בית פורומים עצור כאן חושבים

לב חרדי עם ראש רפורמי, עובד?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/3/2003 14:48 לינק ישיר 
לב חרדי עם ראש רפורמי, עובד?

לאור שאלות הכבשה החמודה ולאור התכתבות באישי עם אחת הכותבות כאן, התעוררה לי השאלה.

התשובה שלי היא 'לא'!

נאמר 'וידעת היום והשבות אל לבבך'. פיצול בין הידיעה והלב שהוא שורש הבחירה והעשייה, חוסם את האדם מלהיות אדם כשמו. אולי יש כאן הבדל בין נשים לגברים. אצל הנשים באופן כללי, אין כזה דבר ידיעה משמעותית שאינה מועברת לרגש ולאינטואיציה.

אם מישהו מגיע למסקנא כלשהיא עליו ליישם אותה. אם יש לו בעיה חברתית שהוא לא נמצא במקום המתאים לו אז שילך משם גם למדבר כמו שכותב הרמב"ם. כמובן שלא קל לחיות במדבר ועדיף שיווצר מקום המתאים לו בדיוק.

אינני באה להצדיק שום אסכולה או זרם. דעתי האישית שהיהדות האידיאלית היא כזו המשלבת את האידיאה האורתודוכסית השומרת על קוד מוסרי ודתי בשמרנות אבל המבינה את החיים. לכן הטבעתי כאן בפורום את המונח 'תימזרחי' המצביעה על יהודי תימני מזרוחניק כמייצג את היהדות במיטבה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2012 17:31 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
אני רק התיחסתי לעובדה ש JTS מפיץ פשקוייל בסגנון חרדי, אין לי מושג מי צודק.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 21/06/2012 17:18:11

צ"ל שחרדי מדפיס פשקוויל בשם jts ולא שם לב שלעולם הם לא היו כותבים פשקוויל בסגנון כזה [מה? באמת כתוב בשו"ע שאסור לגזול? השו"ע מחייב?] 
[לטענת צד אחד עכ"פ] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2012 17:17 לינק ישיר 

אני רק התיחסתי לעובדה ש JTS מפיץ פשקוייל בסגנון חרדי, אין לי מושג מי צודק.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 21/06/2012 17:18:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2012 17:16 לינק ישיר 

תודה למעירים !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2012 17:13 לינק ישיר 

[בשיחה עם א' מאנשי מכון מורשה להנחיל, טען שלהד"ם והמכתב הזה מעולם לא נכתב ע"י הסמינר, לטענתו יש בידו מכתב מעו"ד שלהם המצהיר על כך. א"כ זה לב חרדי..]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2012 17:10 לינק ישיר 

למען הדיוק
לב קונסרבטיבי

זה היה אחד מהפשקווילים שנהניתי מהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2012 17:08 לינק ישיר 

ויש גם להפך, לב רפורמי עם ראש חרדי ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2012 23:02 לינק ישיר 

הקשר הוא שהרבי זצ"ל כתב שמתוך שהאמינו שאותו האיש נביא הגיעו לע"ז, ואילו תלמידיו טוענים שהיה נביא ומשיח וחלקם גם הם הגיעו להפיכת הרבי ז"ל לאלהים, שלא יתכן שימות וכד' דהיינו עבודה זרה.
           לגבי הרב שך אני לא רואה את עצמי יכול להגן עליו בכלל ובפרט לא בהקשר הנידון , מאידך אני גם לא רואה יכולת אמיתית להשוות את מעשיו למעשים בעייתים אחרים, וגם לא לקבוע שהוא עשה הכל בזדון ואילו הם (שמרבים מחלוקת בזכות עצמם ולא מהססים לקרוא למתנגדיהם ס"א עמלק ועוד כיו"ב אמרי שפר... :-( ) תמימים , ולקבוע מה גרוע יותר ומה פחות, ולכן אני משאיר את השיפוט לקב"ה , או למישהו/י אחר שרואה את עצמו כשיר לכך.
           נראה לי שנכון יותר ללמוד מכל המחלוקת הזו איך לא נכון להתנהל מכל הכיוונים בכלל, ואם אנחנו רוצים באמת להגיע למקום אחר כחברה (שלא לדבר על שאיפות משיחיות כאלו או אחרים) בפרט, ופחות להמשיך אותה ולקבוע מי היה גרוע יותר ומי פחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2012 22:40 לינק ישיר 

האם בין תכונותיו של המשיח לפי הרמב"ם מוזכר שהוא צריך להיות נביא?האם בר כוכבא היה נביא?

אז מה בכלל הקשר בין ישו לבים המשיחסטים.?

ובכלל לעניין עבודה זרה אולי תפרט עם מקורות מהו גדר עבודה זרה ונראה אם זה קשור באיזה אופן למשיחיסטים או למשתטחים על קברי צדיקים (רוב העם)או ההולכים לבאבות למיניהם.

מה שעשה הרב שך בזדון עם המחלוקת שלו גרוע יותר מכל ע"ז כביכול מתוך תמימות של משיחיסט עם כיפה של יחי.

לענין חומרתה  של עברה.לכל אחד  יש כנראה קנה מידה אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2012 21:46 לינק ישיר 

צענע,
כל יהודי מאמין וממשיך את מורשת ישראל מצפה (לפחות הצהרתית) לביאת המשיח , הנקודה כאן היתה שהרבי אמר שמתוך שהאמינו באותו האיש כנביא שלא כדין הגיעו לע"ז וכו' שזה דבר שקרה בקירוב טוב לחלק לא מבוטל מחסידיו , לכן זו היתה נקודה מעניינת , לא ראיתי כאן לעג או ביקורת על עצם זה שחשבו שהוא יכול להיות משיח , או ששאף לקרב את ביאת המשיח, אלא על מה שקורה אחרי מותו, ביחס לדברים שכתב במאמר לפני כמעט 50 שנה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2012 18:16 לינק ישיר 

התופעה הכי מצחיקה שקיימת גם בפורום זה וגם בפורום השכן היא התופעה שאין הגמל רואה את דבשתו אלא את דבשתם של אחרים או בנמשל :צחוק על ציבורים ביהדות שהם "לא שלי" ומה שמצחיק כאן הוא שהעומדים מן הצד רואים את הדבשות של כולם ומתגלגלים מצחוק.

כך למשל צוחקים מנענעי הלולב על מנהגים פגאניים או הנשים החרדיות שצוחקות על נשות השאלים וכך גם בנושא המשיח.
בנושא זה כתב באשכול הסמוך הניק מי אדיר שחסך לי את העבודה:

"לא מעט גדולי ישראל אכן אמרו על עצמם (או שתלמידיהם אמרו עליהם) שהם בחזקת משיח שבדור (ויזכו לממש שליחותם באם יזכה הדור). ואני מדבר לא על אמירות בעל פה אלא דברים שבדפוס. זאת החל באמוראים המוזכרים בגמרא סנהדרין דף צ"ח. המשך באר"י החי, המהר"ל, בעל "אור החיים" הקדוש, רבי מיכל מזלוטשוב, רבי ישראל מרוז'ין, רבי נחמן מברסלב ועוד רבים וטובים,

חלקם כתבו זאת על עצמם וחלקם כתבו או צוטטו זאת תלמידיהם בין מפי רבם ובין מדעת עצמם. עיין ותמצא. אין בכך שום שגעון או כפירה, אדרבה החת"ם סופר כותב (בשו"ת ח"ו) שבקרב שלומי אמוני ישראל תמיד אמור להיות מישהו המשוער כי הוא הראוי להיות המשיח באם יזכה הדור ובכך מובעת האמונה בביאת המשיח כדבר מוחשי ואפשרי בכל רגע. זאת כתבתי רק כדי להעמיד דברים על דיוקם, בלי שום קשר למשיחיסטים אשר ממעשיהם אני סולד ומגנה שכן נוהגים נגד רצון רבם בהדיא. במקביל גם השכניקים פסולים בעיני ואף אוסיף ואומר כי לדעתי מסתבר שלר' שך היו ספקות קשות באמונה, שכן משתמע מדבריו שכלל אינו יכול לקבל כי "אדם בן דורינו יכול להיות משיח".

דרך אגב גם בגור הנושא לא זר. בכמה ספרים מצוטט ה"חידושי הרי"ם" שאמר בעת הסתלקות רבו השרף מקוצק "כמה חושך ירד לעולם...ואני הייתי בטוח כי הרבי יתגלה כמשיח צדקינו".

ועדיין לא דננו באמירות המשיחיות והמעשים המשיחיים של הגר"א ותלמידיו סביב שנת התו"ר... "

אכן השמיים הם הגבול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2012 16:33 לינק ישיר 

ר' מיכי,
המאמר הזה של הרבי נכתב בתשט"ז (1957)
דומני שאז לא סברו החסידים שהרבי נביא ובודאי שלא משיח, וגם אם כן בודאי שלא העזו לומר כך בקול רם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2012 14:57 לינק ישיר 

אכן, הכל נכון. ודאי שזה נכון עובדתית. אלא שאם לאחוז מאדם כנביא מביא לע"ז, אז לאחוז מאדם כרבי, ולאחר מכן כמשיח, עוד יותר מביא לע"ז. זה ממש הפוסל במומו.
לשון אחר: הניסיון לבקר את הרפורמים מתוך טיעון שמשווה את הרפורמים לנוצרים הוא מגוחך, כי החבד"ניקים הרבה יותר דומים לנוצרים (לפחות באספקט הזה, וגם בעוד כמה) מאשר הרפורמים. הרבה יותר לאין שיעור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2012 10:48 לינק ישיר 

ר מיכי

לקרוא שבחב"ד כותבים שתחילת הנצרות לא היתה בע"ז אלא בכך שאחזו מאותו האיש כנביא

אבל זה נכון עובדתית.

וגם נכון עובדתית כי בתחילה חב"ד אחזו מהרבי שלהם רק כרבי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2012 10:27 לינק ישיר 

ספרן, השמים הם הגבול.
לקרוא שבחב"ד כותבים שתחילת הנצרות לא היתה בע"ז אלא בכך שאחזו מאותו האיש כנביא. ולחשוב שזוהי ביקורת שלהם על הרפורמים...
לא יאומן ממש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2012 09:13 לינק ישיר 

http://www.chabad.info/index.php?url=article_he&id=69466

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לב חרדי עם ראש רפורמי, עובד?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext