בית פורומים בחדרי חרדים

בפיו ובשפתו כבדוני ולבו רחק ממני

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/9/2026 04:09 לינק ישיר 
בפיו ובשפתו כבדוני ולבו רחק ממני

הסיפור הזה פורסם בחוברת קראט של המודיע, סיפור שאירע במציאות, ומוסר ההשכל שבו!
הסיפור מרגש, אבל מי שחכם יקח את מוסר ההשכל שבו ויתחיל לעשות למעשה.

- - -

"נעמי שלי הייתה תמיד מוכשרת ויוזמתית. אחרי החתונה היא גרה לידי, והמשפחה שלה מילאה לי את הלב בשמחה ואור. הילדים שלה היו אצלנו לא כמו נכדים, אלא כמו ילדים ממש. כל הילדים הנשואים שלי עברו לגור רחוק, ורק הם נשארו לגור בשכונה לידנו, חמש נפשות מצטופפות ביחידת דיור קטנטנה. היה לנו ברור שנעשה כל מאמץ כדי לעזור להם לקנות דירה בעיר שלנו, למרות המחיר.

"הוצאנו חסכונות מיוחדים ששמרנו לימי הזקנה, שברנו קופות פנסיה ועוד וגם לקחנו על עצמנו הלוואה נכבדת. הרגשנו ששווה לנו אפילו להיקרע, כדי שנעמי המקסימה הזו תישאר לגור בקרבת מקום.

"באחד הימים נודע לנו על דירת מציאה כמו שחיפשנו. משהו שווה במחיר שנוכל עדיין לעמוד בו. החתן שלי טיפל בכל נושא קניית הדירה, חבר תיווך לו אותה, אנחנו באנו לראות את הנכס והתרשמנו מאד. הקניה קצת התמהמהה, היו צריכים לדאוג לצו ירושה, לטפל בהעברת הנכס על שמם ועוד כמה בירוקרטיות מתישות. אבל אנחנו כבר גייסנו את הכסף והעברנו אותו לחשבון הבנק של הבת שלנו.

"באותה תקופה, חברה טובה של נעמי עבדה על הפקת תוכנית והיא הציעה לנעמי להשקיע סכום כסף גדול בתוכנית ובכך להפוך להיות שותפה מלאה ברווחים. נעמי ראתה שהקניה מתעכבת, ולדברי העורך-דין זה עלול לקחת עוד מספר חודשים, ונכנסה לזה.

"התוכנית יצאה לאור תקופה קצרה אחר כך, אבל מכמה סיבות שונות שלא כאן המקום לפרטן היא לא התקבלה בציבור. מיותר לומר שהכסף התנדף. נעלם ואיננו.

"לא הבנתי מה קורה עם הדירה. למה זה לא מתקדם. נכון, ידענו שצריך סבלנות ואורך רוח לדירות מציאה מהסוג הזה, אבל עד כמה? רק אז נודע לנו שלא דירה זו ולא דירה אחרת. הכסף שהקזנו את דמנו כדי לגייס - התאדה ואיננו.

"אני לא יכולה לתאר לך את מה שעבר עלי באותם ימים. לא נרדמתי בלילות. ההלוואה שלקחנו על עצמנו חנקה אותי, התוכניות שהוצאנו. החסכונות שנשברו.

"ובשביל מה???

"כעסתי על נעמי. איך עשתה דבר כזה בלי לשאול אותנו. בלי להתייעץ איתנו. בלי לדאוג. איך סמכה ככה על עצמה ועל חושי היזמות שלה, איך שיחקה בכסף שלנו, בכסף שנקרענו בשבילו, בלי לשמוע שאנחנו מסכימים עם הצעד.

"בקושי יכולתי לדבר אתה. גם היא מצדה, לא הייתה מסוגלת לשאת אלינו פנים. אחרי תקופה קצרה היא סיפרה לנו שהציעו להם תפקיד שליחות בחו"ל, והם חושבים לעבור.

"לא היה לנו מה לומר למה. שכירות בעיר שלנו היא יקרה מאד, וכסף כאמור כבר לא היה.

"בתקופה הראשונה אחרי הנסיעה שלהם עדיין הייתי עמוק בכעס. למה. למה היא הייתה צריכה לעשות את השטות הזו. אבל בהמשך הגיעו הגעגועים, והם היו קשים ועוצמתיים בהרבה. משהו בסיפור הזה בנה חומה בינינו, והמרחק רק העצים אותה עוד יותר. היינו מדברות מפעם לפעם, אבל אלו היו שיחות יבשות, ענייניות. קרירות וטעונות שבין "המה נשמע" ל"מה שלומך" לא היה עוד מדי הרבה. הייתי מורידה את הטלפון ובוכה את נשמתי. מתגעגעת לנעמי של פעם. נעמי שישבה שעות כאן במטבח, ובזריזות המדהימה שלה קצצה ירקות לסלטים, העמידה עוגות וקינוחים, תוך כדי שאנחנו מדברות וצוחקות וקרובות כל כך...

"אחרי השיחות איתה הייתי תמיד רצה לאלבומים. אלבום החתונה שלה. האלבום הראשון שלה. מדפדפת ודומעת. מסתכלת ובוכה. נמסה מגעגועים לנעמי שאבדה לי, משאירה אחריה בבואה עלובה, ורחוקה. 

"באותן שנים חוויתי צמיחה רוחנית גדולה מאד. התפילות שלי היו מלאות קירבה לה'. פתאום הבנתי ברמה אחרת ובעומק אחר מה זה געגועים של אבא לבנו. מה זה עומק של קשר בין אבא לילדה.

"פתאום הבנתי שגם אם אין נתק, ויש דיבורים, בשביל אמא ואבא זה לא מספיק! לא מספיק לאבא שלי שאני פותחת סידור וממלמלת לו מילים מתוך חובה. שאני 'מתקשרת' אליו מתוך נימוס ומחויבות. לא. הוא רוצה אותי. את הקשר אתי. את הילדה הקטנה והקרובה שהלכה לעולם הזה לפני כמה עשרות שנים והייתה קרובה אליו כל כך והוא יקרה לו כל כך ואיפשהו בדרך היא אבדה לו..."

"בימים אלו של תשובה, של קירבת אלוקים, כשאבא יושב ומצפה לנו, יותר ממה שמצפה האב לבנו, שנעשה תשובה... בחרתי לשתף אתכם בסיפור הכואב הזה, כדי להזכיר לכולנו איך אבא מחכה לכל אחד מאתנו, שנתפלל, שנבקש, שנתקרב. וגם אם התרחקנו, גם אם עשינו טעויות גדולות - אבא עדיין מחכה לנו באהבה גדולה, שנחדש אתו את הקשר, באמת.

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 02/09/2026 04:18:09

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2026 15:07 לינק ישיר 

ברכת_החמה כתב:
סיפור יפה מאוד . היה יותר יפה אם היה אמיתי אבל גם כציזבאט הוא יפה

לא הבנתי מהיכי תיתי לטעון שהסיפור לא אמיתי, ניכר המון כאב בין השורות.
והסיפור הזה קרה גם קרה, אלפי פעמים בציבור שלנו.

בכל מקרה מה שחשוב כאן יותר הוא המסר, גם אם פגעת בחבר / בהורים, הפגיעה הכי גדולה אם זה מוביל אחר כך לנתק.
אחרי שזה קרה, הבת היתה צריכה לפייס ולהחזיר את מצב היחסים לקדמותו, ולא לסגת בקשר.
ובפן המעשי, מי שנסוג אחור ברוחניות, עבר עבירה בשוגג או במזיד, לא לעשות נתק עם הקב"ה, אלא לדבר, לבקש סליחה, להחזיק קרוב את הקשר למרות הכל.
וגם כל אחד מאיתנו, שמתפלל שוב ושוב תפילה שלימה בשפתיו, בלי להיות שם עם הלב שלו, בלי לכוון אפילו מילה אחת, מתפלל כמו רובוט את המילה בלי להחסיר אף מילה, ומצער את הקב"ה, שרוצה קשר טוב יותר אמיתי יותר, רק נדמיין שמישהו בא להודות לנו על טובה גדולה שעשינו למענו, והוא אומר את התודה בחופזה, בלי לב בלי רגש, תוך כדי שהוא עושה דברים אחרים באמצע, או חבר קרוב שמדבר איתנו, ותמיד הוא עסוק בדברים אחרים תוך כדי, בלי שימת לב אלינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2026 14:06 לינק ישיר 

הלוואי וזה היה ציזבאט, כמה צעירים התפתו לשים את הכסף שקיבלו מההורים והיו אף שהגדילו לעשות ומכרו דירה שכבר קיבלו מתוך חלום רגעי להתעשר ומצאו את עצמם מול שוקת שבורה ואי יכולת להסתכל להורים בעיניים לתקופות ארוכות 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2026 09:54 לינק ישיר 

סיפור יפה מאוד . היה יותר יפה אם היה אמיתי אבל גם כציזבאט הוא יפה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > בפיו ובשפתו כבדוני ולבו רחק ממני
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext