לאור כמה הערות שעלו כאן לאחרונה, כדאי אולי להציג כמה שאלות שיבררו לעצמנו ולכלל את הנושא;
א. האם הדברים הנאמרים בפורום זה מקררים אותך ביראת שמים \ ברצינות ובמוסריות שלך, או אדרבה הם חיזקו אותך בדברים אלו?
ב. האם הפורום גרם לך שינוי במחשבה או אפי' במעשה, והאם אתה מאושר בכך?
ג. האם אתה חושב שפורום זה יוביל לחיזוק היהדות האישית והכללית, או שיוביל לקילקול?
נשלח ב-19/1/2009 17:51
מרגלא בפומיה דכ"ק מרן אדמו"ר שליט"א: "אויף מידות טובות וואקסט מידות טובות וכן להפך" (היינו שעבור מי שניגש לדבר מדברי העולם במידות טובות כך יושפע להוסיף עליהן בגלל הדבר אליו ניגש וכן להפך). ממילא שכל התעניינות וכל לימוד תלויים במוכנות מצד הרצון לא פחות מבמוכנות מצד יכולת הקיבול. מה שיתכן שפה ושם תימצא טעות מחשבתית ואפילו שגיאה במסקנא הנובעת מהטעות, אינו דבר חריג בבית מדרש זה יותר מבכל בית מדרש. באשכול על פתיחות וסגירות הבאתי ציור ממחיש שהסגור בתוך העיגול מגביל את סכנת הירידה ע"י תחתיתו של העיגול אבל הוא גם מגביל את עליתו עבר לגג העיגול.
אשר על כן התשובה למה שנשאל כאן תלויה יותר בגישתו של הבא לכאן באם יראתו בידו או לא ולא כל כך בנושאים הנידונים. השאלה שנשארת היא רק אם יש לפורום הפתוח לכל לתת מקום למי שגישתו שלילית שיוסיף דרדור, הלא היא הנידונה בשרשור הסמוך על חשיפת סודות.
2. אני מעריך מאד את התמימות. אבל הזיכרון, מורי ורבותי, עד כדי כך?
שלכם באמונה, ר"מ
תוקן על ידי - רמ_במזל - 14/08/2006 11:00:20
נשלח ב-13/8/2006 17:51
רמבמזל שליטא
יש לי תחושה כזו לגבי חלק מהכותבים כאן, שהם מסורים במידה כזו לליברליות עד שהם יוצאים נגד
מי שחשוד שאינו כזה.
אבל כאשר מגיעים אל המנהלים שליטא, שספרן ואני חלק מהם, זה כבר נוגע בציפור נפשנו. אולי
תוכל באמת לתת דוגמאות למען נלמד ונתקן? או שנצליח למצוא הסבר שידון אותנו לכף זכות
באופן אחר?
נשלח ב-13/8/2006 15:21
ר"מ ,
גם מצד היושר וגם מצד יר"ש , ראוי להדגים טיעונים חמורים שכאלה .
נשלח ב-13/8/2006 12:18
1. כל ימי גודלתי בין החכמים על ברכי העיקרון ש"אין ניגוד בין יראת שמים ליושר אינטלקטואלי (בניגוד לנוכלות אינטלקטואלית), ומן הראוי להיות נאמנים לשניהם".
אין פלא ששמחתי לגלוש בין גלי חכמי הפורום ולנסות להתאבק בעפר רגליהם.
2. דא עקא, במו עיני ראיתי כשרים ונבונים שנכנסים לפרדס הפורום, ויוצאים ממנו פחות כשרים ופחות נבונים.
3. תמהתי רבות. תהיתי רבות. לימדתי זכות רבות. סירבתי לקבל הטענה כי הדירדור כאן הוא בכוונת מכוין. תהיתי אולי כאן טמון איסור הכניסה לפרדס למי שטרם מילא כרסו וכו' או למי שטרם הגיע לבינה. אך מצאתי עוד פגם קשה וחמור בהנהלת הפורום. והוא:
הקנאות!
קנאותם של כמה מנהלים למה שנראה בעיניהם כ"פתיחותו של הפורום", לפעמים גם על חשבון האמת, גוררת, כמו כל "קנאות", סטיה מהעקרונות המוצהרים שלו עצמו.
4. בעיני ראיתי היאך קנאות כזו פוגעת גם ביושר האינטלקטואלי, גם בפתיחות וגם ביר"ש. אינני יודע אם הנוגעים מודעים. כלימוד זכות אני מניח שלא.
חבל ר"מ
נשלח ב-11/8/2006 15:09
לאור פניית אחד הכותבים, הנני מעתיק לכאן שני אשכולות שנפתחו מעניין לעניין.
astronavt:
שאלה לחברי הפורום
האם ידוע לכם שבעיני רבים מן המשתפי פורום "בחדרי החרדים" אתם נחשבים ככופרים גמורים.
אני תוהה איך אתה מעז להגיע למקום שיש שחושבים שהוא מכיל כופרים, ואפילו "גמורים".
אמנם, אם תישאר פה קצת יותר, תגלה שגם השאלה שלך נשאלה וקיבלה תשובה. אפילו יותר מפעם אחת. שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו
חלק מהודעה במקום אחר:
י_דבש:
בס"ד שלום לחברי הפורום ראיתי והתרשמתי לטובה אז דבר ראשון רציתי להגיד שאולי אפשר להפיק תועלת מהפורום הזה מעבר לתועלת של להבהיר דברים לא ברורים .ראיתי משפט שאומר "אם יש אלוקים אין תרוצים" הכוונה היא שאם אתם חושבים שיש אמת בדת אז לכו על זה עד הסוף ושאם יש פה חילונים או מפקפקים למינהם והתווכחו והכל אז לפחות אם הם "נכנעים" אז שיעשו משהו אם באמת מאמינים שזה האמת וזה התשובה לשאלתם.......
נשלח ב-24/7/2006 09:11
אא''ס
תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 24/07/2006 9:12:53
נשלח ב-18/7/2006 13:18
שלום לכולכם
מזה זמן אני מכיר את הפורום שלכם, ועתה נראה לי שהגיעה השעה שגם אני אנסה לתרום את חלקי בזה.
לגבי, הפורום הזה הוא קרש הצלה. ואני סבור שאיני היחיד. כמה כמוני לכודים בתוך החברה שלנו החרדית, ועוד יותר מזה ברגשות האשמה שלנו? איך זה שאנו מעיזים לחשוב מה שהמשגיח פסל? האם אין זו גאווה?
כמה ייסורי נפש שניתן היה למנוע באמצעות כמה הגדרות חדות של מיימוני וסיינפלד. כמה שאיפות שלא מצאו להן ביטוי עד שבאו ווטו ויהוסף.
השועלים אוהבים אשכולות טעימים ועסיסים להם אין כרמים עם אשכולות יפים הם מקנאים.
מודה ועוזב
נשלח ב-12/7/2006 14:29
ירוחם
אבל זה שונה כאשר יש מכת עכברים מציפים.
סיינפלד
האשכול הוא יותר מבן שלוש (ואחד מכם בהנהלה הקפיץ עכשיו משהו נוסף מאלי מכונת האשכולות של הסבתא רעכל) ועכשיו נזכרת?
נשלח ב-12/7/2006 14:25
הרב סינפלד. מה אכפת לפורום זה. מה ששכניו כותבים עליו. ציטוט מדברי היינה.: מה אכפת לפיל הגדול והלבן של מלך סיאם. אם עכבר קטן ברח אמסטרדם בפאריז מאמין בקיומו או לא. (ר"ל ממה שהו חושב עליו או כותב עליו)
מודה ועוזב
נשלח ב-12/7/2006 13:54
הריני רק לחזק את ידיו של בוגי ולהצהיר קבל עם ועדה שפורום זה אינו חרדי, אורטודקסי, זכרי, או אנושי.
כאן דנים בנושאי הפורום לגופו של עניין
ההגדרות הנ''ל מתייחסות לנקודת המוצא ולמסקנות ואילו בפורום זה מתמקדים אך ורק בתהליך שבין נקודות אלו
----
אגב האשכול הזה מהווה הפרה גסה של חוקת הפורום שכן הפורום עצמו אינו מהוה נושא מנושאי הפורום (מה גם שהוא אינו מן הכותבים הקבועים כאן וע''כ אין להחיל את דוקטורינת החמודים ואינם מזיקים) תהא הדחיפות המניעה את פותח האשכול הזה אשר תהיה. את המענה לסקרנותו האישית אפשר לקבל בתיבות האישיות . זמן האויר של חברי הפורום יקר מכדי לבזבזו על דיונים מעין אלו.
הנהלת הפורום תתכנס בימים הבאים בכדי לדון להתחזק בעניני אכיפת הכללים וזאת לאור תשומת הלב הבלתי מבורכת שאנו זוכים לה בימים האחרונים בפורומים השכנים.
נשלח ב-12/7/2006 04:49
אודה ולא אבוש שהפורום היקר הזה , מכניס בי ספקות בהשקפתי הבסיסית, שהדת היא המצאה אנושית . ולא יצירה מאת בורא עולם לעם נבחר...... בעיקר מה שהפורום מביא לי זה עושר של דעות ומקורות ועל זה תבוא הברכה על העוסקים במלאכה ....
נשלח ב-12/7/2006 03:59
היש הבדל בין זה למפרשים את "כל האומר ...חטא אינו אלא טועה" - שלא היה?
עולם הפוך אני רואה
תוקן על ידי - נישטאיך - 12/07/2006 4:01:10
נשלח ב-12/7/2006 03:33
בשמי ובשם כל הניקים שלי, ודאי וודאי תועלת שאין כדוגמתה יצא לי מפורום הזה.
ומה התועלת מחריפות של הבל לחפות על שקרים נפוצים בקרב מחננו? (ראה סנהדרין י"ז א' בתוס' קושיית ר"ת)