארי מרבצו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/6/2026 06:11 לינק ישיר 
ואז התעורר הארי מרבצו

והתגלה כי מדובר באריה מנייר......

על מי הוא מאיים בצעדים המטופשים שהוא מציע?         ואני חשבתי שהוא ערמומי חכם ו פיקח אז חשבתי

תארו לכם שוטר עוצר אותי ואני מצהיר בפניו כי ניתקתי כל קשר עם המשטרה, איזה אפקט עוצמתי יש בזה , ממש שוס רציני.

יו"ר מפלגת ש"ס, אריה דרעי, פרסם היום (ראשון) הצהרה חריפה ויוצאת דופן בחריפותה, המאותתת על משבר עמוק בתוך קואליציית הימין ועל שבירת כלים מול רשויות המדינה. במוקד הזעם: הסנקציות הכלכליות והמשפטיות נגד לומדי התורה והישיבות.

בפתח דבריו תקף דרעי חזיתית את היועצת המשפטית לממשלה, תוך שהוא משתמש בכינויים קשים: "היועמ"שית המודחת והאנרכיסטית דוהרת עם מעצרים וסנקציות קשות נגד לומדי התורה. היא מובילה את הציבור החרדי לקצה".

דרעי הזהיר כי המדיניות הנוכחית לא תעבור בשתיקה ואף עלולה להוביל לצעדים אזרחיים קיצוניים שעמם המדינה טרם התמודדה: "זה יביא למרד מיסים, נתק מהמשטרה וקרע עמוק מול רשויות המדינה. כל מי שעתיד המדינה חשוב לו חייב להתקומם נגד הטירוף הזה".

חלק ניכר מהביקורת של דרעי הופנה דווקא פנימה, אל עבר שותפיו לממשלה מהליכוד, הציונות הדתית ועוצמה יהודית. לטענתו, שתיקתם אל מול מצוקת הציבור החרדי היא בגדר הפקרה. "אני זועק ומתריע לראש הממשלה ולראשי מפלגות הימין: אם אתם חפצים באמת בהמשך קיומו של גוש הימין, עליכם להתייצב בעוצמה נגד הרדיפה הזו. קולכם אינו נשמע!", הטיח דרעי בשותפיו.

דרעי חתם את דבריו בציטוט המפורסם "שקט הוא רפש", כשהוא מבהיר כי ש"ס לא תסלים רק את הרטוריקה, אלא דורשת מעשים: "לא ייתכן שאנחנו נהיה שק החבטות של הממשלה הזו, שיפגעו בכל הקדוש והיקר לעם היהודי, ואתם תעמדו מנגד ותשתקו". גורמים פוליטיים מעריכים כי הצהרה זו היא בגדר "נשק יום הדין" רטורי של דרעי, המנסה לאלץ את ראש הממשלה נתניהו להסדיר את סוגיית הגיוס ותקציבי הישיבות באופן מיידי, תוך רמיזה עבה ליציבותה של הממשלה כולה.

מזכיר הממשלה יוסי פוקס: "צה"ל זקוק ללוחמים חרדים ולא לעצורים חרדים במתקני כליאה. כפי שהתרעתי לאורך כל הדרך, המאבק של היועצת בציבור החרדי שהולך ומסלים מידי שבוע, החל מהדרישה למכסות עצורים, דרך דרישה למנוע אפילו תרומות לישיבות (שאינן מקבלות היום שום תקציב מהמדינה לחייבי גיוס) וכלה בדרישה למכסות כתבי אישום, תוביל בסופו של יום לירידה בגיוס חרדים בצה"ל, להפיכת כל הציבור החרדי לפלג הירושלמי וחס ושלום גם למלחמת אחים.

נזכיר שעד לפקיעת פרק ג1 לחוק שירות ביטחון, מה שהוביל לכך שלראשונה בתולדות המדינה לומדי תורה שתורתם אומנותם בישיבות החרדיות (כולל המתמידים הכי גדולים) התעוררו למציאות שבאי התגייסותם לצה"ל הם עוברים עבירה פלילית, לא ראינו עיסוק כלשהו מצד היועצת באכיפה פלילית על משתמטים מצה"ל שאינם מהציבור החרדי, לא מבצעי מעצרים, לא סנקציות ולא כלום. אין מדובר באכיפה שוויונית, אלא להפך באכיפה בררנית, מגמתית ופסולה".

סגן ראש הממשלה ושר המשפטים יריב לוין: "אני מצטרף לקריאתו של ח״כ הרב אריה דרעי שלא להחריש עוד. כבר זמן רב שאני קורא לממשלה ולקואליציה להתלכד, להתעלות מעל כל המחלוקות הפנימיות, ולשים סוף לאנרכיה השיפוטית המפלה, שציבורים רבים נרמסים תחת רגליה.

אני קורא לקיום ישיבה דחופה של ראשי מפלגות גוש הימין. הגיע הזמן שנקבל שורת החלטות אופרטיביות, אשר יחזירו את השליטה במדינה לממשלה, וישימו סוף לאנרכיה השיפוטית".

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2026 07:30 לינק ישיר 

הבסיס של כל משטר, זה שהאזרחים מתנהלים לפי החוק (לא משנה איזה)

ברגע שיש בעיות גדולות לכל משטר, עם אוכלוסיות מסויימות,

יש שני פתרונות, הראשון שהוא קשה מאוד לרוב העולם,

וזה ניהול פשרות עד שמסתדרים עם כל האוכלוסיות,

כמו שווייץ למשל,

ויש פתרון קל מאוד, שהוא הפעלת כוח,

שאותו עשה רוב האנושות אלפי שנים,

זה עובד ברוב האנושות,

ואם הכוח לא מספיק משתמשים בהרבה כוח,

ום הכוח לא מספיק עוד יותר הרבה כוח,

כמו באיראן, ששם רצחו מעל ל40.000 בני אדם שהפגינו,

במדינה דמוקרטית זה בעייה,

ולכן די ברור שתגיע נקודת רתיחה שבה הציבור החרדי יתחיל להפגין ולפעול,

והחילונים ממול יתחילו לפעול,

ואיפה זה יסתיים, איש אינו יודע וחבל.

הבעייה של הציבור החרדי כיום,

זה הנהגה זקנה ועייפה שאין לה כוח להתמודד,

כמו כתבה שהייתה אתמול בדה מרקר,

שבו מתסיסים את חילונים שהחרדים גונבים מהם מיליארדים,

ואף אחד בציבור החרדי לא מגיב, אף אחד,

למה? 

הרי יש מיליוני ישראלים שמאמינים להבלים ההם,

כי לחרדים יש הנהגה עייפה ועצלנית.

ולכן הפתרון הוא אלימות במקום לנהל את הסכסוךבחוכמה.

www.themarker.com/news/macroeconomics/2026-05-31/ty-article/.premium/0000019e-79b9-d618-a9be-7dffa5be0000

תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 01/06/2026 07:34:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2026 09:53 לינק ישיר 

למה ההבלים? תקרא את הדוח של פורום קהלת, בלי לצעוק כל רגע אנטישמיים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > ואז התעורר הארי מרבצו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext