|
|
| נשלח ב-1/6/2026 23:05 |
|
| |
| שאגתשביט כתב: |  | | בטיולים למיאמי ביץ לבחירת מגלשות |
|
לפי מצב המגלשות בעיר כנראה שנדרשים עוד כמה טיסות לחו"ל לבדיקת דגמים נוספים
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2026 23:29 |
|
| |
לא מבין מה בכלל נהיה כאן נושא ארנונה וערים. כשחרדי מחתן 10 ילדים ומוציא מליונים על דירות, מישהו סופר את כל המיסים האלו? זה הנושא. כשחילונים מוציאים מתקציב המדינה פי 10 מחרדים, וכבר חישבתי כאן מקודם איך, הם לא מסבסדים שום חרדי, הם פשוט גוזלים וחומסים את כספי המיסים החרדיים, ולא נותנים להם את התמורה למיסים! אברך כולל מקבל (כבר לא..) 700 ש"ח לחודש, תלמיד אוניברסיטה בגילו מתוקצב 5000 ש"ח, למה? כי למדינה יש ערכים משלה, ולכן היא תחליט מה לעשות במיסים של החרדי ומה לעשות במיסים של החילוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2026 14:53 |
|
| |
לא מבין מה נהיה כאן נושא שהורים עוזרים לילדיהם לקנות דירה? בשורה התחתונה, משק בית יהודי לא-חרדי שיש לו דירה בבעלותו, הדירה הזאת יקרה בעשרות אחוזים מדירה של משק בית חרדי. ולכן גם שילמו עליה הרבה יותר מיסים למדינה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2026 15:53 |
|
| |
אתה בטח מדמיין לעצמך את החרדי שגר בדירה מסכנה בקרית גת, דירת שתי חדרים שהוא וילדיו מצטופפים בה, לעומת החילוני שגר בדירת פאר בתל אביב, ששוויה 5 מליון פלוס. אז זהו שלא, צא מהחלומות.. רוב הציבור החילוני גר בפריפריה בדירות מצוקמקות, בצפת באר שבע אשקלון טבריה ועוד מאות כאלו, יודע כמה עולה דירה ממוצעת של שלשה חדרים באיזורים החילונים האלו? הישוב החרדי הגדול ביותר הוא דווקא בירושלים, שם כידוע מחירי הדירות בשמים, והם היו כך גם לפני 30 שנה, יקרות יחסית למחידי דירות אחרות בשוק.
זאת מלבד הסיפור שכשהורה עוזר לקניית דירות ל10 ילדים, הוא משעבד את עצמו בחובות עד 120, כל חודש כספים אדירים, 60% מהם הם מיסים, בזמן שחילוני לא עוזר בכלל לשנים וחצי הילדים והכלב לקנות דירה. זוגות צעירים חילונים (שקונים גם פחות דירות ביחס לחרדים) מתחתנים בגיל מאוחר קונים הכל על חשבונם. בזמן שזוג חילוני קונה לעצמו דירה אחת, לא בת"א שפנטזת כמובן, ומספיק לראות שנים וחצי ילדים, ו9 נכדים לאורך ימי חייו, זוג חרדי מוציא סכומי כסף אדירים לנישואים ודירות של צאצאים.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 02/06/2026 15:52:53
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2026 07:01 |
|
| |
| muki28 כתב: |  | | נניח והמתיימר להיות עיתון הזה צודק. נניח. כמה אחוז מתקציב המדינה זה 37 מיליארד? 5%. מה חלקה של האוכלוסיה החרדית במדינה? 14%. אז איפוא הבעיה? לא ראיתי את העיתון הזה מתלונן למשל על תקציב של מיליארד! שקל בשנה לתאגיד השידור שמעסיק סה"כ 1000 עובדים בלבד. לא תראה בעיתון לאנשים חושבים תלונה על תקציב שירות בתי הסוהר שעומד על 7 מיליארד בעוד הערבים מנצלים יותר מ 50% מהתקציב הזה. לא על תקציבים והטבות למשפחות חד הוריות שהן כ 10% במגזר הכללי והערבי כשבמגזר החרדי קיים באחוזים נמוכים משמעותית. שלא לדבר על תקציבים נוספים שהמגזר החרדי מודר מהם כמו הספורט והתרבות שהמגזר החרדי כמעט מודר ממנו לחלוטין. למשל תקציב התרבות בישראל עומד על 1.11 מיליארד בעוד תקציב התרבות החרדית עומד על 6.75 מיליון בלבד. בפעם האחרונה שבדקתי את תלוש השכר שלי לא ראיתי הפחתה במיסים בגלל שאני מקבל מהמדינה פחות. הרבה פחות. |
|
תקציב מערכת הבריאות, לאיזה אוכלוסיה הוא מיועד? הבטחון? התחבורה?
כי לשיטתך יש 100% תקציב שמגיע משמים שצריך להתחלק בין כל הציבורים.
זה לא עובד ככה.
וכן, גם אותי מעצבן מיליארד שקל לתאגיד, איך זאת תשובה? הציבור החרדי הוא נטל כלכלי על משלמי המיסים ותחסכו לי בבקשה את המתמטיקה החרדית שמראה שחרדים בעצם צורכים יותר ולכן איכשהו מכניסים יותר למדינה. זה בעיקר מראה על חוסר שכל ישר.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2026 09:13 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אתה בטח מדמיין לעצמך את החרדי שגר בדירה מסכנה בקרית גת, דירת שתי חדרים שהוא וילדיו מצטופפים בה, לעומת החילוני שגר בדירת פאר בתל אביב, ששוויה 5 מליון פלוס. אז זהו שלא, צא מהחלומות.. רוב הציבור החילוני גר בפריפריה בדירות מצוקמקות, בצפת באר שבע אשקלון טבריה ועוד מאות כאלו, יודע כמה עולה דירה ממוצעת של שלשה חדרים באיזורים החילונים האלו? הישוב החרדי הגדול ביותר הוא דווקא בירושלים, שם כידוע מחירי הדירות בשמים, והם היו כך גם לפני 30 שנה, יקרות יחסית למחידי דירות אחרות בשוק.
זאת מלבד הסיפור שכשהורה עוזר לקניית דירות ל10 ילדים, הוא משעבד את עצמו בחובות עד 120, כל חודש כספים אדירים, 60% מהם הם מיסים, בזמן שחילוני לא עוזר בכלל לשנים וחצי הילדים והכלב לקנות דירה. זוגות צעירים חילונים (שקונים גם פחות דירות ביחס לחרדים) מתחתנים בגיל מאוחר קונים הכל על חשבונם. בזמן שזוג חילוני קונה לעצמו דירה אחת, לא בת"א שפנטזת כמובן, ומספיק לראות שנים וחצי ילדים, ו9 נכדים לאורך ימי חייו, זוג חרדי מוציא סכומי כסף אדירים לנישואים ודירות של צאצאים.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 02/06/2026 15:52:53 |
|
לפעמים אני שמח ששערי מסופר קצר, וקשה לתפוס ולמרוט אותו.
אנא, הסבר לי איך מתיישבות שתי עובדות שכתבת בדבריך:
הראשונה: לעומת רוב הציבור החילוני שחי בפריפריה (1), ציבור חרדי משמעותי גר בירושלים, ורוכש דירות יקרות.
השניה: האבא החרדי שצריך לקנות 10 דירות לצאצאיו.
אתה יודע מה ההכנסה הממוצעת למשק בית חרדי? מה המחיר של דירה בירושלים?
מהיכן מגיע הכסף הנוסף לרכישת הדירות היקרות הללו?
===============
כדאי לפעמים לראות נתונים אובייקטיביים, כמו אלו שמפרסמת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, כדי להבין שמה שנכתב כאן, אין לו שום קשר למציאות, או לעולם האמיתי. לפי התיאורים כאן, הייתי מצפה לראות חילונים תל-אביביים מגיעים לבתי הכנסת של בני ברק לפשוט את ידיהם בשחרית. במציאות, אלו בתי כנסת אחרים בהם אני רואה אנשים עם מכתב מנויילן מרב כלשהו. בתי כנסת אחרים - ואנשים אחרים.
מי שמעוניין לראות מחקרים אמיתיים, לא כתבות עתונאיות, ולא מחקרים של גופים עם הטיה פוליטית - יכול למצוא. הנה, דוגמא למחקר כזה, שבתוכו תוכלו למצוא כמה נתונים. למשל - אצל משק בית מהעשירות *הרביעי*, בגילאי 25-44, כמה משלם ומקבל משק הבית "הכללי" בממוצע, בעשירות זה, לעומת מקבילו החרדי.
לא נעים לפעמים לראות את העובדות, לעומת המעיישאלאך של הרעבע בחיידר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2026 11:16 |
|
| |
מואדיב
תקציר בבקשה למי שיש לו מחקרופוביה
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2026 15:55 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | אתה בטח מדמיין לעצמך את החרדי שגר בדירה מסכנה בקרית גת, דירת שתי חדרים שהוא וילדיו מצטופפים בה, לעומת החילוני שגר בדירת פאר בתל אביב, ששוויה 5 מליון פלוס. אז זהו שלא, צא מהחלומות.. רוב הציבור החילוני גר בפריפריה בדירות מצוקמקות, בצפת באר שבע אשקלון טבריה ועוד מאות כאלו, יודע כמה עולה דירה ממוצעת של שלשה חדרים באיזורים החילונים האלו? הישוב החרדי הגדול ביותר הוא דווקא בירושלים, שם כידוע מחירי הדירות בשמים, והם היו כך גם לפני 30 שנה, יקרות יחסית למחידי דירות אחרות בשוק.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 02/06/2026 15:52:53
לפעמים אני שמח ששערי מסופר קצר, וקשה לתפוס ולמרוט אותו.
אנא, הסבר לי איך מתיישבות שתי עובדות שכתבת בדבריך:
הראשונה: לעומת רוב הציבור החילוני שחי בפריפריה (1), ציבור חרדי משמעותי גר בירושלים, ורוכש דירות יקרות.
השניה: האבא החרדי שצריך לקנות 10 דירות לצאצאיו.
אתה יודע מה ההכנסה הממוצעת למשק בית חרדי? מה המחיר של דירה בירושלים?
מהיכן מגיע הכסף הנוסף לרכישת הדירות היקרות הללו?
|
|
ראשית, אינני צריך לבוא ולהסביר לך, כי הסבר מגיע על טיעונים, וכאן המציאות טופחת מול העיניים, אתה רואה איך לציבור החרדי הזה, שאתה מנסה לגמד אותו ולומר שהוא אינו עובד מספיק וכו', יש לו את הדירות היקרות ביותר בארץ, ואיך הוא משיא את צאצאיו תוך כדי עזרה גדולה בקניית הדירות. אין המציאות זקוקה לטיעונים והוכחות, זה מה שקורה. למרות זאת אספק לך הסברים. 1. מסתבר שהפנטזיה שלך ושל עוד כמה, על כך שהחרדים מובטלים וחיים על קצבאות, אינה כל כך מבוססת על המציאות, בפועל, הדבר הזה נכון על זוגות צעירים, בהם עד גילאי השלושים הבעל רק לומד, מגרד בקושי 2000 ש"ח ואשתו עובדת בעבודות עם משכורת נמוכה, אלו החרדים שאתה אוהב לדבר עליהם להכיר אותם ולזכור אותם, מעבר לגילאים אלו, ב80-90% מהציבור החרדי יוצא לעבוד, מתבסס עם השנים ומרויח יפה משכורות גבוהות, גם השנים בעבודות יותר מבוססות. עד כדי שהם מצליחים להשיא צאצאים מהמשכורות שלהם, שזה בעצמו כבר דבר גדול. 2. בזמן שחילונים חיים בצורה בזבזנית במיוחד, טיולים יקרים מידי שנה, אורח חיים, אוכל יקר, החרדים חיים בצורה מצומצמת, לא רק כדי לחסוך אלא גם כי לרוב החרדים זה נוגד את אורח החיים החרדי לחיות בצורה בזבזנית, אני מדגיש רוב, כדי שלא תבוא עכשיו ותצביע על כל מיני עשירים שכן בזבזניים. איפה תמצא חרדי סטנרט שמוציא 2000 ש"ח על מעון? שמים אצל מטפלת בשכונה ב700 ש"ח, (עכשיו יקפצו כמה אידיוטים להזכיר על שתי התינוקות שמתו בירושלים) איפה תמצא חרדי שמוציא 300-400 אלף ש"ח על חתונה? 200 ש"ח על ארוחה במסעדה? החרדים שמים את הכסף על הדברים הנכונים, דירה לילד - חוסך חיים של שכירות לכל החיים, שם שמים את כל יהבם, איך מממנים? משכנתא ארוכת טווח, כשההון העצמי הנדרש על ידי הבנקים מגיע מההורים, 150-200 אלף מכל צד, יש כאלו שיתנו יותר, ההורים כבר יותר מבוססים ויכולים לעזור.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2026 16:06 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | מי שמעוניין לראות מחקרים אמיתיים, לא כתבות עתונאיות, ולא מחקרים של גופים עם הטיה פוליטית - יכול למצוא. הנה, דוגמא למחקר כזה, שבתוכו תוכלו למצוא כמה נתונים. למשל - אצל משק בית מהעשירות *הרביעי*, בגילאי 25-44, כמה משלם ומקבל משק הבית "הכללי" בממוצע, בעשירות זה, לעומת מקבילו החרדי. לא נעים לפעמים לראות את העובדות, לעומת המעיישאלאך של הרעבע בחיידר.
|
|
"לראות את העובדות" "מחקרים אמיתיים" קראתי מאוד ברפרוף, אין לי את הזמן להשקיע בקריאת "מחקרים" שכל טמבל "אוהב חרדים" קופץ וכותב. ממש לא הטיה פוליטית.. שורה אחת צצה לי מול העיניים והפסקתי לקרוא, שורה שמעידה על כל המחקר הזה שמקומו בפח "משפחה ממוצעת חרדית מקבלת 1200 קצבאות ילדים, כשמשפחה ממוצעת מאותו עשירון נותנת 950 לביטוח לאומי".. המשפט הזה אומר לנו על כל המחקר הזה, יש דרך לעשות מחקר, ואותו צריך לעשות מישהו נייטרלי מהאו"ם.. האם אכן משפחה ממוצעת חרדית מקבלת 1200 ש"ח קצבאות ילדים? צריך להיות בזמן מאוד ספציפי בהם יש למשפחה הזאת 8 ילדים מתחת לגיל 18, והתקופה בה יש למשפחה חרדית סכום כזה של ילדים מתחת לגיל 18, היא תקופה קצרה של שנתיים עד ארבע שנים, אחר כך הגדול כבר מעל גיל 18, לפני זה עוד אין למשפחה 8 ילדים, על פי רוב יש מרווח של שנתיים בין ילד לילד, לומר שכך מקבלת משפחה חרדית זה עוול, זה שקר, זה עיוות, זה שנאה. נקודה. מתוך 80 שנה ממוצע לאדם, יש רק 2-4 שנים בהם זוהי הקיצבה שהוא יכול לקבל מביטוח לאומי. אפשר היה לומר גם שמשפחה חרדית ממוצעת משלמת 530 ש"ח לביטוח לאומי, (הבעל מהכולל משלם 180 ש"ח והאשה משלמת 350 ש"ח מינימום כי היא עובדת), ולא מקבלים ביטוח לאומי שקל, כי עוד לא נולדו להם ילדים, והמשפחה החילונית מקבלת ביטוח לאומי עבור 3 ילדים 540 ש"ח, ומשלמת 950 ש"ח. אילו הייתי מתעמק בכל המחקר פח הזה, הייתי מביא לך עוד כמה כאלו, דא עקא שאני לא עובד אצלו ואצלך, וחבל על זמני, כבר למדתי לראות מזמן שמחקר יכול להטות לכיוון שהחוקר רוצה לקחת אותו, רק אל תמליץ עליו כ"מחקר אמיתי" בלי הטיה פוליטית" לפני שתסביר כאן את הנוכלות שגיליתי כאן.
נ.ב. תחשוב לרגע למה הוא נקט דווקא בעשירון הרביעי, ומה היה קורה אילו הוא היה הולך לבדוק את הפערים בעשירונים הנמוכים יותר או הגבוהים יותר, הנמוכים יותר - החילונים לא משלמים שקל למיסים כי הם לא הגיעו לתקרת המיסים, כמו החרדים.. לעומתם - העשירון הרביעי הוא הפלטפורמה הכי נוחה לנגח את החרדים, הבעיה היא שהוא חלק מאוד קטן וספציפי באוכלוסיה.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 05/06/2026 16:08:40
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 05/06/2026 16:10:41
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2026 17:07 |
|
| |
איך אני כחרדי מקבל את חלקי בסבסוד החילוני?
|
|
|
|
|