מישהו שלח לי, לא יודע היכן זה התפרסם. מה דעתכם?
יום שישי, מלון בירגנשטוק סמוך לעיר לוצרן.
נשיא ארה"ב דונלד ג'יי טראמפ נכנס לאולם הקונגרסים בצעד נמרץ ובפנים חתומות. באולם המפואר כבר ממתינים לו נציגי איראן, קטאר ופקיסטן, מתוחים קמעה, לצד נציגים אמריקאיים והשווייצרים המארחים. מי יודע מה עלול להשתבש ברגע האחרון ממש, בדקה התשעים ואחת?
טראמפ מתיישב במקומו, ליד ערימת המסמכים המוכנים לחתימה. המצלמות מתמקדות בו. הוא מרים את עיניו לכיוון המצלמות ואומר בקול רגוע:
"לפני הכל, אני רוצה למסור הודעה".
כולם נדרכים ואילו טראמפ אפילו לא ממצמץ.
הוא פוזל בזהירות הצידה ורואה תכונה ליד הדלת. זיק קטן ולא ברור ניצת בעיניו.
"ובכן", הוא מתחיל שוב בקול רגוע... ואז פוצח בזעקה המרעידה את הסיפים: "אתם באמת חושבים שאני כה מטומטם!!!
"באמת נראה לכם שאני אפול בפח של הקטארים ושל האיראנים? באמת נראה לכם שאפשר לעבוד עליי??? באמת נראה לכם שאני לא יודע בדיוק במה מדובר? מישהו חשב שאחתום הסכם עם בר מינן כמו מוג'תבא חמינאי?
"אז יש לי הפתעה: אני שמח לעדכן אתכם שברגעים אלה ממש כל מפקדות משמרות המהפכה, בנייני הפרלמנט והממשלה האיראניים וכל תחנות המשטרה של הבסיג' בכל רחבי איראן מפוצצים בצורה יסודית לגמרי. גם בקטאר, השטן הגדול, כל מבני הממשלה מופצצים בפצצות שטח על ידי מטוסינו ועל ידי מטוסי חיל האוויר הישראלי. אין סיכוי שייצא משם מישהו חי.
"ואתם", הוא פונה לנציגי איראן וקטאר בחדר, "נעצרים ברגע זה ממש בעוון פשעים נגד האנושות. אתם תועמדו לדין כמו כל הפושעים הגדולים בהיסטוריה. לפחות ניצלתם ואתם עדיין בחיים". קולות האזיקים הננעלים על ידיהם של הנציגים ההמומים נשמעים בחדר ברמה.
"ולמי שתוהה, כח קומנדו אמריקאי וישראלי משולב עוצר ממש ברגע זה גם את מזכ"ל האו"ם ואת נשיא טורקיה בארמונו. גם הדגים הקטנים יותר, כמו ראשי ממשלות ספרד, אירלנד, דרום אפריקה, קנדה, אוסטרליה, ותסלחו לי אם שכחתי מישהו, יגיע תורם. כולם כאחד יעמדו לדין בבית הדין הבין לאומי בהאג על הפצת שנאה וסכסוך בין עמים ודתות. הכנו רשימה שחורה שמית של כל רודפי ישראל ויהודים, מבטלי תערוכות, סרבני אירוביזיון וכל חבריהם. גם הם יועמדו לדין וכל אחד מהם ישב שנים ארוכות בכלא. כשאבותינו אמרו לפני שמונים שנה 'לא עוד' - הם התכוונו בדיוק לזה, ואנחנו ניישם את זה עד לאנטישמי הקטן והנאלח האחרון".
טראמפ השתתק לשניה, מעיף מבט בפרצופים ההמומים שסביבו. מסתבר שאפילו האישים הקרובים אליו היו ממודרים לגמרי.
"וכאן עלי להודות לידיד נפש, חברי הטוב לעולם ועד, ביבי! בנימין נתניהו, ראש ממשלת ישראל, ששיתף פעולה בצורה מופלאה ביותר למרות כל הביקורות שקיבל, למרות כל ההשמצות, כמוני אגב. קיבלנו אותם באהבה רבה, ביודענו מה המטרה האמיתית של ההצגה הזאת, ההונאה הגדולה שבכל הזמנים. רבותיי, העולם ברגע זה הרבה יותר טוב ממה שהיה עד לפני כמה דקות, ואני מקווה שמנהיגי סין ורוסיה יפנימו היטב את המסר: איתי לא משחקים!
"ובחזרה לביבי. אני מניח שמגיע לשנינו פרס נובל לשלום, תזכרו זאת.
"אגב, בחדר סמוך יחתמו בעוד כמה דקות נציגי ישראל ונציגי לבנון על הסכם שלום והצטרפות ל'הסכמי אברהם'".
לא ברור מה הפתיע את הנוכחים יותר. אבל טראמפ, כמו טראמפ, טרם סיים.
"יש עוד כמה מדינות הממתינות בתור להצטרפות להסכמים. לבקשתי נמצא ברגעים אלה רזא כורש עלי פהלווי, ראש ממשלת איראן הגולה, בדרכו במטוס צבאי אמריקאי לטהרן. הוא יעמוד בראש הממשלה הזמנית ויארגן במדינה בחירות חופשיות. לאחר הבחירות, אם ייבחר, כך אמר לי, גם הוא יצטרף ל'הסכמי אברהם'.
"ואולי... אולי גם לקובה יתחשק להצטרף, מי יודע. אדבר עם ביבי שיחשוב על זה. בסך הכל הוא ראש ממשלה של מדינה ריבונית ואני לא יכול להכתיב לו מה לעשות".
ואז...
אז התעוררתי.
הזוי. לגמרי. לא פחות מהמצב כרגע.
אבל זה אפשרי. לגמרי. זה תלוי אך ורק בנו.
ותשובה
ותפילה
וצדקה
מעבירין את רוע הגזירה!