| נשלח ב-7/5/2003 00:05 |
|
| |
עובדות נוראות על מדינת ישראל
מחילה, יש כאן ריבוי אשכולות על רעיון הציונות הרשו לי לחרוג מהעניין הרעיוני ולהתרכז בעובדות.
1.
מדינת ישראל המדינה היחידה בעולם השובתת ביום כיפור.
2.
יהודי מרוקו הגיעו לשני ארצות: ישראל וצרפת. בצרפת התבוללו רובם וכמעט ונאבד זכרם.
בארץ ישראל הם עדיין יודעים שהם יהודים.
3.
מדינת ישראל המדינה שהיא (גם אחרי הגזירות הקשות) התומכת הגדולה ביותר בישיבות.
4.
מדינת ישראל היא המדינה היחידה בה חרדים מעיזים למחות כנגדה בלי חשש שיעשה בהם פוגרום
5.
מדינת ישראל, היא המדינה היחידה בעולם בה ההתבוללות בין היהודים הינה פחות משישים אחוז.
6.
מדינת ישראל היא המדינה היחידה בעולם שבמידה והחרדים יצליחו לקרב ולהפיץ את היהדות יש להם הזכות והכח לעשות את התורה לחוקה ממלכתית
7.
בכל מקום בעולם צפוי יהודי לרדיפות אבל רק בישראל השמדת יהודים פירושה גם השמדת האויב.
בקיצור: החרדים מרבים לטעון שהמדינה מסכנת יהודים, שהיא גורמת לשמד וכולי. אבל אנחנו שוכחים שהכל יחסי. המדינה רעה ביחס למה? היא רעה אולי ביחס למדינה שבשליטת מועצגה"ת. אבל ביחס לגלות?
כמו שאמר צ'רצ'יל על הדמוקרטיה: היא גרועה מאוד, אבל לא מצאנו משהו יותר טוב.
תוקן על ידי - מוישהגרויס - 5/7/2003 12:25:30 AM
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2003 11:04 |
|
| |
... אחרי שהפרישו את הרוב (מעבר ל 90 % מיסוי כללי) כדמי תיווך!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2003 07:41 |
|
| |
מסתברא,
קרא נא את כל הדיון. אינני חולק על דבריך, ואף אני משלם הון תועפות עבור חינוך ילדי בארה"ב. כפי שציינתי, רק תלמידי ישיבה מעל גיל י"ח זוכים להשתתפות ממשלתית בשכר הלימוד.
מצד שני, נטל המסים בארה"ב קטן בהרבה. למעשה, בארץ לוקחים ממך וחוזרים ונותנים לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2003 08:00 |
|
| |
"שוב, אני אומר מתוך ידיעה וחבל להתווכח: כל סטודנט הלומד במוסד אקדמי, דתי או לא, מקבל תקצוב מהממשלה בארה"ב, בריש גלי, ללא שום "טריק" או רמאות. זה אינו נוגד את החוקה משום שהסכום מוענק לסטודנט כהשתתפות בשכר לימוד ואינו מהווה תמיכה במוסד"
מה מקבלים? אין ספק שכל הכוללים והישיבות פורחים רק בארץ הקודש בגלל התמיכה הכספית של המדינה הציונות. והרי מה נשעה אחרי בני י"ח?
אני אינני מקבל פרוטה לילדי לחינוך פרטי ודתי ואילו בארץ הי' החינוך בחנם! אז בבקשה א"ל על מה אתה מדבר?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2003 10:14 |
|
| |
מוישה,
1. שוב, אני אומר מתוך ידיעה וחבל להתווכח: כל סטודנט הלומד במוסד אקדמי, דתי או לא, מקבל תקצוב מהממשלה בארה"ב, בריש גלי, ללא שום "טריק" או רמאות. זה אינו נוגד את החוקה משום שהסכום מוענק לסטודנט כהשתתפות בשכר לימוד ואינו מהווה תמיכה במוסד.
2. שום דבר לא היה קורה. דעות קוסמופוליטיות אנטי-פטריוטיות מקובלות מאוד בקרב קבוצות השמלא באירופה, ולא היה שום דבר חריג אם היתה קבוצה כזו של יהודים. נכון, הימין היה משתמש בכך כדי להסית נגד כל היהודים - כשם שבארץ משתמשים ב"נטורי קרתא" כדי להסית נגד כל החרדים.
3. יכולת ההרתעה הזו אינה אלא נס משמים, ולא תוצר טבעי של הקמת המדינה. בדרך הטבע אין למדינה יכולת קיום כלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2003 19:29 |
|
| |
דרך אגב:
לא "גרה" אלא "גיורת"
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2003 19:26 |
|
| |
אפריים
1.
לפי החוקה האמריקנית אין תמיכה במוסדות דת יש רק תמיכה במוסדות אקדמיים . ישיבה בארה"ב שמקבלת תמיכה מהמדינה זה רק משום שהיא מגדירה עצמה כמוסד אקדמי ולא כמוסד דתי בדרך כלל היא גם מצהירה שהסטודנטים שלה לומדים כביכול "מדעי היהדות".
זו רמאות מקובלת ורווחת וכנראה במקום כזה למדת. אבל לפי החוק לא מגיע למוסד בעל אופי דתי אגורה שחוקה. זה שראשי הישיבות יכולים לגנוב מהמהמדינה זה לא אומר שהיא תומכת בהם.
4. אילו הייתה קבוצה של יהודים מצהירה שאינה מכירה בצרפת ושאין לה זכות קיום, כמה זמן אתה חושב היה לוקח עד שהיו מכנים אותם בוגדים, מאשימים אותם בריגול , מסיתים נגד כל היהודים בגללם כמה זמן היית נותן לפני שהכנופיות הפאשיסטיות היו מטפלות בהם?
6. נשמע ילדותי מידי לפרט אבל אם תדייק בדברי
(בדרך כלל אני בורר את המילים בזהירות) כתבתי שאנו במצב שבו קיימת הרתעה מלפגוע בנו, וכוונתי שכמדינה בעלת יכולות בלתי מממומשות דווקא, השמדת ישראל תגרור השמדת האוייב. מעולם לא היה לעם היהודי כח הרתעתי שכזה.
כלומר סכנת השמדת היהודים קיימת בכל מקם ובכל זמן ישראל הוא המקום היחיד שבו קיימת הרתעה מלעשות זאת.
הטקסט שלך כאן
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2003 06:12 |
|
| |
מוישה,
3. מה שטעון בדיקה הוא ההשוואה בין הסכומים. אינני יודע מה מקורותיך, אבל אני גר בארה"ב ויודע בידיעה בלתי-אמצעית שתלמידי ישיבה מעל גיל 18 זוכים לתמיכה ממשלתית כמו כל סטודנט אחר, מבלי שום צורך במאבקים ותרגילים.
4. אילו היתה קבוצה קטנה של חרדים בצרפת מפגינה נגד קיומה של המדינה, היו מתייחסים אליהם כקוריוז, בדיוק כפי שמתייחסים לאלו המפגינים כך בארץ-ישראל. פוגרום? בחמישים השנים האחרונות יש פוגרומים רק בארץ-ישראל.
6. סטטיסטיקה של חמישים שנה ברציפות אינה דבר של מה-בכך.
אולי יש סיכוי קטן שארה"ב תחליט יום אחד להשמיד את יהודיה, ואז שום דבר לא יעמוד בדרכה, אבל מה בדיוק אתה מעמיד כנגד זה? את יכולת ההגנה העלובה של חמישה מיליון יהודים נגד חצי מיליארד ערבים? הרי אלמלא הראה הקב"ה ניסים גלויים בשלוש מלחמות לא נותר ח"ו שריד ופליט מיהודי ארץ-ישראל.
להפך: בדרך הטבע, הסיכוי שיהודי ארץ-ישראל יושמדו ח"ו ע"י התקפה ערבית מתואמת גדול אלפי מונים מהסיכוי שדבר דומה יקרה בארה"ב.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2003 20:30 |
|
| |
במחשבה נוספת, אני מקבל את ההערה דלעיל (לא זוכר של מי, סליחה) ומתנצל בפני רות ושאר הגיורות ההגונות על כך שבדיבורי הבעתי שמץ של זילזול בהן. חטאתי כלפי הציווי של אהבת הגר ואני מצטער על כך.
באשר לשאר דברי (ועמרם בלוי באמת לא מעניין אותי) ובראשם, מחאתי על הטלת הבוץ הקולקטיבית בישראלים החילוניים אני עדיין עומד מאחורי דברי.
וזאת התורה לא ימלט ממנה איש מבני יעקב לעולם. לא הוא ולא זרעו ולא זרע זרעו, ירצו או לא ירצו. הרמב"ם, אגרת תימן
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2003 20:01 |
|
| |
מוישה, ואם יקום עם שיחליט להשמיד את חרידיו, מי יעמוד נגדו?
למך, אורך חתימתך מצטייר כחלק מהטקסט ודומני שהיא מפריעה גם לאחרים!
תוקן על ידי - קונילמל7 - 5/7/2003 8:33:11 PM
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2003 19:52 |
|
| |
אהלון תמחל לי אם אומר שניתן להתווכח על רעיונות ועמדות אבל לא על עובדות.
האם לא יכול להיות פוגרום בבלגיה צרפת ולינץ בארה"ב? מדוע כי הם מתורבתים? האם הגרמנים לא היו מתורבתים? אם יקום עם שיחליט להשמיד את יהודיו, מי יעמוד נגדו?
יש לך חברים שיושבים בבלגיה או בברוקלין, יום אחד המצב הכלכלי שם אולי יתמוטט ואז יאשימו את היהודים. השכנים הגויים ששונאים אותם יקומו יום אחד להתנקם בהם. מי ישמור עליהם? לאן יברחו?מניע יש. שנאה יש, ה'הזדמנות' כבר תבוא כמו שהיא באה תמיד בהפתעה ובלי שמוכנים לקראתה.
עובדה הגרמנים היו מתורבתים והביאו את ליל הבדולח. ועובדה שאנשים לפני עליית היטלר ולאחריו לא חלמו שיעשו זאת.
נכון שבהפגנות יש לשוטרים גילויי אכזריות, השתתפתי בעצמי בלא מעט מהפגנות בהם הוכו מפגינים באכזריות. אבל אין להם ברירה זה העבודה שלהם. ובדרך כלל השוטרים הללו על כוס קפה אוהדים את המסורת ואת החרדים ואת הימין אבל חייבים לפזר הפגנה לא?
מה לזה ולהשוואה מגוחכת וילדותית לפוגרומים ושואה?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2003 19:48 |
|
| |
למך
מיימוני העלה את הדברים מתוך ראיית המציאות ולאן הדברים עלולים להתגלגל, ואתה לא יכול לדרוש מאדם בעל איכות מסויימת שרואה את הדברים מתוך הסתברות להתנצל!
עלייתה של שינוי זאת תוצאה ישירה של שנאת החילונים לחרדים!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2003 19:47 |
|
| |
למך, ראשית אני מוחה על כינוי ר' עמרם בלוי כ"ההוא שהתחתן עם גרה..[אגב גיורת]" 1. לא נאה כך לפנות לאדם שנגע בנקודה אמיתיתית לפחות בעיניו ומסר נפשו על כך. 2. רות שממנה יצא דוד גם היתה גיורת, ובהערתך קיימת הפך כוונת התורה באומרה ואהבתם את הגר, ולשאלתך על מלחמת החילוניים בחרדים, ידוע היטב מעשי תימן ומעשי ראשי הציונות נגד הצלת מבוגרים בשואה וגם הריגת דהאן ועוד.....
תוקן על ידי - מבחן - 5/7/2003 7:51:41 PM
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2003 19:26 |
|
| |
קוני, אני לא חושב שפוגרום מהסוג שמשה הזכיר יכול לקרות היום במדינה מערבית. על כן אין מצב המדינה היהודית טובה יותר מאמריקה.
תוקן על ידי - ahlon - 5/7/2003 7:36:19 PM
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2003 19:09 |
|
| |
עמרם בלוי היה זה שדאג לחטוף ילד מביתו והוריו, לא? על זה משום מה לא היתה התייחסות.
אז הרביצו לו קצת (ציטטה מהודעה קודמת). אבל למה הרביצו לו? הוזכר גם איזשהו שם של אדם שנרצח. אז בואו נזכור שלא כל הריגה זה רצח
התלהמות יש בשני הצדדים. גם מטומטמים. כנראה שהקב"ה אוהב במיוחד את המטומטמים, בגלל זה הוא ברא כה הרבה מהם (כמדומני, הברקה של היינה)
מיימוני- אחד משתיים אם אתה בן אדם הגון בפני עצמך:
או שתיתן דוגמאות למעשים העולים לכדי פוגרום- הרס והכאת יהודים רק בגלל שהם חרדים (להבדיל אלף אלפי הבדלות מפיזור הפגנה באלימות מיותרת על ידי המשטרה), רצוי התקפה על יהודים שלווים בביתם או בבית הכנסת. תאריך, מקום, סיפור האירוע.
או שתתנצל ותודה שהאשמת החילוניים בפוטנציאל פוגרום היתה פליטת מקלדת מיותרת.
בעצם, אתה מבין מנוסח כתיבתי שיש גם אפשרות שלישית, נכון?
האם אתה רואה גם אפשרות רביעית?
וזאת התורה לא ימלט ממנה איש מבני יעקב לעולם. לא הוא ולא זרעו ולא זרע זרעו, ירצו או לא ירצו. הרמב"ם, אגרת תימן
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2003 16:50 |
|
| |
אהלון, 'לא יכול'? עד שמגיעה המשטרה זה יכול לקרוא גם בארה"ב כמו רצח יענקל רוזנבוים ז"ל. ובארצות כמו עירק לשעבר וסוריה של עכשיו גם המשטרה תסייע ומדינות העולם לא יפצו פה.
בעל עגלה
מצפון יהודי? מה עם הקפוס המוסרים וכל שהוזכר באשכול מי שרד השואה? ומה עם המלשינים על הגנרל שרון בענין סברה/שתילה לצרכים פוליטיים? ומה עם כל השיסויים של רוטווילרים, דוברמנים וסילקנים המחסלים פוליטית בצורה גרועה מנשיכה פיזית?
תוקן על ידי - קונילמל7 - 5/7/2003 4:53:31 PM
|
|
|
|
|